Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Βλ. Πουτιν: Τα Βαλκανια δεν ανηκουν στην Δυση, ειναι Ορθοδοξοι λαοι που καταπιεζονται απο τις κυβερνησεις τους...


«Ο Πούτιν έχει τη δική του βαλκανική στρατηγική. Και αυτό μπορεί μόνο να μας ικανοποιεί. Είναι αλήθεια ότι, φυσικά, πρέπει να κάνουμε μερικά πράγματα μόνοι μας.

Πρώτα απ’ όλα, οι μη εξουσιοδοτημένες, διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ της περιοχής παραβλέπουν τη βούληση των πολιτών, αυτό επιθυμούν άλλωστε. Δεύτερον, τα συμφέροντα των Ορθοδόξων λαών στην περιοχή είναι καταπιεσμένα, αλλά η υπομονή τους δεν είναι απεριόριστη.

Η ίδια η παρουσία του Ρώσου προέδρου στο Βελιγράδι για παράδειγμα πρόσφατα, το πρόγραμμα της επίσκεψης και η γνώμη που εξέφρασε, σαφώς επιβεβαιώνουν ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα Βαλκάνια προς τη Δύση παρά την έντονη πίεση του ΝΑΤΟ, για παράδειγμα στο Μαυροβούνιο και τη ΠΓΔΜ.

Η Μόσχα έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι ο «Ευρωφανατισμός» των βαλκανικών λαών έχει περάσει ανεπιστρεπτί και σήμερα οι χώρες της περιοχής φέρονται να προσανατολίζονται προς τη Δύση για δύο λόγους.

Α. Πρώτα απ ‘όλα, οι μη εξουσιοδοτημένες, διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ, οι οποίες παραβλέπουν τη βούληση των πολιτών.

Β. Δεύτερον, τα συμφέροντα των Ορθοδόξων λαών στην περιοχή είναι καταπιεσμένα, αλλά η υπομονή τους δεν είναι απεριόριστη.

Ως εκ τούτου, ο Πούτιν κάνει ό, τι πραγματικά χρειάζεται: περιμένει, αλλά δεν κοιμάται.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Σερβία, υπογράφηκαν 24 μνημόνια συνεργασίας με τη Σερβία στο πλαίσιο 24 οικονομικών και κρατικών σχεδίων.

Αυτό είναι σαφής απόδειξη της πορείας που ο Πούτιν επέλεξε. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Ρωσία διατηρεί άριστες οικονομικές σχέσεις με την Κροατία και τη Σλοβενία.

Τα ενεργειακά έργα παραμένουν προτεραιότητα, δεδομένου ότι δεν έχουν καμία σοβαρή εναλλακτική λύση ούτε στην περιοχή ούτε στην Ευρώπη στο σύνολό της», καταλήγει το ρωσικό άρθρο.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος ηγέτης θέλει να κλείσει το θέμα του αγωγού Turk Stream με την ΕΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κομισιόν είχε εκφράσει προ μηνών την ανησυχία της, ανακινώντας πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τον αγωγό Turkish Stream και θα εφαρμόσει όλους τους ενεργειακούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ισχύουν για όλους τους αγωγούς φυσικού αερίου».

Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αννα-Καΐσα Ιτκονεν, σχολιάζοντας τις αναφορές που έγιναν στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σερβία.

Αν ολοκληρωθεί το έργο, ο Ρώσος ηγέτης θα ενεργοποιήσει πολλά «πρωτόκολλα» κατά της δύσης και θα κινηθεί με άλλο αέρα στην συνέχεια. Εκτίμηση είναι ότι η μάχη αυτή θα είναι σκληρή και θα έχει πολλά «θύματα» και από τις δύο πλευρές.

πηγη 

Πηγή: https://apagoreuetai-group.blogspot.com/
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου