Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Η Ελλάδα …χωνευτήρι λαών, θρησκειών και πολιτισμών;;;


Τα τελευταία 30 χρόνια η Ελλάδα «χωνεύει» όσους απρόσκλητους μουσαφιραίους μπορούσε από όμορα βαλκανικά κράτη.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Να με συγχωρέσετε, αλλά δεν έχω καταλάβει:

Αυτό το «επίδομα γέννας» τι ακριβώς είναι;

Μέτρο δημογραφικής ενίσχυσης ή μέτρο κοινωνικής πρόνοιας για long term "φιλοξενούμενους" εντός ελληνικού εδάφους, ανεξαρτήτως προέλευσης, εθνικότητας, υπηκοότητας κλπ.;

Η χώρα έχει ασφαλώς ανάγκη από το πρώτο.

Άμεσα μέτρα για την πληθυσμιακή τόνωση.

Σύντομα αλλιώς, θα είμαστε κράτος ηλικιωμένων, ανίκανων και ανήμπορων να υπερασπίσουν την εθνική κυριαρχία, απέναντι στις εξωτερικές απειλές και τις ολοένα αυξανόμενες ορδές των ισλαμο-εποίκων.

Με άλλα λόγια…«Ελλάς Ελλήνων Συνταξιούχων», μία χώρα με ημερομηνία λήξεως, όχι ως προς την γεωγραφική της υπόσταση, αλλά ως προς την πληθυσμιακή της ομοιογένεια.

Το «επίδομα γέννας» συνεπώς θα έπρεπε, αφενός να είναι υψηλότερο για να λειτουργήσει ως κίνητρο και στα μεσοαστικά στρώματα, αφετέρου να απευθύνεται σε αυστηρά καθορισμένους δικαιούχους με πρωταρχικό κριτήριο την ελληνική υπηκοότητα του ενός τουλάχιστον εκ των δύο γονέων.

Και με δεύτερη προυπόθεση ασφαλώς την ελληνική φορολογική έδρα.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Γι αυτό και μπερδεύομαι με τα όσα ασαφή συζητούνται αυτές τις μέρες εξ αφορμής των εισηγήσεων της χαριτόβρυτης υφυπουργού εργασίας.

Ακούω λοιπόν ότι το επίδομα δεν θα έχει ως προυπόθεση καταβολής την ελληνική υπηκοότητα του ενός εκ των γονέων, αλλά την παραμονή, πιθανότατα και την εργασία, στην χώρα για διάστημα τουλάχιστον δέκα ετών!

Σοβαρά μιλάμε;

Δηλαδή Αλβανοί εποχιακοί εργάτες που πηγαινοέρχονται στην πατρίδα τους, χωρίς διάθεση να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, αλλοεθνείς και αλλόθρησκοι οικονομικοί μετανάστες από Αφρική και Ασία που έχουν βρει μία στοιχειώδη εργασία, Βαλκάνιοι Ρομά που έχουν κατακλύσει τα τελευταία 20 χρόνια την Ελλάδα, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τους γηγενείς Ελληνες Αθίγγανους, ακόμη και οι χιλιάδες συμπαθέστατοι Φιλιππινέζοι που εργάζονται σε σπίτια ευπόρων με σκοπό όμως να επιστρέψουν στα χωριά τους, θα παίρνουν…μπόνους αναπαραγωγικότητας επειδή γεννοβολάνε εντός ελληνικού εδάφους;

Αυτό έχει ανάγκη η χώρα;

Δυστυχώς αν κρίνουμε από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη βουλή, κάπως έτσι είναι ο σχεδιασμός.

Επίλυση του δημογραφικού δια της μεθόδου των …έξωθεν παρεμβάσεων.

Δηλαδή πληθυσμιακή τόνωση, ανεξαρτήτως από πού και πώς θα προέλθει το «μπόλιασμα».

Σύγχρονη Ελλάδα …χωνευτήρι λαών, θρησκειών και πολιτισμών.

Λυπάμαι, αλλά αυτά είναι καλά για ασκήσεις πολυπολιτισμικότητας σε σχολεία της Εσπερίας.

Δεν νοούνται ως επιχειρήματα για σοβαρή κυβέρνηση που θέλει να περιφρουρήσει την συνοχή της κοινωνίας και την πληθυσμιακή ομοιογένεια του ελληνικού κράτους.

Στις τρείς τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα «χώνεψε» όσους απρόσκλητους μουσαφιραίους μπορούσε από όμορα βαλκανικά κράτη.

Η διαδικασία αυτή έχει σημείο κορεσμού.

Από δω και μπρος αρχίζει το φαινόμενο της «αντικατάστασης πληθυσμών».

Αλλά πώς να το καταλάβει η χαριτόβρυτη υφυπουργός που έμπλεξε τους Τσολιάδες και το Έπος του ‘40 με τους Ολυμπιακούς του 2004 και τα στρατιωτάκια της Γιάννας;


ΠΗΓΗ

Πηγή: https://shmantikanea.blogspot.com/
«Πᾶνος»

6 σχόλια:

  1. Το θεμα δεν ειναι αν το εχει καταλαβει η "χαριτοβρυτη". Αυτοι ειναι πουλημενα τομαρια κ σε οτι αφορα τους Μητσοτακηδες ειναι μισελληνες, οι σφογγοκωλαριοι τους, πουλανε και τη μανα τους για τα φραγκα κ τις θεσεις, οποτε εκτελουν με κλειστα ματια τα ανθελληνικα σχεδια. Το θεμα ειναι οτι οι Ελληνες δεν εχουν καταλαβει τον κινδυνο. Αντι να ξεσηκωθουν και να παρουν κ τα οπλα αν χρειαστει σταματοντας τσαμπουκα τον λαθρεποικισμο, δυστυχως παρακολουθουν αβουλοι τους δημαρχους τους να στηνουν χοτ σποτ σε καθε πολη και χωριο. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΜΜΙΑ! Και οπως τοσα χρονια αναλονομαστε με το ερωτημα ! γιατι δεν αντιδρα ο κοσμος στα μνημονια? Και παραμεναμε στα λογια, οι γερμανοι εχουν ξεπουλησει τα παντα για εκατο χρονια στην Ελλαδα. Ε, το ιδιο ακριβως εγινε και με τη μακεδονια, η ταχα κοκκινη γραμμη των ελληνων εγινε ροζουλι κ τελικα πρασινη ,ητοι περαστε κυριοι σκοπιανοι και παρτε τα ολα. Ακριβως το ιδιο θα ζησουμε και με το θεμα των λαθρο, μονο που στην περιπτωση αυτη δεν υπαρχει επιστροφη, τελειωνουμε σαν εθνος κ σε ελαχιστα χρονια γινομαστε μειονοτητα. Ωραιο το ποιο πανω χρονογραφημα αλλα βαρεθηκαμε ωραιες διαπιστωσεις απο τον καθε γραφοντα. Εδω οι μητσοτακαιοι διεκπαιρεωνουν ταχιστα την ισλαμοποιηση κ ο γραφιδας του αρθρου μιλα για το επιδομα που ταχα θα το παρουν ολοι οι αλλοι εκτος απο τους Ελληνες, μιλαμε για γελια, λες και οι προδοτες υπηρχε μια στο εκατομυριο να βοηθησουν του; ελληνες. Και το "ποιμνιο" εχει αγκιστρωθει στις προφητειες κ περιμενει να βγει του πατερ Παισιου το :Θα αναγνωριστουν τα σκοπια αλλα μετα θα διαλυθουν", ενω ο πατερ Διονυσιατης λεει "θα γινουμε μια μικρη μειονοτητα στην Ελλαδα", και ετσι ο κοσμος ειτε θετικα ειτε αρνητικα σταυρωνει τα χερια και περιμενει τα μελουμενα.... Ο σοφρωνιος του εσσεξ μαλιστα ειπε : το 2020 πρωτευουσα της Ελλαδα ςθα ειναι η Κωνσταντινουπολη!!!. Οποτε ειναι φανερο οτι θα ερθουν τα χειροτερα διοτι ουτε διαθεση για αγωνα και ξεσηκωμο εχουμε, αλλα και οι μδιαφορες προφητειες μα κρατουν σε χειμερια ναρκη, ενω η ιδια η ιεραρχια της Ελλαδας ειναι στο ,κολπο της ισλαμοποιησης, ειδικα αυτος ο αισχρος μασονος ιερωνυμος. Δεν νομιζω να διαφωνει καποιος με ολα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας δὲν διαφωνεῖ μὲ ὅλα αὐτὰ ποὺ λὲς, ἀλλὰ θὰ ἤθελα νὰ μοῦ πῆς τὴν γνώμη σου, γιατὶ ἔφτασε ὁ Ἕλληνας νὰ γίνη τόσο ἀδρανῆς καὶ ἀδιάφορος καὶ πῶς θὰ μποροῦσε νὰ ξεκινήση κάποια σθεναρὴ ἀντίδραση σὲ ὅλο αὐτὸ ποὺ συμβαίνει στὴν χῶρα μας;

    Καὶ κάτι ἀκόμα, πόσος χρόνος πιστεύεις ὅτι χρειάζεται καὶ μὲ ποιὸν τρόπο, γιὰ νὰ βγῆ ὁ Ἕλληνας ἀπὸ αὐτὸν τὸν λήθαργο καὶ νὰ ἐπαναστατήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Πανο κατα την προσωπικη μου αποψη φταιει το οτι ο Ελληνας επαψε να ειναι πνευματικος ανθρωπος κ εγινε ακρατος υλιστης. Απο το 1981 κ επειτα κυριως, το σαρακι του υλισμου ετρωγε σιγα σιγα τα σωθικα των Ελληνων. Εθιστηκαμε στην υλιστικη ευδαιμονια και στην με καθε τροπο επιτευξη της. Ταυτοχρονα ομως απομακρινομασταν απο την πνευματικοτητα, και οι προδοτες κρατουντες φροντιζαν πονηρα να την αποψιλωνουν με καθε τροπο. Οταν λεω πνευματικοτητα εννοω την ορθοδοξη Χριατιανικη πιστη, και την πιστη στην πατριδα και στα ιδανικα των προγονων μας, την φιλοπατρια κ την θυσια για την πατριδα. Για αυτο ακριβως δεν αντιδρουμε για ιερα και οσια , διοτι ειμαστε εθισμενοι στην υλη. Για το 2ο ερωτημα σου, πιστευω οτι η σθεναρη αντιδραση θα μπορουσε να ξεκινησει απο την εκκλησια κ τους ταγους της. Η εκκλησια ειναι ο πολος εκεινος που μπορει να ξεσηκωσει τους παντες για τη σωτηρια της πατριδας , ακομη και εκεινους τους Ελληνες που δεν ειναι τυπικοι Χριστιανοι. Ο ξεσηκωμος που εγινε με τον μακαριστο Χριστοδουλο το μαρτυρει αυτο. Θα περνουσαν πρεσπες αν ηταν παρον ο Χριστοδουλος? Δεν νομιζω. Γιαυτο κ καταφερομαι ακομα και με υβρεις εναντιων των ταχα ταγων ιερωνυμων που κανουν το παν να μην αναψει καμμια σπιθα λευτεριας απο την εκκλησια. Γιαυτο το κριμα ειναι σχεδον ολο κατα πανω τους. Ενταξει να μετανοησει το ποιμνιο, συμφωνω, αλλα οταν οι ταγοι μενουν προδοτες του Χριστιανισμου και του εθνους, κερδιζεται ο αγωνας? Τωρα για το τριτο ερωτημα σου, πιστευω οτι εξαρταται απο την ποιο πανω λυση, δεν ξερω αλλον τροπο να επαναστατησει ο ελληνας, ηγετη αλλον που λεμε ολοι , δεν βλεπω να υπαρχει. Και τα σαιτ σαν το δικο σας κανουν σπουδαιο αγωνα, βοηθουν. Σιγουρα η προσευχη στο Χριστο ειναι καταλυτικη. Ευχομαι να υποδειξει ανθρωπο να σωθει ο Ελληνισμος και η ορθοδοξια. Δεν πρεπει να αφησουμε να χαθει η πατριδα. Αυτα αγαπητε και συγγνωμη για την πολυλογια.

      Διαγραφή
  3. Ἀγαπητὲ ἀναγνώστη, μόλις εἶδα τὴν ἀπάντησή σου, ἀλλὰ ἐπειδὴ ἔχω κάποια δουλειὰ ποὺ πρέπει νὰ κάνω τώρα, θὰ σοῦ γράψω μέχρι τὸ βραδάκι.

    Θεωρῶ ὅτι εἶσαι ὁ ἴδιος ἀναγνώστης ποὺ σχολίασες σὲ προηγούμενο ἄρθρο καὶ ἀπάντησες σὲ ἐμένα καὶ σὲ κάποιον Χρῆστο.
    Ἄν εἶναι ἔτσι, πές μου νὰ ξέρω καὶ ἄν θέλεις γράψε κάποιο ὄνομα νὰ ξέρω μὲ ποιὸν μιλάω.
    Σὲ εὐχαριστῶ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι εγω ειμαι Πανο. Με λενε Δημήτρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἀγαπητὲ ἀναγνώστη καλησπέρα!
    Ἔθεσα τὰ τρία αὐτὰ ἐρωτήματα, διότι συνήθως βλέπουμε τὰ ἀποτελέσματα καὶ τὸ πρόβλημα, ἀλλὰ δὲν βλέπουμε τὴν αἰτία τοῦ προβλήματος.

    Στὴν πρώτη ἐρώτησή μου ἀπάντησες ὁλόσωστα. Αὐτὸ μᾶς τὸ ἐπιβεβαιώνουν καὶ οἱ Πατέρες τῆς Ἑκκλησίας μας.
    Δυστυχῶς βγάλαμε τὸν Χριστὸ ἀπ᾿ τὴν ζωή μας, χάσαμε τὴν πίστιν μας καὶ ὅλα τὰ ἄλλα εἶναι ἐπακόλουθα καὶ ἡ εὐθύνη κυρίως βαραίνει τὸν καθένα μας προσωπικὰ καὶ ὄχι τοὺς ἄλλους.
    Ἔχουν τὴν εὐθύνη τους καὶ οἱ ἄλλοι στὸν βαθμὸ ποὺ τοὺς ἀναλογεῖ, ἀλλὰ στὴν οὐσία, μόνοι μας ἐπιλέξαμε τὴν ἀπομάκρυνσή μας ἀπ᾿ τὸν Θεό καὶ προσκολληθήκαμε στὴν ὕλη καὶ ξεγελαστήκαμε.

    Ὁ Θεὸς βλέπει τὴν προαίρεσή μας καὶ ἀναλόγως ἐπεμβαίνει, διότι μόνοι μας δὲν μποροῦμε νὰ κάνουμε τίποτα.
    Ὅ ἴδιος μᾶς λέει: «Χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν»!

    Στὴν δεύτερη ἐρώτηση, θεωρῶ καὶ ἐγὼ τὸ ἴδιο γιὰ τὴν δύναμη τῆς Ἐκκλησίας καὶ πόσο θὰ μποροῦσε νὰ ξεσηκώσει τὸν κόσμο.

    Αὐτὸ ὅμως πάλι ἐξαρτᾶται ἀπὸ τὸ ποίμνιο, ἀπὸ τὸν πνευματικὸ ἀγῶνα ποὺ κάνει ὁ καθένας μας, ὥστε νὰ «προκαλέσουμε» τὸν Θεὸ νὰ μᾶς στείλει ἄξιους ποιμενάρχες.

    Θυμᾶμαι πάρα πολὺ καλὰ τὶ ἔκανε ὁ μακαριστὸς Χριστόδουλος, ἀλλὰ ὐπᾶρχουν καὶ πολὺ σοβαρὰ ἀτοπήματα ποὺ βαραίνουν τὸ ἄτομό του σὰν ποιμενάρχη, ἀλλὰ αὐτὸ εἶναι μιὰ ἄλλη συζήτηση.

    Τώρα γιὰ τὸ τρίτο ἐρώτημα, ἠ ἀπάντησις ἔχει πάλι σχέση μὲ τὴν μετάνοιά μας καὶ ὅπως ἔγραψες χρειάζεται πολὺ προσευχή!

    Νὰ μὴν ξεχνᾶμε πόσα χρόνια ἤμασταν τουρκοκρατούμενοι ποὺ ἐπέτρεψε ὁ Κύριος γιὰ τὶς ἁμαρτίες μας.
    Μὲ αὐτὸ θέλω νὰ πῶ, πὼς δὲν γνωρίζουμε τὶ κανόνα μᾶς ἔχει βάλει ὁ Θεὸς καὶ πότε θὰ ἐπέμβει καὶ λέω θὰ ἐπέμβει, διότι στὴν κατάσταση ποὺ περιήλθαμε, ἐννοῶντας κυρίως τὸ πνευματικὸ σκότος ἀλλὰ καὶ τὴν οἰκονομικὴ, ἀνθρωπίνως εἶναι ἀδύνατον νὰ ἐξέλθουμε.

    Τὸ πῶς θὰ ἐπέμβει καὶ πότε, μᾶς ἔχουν προείπη κάποια πράγματα διάφοροι Πατέρες, ἀλλὰ καὶ αὐτὰ, ἄλλοι τὰ κοροϊδεύουν καὶ ἄλλοι ἔχουν ἐφησυχάσει περιμένοντας τὰ γεγονότα χωρὶς νὰ κουνοῦν τὸ χέρι τους ὅπως ἔγραψες σὲ προηγούμενο σχόλιό σου..

    Γιὰ αὐτὸ πιστεύω πὼς ὁ Θεὸς θὰ ἐπιτρέψει ἀκόμα περισσότερα δεινὰ μήπως καὶ μετανοήσουμε.

    Αὐτὰ τὰ λίγα ἀδελφὲ μου γνωρίζω καὶ προσπάθησα ἐν περιλήψῃ νὰ γράψω.
    Ἄς κάνουμε ὅλοι μιὰ προσπάθεια γιὰ λίγη πιὸ θερμὴ προσευχὴ στὸν Κύριο ἠμῶν Ἰησοῦ Χριστὸ, νὰ μᾶς χαρίση μετάνοια καὶ νὰ μᾶς βγάλη ἀπὸ αὐτὸ τὸ τέλμα ποὺ μᾶς ταλανίζει ὅλους τόσα χρόνια.

    Καλὴ καὶ εὐλογημένη χρονιὰ σοῦ εὔχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή