Ο καφές φραπέ (που στα γαλλικά frappe σημαίνει «χτυπημένος») είναι
διάσημος, αγαπημένος, διεθνώς αναγνωρισμένος και ξεκάθαρα ελληνικό
δημιούργημα.
Ο παγωμένος στιγμιαίος καφές που δεν συνοδεύει μόνο τα
καλοκαίρια μας και παρασκευάζεται με σέικερ ή με μιξεράκι, ώστε να
δημιουργηθεί αφρός και μέσα του «κολυμπούν» παγάκια και πίνεται με
καλαμάκι, ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα.
Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν
παρασκευάζεται και δεν σερβίρεται, αν και η πρώτη ύλη του
χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη του κόσμου.