Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Κύριε πρόεδρε ο Εύζωνας είναι τιμή (ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ ΤΟΥ)



Η Προεδρική Φρουρά (Εύζωνοι), όπως λέει και το όνομα της, είναι η προσωπική Φρουρά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι οι 400 περίπου άνδρες, που εκτός από την τιμητική φρούρηση του Άγνωστου Στρατιώτη, είναι επιφορτισμένοι με την προστασία του Προέδρου. 

Είναι οι άνδρες που θα έδιναν ακόμα και την ζωή τους για να τον προστατέψουν. Φυσιολογικά, θα έπρεπε να υπάρχει μια σχέση κατανόησης και προσήνειας ανάμεσα στον Πρόεδρο και την Φρουρά του. Αλλά δυστυχώς, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει.

Προχθές πέθανε αιφνιδίως ένας νεαρός Εύζωνας, ο Σπύρος Θωμάς, 24 χρονών και χθες έγινε η κηδεία του.
 
Έσπασαν ακόμα και οι πέτρες, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν καταδέχθηκε να παραστεί στην κηδεία του ανθρώπου του και να συλλυπηθεί την οικογένεια του. Διότι "άνθρωπος" του ήταν ο Εύζωνας. Της προσωπικής του Φρουράς. 

Θα μπορούσε να έδινε και την ζωή του για να τον προστατέψει, αν χρειαζόταν. Δεν λέω ότι θα έπρεπε να γνωρίζει τους Εύζωνες του ακόμα και με τα μικρά τους ονόματα (αυτό θα έκανα εγώ), αλλά στην κηδεία τους είχε την ιερή υποχρέωση να πάει.

Σκέφτομαι πόσο ανόητοι και μικρόψυχοι άνθρωποι μας κυβερνούν. Που δεν σκέπτονται καθόλου τους άλλους. Είχε μια τέλεια ευκαιρία να φτιάξει την εικόνα του και δεν το έκανε. Ο Εύζωνας εκφράζει το ηρωικό ιδεατό του Έλληνα. Ο νεκρός ήταν ένα μέλος της Φρουράς που πονούσε για τον αδόκητο χαμό του. Στο πρόσωπο του νεκρού ο Πρόεδρος θα τιμούσε ΟΛΗ την Φρουρά του. 

Θα ήταν σαν να έλεγε στους υπόλοιπους 399: "Εδώ είμαι κι εγώ, μαζί σας!". Θα κέρδιζε την αγάπη τους για πάντα. Θα έπεφταν και στη φωτιά για αυτόν. Τώρα, απλά τους περιφρόνησε. 


Τους έδειξε ότι για αυτόν δε σημαίνουν και τίποτα. Όπως δεν σημαίνει τίποτα και ο κάθε Έλληνας που υποφέρει και προδίδεται χρόνια τώρα. Άλλωστε, όπως δήλωσε συνάδελφος του Εύζωνα για τον "Πρόεδρο":

"Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ευγενικός άνθρωπος ωστόσο είναι εντελώς απρόσιτος. 

Μια φορά προσπάθησε να τον προσεγγίσει ένας συνάδελφος με πολύ κόπο και συνάντησε …χιονάνθρωπο, πάγωσε το χαμόγελο και του ζήτησε με αυστηρό ύφος να μην τον ξαναενοχλήσει.»


Γεράσιμος Γερολυμάτος

Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου