Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Προπαγανδιστικό βίντεο του Μαξίμου: Βόρεια Μακεδονία - «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»



Ένα βίντεο για να προπαγανδίσει τη θέση της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε το Μέγαρο Μαξίμου με τίτλο «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη». 

Το Μαξίμου, σύμφωνα με το σχετικό βίντεο, προσπαθεί να αποδείξει ότι ήταν δίκαιη η εκχώρηση της Μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ο Ζόραν Ζάεφ να μιλά στον Αλέξη Τσίπρα και να αναφέρει «είναι ιστορία, είμαι πολύ χαρούμενος φίλε μου». Νωρίτερα, ο φακός δείχνει σκηνές από την περιοχή των Πρεσπών ενώ ο πρωθυπουργός αναφέρει στον Σκοπιανό ομόλογό του «Zoran, do you know Prespes.

Το βίντεο ανήκει στη σειρά βίντεο με τίτλο «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» με την κάμερα να μπαίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο. 

Στο γραφείο βρίσκεται, άλλωστε και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου, Θανάσης Καρτερός, με τον οποίο συζητά ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι, όσην ώρα συζητούν οι δυο τους, ο πρωθυπουργος... μουτζουρώνει το ελληνικό εθνόσημο!

«Εδώ είναι Βαλκάνια. Θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες αλλά μια μέρα η Ιστορία θα μας δικαιώσει», λέει ο πρωθυπουργός στον Σκοπιανό ομόλογό του. 

Μάλιστα, η αμηχανία του πρωθυπουργού είναι έκδηλη, τόσο από τον τρόπο που κουνάει τα χέρια του, όσο και από τις ζωγραφιές που έχει σχηματίσει στο χαρτί που έχει μπροστά του.

Τα βίντεο «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» ανήκουν σε μία συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προπαγανδίσει στην ελληνική κοινωνία τις πολιτικές της αποφάσεις.


«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου