Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Ούτε απρόθυμος, ούτε ανίκανος, ούτε ακατάλληλος, μήπως είναι ανθέλληνας ο Τόσκας;Γράφει ὁ Παναγιώτης Ἀποστόλου 

Ο βίος και η πολιτεία του αναπληρωτού υπουργού Εσωτερικών για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Νικολάου Τόσκα, είναι γνωστή, λίγο ή πολύ διά μέσω του ελεύθερου – προς το παρόν – διαδικτύου! 

Γιατί, τα Συστημικά ΜΜΕ μας κρατούν “τυφλούς” και “κουφούς”, όπως άλλωστε για τα περισσότερα θέματα! 

Είναι επίσης γνωστές οι τεράστιες ευθύνες του στην βιβλική καταστροφή της Αττικής!


Όμως, θέλοντας να συμβάλω επιπρόσθετα στην ενημέρωσή σας, παρακάτω θα σας καταστήσω κοινωνούς, μιας αξιέπαινης προσπάθειας του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκου Νικολόπουλου! Ο οποίος εξέδωσε Δελτίο Τύπου την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, με θέμα: 

«Απρόθυμος ή ανίκανος ο κ. Τόσκας; Η απάντηση που… δεν έδωσε για τους “φαντομάδες” παράνομους μετανάστες»:

«Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για εκατοντάδες μετανάστες που έχουν “εξαφανισθεί” στο εσωτερικό της Ελλάδος, αν και θα έπρεπε να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία και ζήτησε να πληροφορηθεί αν η Πολιτεία έχει ανακαλύψει τα “καταφύγια” των παράνομων και τι έχει πράξει για την επαναπροώθησή τους στη γειτονική χώρα. 

Ωστόσο, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής εξεπλάγη όταν πήρε στα χέρια του την τοποθέτηση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα, που αναλώνεται σε… φλυαρίες χωρίς επί της ουσίας να δίνει απάντηση.

Ιδού, ένα απόσπασμα του “κειμένου Τόσκα”: 

“Πέραν των ανωτέρω, γνωρίζεται ότι, στο πλαίσιο αποτελεσματικότερης υλοποίησης της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.- Τουρκίας, κατόπιν ενεργειών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συ συνεργασία με την Υπηρεσία  Ασύλου, τέθηκε σε λειτουργία νέος μηχανισμός ενημέρωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών αναφορικά με την πορεία εξέτασης των υποβληθέντων, στις Υπηρεσίες  των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αιτημάτων χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας (ασύλου). 

Στις περιπτώσεις δε, που απαιτείται ο εντοπισμός υπηκόων τρίτων χωρών, για τους οποίους η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου έχει ολοκληρωθεί, οι αστυνομικές Υπηρεσίες διεξάγουν ευρείας κλίμακας επιχείρησης, προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επανεισδοχής αυτών στην Τουρκία”! 

Σχολιάζοντας την απάντηση Τόσκα, ο Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε: 

“Έλεος, πια, μ’ αυτή την τυπολατρία και τις γραφειοκρατικού τύπου απαντήσεις. Το ερώτημα ήταν σαφές και παραμένει να απαντηθεί: 

Κύριε Τόσκα μετακινήθηκαν από τα νησιά στην Ελλάδα εκατοντάδες ή και χιλιάδες μετανάστες και διεσπάρησαν σε διάφορα μέρη της χώρας. Επί πολλούς μήνες τώρα αυτή η δουλειά γίνεται. Τι έχει κάνει το υπουργείο; Γνωρίζει πού βρίσκονται; Τους επαναπροωθεί στην Τουρκία; Ασφαλώς και η ΕΛΑΣ κάνει επιχειρήσεις. 

Και εν τέλει, πιστεύω πως η αστυνομία μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά της. Αμφιβάλλω όμως εάν μπορεί και ο κ. Τόσκας να κάνει καλά τη δική του δουλειά…. Είτε απρόθυμος, είτε ανίκανος. Πάντως, ακατάλληλος…»!

Τα είπε όλα ο κ. Νικολόπουλος!

Όμως, θα ρωτήσω με τη σειρά μου! Ο εποικισμός των νησιών μας και η αλλοίωση του πληθυσμού των γίνεται τυχαία;

Γιατί, αν θυμάμαι καλά, αυτή η κυβέρνηση των άναρχο-κομμουνιστών μιλούσε για προσωρινή εγκατάστασή τους στην Ελλάδα!

Που τελικά, για κάποιους αντεθνικούς λόγους, γίνονται ΜΟΝΙΜΟΙ!!   

«Τριβέλι Πᾶνος»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου