Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Ιταλία: Εθνικό πένθος για την τραγωδία στη Γένοβα



Εθνικό πένθος θα κηρύξει η ιταλική κυβέρνηση μετά από την τραγωδία στη Γένοβα, όπου η κατάρρευση οδογέφυρας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 άτομα. Την απόφαση έλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος επισκέφθηκε τους διασωθέντες στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο. 
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, Τζοβάνι Τότι, ζήτησε την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ιδίως λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ακύρωση της ανάθεσης εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων στην ιδιωτική εταιρία Atlantia, του ομίλου Μπενετόν. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους ρυθμούς της δικαιοσύνης», είπε.
Παράλληλα τόνισε ότι η πόλη της Γένοβας θα κηρυχθεί για δώδεκα μήνες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ορίσει ειδικό επίτροπο που θα ελέγχει τα έργα ανοικοδόμησης. 

«Για την νέα ανάθεση εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων, η κυβέρνηση θα ορίσει σαφώς πιο αυστηρούς κανόνες», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

[Πηγή]https://www.naftemporiki.gr
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου