Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Αντίποινα Ερντογάν στον Τραμπ: Η Τουρκία κάνει μποϊκοτάζ στα iPhone




Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η Τουρκία θα μποϊκοτάρει τα ηλεκτρονικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιβάλει κυρώσεις και έχουν αυξήσει τους δασμούς σε βάρος της Άγκυρας σε μία διαμάχη για τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον που έχει τεθεί υπό κράτηση από τις τουρκικές αρχές. 



«Θα εφαρμόσουμε μποϊκοτάζ σε βάρος των αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Αν έχουν iPhones, υπάρχουν Samsung από την άλλη πλευρά», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομία, εν μέσω διολίσθησης της λίρας, η οποία επιτείνεται από τη διαμάχη με την Ουάσινγκτον, αλλά είναι σημαντικό να τηρηθεί μια σταθερή πολιτική στάση. 

Η μετάβαση σε ξένο νόμισμα θα σήμαινε υποχώρηση στον εχθρό, δήλωσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg μετέδιδε ότι σε χθεσινή συνάντηση με τον Τούρκον πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, που έγινε στο Λευκό Οίκο, το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε στην τουρκική πλευρά, ότι αν δεν ελευθερωθεί άμεσα ο Αμερικανός πάστορας, δεν υπάρχει κανέναν λόγος συζήτησης ανάμεσα στις δύο πλευρές.


Άρση των απαγορεύσεων ζητά ο πάστορας Μπράνσον


Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, που αποτέλεσε αφορμή για την κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, προσέφυγε και πάλι σε τουρκικό δικαστήριο ζητώντας να αρθούν η κατ' οίκον κράτηση και η ταξιδιωτική απαγόρευση που του έχουν επιβληθεί. 



Στο έγγραφο της προσφυγής, όπως υποστηρίζει το Reuters, αναφέρεται πως το δικαστήριο πρέπει να σταματήσει οποιεσδήποτε μη νόμιμες πολιτικές παρεμβάσεις και να άρει τις προβλέψεις δικαστικού ελέγχου που έχουν επιβληθεί στον Άντριου Μπράνσον.
Πηγή: news247.gr


[Πηγή]http://hassapis-peter.blogspot.com/2018/08/iphone.html
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου