Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Επιστολή μιας μητέρας προς την Κύπρια Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για τη δήλωση της ότι «τα παιδιά δεν ανήκουν στους γονείς»


Προς: Κυρία Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων Παιδιού της Κύπρου Δέσπω Μιχαηλίδου 
 
Με αφορμή τη σημερινή σας δήλωση «Τα παιδιά δεν ανήκουν στους γονείς» παίρνω το θάρρος για να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή, όχι για να σας κρίνω, εξάλλου αυτό το δικαίωμα το έxει μόνο ο Πλάστης μας, αλλά για να εκφράσω την απέραντη λύπη μου που πρωτίστως ως άνθρωπος και εργαζόμενη στη συγκεκριμένη θέση αλλά κυρίως ως μανούλα εκφράζεστε με αυτό τον τρόπο. Καταρχάς, θα ήθελα να σας αναφέρω με πολλή αγάπη πως στο δωμάτιο του σπιτιού μου βρίσκονται κρεμασμένα πτυχία, μεταπτυχιακά, αριστεία και διαπρέψεις που όμως ποτέ κανένα μέλος της οικογένειας δεν χρειάστηκε να γονατίσει μπροστά τους να τα παρακαλέσει ή να τα ευχαριστήσει. Αντιθέτως, δίπλα σε μια άλλη γωνιά του δωματίου βρίσκονται οι εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων μας που μας βλέπουν καθημερινά να γελάμε, να κλαίμε, να απογοητευόμαστε αλλά ουδέποτε να φοβόμαστε. Ίσως να διερωτάστε ΓΙΑΤΙ… γιατί απλά έτσι μας έμαθαν αυτοί οι γονείς μας, που κατά την ταπεινή σας άποψη ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΑΜΕ.
 
Αγαπητή κυρία Επίτροπε, στα δώδεκα μου χρόνια έχασα τον πατέρα μου σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό είχε ως συνέπεια να μετακινηθώ από το ιδιωτικό σχολείο που πήγαινα, στο δημόσιο, έπρεπε επίσης να διαχειριστώ την απώλεια του πατέρα μου, τον χωρισμό από τους συμμαθητές και φίλους μου, τις οικονομικές δυσκολίες που περνούσαμε ως οικογένεια και πολλά άλλα. Δυστυχώς ή ευτυχώς καμιά Επίτροπος δεν μας στήριξε, δεν ήταν εκεί στον πόνο και στις δυσκολίες μας. Φαντάζομαι είναι εύκολα αντιληπτό να διακρίνετε ποιο άτομο μας στήριξε. Μας στήριξε η ΜΑΝΑ που ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΑΜΕ. 
 
Αυτἠ παρακαλούσε νυχθημερόν για το καλό μας, αυτή άκουγε τον πόνο μας, αυτή ήταν εκεί σαν βράχος να μας λέει «ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ, Ο ΘΕΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΚΑΜΑΡΟΠΟΡΤΑ», αυτή μας σταύρωνε κάθε πρωί και βράδυ, αυτή μας έμαθε πώς να προσέχουμε από τους επιτήδειους της κοινωνίας, αυτή μας έμαθε να προσευχόμαστε και να παρακαλούμε τον Θεό, αυτή μας έμαθε να έχουμε ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. 
 
Με αυτή λοιπόν την ελάχιστη, ίσως κριτική σκέψη που διαθέτω, αντιλαμβάνομαι τις πιέσεις που δέχεστε από τα μεγάλα στρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υλοποιήσετε ένα μάθημα που δεν ανήκει στις αρμοδιότητες κανενός άλλου παρά μόνο των γονέων. Ξέρετε κυρία επίτροπε, σε τι διαφέρουν τα παιδιά από εμάς; Τα παιδιά έχουν ΑΓΝΟΤΗΤΑ, κάτι που εμείς δεν έχουμε, και όμως κάποιοι παλεύουν με νύχια και με δόντια για να την απωλέσουν από αυτά τα παιδιά. 
 
Σας ερωτώ με το χέρι στην καρδιά, νιώσατε ποτέ τους χτύπους από την καρδούλα των μικρών παιδιών όταν τα αναγκάζατε να κάνουν τέστ κορονοϊού… Δεν νομίζω! Θα σας απαντήσω εγώ που ήμουν εκεί κρατώντας το χεράκι τους και μιλώντας τους για να τους αποσπάσω την προσοχή τους. Η καρδιά τους ήταν έτοιμη να σπάσει από τον φόβο, τα μάτια τους πέταγαν σπίθες από την αγωνία και η φωνή τους τρεμόσβηνε όταν τα αναγκάζατε να υποστούν όλο αυτό. Πού ήταν τότε τα δικαιώματα του παιδιού; 
 
Στο σημείο αυτό θέλω να σταθώ και να σας ρωτήσω, ως συνάδελφο και ως συνάνθρωπο. Ξέρετε πόσοι συνάνθρωποί μας πάλεψαν, γονατιστοί μπροστά από μια εικόνα για να αποκτήσουν αυτά τα παιδιά; Ξέρετε πόσοι συνάνθρωποί μας παλεύουν, γονατιστοί μπροστά από μια εικόνα για να μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά; Ξέρετε πόσοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται στο προσκέφαλο εκατοντάδων καρκινοπαθών παιδιών και γονατιστοί μπροστά από μια εικόνα για να δουν τα παιδιά τους να τρέχουν στους δρόμους ξανά; 
 
Ξέρετε τι σημαίνει ΜΑΝΑ; ΠΑΤΕΡΑΣ; ΠΑΠΠΟΥΣ; ΓΙΑΓΙΑ; Ξέρετε τι χαρακτηρίζει έναν ελληνοκύπριο ορθόδοξο Χριστιανό γονιό; Δεν χρειάζεται να σας απαντήσω, είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα. Το ζητούμενο αγαπημένη μας κυρία επίτροπε είναι εάν θα πάτε κόντρα στους κινδύνους της παγκοσμιοποίησης και θα παραμείνετε πρόσωπο με ΑΝΘΡΩΠΙΑ ή θα μετατραπείτε σε πιόνι; Όλοι μας θα δώσουμε λόγο ενώπιον Θεού και ανθρώπων για τις πράξεις μας και αυτό πρέπει να το έχουμε βαθιά μέσα μας. 
 
Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 
 
ΘΧ 
 
«Πᾶνος»

14 σχόλια:

 1. Μανούλα γλυκιά, που με μοναδική αγάπη μεγάλωσες τα άξια παιδιά σου. Μόνο εσύ τους δίνεις τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν σωστοί και έντιμοι άνθρωποι, μέσα από την καρδιά σου...
  Με μεγάλη ευγένεια απευθύνθηκες στη δόλια Επίτροπο και δεν της αξίζει. Δεν της αρμόζει διότι η "κυρία" αυτή θεωρεί τις μητέρες ανίκανες να τα διαπαιδαγωγήσετε ... Δεν σας ανήκουν λέει ... Και μάλλον ανήκουν σε αυτή και τους όμοιους της ολετήρες παιδικών αθώων ψυχών... Θα τους κάνει μαθήματα περί στήριξης των ανώμαλων ΛΟΑΤΚΙ, θα τους διδάξει αθεϊα και ασέβεια προς τους ίδιους τους γονείς τους, αλλά και στην κοινωνία ... Και η κατάληξη τους θα είναι ολέθρια και αβέβαιη ....

  Μόνο η μητέρα δικαιούται να είναι παρούσα σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης του παιδιού.

  Μητρότητα: όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί.

  Ο ρόλος της μητέρας στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού είναι μοναδικός άμεσος και σημαντικός. Η μητέρα είναι το πρώτο πρόσωπο που θα αντικρύσει το νεογέννητο βρέφος και το ίδιο αυτό πρόσωπο θα καταβάλει τα μέγιστα στην αγωγή και κοινωνικοποίησή του. Είναι ο πρωταρχικός φορέας για να αναπτυχθεί, να ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια να προσαρμοστεί στην κοινωνία. Δέχεται την επίδρασή της, δημιουργεί την εικόνα κάποιας συμπεριφοράς κι ανάλογα ενεργεί. Έτσι, λοιπόν, η μητέρα έχει υποχρέωση να δώσει στο παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα και τις ευνοϊκές εκείνες συνθήκες που είναι απαραίτητες για να μπορέσει να προσαρμοστεί στο κοινωνικό περιβάλλον.
  Ο δεσμός, που αναπτύσσεται μεταξύ μητέρας-παιδιού, είναι και οφείλει να είναι, άριστος και μοναδικός, γιατί από αυτόν εξαρτάται η ομαλή συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού.
  Αντισταθείτε στα κελεύσματα δόλιων σειρήνων ..., όπως η δόλια Επίτροπος της Κ.Δ., η οποία δυστυχώς την ανέχεται ακόμη και δεν την έχει εξαποστείλει.... Τα παιδιά μας ούτε παραμάνες χρειάζονται, ούτε μητριές ... Έχουν εμάς τις φυσικές τους μητέρες ....

  Αφιερώνουμε το πιο κάτω ποίημα τιμής και αγάπης ένεκεν.... σε εσάς και σε όλες τις μητέρες...

  Γεώργιος Βιζυηνός: Η μητέρα
  Πώς να πειράξω τη μητέρα
  να κάμω εγώ να λυπηθεί,
  που όλη νύχτα κι όλη μέρα
  για το καλό μου προσπαθεί;

  Πώς ν' αρνηθώ ή ν ' αναβάλω
  ό,τι ορίζει κι απαιτεί,
  αφού στη γη δεν έχω άλλο
  κανένα φίλο σαν αυτή;

  Αυτή στα στήθη τα γλυκά της
  με είχε βρέφος απαλό,
  με κάθιζε στα γόνατά της
  και μ' έμαθε να ομιλώ.

  Αυτή με τρέφει και με ντύνει
  όλο το χρόνο που γυρνά,
  και δίπλα στη μικρή μου κλίνη,
  σαν αρρωστήσω ξαγρυπνά.

  Αυτή σαν πέσω και χτυπήσω
  φιλά να γειάνει την πληγή.
  Αυτή, τι πρέπει να αφήσω
  και τι να κάμω μ'΄οδηγεί.

  Πώς το λοιπόν τέτοια μητέρα
  να κάμω εγώ να λυπηθεί,
  που όλη νύχτα κι όλη μέρα
  για το καλό μου προσπαθεί;

  Και προς τα αγαπημένα μας παιδιά....Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένης επί της γης.
  Παλαιά Διαθήκη– Έξοδος Κ’ 12

  Μ.Ρ. και Π.Β. Μητέρες.

  Υ.Γ. Και ας αποτολμήσει η φασίζουσα επίτροπος να αγγίξει το βρώμικο χέρι της στα παιδιά μας, για να γνωρίσει τον θυμό της Ελληνίδας Κυπραίας μάνας, όταν κάποιος ενοχλεί και ... παρ-ενοχλεί τα παιδιά της...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προσευχή για τις μητέρες μας.
  Για τη μητέρα σε παρακαλώ. Τη δική μου. Καί των άλλων. Μία είναι, ίδια, πολύτιμη, αναντικατάστατη, μοναδική η μητέρα. Η ζωή μας. Η στοργή μας.
  Η έγνοια μας. Ο φύλακας άγγελός μας. Η χαρά μας. Η καταφυγή μας. Και στη βρεφική. Και στην παιδική. Και στη νεανική. Και στην ανδρική. Και στη γεροντική ηλικία!
  Μάνα γλυκύτατη πάντοτε και στους αιώνες! Ψυχή και καρδιά και νου και χέρια και πόδια και μάτια και αυτιά και νύχτα και μέρα όλα για μας. Άγιο και ιερό πρόσωπο!
  Όμως, κι’ αυτή είναι άνθρωπος και την καταβάλει ο κόπος. Την στενοχωρεί η δυσκολία. Την πικραίνει η κακοκεφαλιά. Την αρρωσταίνει η αρρώστια μας Την φαρμακώνει τυχόν θάνατος παιδιού της.
  Γι’ αυτή την ωραία ύπαρξη, την ιδανική, την αιμοδότρα της ζωής και της αγάπης, γι’ αυτή σε παρακαλώ. Πρόσθεσε δυνάμεις στη δύναμή της.
  Φωτισμό στα παιδιά της. Χάρη στα εγγόνια της.
  Ευλόγησε, Θεέ μου, τη Ελληνίδα μάνα, τη δική μου, των άλλων, την χωριάτισσα, της πόλης, την αγράμματη, την γραμματισμένη, όλες τις μάνες, και δώσε πλούσια τη χάρη Σου και όλα τα καλά.
  Και σε μένα αύξησε την εκτίμηση, την υπόληψη, το σεβασμό, την αγάπη, την κατανόηση, την υπακοή, τη συμπαράσταση, τη συνεργασία, τις ευχαριστίες, την ευγνωμοσύνη για τη μητέρα.
  Για τη μητέρα σε παρακαλώ, τούτη την ώρα. Την οποία μητέρα. Ίδια κι’ όμοια είναι κάθε μάνα.

  Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να την υποκαταστήσει. Πόσο μάλλον η δόλια και διαβολική Επίτροπος της Κ.Δ., που ως κακιά μητρυιά (φώτο) θα ήθελε να χειραγωγήσει τα δικά μας παιδιά και να τα οδηγήσει σε αδιέξοδα ..., όπως και σε ψυχολογικό αδιέξοδο και κόμπλεξ βρίσκεται και η ίδια.
  Σ.Μ. ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΥΠΡΙΑ ΜΑΝΑ.

  Θες τα παιδιά μας; Έλα να τα πάρεις, για να δείς πόσα αππίδια ( αχλάδια ) χωρά ο σάκος μαζί με εσένα. Δηλαδή τόλμα έλα και θα δεις τι θα πάθεις....Κυπριακή παροιμία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλοι γονεις τα παιδια σας και τα ματια σας αλλα αν
  τυχον ειναι ατακτα εκτυπωστε την φωτο της επιτροπου και δειχνομτας την στα παιδια πεστε τους οτι θα τα στειλετε στην κακια μαγισσα ... Θα γινουν υποδειγμα φρονιμαδας
  Ουδεν κακο αμιγες καλου ....
  Μινα μητερα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για να αντιληφθείτε, ειδικά εσείς οι καλές μητέρες Ελληνίδες Χριστιανές της Κύπρου, περί του υποκειμένου Επιτρόπου προστασίας των παιδιών σας , ίδετε σχετικό άρθρο στο ethnegersis, όπου εμπεριέχεται και σχετική φώτο της δόλιας - διαβολίζουσας Δέσπως Μιχαηλίδου. Υποστηρίκτρια αθέων, απάτριδων, λαθρομεταναστών μουσουλμάνων, ΛΟΑΤΚΙ κλπ αποβρασμάτων ....
  Είναι χειρότερη και από την κακή μητριά και μάγισσα του γνωστού παραμυθιού "Σταχτοπούτα".
  Μέχρι και εγώ τρόμαξα όταν είδα την φώτο της, καπνίζοντας, μάλιστα σε χώρο του δικαστικού μεγάρου Λευκωσίας σε ζωντανή εκπομπή για την προστασία των παιδιών.
  Κι ο Πρόεδρος της ΚΔ, την ανέχεται ακόμη ..... Ο σιωπών συναινεί ...
  Α.

  Τίτλος:
  Αυτά τα κτήνη θα προστατεύσουν τα παιδιά μας τα οποία «δεν μας ανήκουν» (Βίντεο)
  Ethnegersis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για να αντιληφθείτε, ειδικά εσείς οι καλές μητέρες Ελληνίδες Χριστιανές της Κύπρου, περί του υποκειμένου Επιτρόπου προστασίας των παιδιών σας , ίδετε σχετικό άρθρο στο ethnegersis, όπου εμπεριέχεται και σχετική φώτο της δόλιας - διαβολίζουσας Δέσπως Μιχαηλίδου. Υποστηρίκτρια αθέων, απάτριδων, λαθρομεταναστών μουσουλμάνων, ΛΟΑΤΚΙ κλπ αποβρασμάτων ....
  Είναι χειρότερη και από την κακή μητριά και μάγισσα του γνωστού παραμυθιού "Σταχτοπούτα".
  Μέχρι και εγώ τρόμαξα όταν είδα την φώτο της, καπνίζοντας, μάλιστα σε χώρο του δικαστικού μεγάρου Λευκωσίας σε ζωντανή εκπομπή για την προστασία των παιδιών.
  Κι ο Πρόεδρος της ΚΔ, την ανέχεται ακόμη ..... Ο σιωπών συναινεί ...
  Α.

  Τίτλος:
  Αυτά τα κτήνη θα προστατεύσουν τα παιδιά μας τα οποία «δεν μας ανήκουν» (Βίντεο)
  Ethnegersis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εὖγε σὲ ὅλες/ους γιὰ τὰ πολὺ ὄμορφα σχόλιά σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κ. ΠΆΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΟΛΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΥΔΡΟΥΣ ΕΞΑΠΟΛΥΕΤΕ ΚΑΤΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ, ΑΘΕΩΝ, ΔΟΛΙΩΝ, ΙΟΥΔΩΝ, ΕΦΙΑΛΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ.
   Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΛΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.
   Παρένθεση,
   Κατά την βάπτιση ο ιερέας αποτάσσει τον διάβολο -βλέποντας προς δυσμάς- και η σύνταξη με τον Χριστό -βλέποντας προς Ανατολάς- με τη μορφή ερωταποκρίσεων ανάμεσα στον τελετουργό Ιερέα και τον ανάδοχο : Ο Ιερέας, στο όνομα του Τριαδικού Θεού, διατάσσει τον διάβολο να φύγει μακριά από τον άνθρωπο τούτο που θα γίνει σε λίγο Χριστιανός. Ο ανάδοχος δηλώνει ότι αρνείται (αποτάσσεται και πτύει) τον διάβολο και τα έργα του. Απαραίτητοι εξορκισμοί (ή εφορκισμοί ή επορκισμοί), δηλ. ευχές, με τις οποίες φυγαδεύετε ο Διάβολος. Εξορκίστε λοιπόν και την διαβολίζουσα Επίτροπο Δέσπω Μιχαηλίδου ..... και όμοιους της.
   Ο ανάδοχος αποτάσσεται τον Σατανά και πτύει αυτόν ...
   ΑΣ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΒΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΘΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ .....

   Διαγραφή
 7. Ανεπαναληπτη η επιστολη της μανας με τα προσθετα σχολια κατα της διαβολικης σατανιζουσας επιτροπου.
  Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μινα μου απιθανη ιδεα. Τυπωσε μου μερικες φωτο..Υπαρχουν και αλλες ενδιαφερομενες μητερες.
  Το θεμα ειναι οτι με τρομαζει και εμενα η φατσα της. Μου θυμιζει την κακια μητρια της Σταχτοπούτας....
  Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Φιλες μου και αδελφες Ελληνιδες μανες της Κυπρου μας αν και εγω βρισκομαι στη Ελλαδα της αποστελλω μια ελληνικη μουντζα και στα τσακιδια να παει.
  Κωνσταντινα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Χειρότερη και από την κακή μητριά της Σταχτοπούτας. Και εγώ τρομάζω, πόσον μάλλον τα καημένα τα παιδιά μας ...
  Η φίλη σας η Ντίνα. Μητέρα τριών παιδιών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΘΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ....
  Του Αγίου μας Κυπριανού.

  Δέσποτα Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἠμῶν ὁ κρατῶν καὶ κυβερνῶν τὰ πάντα, Ἅγιος καὶ δεδοξασμένος ὑπάρχεις.
  Διὸ Βασιλεῦ τῶν Βασιλευόντων καὶ Κύριε τῶν Κυριευόντων δόξα σοι.
  Ὁ καθήμενος ἐν τῷ φωτὶ τῷ ἀπείρῳ καὶ ἀπροσίτῳ βροτοῖς, ὅπερ εἶδον δυνάμεις χιλιάδες καὶ μυριάδες Ἁγίων Ἀγγέλων καὶ Ἀρχαγγέλων.
  Σὺ γιγνώσκεις τὰ κρύφια τοῦ ταπεινοῦ δούλου σου Κυπριανοῦ.
  Ὅτι οὐκ ἐγίγνωσκον πρότερον τὰ σὰ θαυμάσια Κύριε παντοδύναμε.
  Σὺ εἰ μόνος Κύριος Ἰησοῦς Χριστὸς ὁ Θεὸς ἠμῶν.
  Ὁ εὐδοκησας ἐξ ἀναξίου γενέσθαι μὲ ἄξιον καὶ συζησάμενος τῷ ἐν σοὶ πόθῳ καὶ ἀγάπη πρὸς ἀκοὴν τῶν Ἁγίων σου Ἀποστόλων καὶ Ἱερομαρτύρων καὶ πάντων σου τῶν Ἁγίων.
  Παρακαλῶ δὲ τὴν σὴν φιλανθρωπίαν, ἵνα ὅπου ἐπλεόνασεν ἡ ἁμαρτία ὑπερπερισσεύῃ ἡ χάρις σου Κύριε, ὅτι ἐκράτουν τὰ νέφη καὶ οὐκ ἔβρεχον, ἔδενον τὴν γῆν καὶ οὐκ ἔδιδε τοὺς καρποὺς αὐτῆς.
  Τὰς ἀμπέλους καὶ οὐκ ἐβλάστανον, τὰ ποίμνια τῶν προβάτων καὶ οὐκ ἐποίουν γάλα, τὰ αἰγίδια καὶ οὐκ ἐγέννων, τοὺς ἄνδρας καὶ οὐκ ἐσμίγοντο μετὰ τῶν γυναικῶν αὐτῶν, τὰς μητέρας καὶ οὐκ ἐτεκνοποίουν, τὰ πλοῖα καὶ οὐκ ἔπλεον, τὰ ἐργαστήρια καὶ οὐκ εἰργάζοντο, τοὺς ἁλιεῖς καὶ οὐχ ἡλίευον, τοὺς κήπους καὶ οὐκ ἐποίουν λάχανα, τὰ δένδρα καὶ οὐκ ἐκαρποφόρουν, τοὺς ποταμοὺς καὶ οὐκ ἔτρεχον, τοὺς μύλους καὶ οὐκ ἐγύριζον, τοὺς ἀδελφοὺς καὶ ἀνδρόγυνα εἰς ἀφιλίωτον ἔχθραν ἔφερον καὶ τοὺς διεχώριζον, ἐποίουν τὸ θέρος χειμῶνα καὶ τὸν χειμῶνα θέρος, ταῦτα πάντα εἰργαζόμην φαντασία τελεία.
  Ἄρτι δὲ Κύριε ὁ Θεὸς ἠμῶν ἱκετεύω σε καὶ παρακαλῶ, ἵνα διὰ τῆς ἐμῆς προσευχῆς ἐνώπιόν Σου Θεὲ καὶ Κύριε τοῦ Ἐλέους ὡς Θυσία εὐπρόσδεκτος γενέσθω σοι.
  Καὶ πᾶς ἄνθρωπος ἔχων πνεῦμα πονηρίας καθαρισθῇ ὅλως.
  Ἢ ἀγρὸς ἢ κῆπος ἢ κτῆμα ἢ μύλος ἢ πλοῖον ἢ ἁλιεὺς ἢ μελίσσιον ἢ ἔμπορος ἢ ἐπιστήμων ἢ ἄρχων ἢ ἀρχόμενος ἢ τεχνίτης ἢ μεταξοσκώληξ ἢ καὶ ὁ δοῦλος τοῦ Θεοῦ..................σὺν παντὶ τῶν οἴκῳ αὐτοῦ.
  Ἂν εἶναι δεδεμένος μὲ μαγείας καὶ πονηρὰ ἔργα ἢ γοητείας ἢ ἀπὸ 72 γλωσσοφαγιῶν ἐστιν ἐμποδισμένος καὶ μαγευμένος καὶ ἐγκλείῃ 365 λόγια τῆς Μαγείας ἅτινα ἔρχονται πρὸς βλάβην καὶ κατανάλωσιν της δούλης τοῦ Θεοῦ....ΔΕΣΠΩΣ...............σὺν παντὶ τῷ οἴκῳ αὐτοῦ.
  Παρευθὺς ὅπου ἀναγνωσθῇ ἡ παροῦσα ἱκετήριος δέησις καὶ προσευχή μου ἐνώπιον τῆς Σῆς χάριτος τοῦ Θεοῦ ἐλευθερωθῇ πᾶς ὁ κόσμος καὶ τόπος ἐκ πάσης ὀργῆς τε καὶ ἀσθενείας καὶ ἐκ παντὸς δεσμοῦ καὶ μαγείας καὶ πάσης φαρμακείας καὶ γοητείας, πάσης βασκανίας καὶ καταλαλιᾶς, γλωσσοφαγιᾶς, ἀμελείας ἢ νωθρότητος, ἀκρατείας, ἀφροσύνης, ἀδυναμίας καὶ ἀπογνώσεως πάσης ἀδικίας καὶ πάσης πλάνης ἢ ἀπάτης, ἢ ἐμποδίου προερχομένων ὑπό του διαβόλου ὁμοίως καὶ ὁη δούλη τοῦ Θεοῦ....ΔΕΣΠΩ......................σὺν παντὶ τῷ οἴκῳ αὐτοῦ.
  Καὶ ἔστω λελυμένος καὶ λελυτρωμένος ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν.

  Καὶ εἴτε ἐν τῷ οὐρανῷ εἰσὶν αἱ μαγεῖαι καὶ τὰ φαρμακεύματα ἐκεῖνα ἢ ἐν τῇ γῇ ἢ ἐν τῇ θαλάσσῃ ἢ ἐν παντὶ τόπῳ καὶ ἐδάφει εὐθὺς τῇ ὥρᾳ ταύτῃ λυθήσονται καὶ καταργηθήσονται ἀπὸ τη δούλη τοῦ Θεοῦ......ΔΕΣΠΩ................καὶ ἀπὸ παντὸς τοῦ οἴκου αὐτοῦ καὶ ἐλευθερωθήσεται η δοῦλη τοῦ Θεοῦ.....ΔΕΣΠΩ.................καὶ πᾶς ὁ οἶκος αὐτής ἀπὸ πάσης ὥρας πονηρᾶς καὶ γοητείας ἢ ὀφθαλμῶν πονηρῶν ἢ φθόνου ἢ καταλαλιᾶς ἢ γλωσσοφαγιᾶς ἢ μαγείας ἢ φαρμακείας ἢ κατάρας ἢ ἀναθέματος ἢ ἀφορισμοῦ καὶ πάσης βλασφημίας ἢ ἐνεργείας της .......
  Μ. και Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή