Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Ελευθέριος Ανδρώνης: Όχι κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο χριστιανισμός δεν είναι «σοσιαλιστική εφεύρεση» – Είναι αποκάλυψη Θεού και αιώνια αλήθεια


Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε τη νεοεποχίτικη αντίληψή της για την Ορθοδοξία: Ένα εφεύρημα ανθρώπων χωρίς αλήθεια και χωρίς Θεό
 

«Το διαδίκτυο είναι η πιο σοσιαλιστική εφεύρεση μετά τη θρησκεία του Χριστού». Τάδε έφη Ντόρα Μπακογιάννη,  σε συνεδρίαση του Ινστιτούτου Πολιτισμικής Διπλωματίας. Αυτή είναι η υλιστική κοσμοθεωρία της αδερφής του αυριανού πρωθυπουργού, και κατ’ επέκταση του άθεου νεοφιλελευθερισμού που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η γαλάζια «Σοβιετία» έχει υιοθετήσει τις ίδιες απόψεις περί χριστιανικής πίστης, που υποστήριζε ο Σταλινισμός και ο Ναζισμός. Και οι δύο όψεις του φασισμού, ξερίζωσαν από τον χριστιανισμό όλες τις Θεϊκές αλήθειες και τον κατέβασαν στα ανθρώπινα μέτρα της πολιτικής, κατακλέβοντας από τη χριστιανική διδασκαλία όποια στοιχεία ταίριαζαν στα ιδεολογικά οχήματά τους.

Η Ορθοδοξία δεν αντιμετωπίζεται ως αποκάλυψη του Θεού στην ανθρωπότητα που υπογράφτηκε με το Τίμιο Αίμα του Θεανθρώπου στον Σταυρό και την ένδοξη Ανάστασή του, άλλα ως ένα ανθρώπινο εφεύρημα, δηλαδή ως μία πλάνη και μία απάτη.

Έτσι, ο θρησκευτικός όρκος των βουλευτών στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαίρετης Τριάδας από πολιτικούς που κουβαλούν τέτοια μυαλά, αποτελεί μια κενή εθιμοτυπία, μια κοροϊδία για τα μάτια του κόσμου και μία χλεύη προς τον Θεό. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν γιατί η πολιτική παρέα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βαλθεί να τινάξει στον αέρα το Ελληνικό Σύνταγμα και να κλείσει αυτούς τους ιερούς όρκους στο χρονοντούλαπο της λήθης.

Από τη μεριά τους δεν έχει καμία αξία ο όρκος, ή ο φερόμενος «σεβασμός» ή η βιτρίνα μιας δήθεν ευσέβειας, για μία πίστη που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ως «σοσιαλιστικό εφεύρημα». Με την ίδια υλιστική λογική θα μπορούσαν να καταθέσουν τον όρκο τους στον… Bill Gates, τον Mark Zuckerberg ή οποιονδήποτε high tech – «γκουρού» πρωτοστάτησε στο να ενοποιηθούν οι λαοί μέσω του διαδικτύου και της τεχνολογίας, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες μιας επίπλαστης ευημερίας. Και στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα της Νέας Εποχής και της θεοποίησης του ανθρώπου. Οι μεγάλοι «προφήτες» της επιστήμης και της τεχνολογίας, ήδη αντιμετωπίζονται ως ημίθεοι, από τα νεοταξικά κράτη.

Θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει στην κυρία Μπακογιάννη, πως για την τεχνολογία και τους «ημίθεούς» της, δεν θυσιάστηκε ποτέ κανείς με τη θέλησή του. Αντιθέτως, η Ορθόδοξη Πίστη έχει να επιδείξει μυριάδες, αναρίθμητους μάρτυρες που έδωσαν οικειοθελώς τη ζωή τους έχοντας την απόλυτη πεποίθηση πως δεν πεθαίνουν για μία «εφεύρεση», άλλα για μια σαρκωμένη αποκάλυψη που εκτείνεται απείρως πιο πέρα από τα ανθρώπινα μέτρα. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να διωχθεί, να βασανιστεί, να πεθάνει για ένα ψέμα.

Καμία «σοσιαλιστική εφεύρεση» δεν άντεξε το σαρωτικό πέρασμα 21 αιώνων ιστορίας. Αντιθέτως η Ορθόδοξη Πίστη ως αιώνια αποκάλυψη Θεού που είναι, βγήκε αλώβητη μέσα από διωγμούς, από πολέμους, από εκστρατείες αλλοθρήσκων, από «εκκαθαρίσεις» αθεϊστικών καθεστώτων, από τη μάστιγα των αιρέσεων. Για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, η αλήθεια της Πίστης, αναζωπυρώνεται συνεχώς μέσα από μάρτυρες, από Αγίους, από Πατέρες της Εκκλησίας, από θαύματα, και από τον ίδιο τον Λόγο του Θεού που επιβεβαιώνεται συνεχώς και αποδεικνύεται αιωνίως έγκυρος, ανόθευτος και αληθινός.

Όσο ευχάριστα και να ακούγεται στο αυτί κάποιων η λέξη σοσιαλισμός ή ο μετανθρωπισμός ή οποιαδήποτε άλλη κοσμική φιλοσοφία, ακόμα και αν παρείχε όλα τα αγαθά του κόσμου στον άνθρωπο, από τη στιγμή που αφαιρεί τον παράγοντα – Θεός από τη μέση, είναι καταδικασμένη να σπείρει τη δυστυχία, να αποτύχει παταγωδώς αργά ή γρήγορα, και στο τέλος να πεθάνει, ακολουθώντας τη φύση του μεταπτωτικού ανθρώπου και κάθε θεομάχου της ιστορίας.

 
 
«Πᾶνος»

8 σχόλια:

 1. ΝΟΜΙΖΩ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι επιτρέπει ο Θεός να μας εξουσιαζει λόγω των αμαρτιών μας... Είναι φοβερό!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είπε αφρων ουκ εστί Θεός. Πλησίασε η ώρα που θα τον γνωρίσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε μου Λευτέρη εμείς ξέρουμε τι είναι ο Χριστός μας για μας και όπως πολύ καλά γράφεις δεν είναι θρησκεία ο χριστιανισμος γιατί θρησκεία σημαίνει ανθρώπινη επινόηση. Αλλά είναι η.αποκαλυψη του Θεού λόγου. Και δὲν χρειάζεται υπεράσπιση ουτε έχουμε να απολογηθουμε για κατι. Τωρα τι ασχολείσαι με καμμενους ανθρωους του νυν αιωνος...? Χασιμο χρόνου.ας προσευχηθουμε καλύτερα για αυτούς. Ερρωσω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΙΠΕ Ο Μ. ΒΙΤΑΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Χριστιανισμός είναι ο ίδιος ο Θεός Ντόρα Μπακογιάννη και οσο να μην σας αρέσει Ο Χριστός θα νικήσει πάλι.Σαν χάρτινοι πύργοι θα καταρρευσετε εσείς και τα νοσηρα σχέδια σας!!! Ζήτημα χρόνου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μετά το εγκεφαλικό έγινε Ντόρα η εξερευνήτρια. Ότι άχρηστο - απόβλητο είναι αυτή η οικογένεια. Α ρε Τέρρυ Χρυσέ

  ΑπάντησηΔιαγραφή