Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Σοφία Παπανικολάου: Στην ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία γιατί δεσπόζει στο προεδρικό ο αγγλικός θυρεός της υποταγής;

Γράφει ἡ Σοφία Παπανικολάου 

Η Κυπριακή Δημοκρατία - εδώ και δεκαετίες - είναι Ανεξάρτητη, ιερή γη, ποτισμένη με το αίμα Αγίων, ηρώων και αγωνιστών που δεν δείλιασαν και βροντοφώναξαν ΟΧΙ στους άγγλους δυνάστες, θυσιάζοντας ενσυνείδητα τη ζωή τους για την Ελευθερία της.

Η υπέρτατη θυσία και Αντίστασή τους, δεν "ανήκουν στο παρελθόν", όπως βολεύει κάποιους να ισχυρίζονται κυνικά και δεν μετριέται με γήινο, υλικό χωροχρόνο. Είναι αέναες, άυλες, εμπνέουν και αφυπνίζουν μέχρι σήμερα!

Ακριβώς αυτές τις αρετές των ηρώων και των αγωνιστών πολεμάει ανελέητα το...γνωστό "πολιτικό" σύστημα στην Κύπρο. Τρέμουν τη γνήσια Αντίσταση των πολιτών και τους ωθούν δολίως σε κάθε είδους συμβιβασμό και υποταγή. Νεκρώνουν με αγγλοτουρκική προπαγάνδα την όποια ελπίδα αφύπνισής τους και πασχίζουν ανερυθρίαστα να εκθρέψουν τον λήθαργό τους...

Δεν...βολεύει τους σημερινούς "πολιτικούς" να οραματίζονται οι πολίτες την Απελευθέρωση της Κύπρου μας, γι' αυτό και επί δεκαετίες κατευνάζουν μεθοδευμένα την ανοχή τους ακόμη και με το κατεξοχήν σύμβολο "εξουσίας" των άγγλων δυναστών, τον άθλιο θυρεό που...δεσπόζει στο προεδρικό Μέγαρο.

Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο για την Ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία να διατηρεί υποτακτικά το κατεξοχήν σύμβολο "εξουσίας" των δυναστών οι οποίοι την κατέλυσαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να την καταλύουν καθημερινά με τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις τους υπέρ της κατάπτυστης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Το άθλιο σύμβολο «εξουσίας» τους, της ντροπής και της υποταγής, δεν έχει καμία απολύτως θέση στο Προεδρικό και έφτασε η ώρα να αποκαθηλωθεί εμπράκτως!

Όχι λοιπόν! η Ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικό της εθνικό έμβλημα, όσοι λάτρεις του άθλιου, αγγλικού θυρεού μπορούν να τον...θαυμάσουν μόνο σε κάποιο μουσείο! 

«Πᾶνος»

2 σχόλια:

 1. Καλημέρα αγαπητή Σοφία.
  Σε συγχαίρω για την επισήμανση σου. Εγώ είμαι μαζί σου.
  Γνωρίζεις ότι για το ίδιο μείζον θέμα παλαιότερα έδωσα κάποιες απαντήσεις. Θα επαναλάβω εν συντομία κάποιες και σήμερα.....
  Ο Αγγλικός Θυρεός στην είσοδο του Προεδρικού στην ... ανεξάρτητη Κυπριακή δημοκρατία είναι το "σύμβολο" υποταγής του Μακαρίου και Καραμανλή, που όταν έθεταν τις υπογραφές στις προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου έθαπταν το προαιώνιο όνειρο της ΕΝΩΣΗΣ. Από αυτό τον θυρεό, λοιπόν τον οποίο διατήρησε με ευλάβεια ο πρώτος πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος ελέω και με εντολή των Άγγλων, περνούσε ο ίδιος υποκλινόμενος για δεκάδες χρόνια. (Κάποτε επί Προεδρίας Αναστασιάδη νομίζω και μετά από διαμαρτυρίες των Αγωνιστών ΕΟΚΑ, για αφαίρεση του και πάλι δεν αποτολμήθηκε και αντ αυτού τοποθετήθηκε πάνω από αυτόν μια μικρή πλάκα με το έμβλημα της Κυπριακή Δημοκρατίας για να ... απαλύνει τον πόνο μας και μας ρίξει στάχτες στα μάτια.....)
  Και σημειώνω ότι με βάση τις συμφωνίες ΖΛ οι "κύριοι" Άγγλοι έπρεπε για τις διευκολύνσεις, που προσφέρει η ΚΔ να πληρώνουν ενοίκια, αλλά και την παροχή ... ηλεκτρικού και νερού κ.ά.... Ούτε μια αγγλική λίρα δεν είδαμε μέχρι σήμερα και έχουν μαζευτεί δισεκατομύρια οφειλές τους από το 1960... Αυτά κανείς πρόεδρος επίσης δεν τα διεκδίκησε ..
  Επ ευκαρία, εκτός από τις δύο μεγάλες βάσεις, που διατηρούν οι Άγγλοι, στην ψηλότερη κορυφή του Τρόοδους και σε μεγάλη έκταση διατηρούν το μεγαλύτερο Αγγλικό ραντάρ υποκλοπής και παρακολούθησης, όλου του κόσμου και βέβαια και της Κύπρου....
  Οι Άγγλοι μετά τις επάρατες συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου έγιναν κράτος εν κράτει.
  Είναι ο μεγαλύτερος “κοριός” τού κόσμου το αγγλικό Ραντάρ echelon στην χιονίστρα του Τρόοδους και είναι ένα φίδι στον κόρφο της Ελληνικής Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας. Παρακολουθούν τα πάντα και τις θέσεις τις Ε.Φ. και τις συνομιλίες, που αφορούν στρατιωτικά θέματα και τα αναμεταδίδουν στους συμμάχους τους Τούρκους, από τον κατασκοπευτικό υποσταθμό τους του Αγίου Νικολάου της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Οι κατασκοπευτικές βάσεις τους Δεκελείας και Ακρωτηρίου, που καταπατούν έδαφος της Κ.Δ. είναι περίπου 350 τχ.
  Σημειώνεται ότι η βάση της Δεκέλειας είναι η μόνη δίοδος Λάρνακας- Αμμοχώστου…. (Αυτή την δίοδο οι δόλιοι Άγγλοι την έκλεισαν το 1974, για τις δυνάμεις της ΕΦ που κατευθύνοντο προς βοήθεια της πολιορκούμενης Αμμοχώστου, αλλά μέσω της βάσης τους του Αγίου Νικολάου Αμμοχώστου, επέτρεψαν και καθοδήγησαν στους βαρβάρους να εισέλθουν από Νότια και περικυκλώσουν την πόλη. ….)
  Συνέχεια. Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι “εγγυητές” Άγγλοι ήταν αυτοί, που αφειδώς έδιναν πληροφορίες και οδηγίες μέσω του παγκόσμιας εμβέλεια κατασκoπευτικού τους ραντάρ ECHELON, από τη κορυφή του Τρόοδους στα τουρκικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, που εκατοντάδες απαγορευμένες εμπρηστικές βόμβες ΝΑΠΑΛΜ, που τους προμήθευσαν οι Αμερικάνοι μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, σκορπούσαν στις κατοικημένες περιοχές ….Αυτοί παρέμβαλλαν παράσιτα στους παμπάλαιους ασυρμάτους του Β ΠΠ, της Ε.Φ., με επακόλουθο οι επικοινωνίες μεταξύ ταγμάτων της Ε.Φ. να νεκρώνονται….. Όταν η μοναδική βοήθεια προς την Κύπρο ( Επιχείρηση ΝΙΚΗ -Αποστολή αυτοκτονίας), ήταν σε εξέλιξη , οι Άγγλοι μέσω ECHELON υπέκλεψαν σήματα ότι έρχονται Ελληνικά ΝΟΡΑΤΛΑΣ, προς βοήθεια της αμυνόμενης ΕΦ, ειδικά στο αεροδρόμιο και *ψευδώς αναμετέδωσαν εν είδει ειδήσεων ότι ...σε λίγο ΤΟΥΡΚΙΚΑ μεταγωγικά αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας για την κατάληψη του … Αυτός ήταν και ο λόγος, που τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΡΑΤΛΑΣ δέχτηκαν φίλια πυρά αφού θεωρήθηκαν ΤΟΥΡΚΙΚΑ… ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ.
  Σημ. Ο αντισμήναρχος Φίλιππος Κόλλιας, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο, επιβεβαιώνει ότι …στους ασυρμάτους άκουγαν πληροφορίες, πως εκείνες τις ώρες έρχονταν Τούρκοι, για να κάνουν αεραπόβαση στο αεροδρόμιο και να το καταλάβουν… Και ο νοών νοείτω.
  Και στο αεροδρόμιο Λευκωσίας οι Άγγλοι διατηρούσαν επίσης κατασκοπευτική βάση και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση της Ε.Φ. Μάλιστα κατά την αποτυχημένη προσπάθεια των Τούρκων εισβολέων να καταλάβουν το αεροδρόμιο επίγεια καθοδηγούσαν τις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες όμως τα μούτρα τους έσπασαν λόγω της ηρωϊκής αντίστασης των μαχητών Ελλήνων….
  Αυτά τα ολίγα περί ριζωμένου αγγλικού θυρεού, που αντιπροσωπεύει την ορατή και αόρατη κυριαρχία των Άγγλων και την προδοσία τους στην Ελληνική Κύπρο, οι οποίοι είναι συνένοχοι και συναυτουργοί για την βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974. Αν μη τι άλλο απέναντι του, έπρεπε να είχαμε τις προτομές των απαγχονισθέντων ηρώων μας, αλλά αντί αυτών έχουμε ένα πελώριο άγαλμα του Μακαρίου, που ατενίζει με σεβασμό τον θυρεό, αφού χάριν αυτού έγινε και πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.....
  Αυτές λοιπόν είναι οι ένοχες ανοχές μας, με τους δόλιους Άγγλους, που μας οδηγούν σε υποτέλεια στην Κύπρο την Ελληνική.
  Qui tacet consentit.
  Α.

  Σολωμός: Δυστυχισμένε μου (Κυπριακέ) λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή