Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Έρχεται το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στις ΗΠΑ: Ποιοι ζητάνε από τον Τραμπ να κλείσει τα «ελεγχόμενα ΜΜΕ»


Ξεφεύγουν οι διαστάσεις που έχει λάβει ο πόλεμος του βαθέος κράτους στις ΗΠΑ κατά του Ντόναλντ Τραμπ και των υποστηριχτών του.

Του Άρη Δημόπουλου

Κάνοντας μία επίδειξη δύναμης, η Νέα Τάξη με το «εμπάργκο» του δεξιού δημοσιογράφου Alex Jones από τα social media έδωσε το μήνυμα πως κανείς δεν μπορεί να έχει και μάλιστα να διαδίδει σε τόσο μεγάλο κοινό μία αντισυμβατική ρητορική.
Η αριστερή χούντα των ΜΜΕ αρχίζει και φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο τώρα που ο πόλεμος κατά του Τραμπ αγριεύει.

Αυτή την ώρα όμως πλησιάζει και το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στις ΗΠΑ, που ενδεχομένως να οδηγήσει και σε άγριες καταστάσεις ένοπλης σύγκρουσης. 
Για κακή τύχη των νεοταξιτών όμως, ο…”μισητός” Τραμπ μετρά πολλά εκατομμύρια συντηρητικών υποστηριχτών σε όλες τις ΗΠΑ, οι οποίοι δείχνουν την δυναμική τους έστω και μέσα από αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις. 
Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών , έπειτα από τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας «Infowars”  του Alex Jones, το ερευνητικό κέντρο Ipsos ρώτησε τους Αμερικανούς πολίτες για την ελευθερία του τύπου στις ΗΠΑ.
Ενδεικτικό είναι πως λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τα πρακτορεία ειδήσεων προσπαθούν να υποβάλλουν ειλικρινείς εκθέσεις.
Μόνο το 29% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύουν στην….ειλικρίνεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης και το 80% πιστεύει ότι ο Τύπος αντιμετωπίζει με έναν άδικο τρόπο τον Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη μέρα που εξελέγη πρόεδρος.
Στον αντίποδα μόλις ένα 23% των Δημοκρατικών πιστεύει πως τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας έχουν «προκαταλήψεις» κατά του Τραμπ.
Το σημαντικότερο στοιχείο της έρευνας είναι πως ένα διόλου αμελητέο 43% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων θέλουν από τον Τραμπ να λάβει μέτρα περιορισμού συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης. 
Διαβάζοντας και μόνο κανείς τα παραπάνω στοιχεία της έρευνας αντιλαμβάνεται πως μεγάλη μερίδα των Αμερικανών έχει χωριστεί στα δύο:

-Μία ισχυρή μερίδα κόσμου πιστεύει στην ρητορική της Εθνικής Δεξιάς του Τραμπ και θέλει οπωσδήποτε να περιοριστούν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ 

-Μία επίσης ισχυρή μερίδα του κόσμου (κυρίως από την αριστερά) βρίσκεται στην αντίπερα ακριβώς όχθη 
Με την προτροπή και μόνο μεγάλης μερίδας των Αμερικανών πολιτών, η Εθνική Δεξιά του Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον αναλάβει πραγματικά την εξουσία στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να κλείσει ή έστω να περιορίσει τα λεγόμενα «mainstream media» (π.χ. CNN) αλλά και απόλυτα ελεγχόμενες από τη Νέα Τάξη πλατφόρμες των social media (π.χ. Facebook, Youtube κλπ).
Μένει μόνο να δούμε τις εξελίξεις στις ΗΠΑ που δείχνουν να είναι ραγδαίες. 
Το σίγουρο είναι πως ο Τραμπ δεν είναι μόνος και ανίσχυρος , όπως θέλουν να περνάνε τα ΜΜΕ της προπαγάνδας στις ΗΠΑ.
Δικαίως ο Αμερικανός πρόεδρος τα κατονομάζει «εχθρούς των ανθρώπων»:


The Fake News hates me saying that they are the Enemy of the People only because they know it’s TRUE. I am providing a great service by explaining this to the American People. They purposely cause great division & distrust. They can also cause War! They are very dangerous & sick!





[Πηγή] https://www.triklopodia.gr/
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου