Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

120 Ιεροδιδάσκαλοι θα διδάξουν το Κοράνι στη Θράκη – οι 30 στον Έβρο


Την πλήρωση 120 θέσεων Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής θρησκείας στις Μουφτείες της Θράκης, προκήρυξαν οι Υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι Ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου 9 μηνών, με σκοπό τη διδασκαλία του Κορανίου στα Tεμένη της Θράκης ή εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη και σε Δημόσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης, σε μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών.


Οι Ιεροδιδάσκαλοι μπορούν επίσης να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής Μουσουλμανικής εξειδίκευσης, καθώς και την Αραβική γλώσσα στα Μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Επιπλέον προς κάλυψη επειγουσών αναγκών, μπορούν με απόφαση του οικείου Μουφτή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό.

Οι θέσεις κατά Μουφτεία έχουν ως εξής:

α) ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ : Εξήντα (60) θέσεις.
β) ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ : Τριάντα (30) θέσεις.
γ) ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ : Τριάντα (30) θέσεις.

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες μόνιμοι κάτοικοι Θράκης, μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας.


«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου