Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ζακ Κωστόπουλος: Τα ηθικά όπλα του ληστή


- Καλημέρα σας, είμαι 33 ετών, ναρκομανής, έχω μαχαίρι, έχω aids, είμαι συνδικαλιστής ΛΟΑΤΚΙ με δικό μου όφωνο και μας παίρνουν οι κάμερες απέναντι. 
Αδειάστε τις τσέπες σας εδώ στη σακούλα παρακαλώ!

Του Δημήτρη Καρατζά


- Καλημέρα κύριε Λόατκη, είμαι 70+ ετών, καταστηματάρχης και νοικοκυραίος, κάνω χημειοθεραπείες, πληρώνω ΕΝΦΙΑ, φόρο επιτηδεύματος, ειδική εισφορά 2% από την οποία πληρώνεσαι το επίδομά σου, το εμπόρευμα το χρωστάω και αμα το πάρεις θα πάω στη φυλακή. Μπορείς να φύγεις σε παρακαλώ;


Κανονικά αυτές οι υποθέσεις καταλήγουν με τον ληστή στο εδώλιο να δακρύζει και να ζητά συγγνώμη από τη χήρα του μαγαζάτορα διότι είχε πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έκανε, δε θυμάται καν τι συνέβη, ξύπνησε στη φυλακή.


Ο ληστής διαθέτει πλην του φυσικού όπλου (μαχαίρι) τα ηθικά όπλα που τον κάνουν ακαταμάχητο:


  1. Ακτιβιστής: Ανά πάσα στιγμή πάει σε οποιοδήποτε κανάλι και εκφράζει τη γνώμη του χωρίς να μπορούν οι εχθροί του να απαντήσουν στα όσα θα πει στις κάμερες. Ανα πάσα στιγμή παίρνει δέκα φίλους του κλείνουν ένα δρόμο και ταλαιπωρούν τρία εκατομμύρια πολίτες είτε για το δίκαιο των γκέι είτε για τη φώκια του Μεξικού χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας.

  2. Ομοφυλόφιλος: Ο οίκτος, η συμπόνοια και η συμπάθεια της κοινής γνώμης είναι εξ’ ορισμού με το μέρος του όσο κι αν ήταν Εβραίος που διέφυγε του Άουσβιτς. Αγωνιστής της ζωής, αντιμέτωπος καθημερινά με μπούλινγκ για αυτό που (θέλει) να είναι, ο ομοφυλόφιλος κι ο Ιησούς ένα τετράγωνο απόσταση. Κανένας δεν τον θέλει για γιο του, όλοι όμως τον υποστηρίζουν ό,τι και να πράξει γιατί έχει υποστεί τα πάνδεινα λόγω της ιδιότητάς του. Εφόσον είναι τρανσέξουαλ, επί δύο τα πάθη, εάν είναι κρυφός σαν τον κύριο Γκλέτσο, δια δύο.

  3. 33 ετών: Η ζωή είναι όλη μπροστά του, υποχρεώσεις δεν έχει, παιδιά σκυλιά δάνεια ή δουλειά δεν έχει, το μυαλό του δουλεύει σαν ξυράφι, δυστυχώς όμως όπως φαίνεται, όχι προς τη σωστή κατεύθυνση.

  4. AIDS: Η πάθηση που σου δίνει το πλεονέκτημα σε μάχες σώμα με σώμα να δηλώνεις ασθενής και να μην τολμούν να σε αγγίξουν, επιθετικό όπλο εφόσον απειλείς να δαγκώσεις τον αντίπαλο ή έστω να τον φτύσεις στα μούτρα ώστε ακόμα κι αν είναι ο Σβαρτζενέγκερ να τρέχει για να βρει χλωρίνη να πλυθεί από τον ιό που του έφτυσες. Εφόσον δεν είσαι παντελώς ηλίθιος, λαμβάνεις επίδομα περί τα 700 ευρώ από το κράτος λόγω της αναπηρίας σου, απλά επειδή έχεις ένα χαρτί που βεβαιώνει πως είσαι οροθετικός. Όχι, δεν είσαι σαν ζόμπι, απλά είσαι φορέας. Δε φαίνεται παρά μόνο στα μικροσκόπια.

  5. Ναρκομανής: Με την κατάλληλη πρέζα, κερδίζεις θάρρος, δύναμη, τόλμη, γίνεσαι θηρίο, ζώον, ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να πάρεις για να τα αποκτήσεις και πότε ακριβώς να πας να δώσεις τη μάχη σου (ληστεία στην προκειμένη). Κι αν σε πιάσουν κάνεις τον κακομοίρη, δε θυμάσαι τίποτα και πρέπει να σε λυπηθούν γιατί είσαι άρρωστος και αρχίζεις την κλάψα, επισκιάζοντας εκείνους που κατέστρεψες τη ζωή τους και κερδίζοντας όλα τα ελαφρυντικά — μέχρι και το θύμα σου θα σε λυπηθεί από το θέατρο που θα παίξεις. Και δε θα λες και ψέματα.


Όχι ρε μάγκες, δεν είναι «ευάλωτος», είναι παντοδύναμος και κανένας δεν τολμά να τα βάλει μαζί του. Μακάρι να είχαμε ένα στρατό ολόκληρο από τέτοιους, θα παίρναμε την Πόλη πίσω από τους Τούρκους, θα παίρναμε το Βερολίνο και θα κάναμε το Ράιχσταγκ μπουγατσάδικο Μακεδονικής Μπουγάτσας.


Πηγαίνετε τώρα να πάρετε μπογιά να γράψετε έξω από το μαγαζί του 70χρονου: «ΔΟΛΟΦΟΝΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου