Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Γ. Μπουτάρης: Δυσάρεστο που δεν έχει προωθηθεί η καλλιέργεια της κάνναβης ακόμη και για ψυχαγωγία


Τη Salonica Cannabis Expo η οποία άνοιξε τις πύλες της σήμερα στο ξενοδοχείο Porto Palace, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. 


Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την άποψη πως ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε, σημειώνοντας πως είναι "δυσάρεστο που ακόμα, ειδικά το υπουργείο Γεωργίας, δεν έχει προωθήσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, ακόμα και για την ψυχαγωγία"."Στη Θεσσαλονίκη από παλιά οι δύο μεγάλες βιομηχανίες της πόλης, η Βίλκα και η Σεζάρ χρησιμοποιούσαν την κάνναβη για βιομηχανικούς σκοπούς, τσουβάλια και λοιπά.


Είναι δυσάρεστο που ακόμα, ειδικά το υπουργείο Γεωργίας, δεν έχει προωθήσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, ακόμα και για την ψυχαγωγία, γιατί είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος καλλιεργειών και πολύ καλό εισόδημα και για το κράτος και για τον παραγωγό και για όλα", ανέφερε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε:


"Eίναι κρίμα που δεν έχει εκσυγχρονιστεί ακόμα η νομοθεσία μας. Μόνο τελευταία βγήκε μία νομοθεσία, δεν έχει αποποινικοποιηθεί ακόμα η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγία".


"Γι' αυτούς που ανησυχούν το αλκοόλ το ίδιο πράγμα δεν είναι; Αν πιεις λίγο περνάς καλά, αν πιεις πολύ μεθάς. 

Νομίζω ότι πια ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε και εμείς", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου