Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ανένδοτος ο Όρμπαν: «Δεν θα μας αφαιρέσει η ΕΕ το δικαίωμα να προστατεύουμε τα σύνορά μας»


Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, συνεχίζει να ασκεί έντονη κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την πολιτική της στο μεταναστευτικό. Μάλιστα δεν δίστασε να επικρίνει και τη Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πρότεινε την ενίσχυση της Frontex, και την εκχώρηση εξουσιών προς την Frontex, από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «… η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης σημαίνει πως πρέπει να ενισχύσουμε την προστασία των εξωτερικών συνόρων μας … Είναι καλοδεχούμενο που … η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικά στρέφει την προσοχή της στην προστασία των συνόρων … Ωστόσο δεν είναι σωστό να μας αφαιρεί το δικαίωμα να προστατεύσουμε τα σύνορα μας».
 
Υπενθυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ενεργοποιήσει τις κυρώσεις που προβλέπονται στο Άρθρο 7 κατά της Πολωνίας, διότι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ουγγαρία εφαρμόζει αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές πρακτικές, κυρίως κατά της ελευθερίας του τύπου, ενώ παρουσιάζεται απρόθυμη να δεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφος της. 
Η Ουγγαρία έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης, ενώ η Πολωνία, έχει ταχθεί στο πλευρό της Ουγγαρίας.
defencereview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου