Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ο προκλητικός βίος της ευρω-ελίτ


Ο δρόμος προς την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κόλαση είναι στρωμένος με υπερφορολόγηση, περιττές δαπάνες και χρυσοπληρωμένους γραφειοκράτες. 

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από τις έως τώρα επιδόσεις της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε. στο «άθλημα» της καλοπέρασης των λίγων και εκλεκτών σε βάρος των πολλών.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια αφύσικη κατασκευή, που παραπέμπει τόσο στη βιβλική Βαβέλ όσο και στον αρχαιοελληνικό μύθο για τη Λερναία Υδρα. 

Είναι ένα πολύγλωσσο και πολυεθνικό κατασκεύασμα, χωρίς πνευματική συγκολλητική ουσία στους αρμούς του, ένα μυριοκέφαλο τέρας, που καταπίνει έθνη για να τα μετασχηματίσει σε καταθλιπτικές και καταπιεσμένες ανθρωπόμαζες.

Στην κορυφή της ιεραρχίας της ευρωελίτ βρίσκονται άτομα που δεν έχουν εκλεγεί από τους πολίτες, χωρίς σαφώς προσδιορισμένο αντικείμενο εργασίας, έχουν στα χέρια τους τεράστιες εξουσίες, εισπράττουν θηριώδεις μισθούς και επιδόματα (με το μεγαλύτερο μέρος των ποσών να είναι αφορολόγητο) και απολαμβάνουν βασιλικά προνόμια. Αυτοί οι υπεραμειβόμενοι «τυχεροί» είναι οπαδοί της λιτότητας και των περικοπών – όταν αυτά αφορούν τις ζωές των άλλων, των εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

Το κακό παράδειγμα της ιδιοτελούς συμπεριφοράς και της κατασπατάλησης πόρων που προέρχονται από τη φορολόγηση των πολιτών των ευρωπαϊκών χωρών δίνει και ο γνωστός -και μη εξαιρετέος- πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, «σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της “Daily Mail”, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πηγαίνοντας κόντρα στους κανόνες που ορίζουν οι Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σχεδόν τα μισά επαγγελματικά ταξίδια του με άνεση και πολυτέλεια, καθώς επέλεξε τη μίσθωση ιδιωτικού τζετ, που είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθεί το ταμείο της Κομισιόν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. […]

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε ιδιωτικά αεροσκάφη σε 21 από τα 43 επίσημα ταξίδια του μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του 2018, χρεώνοντας γι’ αυτά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το ταμείο της Επιτροπής! Ενδεικτικά, το κόστος για ένα ταξίδι του μετ’ επιστροφής στην Τυνησία κόστισε στους Ευρωπαίους φορολογουμένους 36.523 ευρώ».

Ο κ. Γιούνκερ όταν βαδίζει τρεκλίζει και όταν πραγματοποιεί αεροπορικά ταξίδια δεν τσιγκουνεύεται τα χρήματα των άλλων. Θεωρεί την προσωπική άνεσή του υπέρτερη αξία από εκείνην της εξοικονόμησης πόρων και της δημιουργίας μιας δημόσιας εικόνας που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για τους άλλους.

Αυτή η νοοτροπία που χαρακτηρίζει τους βολεμένους της γραφειοκρατίας της Ε.Ε. και οι προκλητικά υψηλές απολαβές, τα προνόμια και τα έξοδά τους είναι μερικές από τις αιτίες γιγάντωσης του κινήματος του ευρωσκεπτικισμού.

Οσοι αμφιβάλλουν για τη δυσφορία που προκαλεί στους πολίτες τούτη η συμπεριφορά δεν έχουν παρά να περιμένουν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Τα αποτελέσματά τους θα δώσουν απαντήσεις τόσο ηχηρές, που ουδείς θα μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν άκουσε.

 δημοκρατία

Πηγή: https://odosdrachmis.gr/?p=26228 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου