Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Εκ Γερμανίας πίεση στη ΝΔ να ψηφίσει τις «Πρέσπες»


«Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν μια ιστορική ευκαιρία να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Συμφωνία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί η ευρωατλαντική προοπτική της Μακεδονίας.

«Παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα θα καταψηφίσει τη συμφωνία, είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη θα επωφεληθεί από αυτήν τη συμφωνία», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μακ Άλιστερ, ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) επικεφαλής εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης, ο Γιούργκεν Χαρντ, ο εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο δήλωσε: «δεν μπορώ παρά να ενθαρρύνω τους φίλους μας στην Ελλάδα να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας. 

Η επίλυση του ονοματολογικού αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Αυτό θα αυξήσει περαιτέρω την ασφάλεια της Ελλάδας. Επομένως, η Συμφωνία είναι και προς όφελός της».

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Φλόριαν Χαν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης για ευρωπαϊκά θέματα στην Oμοσπονδιακή Βουλή / Bundestag, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών κατάσταση «win-win».

«Θα πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα ελληνικά κόμματα -και στη Νέα Δημοκρατία- ότι είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας, εάν η Μακεδονία προσεγγίσει επιτέλους την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα ΝΑΤΟ. Οι ωφελημένοι της απόρριψης της Συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι μόνον η Ρωσία και τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στα Βαλκάνια».

Τέλος, ο Xριστιανοδημοκράτης (CDU) ευρωβουλευτής Ντάνιελ Κάσπαρι δήλωσε: «θα ήμουν πολύ ευτυχής αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συμφωνήσουν, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι τους είναι δύσκολο, όπως κάποτε ήταν για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα δύσκολο να συγκατατίθεται στη σύναψη συμφωνιών με τις πρώην ανατολικές χώρες».

Πηγή: slpress.gr

Πηγή:  http://hassapis-peter.blogspot.com/2019/01/blog-post_72.html
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=ztJE4UesSOM

    Τα δύσκολα για την Πατρίδα μας αδέλφια ξεκίνησαν και επίσημα στις 25/1/2019 το μεσημέρι με την επίσημη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Πολιτικών, τόσο αυτών που ψήφισαν θετικά στην προδοτική, αντισυνταγματική, άκυρη και ληγμένη συμφωνία των Πρεσπών, όσο και αυτών που, ενώ δήλωναν την αντίθεσή τους στη συμφωνία, μπορούσαν με την παραίτησή τους (αλλά δεν το έπραξαν) να αποτρέψουν την ψήφιση της συμφωνίας στη φάση αυτή, προκειμένου να οδηγηθεί ειρηνικά η χώρα σε εκλογές για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα, ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ με βάση και το Άρθρο 1 του Ελληνικού Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή