Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Τότε που θα σιχαθούμε το '21


Στο τέλος του 2021 θα ακούμε για το 1821 και θα κόβουμε πέρα. Θα βλέπουμε Κολοκοτρώνη και θα μας πιάνει σύγκρυο, θα ακούμε για Καραϊσκάκη και θα μας έρχεται κωλικός. Α, ρε ταλαίπωρο ’21, τι σου ‘μελε να πάθεις μετά από δυο αιώνες...

Γράφει ο Δημήτρης Ευθυμάκης

Τους επίσημους εορτασμούς του ελληνικού κράτους για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, έχει αναλάβει η επιτροπή «Ελλάδα 2021» με πρόεδρο την Γιάννα Αγγελοπούλου. 

Βεβαίως, όπως ο πόλεμος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευθούμε στους στρατηγούς, έτσι και η επέτειος μιας εθνικής παλιγγενεσίας είναι εξ ίσου σοβαρή ιστορία για να την παρατήσουμε αποκλειστικά στα χέρια μιας Γιάννας.

Εξάλλου το ’21 δεν προήλθε από την διαταγή ενός κάποιου αρχηγού που εκτέλεσαν οι άβουλοι οπαδοί ή υποτελείς του, ήταν μια συλλογική απόφαση και πράξη του γένους των Ελλήνων. Ο κάθε ένας τότε έπραξε κατά βούληση και προέκυψε εθνική ελευθερία. 

Κατά τούτο, πούθε προκύπτει ότι διακόσια χρόνια αργότερα, θα απαρνηθούμε αυτή την πολύτιμη αυτενέργεια που μας διακρίνει προς όφελος κάποιας διορισμένης αρχηγίνας που θα κάνει ό,τι της καπνίσει;

Το 2021 λοιπόν, έκαστος εξ ημών ως άτομο αλλά και συναθροισμένοι σε τυχάρπαστες ομάδες, διατηρούμε ακέραιο το δικαίωμα μας να εορτάσουμε την επέτειο κατά το δοκούν και κατά το μυαλό που κουβαλάμε. 

Εξ’ άλλου οι Εγγλέζοι, οι πρώτοι που χορήγησαν τραπεζικό δάνειο στον αγώνα και συμμετείχαν στην καθοριστική ναυμαχία του Ναβαρίνου, έχουν παλαιόθεν διατυπώσει το αξίωμα «two Greeks, three parties», που πάει να πει «δυο Έλληνες, τρία κόμματα».

Κι εμείς τι αλήθεια προτιθέμεθα να κάνουμε επ’ αυτού; Θα διαψεύσουμε τα εθνικά και ιστορικά μας θέσμια; Ίσα-ίσα που τέτοιοι επικοί εορτασμοί, γίνονται ακριβώς για να γίνει rebranding στα παλαιά πολύτιμα ρητά του γένους (ή που αφορούν το γένος), όχι για να τα καταργήσουμε. Άλλως, θα έχει χαθεί το πραγματικό νόημα της επετείου.

Εξ όσων λοιπόν μπορώ να γνωρίζω, κάθε δυο Έλληνες (που φτιάχνουν τρία κόμματα) θα κάνουν κι από έναν ξεχωριστό εορτασμό. 

Κάθε σύλλογος επίσης, κάθε ομοσπονδία, συνομοσπονδία, δήμος, κοινότητα, ένωση προσώπων, όμιλος ή απλή γενική συνέλευση. 

Η Βουλή, η Ακαδημία Αθηνών, τα πανεπιστήμια, τα μορφωτικά ιδρύματα των τραπεζών, τα ιδρύματα των αποδήμων, των εδωδίμων και των αποικιακών, οι εξωραϊστικοί σύλλογοι, τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί θα εορτάσουν επίσης την παλιγγενεσία.

Ομοίως η καθ’ ημάς Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία με δοξολογίες, λιτανείες και υπερωριακή λειτουργία των κατηχητικών. Επίσης οι εκδοτικοί οίκοι με πολλαπλές εκδόσεις για την επανάσταση, τα κανάλια με σειρές εποχής και ντοκιμαντέρ, τα θέατρα με έργα ξεσηκωτικού ή εθνοαυτοσυνειδησιακού περιεχομένου, τα ραδιόφωνα με ειδικές ιστορικές εκπομπές και οι εφημερίδες με ένθετα γεμάτα άγνωστες λεπτομέρειες του θρυλικού εκείνου αγώνα που μας απέδωσε την ελευθερία.

Το στράτευμα με απανωτές παρελάσεις, επάρσεις της σημαίας και ειδικού συμβολισμού παρασημοφορήσεις, πέραν των διαλέξεων, των χορών και των δεξιώσεων στις κατά τόπους λέσχες αξιωματικών. Το αυτό θα πράξει και η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το τιμημένο Λιμενικό σώμα, ενώ δεν θα λείψουν τα ΚΑΠΗ, οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι, άπαντα τα παραδοσιακά συγκροτήματα μουσικής και χορού, δίχως να παραλείπονται οι δικαστικές ενώσεις, οι αγροτικοί και καταναλωτικοί συνεταιρισμοί, οι ανεξάρτητες αρχές ή οι ποιητικές και συγγραφικές συναθροίσεις.

Όλα τούτα θα επισυμβούν στην φωτεινή πλευρά του ελληνικού φεγγαριού μας, διότι προφανώς θα βιώσουμε και την αντεπίθεση των αντισυμβατικών ιστορικών εθνικών μας δυνάμεων, οι οποίες φρικάρουν και μόνο στο άκουσμα του επίσημου κρατικού αφηγήματος για το ’21. 

Εκδηλώσεις, διαλέξεις και happenings που προτείνουν μια «άλλη» ριζοσπαστική και ανατρεπτική ανάγνωση της παλιγγενεσίας, θα ξεφυτρώσουν όπως τα μανιτάρια στο δάσος μετά από ανοιξιάτικη βροχή.

Συνεπώς, νεωτερίζοντες ιστορικοί και ανιστόρητοι, βαρεμένοι ιστοριοδίφες και βιβλιοσκώληκες των ιστορικών υποσημειώσεων, πολιτικάντηδες του περιθωρίου και επίδοξοι εθνικοί αναγεννητές, κάθε αντισυμβατικός και αντισυστημικός τέλος πάντων που σέβεται τον εαυτό του, θα φροντίσει να βάλει το δικό του λιθαράκι στο «ξεστράβωμα» του ελληνικού λαού από τα επίσημα ιστορικά στερεότυπα που θα σερβίρει το κράτος στους νεοέλληνες.

Τέλος πάντων και για να μην μακρηγορώ, με τους μετριότερους υπολογισμούς στην Ελλάδα θα λάβουν χώρα άνω των 30.000 εκδηλώσεων, ομιλιών, διαλέξεων, παρελάσεων, εκθέσεων και χοροεσπερίδων για την ανάδειξη του νοήματος του αγώνα του 1821. Θα καταναλωθεί επίσης ολόκληρο το δάσος της Σιβηρίας για χαρτί που θα αναφέρεται στο ’21, ενώ θα πρέπει να υπερδεκαπλασιαστούν κατ’ ελάχιστον οι χωρητικότητες των σκληρών δίσκων και των servers που υπάρχουν εντός και εκτός της επικράτειας για να χωρέσουν τα άυλα στοιχεία που θα γεννηθούν εξ αιτίας της επετείου.

Κοντολογίς, στο τέλος του 2021 θα ακούμε για το 1821 και θα κόβουμε πέρα. Θα βλέπουμε Κολοκοτρώνη και θα μας πιάνει σύγκρυο, θα ακούμε για Καραϊσκάκη και θα μας έρχεται κωλικός, θα μας ρωτάνε για τον Ανδρούτσο και θα ανεβάζουμε πυρετό. 

Οι επιφανέστεροι των ηρώων μας θα μετατραπούν σε κλοτσοσκούφι του κάθε μωρού νεοέλληνα και οι σπουδαιότεροι των αγωνιστών προγόνων μας θα γίνουν παίγνια στα χέρια του κάθε εθνομηδενιστή ή πατριδοκάπηλου, καθότι αμφότεροι ευδοκιμούν κατά χιλιάδες εις την χώραν της φαιδράς πορτοκαλέας. 

Το τι έχουμε να δούμε και ν’ ακούσουμε, δεν περιγράφεται. Προσδεθείτε, μόλις ξεκινήσαμε. Α, ρε ταλαίπωρο ’21, τι σου ‘μελε να πάθεις μετά από δυο αιώνες.

Protagon

το είδαμε ΕΔΩ

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

4 σχόλια:

  1. ΠΙΚΡΟΤΑΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ "ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΠΟΝΟΣ,ΟΥ ΛΥΠΗ, ΟΥ ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΖΩΗ ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΟΣ", ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχῶς ἀδελφέ μου, ἤδη πίνουμε ἀρκετὰ πικρὸ ποτήρι μὲ τοὺς προδότες πολιτικοὺς καὶ ἱερᾶρχες ποὺ πρόδωσαν Πίστη καὶ Πατρίδα, ποὺ μᾶς ἔφεραν τὴν ἀνωμαλία καὶ τὸν σοδομισμὸ ποὺ κατ' αὐτοὺς εἶναι φυσιολογικό καὶ εἶναι περήφανοι γιὰ τὰ κατορθώματά τους, δὲν ἄφησαν τίποτα ὄρθιο οἱ ὁλετῆρες...

    Νὰ μὴν ξεχνᾶμε ὅμως, τὴν μεγαλύτερη εὐθύνη τὴν ἔχει ὁ λαός.

    Ἐὰν δὲν ὐπῆρχε αὐτὴ ἠ ἀδιαφορία καὶ ἀδράνεια ἀπὸ τὴν πλευρά μας, τίποτα ἀπὸ ὅλα αὐτὰ δὲν θὰ μποροῦσε νὰ εἶχε γίνη τουλάχιστον σὲ αὐτὸ τὸν βαθμὸ καὶ στὸν εὐτελισμὸ ποὺ ἔφτασε ὁ ἄλλοτε περήφανος λαὸς μας, ἡ περήφανη Ἑλλάδα μας.

    Ἄς εὐχηθοῦμε ἀπὸ καρδιᾶς ὅπως γράφεις, ἡ Ἑλλάδα νὰ ἐλευθερωθῆ μέχρι τότε, ἀλλὰ πρέπει νὰ ἀγωνιστοῦμε μὲ ὅλες τὶς δυνάμεις μας καὶ κυρίως νὰ ἐπιστρέψουμε στὴν πίστιν μας καὶ στὶς ρίζες μας.

    Μόνο τότε θὰ μπορέσουμε νὰ ἐπιτύχουμες κάτι, διότι τότε θὰ ἔχωμεν βοηθὸ τὸν Τριαδικὸ Θεό μας!

    Καλὸ ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ''ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ'', ΔΗΛ. ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ, ΣΚΟΤΩΝΑΝ (ΟΧΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
      ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ, Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ, Η ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
      ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ, ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥΣ ΨΑΛΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ, ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΨΑΛΜΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΤΩΡΑ, ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΑ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΩΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ''ΔΗΛ. ΟΣΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;'', ΒΕΒΑΙΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΔΕΝ.Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΕΝΩ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΑΨΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ. ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΑΚΟΥΣ, ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ, ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ, ''ΜΗ ΠΟΛΕΜΑΣ''.ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ, ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΟ, Η ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ; ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ. ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ, ΩΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ, ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


      ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΟΥ
      ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Ποια είναι η χρησιμότητα της ιστορίας του 1821. Πώς αυτοί οι σκλάβοι ξεσηκώθηκαν και με θυσία της ζωής τους έγιναν ελεύθεροι. Και είπαν εκείνα τα αθάνατα λόγια: υπέρ πίστεως και πατρίδος. Ελευθερία ή θάνατος.Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Αυτά τα λόγια είναι μαχαιριές για τη νέα τάξη πραγμάτων. Που θα θέλει να κάνει όλους τους ανθρώπους από ελεύθερους δούλους. Για αυτό θα πρέπει εμείς οι Έλληνες να το ξανά ζωντανέψουμε.κι ας προσπαθούν αυτοί να το βάλουν στο μουσείο και να το γελοιοποιήσουν. (Γνωτε έθνη και ηττάσθε ότι ΜΕΘ ημών ο Θεός)🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή