Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Η τεχνολογική πλύση εγκεφάλου της νεολαίας από την Νέα Τάξη.... (δεν τους νοιάζει τίποτα αρκεί να υπάρχει ιντερνετ)


 
Gameathlon Winter 2020: Στο Tae Kwon Do προσκυνούν όλοι οι gamers της Αθήνας

Γράφει η Δήμητρα Τριανταφύλλου

Από τον 17χρονο influencer, στον θαυμαστή του, ο oποίος πηγαίνει μόλις έκτη δημοτικού κι από εκεί στην πιτσιρίκα της Α’ Λυκείου που την αμφίεση της θα ζήλευαν μέχρι και cosplayers στo Τόκυο, το φανατικό κοινό των games και του κόσμου του φανταστικού νιώθει στο Gameathlon σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. 

Το Gameathlon είναι το μεγαλύτερο gaming event στην Ελλάδα, η αντίστοιχη καλοκαιρινή εκδήλωση, το Gameathlon Summer, συγκέντρωσε πάνω από 25.000 επισκέπτες και 4.500 συμμετοχές σε τουρνουά.Το σημείο συνάντησης είναι σταθερά το Tae Kwon Do το οποίο συγκεντρώνει και σε αυτή τη διοργάνωση (18 & 19/01) το ενδιαφέρον χιλιάδων gamers και όχι μόνο.

 
Στην ουσία, το (φανατικό) κοινό του Gameathlon είναι αρκετά ευρύ, εδώ θα δεις από «σπόρους» που πηγαίνουν πέμπτη κι έκτη τάξη δημοτικού και κοιμούνται και ξυπνούν με το όνειρο ότι κερδίζουν το χρυσό μετάλλιο στο Fortnite και στο Lol, μέχρι youtubers και influencers που έχουν περάσει σε άλλη, πιο επαγγελματική πίστα και την πολύ ζωντανή κοινότητα των cosplayers η οποία μεγαλώνει και στη χώρα μας με γεωμετρική πρόοδο. 

Η αλήθεια είναι ότι αν είσαι πάνω από 30 χρονών αδυνατείς να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σε αυτή την σούπερ κλαμπίστικη ατμόσφαιρα όπου αναβοσβήνουν εκατοντάδες οθόνες, μπροστά από τις οποίες κάθονται με ιερή προσήλωση τουλάχιστον οι μισού έφηβοι του λεκανοπεδίου. 

Το… μενού έχει απ’ όλα: 500 gaming stations, τη μεγαλύτερη γκάμα εταιρειών τεχνολογίας/gaming, πολλά τουρνουά (Pro Evolution Soccer, League Of Legends, FIFA, Street Fighter V, Call Of Duty, Fortnite κ.λπ.), μια μεγάλη παρέλαση από cosplayers που περιφέρονται σε όλο το κλειστό γήπεδο, διαδοχικά events πάνω στη σκηνή κι αστραπιαία κατανάλωση αναψυκτικών Sprite (ο χορηγός του event), τα οποία «ξυπνούν» τους gamers οι οποίοι ρίχνονται ορεξάτοι στις ηλεκτρονικές gaming μάχες.


Εμείς πάντως, με το που κάνουμε είσοδο στο γεμάτο από πιτσιρικάδες (και λίγους γονείς που συνοδεύουν τους πιο μικρούς από αυτούς) γήπεδο, πέφτουμε πάνω σε δύο έφηβες cosplayers οι οποίες έχουν έρθει από την Σαλαμίνα. 
Από, τι μας λένε , ενώ ακόμα επιμελούνται τις τελευταίες λεπτομέρειες στην εμφάνισή τους, θα είναι εδώ και τις δύο ημέρες του event.

Οι cosplayers Usagi.Me και Cute.Monster

Και γιατί έρχονται; Τι τους αρέσει εδώ; «Ερχόμαστε εδώ για την εμπειρία και την παρέα» λέει η 17 χρονη Usagi.Mei (αυτό είναι το όνομά της στο instagram) και η φίλη της Cute.Monster προσθέτει: «Γνωρίζουμε νέο κόσμο από την Cosplay κοινότητα». H μια από τις δύο δηλώνει και πολύ καλή Gamer- της αρέσει το Lol, το Mindcraft και το Brawlwhalla. 

Σύντομη παρένθεση να εξηγήσουμε στους πιο απροπόνητους με τους παραπάνω όρους τι σημαίνει cosplayer- είναι η μίμηση, μέσα από την αμφίεση, χαρακτήρων από διάφορα είδη τέχνης, συνήθως βιντεοπαιχνιδιών, κόμικ, μάγκα ή άνιμε. To φαινόμενο ξεκίνησε από Ιαπωνία κι εξαπλώθηκε ραγδαία σε Αμερική και Ευρώπη. 

Cosplayer και selfies 

Οι cosplayers πάντως που βλέπει κανείς να κυκλοφορούν στο Gameathlon, τραβάνε αλύπητα selfies, ποζάρουν με μεγάλη χαρά σε όποιον τους το ζητήσει και κάνουν τους λογαριασμούς τους στο insta να λυγίζουν από τις πολλές δημοσιεύσεις.

Περήφανο μέλος της ελληνικής κοινότητας cosplay

Όσο για την κεντρική σκηνή του event, εκεί μονίμως κάτι τρέχει. Καλλιτέχνες, χορευτές και influencers (YouTubers, Instagrammers και streamers) ανεβαίνουν στο κεντρικό stage για ομιλίες, ενώ το κοινό κάνει αγορές γύρω από προϊόντα gaming και τεχνολογίας. 

Την ίδια ώρα, στο πάνω μέρος του event λειτουργεί παράλληλα μια άλλη, εναλλακτική και πολύχρωμη αγορά που περιλαμβάνει από χειροποίητες δημιουργίες που έχουν φτιάξει οι ίδιοι οι cosplayers με τα χεράκια τους, μέχρι κόμικ, σπαθιά, αφίσες και διάφορα αξεσουάρ.


Η Κωνσταντίνα Τσικρικού (Konstantina Tsikrikou- Constance De Lioncourt σε facebook και λοιπές πλατφόρμες) σε αυτό το event έχει μεταμφιεσθεί σε Ιωάννα της Λωρραίνης.

Το πιο ευπώλητο προϊόν σε όλο το event είναι σίγουρα η σειρά με τις πλαστικές, μικρόσωμες φιγούρες εμπνευσμένες από ήρωες κόμικ, από τα Star Wars, το Star Trek , αλλά κι από τη φρέσκια φουρνιά ηρώων όπως το παιχνίδι- χιτ ανάμεσα στους κόλπους των μικρών gamers, που δεν είναι άλλο από το Fortnite. Όπως μας λέει ο Άκης Χουτέμης, ο οποίος στέκεται μπροστά από τον πάγκο με τις φιγούρες που πωλούνται σαν ζεστό ψωμάκι: 
«Στην ουσία, η μεγάλη ποικιλία σε αυτές τις φιγούρες αποτυπώνει και το μεγάλο κοινό αυτής της κοινότητας που δίνει ραντεβού σύσσωμη αυτές τις δύο ημέρες στο Gameathlon. Εδώ θα συναντήσεις από τους παλιούς φανατικούς του Star Wars και των Star Trek, 40άρηδες σήμερα ή και παραπάνω, μέχρι τη νέα φουρνιά των μικρών που τα δίνουν όλα για τα games. Οι σκηνές κι οι διαφορετικές ομάδες μπλέκονται μεταξύ τους κι η μια τροφοδοτεί με ιδέες κι έμπνευση την άλλη».

O Άκης Χουτέμης μπροστά από τις ευπώλητες μικρές φιγούρες- η τιμή τους ξεκινάει από τα 15 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 30 ευρώ για τις πιο μεγάλες.

Fortnite και Lol 

Ο μεγάλος χαμός πάντως γίνεται εκεί όπου οι υπολογιστές μαρσάρουν για να αντέξουν τους ρυθμούς με τους οποίους οι πιτσιρικάδες ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο στο Fornite και στο Lol. Οι μικρούληδες που περιμένουν την σειρά τους για να συμμετάσχουν κι αυτοί στα παιχνίδια παρακολουθούν έκθαμβοι τις... επικές μάχες. 

Εν τω μεταξύ, στα διαλείμματα ψάχνουν να δουν μήπως και γνωρίσουν έναν από τον αγαπημένο τους Youtuber, τα παιδιά ‘succes story’ μέσα στην κοινότητα.


Εντοπίζουμε κι εμείς ένα παλικάρι με καρτελάκι ‘Influencer’ στο λαιμό να του σφίγγουν διάφορα μικρότερα και μεγαλύτερα αγόρια το χέρι και τον ρωτάμε ποιος είναι και πως έγινε… influencer. 
To καλλιτεχνικό του όνομα είναι Sn0xfn και είναι δραστήριος στις ιντερνετικές πλατφόρμες από τον Μάιο του 2019. Το πραγματικό του όνομα είναι Μανόλης Θεοδώρου και μένει στον Πειραιά.

O influencer Μανόλης Θεοδώρου

Όπως μας λέει με περηφάνια, μέσα σε οχτώ μήνες έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 3.800 followers στο insta και 2.500 στο twitch (δημοφιλής online υπηρεσία για την παρακολούθηση και το streaming ψηφιακών βίντεο broadcasts). Και τι δείχνει στους followers του; «Κάνω live streaming για το πώς να παίζεις Fortnite με τον καλύτερο τρόπο και να τους κερδίζεις όλους». 

*To Gameathlon Winter 2020 συνεχίζεται και σήμερα 19 Ιανουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες για το event θα βρείτε εδώ: https://gameathlon.eu/ 


ΣΧΟΛΙΟ

Τα έχουν μουρλάνει οι νεοταξίτες με τα τεχνολογικά επιτεύγματα τα παιδιά μας... 

Αν τους πεις "ξέρεις θα χάσουμε από την Τουρκία ένα νησί.... πειράζει;" Θα σου πουν "μπα τι με νοιαζεις εμενα;".... 

Αν τους πεις "θα καταλάβει η Τουρκία την Ελλάδα αλλά το ιντερνετ θα μείνει ανοιχτό...", 
θα πουν "ωραία τότε δεν πειράζει...." 
Αν τους πεις οτι "θα κλείσει το ίντερνετ ή οτι δεν θα μπορούν να ασχοληθούν με κινητά και παιχνίδια"... θα γινει επανάσταση... 

Αυτό θέλει η Νέα Τάξη... 
Μελλοντικούς πολίτες καταναλωτές χωρίς καμία πνευματική προκοπή, χωρίς ηθικούς φραγμούς, χωρίς ιδανικά, χωρίς εθνικότητα και εθνική συνείδηση, χωρίς παράδοση.... και φυσικά χωρίς πίστη στον Θεό.... 

Αυτό το είδος ανθρώπων δημιουργούν τα σχολεία μας.... 

Εμάς τους μεγαλύτερους, μας έχουν γραμμένους διότι οι γενιές μας παρέρχονται.... 
Κι εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και ανεχόμαστε όλο αυτό το αισχρό ανήθικο παιχνίδι σε βάρος των παιδιών μας... ή ακόμα χειρότερα οδηγούμε τα ίδια μας τα βλαστάρια στον όλεθρο... (τα σπρώχνουν σε βρωμοριάλιτι της αισχρής αντίχριστης κι ανθελληνικής τηλεόρασης με σκοπό το χρήμα και την δόξα κι ας πουλήσουν το ίδιο το κορμί τους....) 

Διαβάστε το παραμύθι του Πινόκιο να δείτε πως παρασύρονταν τα παιδιά στην καταστροφή..... με διασκέδαση και παιχνίδι.... 
Αυτό κάνουν σήμερα τα κτήνη της νέας τάξης... 

Οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε πριν είναι αργά... 
Οι μελλοντικές μας γενιές θα καταστραφούν και κάποιοι σιχαμεροί τύποι θα πλουτίσουν.... 

Αλλά στο τέλος και οι θύτες και τα θύματα θα οδηγηθούν στον αιώνιο όλεθρο... «Και βαλούσιν αυτούς εις την κάμινον του πυρός. Εκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων» (Ματθ. ιγ 50). 

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Πηγή:http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς είναι η μάστιγα του αιώνα μας, η εξάρτηση είναι χειρότερη από ότι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Σε αυτά τα δύο που ανέφερα η εξάρτηση έχει να κάνει και με το ίδιο το σώμα. Οπότε αν απεξαρτηθεί το σώμα σιγά σιγά έρχεται η όλη απεξάρτηση .
    Δυστυχώς στο διαδίκτυο η εξάρτηση γίνεται απευθείας στον εγκέφαλο, και εκεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
    Βλέπεις ανθρώπους που έχουν σχέση με την εκκλησία Και ενώ εγκρατευονται από τροφές
    Δυστυχώς δεν μπορούνε να κάνουν χωρίς το διαδίκτυο. ( φυσικά εξαιρούνται αυτοί που είναι η εργασία τους).
    Και όσο πιο πολύ ασχολείται κάποιος αντί να σβήνει η δίψα toυ δυστυχώς αυξάνεται.
    Όσο για την θεραπεία αυτήν την γνωρίζει ο Θεός και οι ειδική

    Το μόνο που μπορώ να πω, είναι να μπορούμε να κάνουμε χωρίς τα πάντα, εκτός από τον Θεό

    Πάρα πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή