Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Οι πλουσιότεροι του πλανήτη έχουν περισσότερα χρήματα από 4,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους!     Επιμέλεια - Σχόλιο: Σάββας Ηλιάδης, Δάσκαλος, Κιλκίς

 Σωστά το διάβασες, αγαπητέ αναγνώστη! Όχι, δεν κάνεις λάθος. Και μην τρομάζεις! Και μην εκπλήττεσαι! Ενδεχομένως, αυτή η άθλια και απάνθρωπη διάκριση  να αποτελεί για πολλούς είδηση «αξιοθαύμαστη» και «αξιέπαινο» κατόρθωμα. Διότι, απλώς, «δίχως Θεό, όλα επιτρέπονται»! 

     Καμία αναστολή και σε κανένα επίπεδο! Tο ζούμε άλλωστε και το αποδεχόμαστε πλέον ως αμετάκλητη πραγματικότητα καθημερινά από πάσης απόψεως. Είναι η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον πλανήτη. Το καύχημα του συστήματος, που εργάστηκε, και συνεχίζει ανεμπόδιστα να εργάζεται, για την μετάπλαση του θείου πλάσματος, του ανθρώπου, σε αναίσθητο, ασυνείδητο και αδηφάγο μηχάνημα! Και που προσπαθεί να αιτιολογήσει το κακό και να ρίξει τις ευθύνες … κάπου αλλού!!! 

     Είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας των λεγομένων δημοκρατικών συστημάτων των πλούσιων και πολιτισμένων χωρών. Το πλεόνασμα της αγάπης τους προς τους αδύναμους και φτωχούς λαούς, που συνεχώς επικαλούνται. Το αμείωτο ενδιαφέρον τους για την νομοθέτηση και εφαρμογή της νομοθεσίας για ισότητα και της απονομής του δικαίου. Είναι  η δικαίωση των αγώνων των διαφόρων φορέων` θρησκευτικών, φιλοσοφικών, διαφόρων ανθρωπιστικών, φιλανθρωπικών, κρατικών και μη.  

Είναι, εν τέλει, η υποκρισία του αυτονομημένου ανθρώπου. Του ανθρώπου, που λάτρεψε ειδωλικά τον εαυτού του και τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτό του. Του κατά πάσαν έννοια ανήθικου ανθρώπου! Είναι η ντροπή της ανθρωπότητας! Είναι η ντροπή μας! 

Διαβάστε παρακάτω την είδηση…


2.153 δισεκατομμυριούχοι έχουν περισσότερα χρήματα από το 60% της ανθρωπότητας«Οι 2.153 δισεκατομμυριούχοι της υφηλίου διαθέτουν πλέον περισσότερα χρήματα από ό,τι το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, αναφέρει σε έκθεσή της που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam. Σύμφωνα με την οργάνωση η συγκέντρωση του πλούτου γίνεται σε βάρος πάνω απ’ όλα των γυναικών, «στην πρώτη γραμμή» των ανισοτήτων.

Η ετήσια έκθεση της Όξφαμ για τις ανισότητες παγκοσμίως δόθηκε στη δημοσιότητα - όπως άλλωστε συνηθίζει η ΜΚΟ- πριν από την έναρξη, αύριο Τρίτη, του 50ού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum, WEF) στο Νταβός της Ελβετίας. Πρόκειται για το ραντεβού της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ, το οποίο καταγράφεται έπειτα από μια χρονιά ξεσηκωμών, μεγάλων κινημάτων κοινωνικών διεκδικήσεων, από τη Χιλή ως τη Μέση Ανατολή και τη Γαλλία.

«Οι χυδαίες ανισότητες βρίσκονται στην καρδιά των ρήξεων και των κοινωνικών συγκρούσεων σε παντού στον κόσμο (...) Δεν είναι ατύχημα, (αλλά) είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών (...) οι οποίες μειώνουν τη συμμετοχή των πιο πλούσιων στην κοινωνική αλληλεγγύη μέσω της φορολογίας και αποδυναμώνουν τη χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών», υπογράμμισε από τη δική του πλευρά η Πολίν Λεκλέρ, εκπρόσωπος του γαλλικού παραρτήματος της Όξφαμ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της ΜΚΟ, η μεθοδολογία της οποίας βασίζεται σε στοιχεία που δημοσιεύονται στο οικονομικό περιοδικό Forbes και δημοσιοποιούνται από την τράπεζα Crédit Suisse - ορισμένοι οικονομολόγοι την αμφισβητούν - 2.153 πρόσωπα έχουν πλέον στα χέρια τους περισσότερα χρήματα από ό,τι οι 4,6 δισεκατομμύρια φτωχότεροι κάτοικοι του πλανήτη.

Η περιουσία του 1%, των πλουσιότερων πολιτών του κόσμου, «αντιστοιχεί σε ποσό υπερδιπλάσιο του αθροιστικού πλούτου» των 6,9 δισεκατομμυρίων λιγότερο πλούσιων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Όξφαμ, που χαρακτηρίζει αυτή τη συγκέντρωση πλούτου «αδιανόητη» αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP και το Reuters.

«Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ανισοτήτων εξαιτίας ενός οικονομικού συστήματος που κάνει διάκριση σε βάρος τους και τις οδηγεί στα πιο επισφαλή και κακοπληρωμένα αντικείμενα απασχόλησης, αρχίζοντας από τον τομέα της φροντίδας» επέμεινε η Λεκλέρ.

Κατά υπολογισμούς της ΜΚΟ, το 42% των γυναικών στον κόσμο δεν μπορεί να βρει δουλειά επί πληρωμή, «λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας της φροντίδας που παρέχει στο προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο», ενώ το ίδιο μπορεί να ειπωθεί μόλις για το 6% των ανδρών.

Από το νοικοκυριό στην κουζίνα, στη συγκομιδή ξύλων, στην αναζήτηση νερού στις χώρες του νότου «η χρηματική αξία της απλήρωτης δουλειάς για τη φροντίδα που προσφέρουν οι γυναίκες 15 ετών και πάνω αντιστοιχεί σε 10,8 τρισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, δηλαδή ποσό τριπλάσιο από την αξία του τομέα της πληροφορικής και των ψηφιακών υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα», τονίζει η ΜΚΟ.

Στη Γαλλία, 7 δισεκατομμυριούχοι κατέχουν περισσότερα από ότι το 30% και πλέον των φτωχότερων πολιτών. Στα χέρια του 10% των πιο πλουσίων Γάλλων συγκεντρώνονται ο μισός πλούτος της χώρας. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι 22 δισεκατομμυριούχοι έχουν στα χέρια τους περισσότερα από ότι όλες οι γυναίκες στην Αφρική μαζί».

Πηγή: https://www.imerodromos.gr/

«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

 1. Η φιλαργυρία είναι το μόνο πάθος πού κατάφερε να ανεβάσει Τον Κύριό μας επάνω στον Σταυρό.

  Για την φιλαργυρία μίλησε και ο Απόστολος Παύλος.
  ΦΙΛΑΡΓΥΡΊΑ Η ΜΉΤΗΡ ΠΆΣΗΣ ΚΑΚΊΑΣ.
  ΕΊΝΑΙ Η ΡΊΖΑ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΏΝ.

  Και όσο για αυτούς τους πλούσιους που μας αναφέρουν τα περιοδικά,
  Είναι φτωχαδάκια μπροστά στον έναν, τον Γερμανόεβραίο Ρότσιλντ.

  Και όπως όταν γίνεται ένα έγκλημα, πιάνουν τους δράστες,
  Αλλά δεν μπορούν να πιάσουν αυτόν που είναι πολύ πιο πάνω από αυτούς,
  Και τους έδωσε εντολές.
  ΔΗΛΑΔΉ ΤΟΝ ΗΘΙΚΌ ΑΥΤΟΥΡΓΌ. ΑΥΤΌΣ ΜΈΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΌΒΛΗΤΟ.

  Έτσι ακούμε για Σόρος, Μόρος, και δεν συμμαζεύεται.
  Αλλά ποιος είναι πίσω από όλους αυτούς.

  Όταν η ελλαδίτσα μας χρωστάει 300 δις. Είναι ψυχούλα σε αυτά που χρωστάει η Γερμανία 2 με 3 τρις.
  Το ίδιο και η Αμερική χρωστάει τρις.

  Δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς όλα τα κράτη σε ποιον χρωστάνε;

  Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
  Ακόμα και στην Ελλάδα μας το 1841 πού έγινε η Εθνική τράπεζα της Ελλάδος.
  Ιδρυτικό της μέλος ήταν ο Ρότσιλντ.

  Και δεν ονομάστηκε ελληνική τράπεζα.
  Όμως Εθνική τράπεζα , μπορεί να υπάρχει και της Βουλγαρίας.
  Ή οποιοδήποτε άλλου κράτους.

  Όλα τα άνωθεν που ανέφερα για τον Ρότσιλντ, δεν είναι δικές μου ανακαλύψεις, απλά τα μετέφερα από το διαδίκτυο.
  Σήμερα μπορεί ο καθένας αν ψάξει να βρει πολλά.

  Και ενώ το διαδίκτυο στην αρχή φάνηκε ως κατάρα.
  Άφησε ο Θεός τον διάβολο να οργώσει.

  ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΉΡΘΕ Η ΏΡΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΌΣ ΣΠΈΡΝΕΙ, ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΟΥΜΕ ΩΦΈΛΙΜΑ.

  Και αυτά που μας τα κρύβουν ή μας τα παρουσιάζουν ψευδή τα Μ.Μ.Ε. (εξαπάτησεως).

  ΈΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΌΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΏΝΕΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΑΥΤΆ ΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΑ ΙΣΤΟΛΌΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή