Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Βούλιαξε από κόσμο η προκυμαία της Μυτιλήνης - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό


Βούλιαξε από κόσμο η προκυμαία της Μυτιλήνης - Φωτογραφία: Intime

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέσβου πραγματοποιήθηκε χθες στη Μυτιλήνη για τις επιπτώσεις από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Βασικό σύνθημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς «θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας».

«Δεν θέλουμε καμία υπάρχουσα και καμία άλλη αποθήκη πίσω. Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τις ζωές μας, πίσω. Τι είναι αυτό που μας ενοχλεί; 

Μας ενοχλεί ότι τα νησιά μας έχουν γίνει τόπος συγκέντρωσης ανθρώπων από 80 χώρες. Περίπου 50.000 σε όλα τα νησιά. Μας ενοχλεί ότι αυτή κατάσταση είναι μια συνεννόηση σιωπής όλης της Ευρώπη και της κυβερνήσεως. Όλοι τους χτίζουν τείχη απομονώσεως και σιωπής, εδώ είμαστε να τα σπάσουμε» είπε ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης«θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας» -Φωτογραφία: Intime

Ο κ. Μουτζούρης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο του ΟΗΕ από το 2000 για την ανάγκη μεταφοράς 250.000 εκατομμυρίων νέων κατοίκων στην Ευρώπη.


Πλήθος κόσμου στην προκυμαία Μυτιλήνης -Φωτογραφία: Intime

«Σχέδιο υποκατάστασης πληθυσμού» είπε ο κ. Μουτζούρης ότι υπάρχει αναφερόμενος και στον επιχειρηματία Σόρος και τον ρόλο του, καθώς και «στην αιχμαλωσία της Ελλάδας από τη συμφωνία Δουβλίνο 2».


O περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης,ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης -Φωτογραφία: Intime

«Τον τάφο μας» όπως χαρακτήρισε τη συμφωνία. «Θέλουν να μας επιβάλλουν άλλο τρόπο ζωής, άλλη θρησκεία» σημείωσε.

sygkentrwsh mytilinh enantion lathro 05
«Θέλουν να μας επιβάλλουν άλλο τρόπο ζωής, άλλη θρησκεία» σημείωσε o κ. Μουτζούρης -Φωτογραφία: Intme

Ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στον ρόλο των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και στην ανάγκη ελέγχου των.
sygkentrwsh mytilinh enantion lathro 06

Τέλος, ζήτησε την πραγματοποίηση ενεργειών αποτροπής στα σύνορα. «Θέλουμε αποτροπή. Η πατρίς κινδυνεύει. Δεν μ' ενδιαφέρει τι λένε οι συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά.


sygkentrwsh mytilinh enantion lathro 07

«Άμεσο κλείσιμο του αίσχους της Μόριας» ζήτησε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης. «Είμαστε αποφασισμένοι να απαιτήσουμε τη μαζική αποσυμφόρηση του νησιού μας, να διεκδικήσουμε τον έλεγχο των ΜΚΟ, αλλά και να φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας, όχι άλλη δομή, κλείσιμο όλων των δομών» είπε.

sygkentrwsh mytilinh enantion lathro 08

Επίσης, τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Δ. Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος. «Σήμερα, πέντε χρόνια μετά από το ξέσπασμα της κρίσης, έχουμε φτάσει στο και πέντε. Δεν υπάρχει το δεν ήξερα. Δεν υπάρχει το δεν το περίμενα. Δεν υπάρχει το «θα» σε αυτά που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει! Η Λέσβος δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει εγκλωβισμένη στην κρίση.

sygkentrwsh mytilinh enantion lathro 09

Η Λέσβος δεν μπορεί να συνεχίσει να διασύρεται διεθνώς, για να κοιμούνται κάποιοι ήσυχοι στην Αθήνα, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εδώ και λίγους μήνες μας λένε απροκάλυπτα ότι επί της ουσίας τα νησιά σφραγίζονται. Σφραγίζονται και μέσα σ' αυτά θέλουν να εγκλωβίσουν την ίδια την κρίση, μαζί με εμάς και τους χιλιάδες μετανάστες» είπε ο κ. Βέρρος.

sygkentrwsh mytilinh enantion lathro 10

«Κλειστό ελεγχόμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μακράν κατοικημένων περιοχών, είναι το πλαίσιο που θέτει η Μόρια και τα γύρω χωριά» ζήτησε, τέλος, στον δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, ζητώντας ταυτόχρονα «κλείσιμο της υπάρχουσας δομής της Μόριας».

sygkentrwsh mytilinh enantion lathro 11

Ακολούθησε πορεία στην κλειστή, λόγω της απεργίας των εργαζομένων, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης θυροκόλλησε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

iefimerida.gr

Πηγή:  https://www.tideon.org/
«Πᾶνος»

5 σχόλια:

 1. Επιτέλους

  Ξύπνα Καημένε μου ραγιά
  Ξύπνα να δεις Ελευθεριά.

  Στο YouTube υπάρχει μία ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου,
  Για το μεταναστευτικό.
  Δεν κρατάει πολύ Και αξίζει να την ακούσετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σὲ εὐχαριστοῦμε πολὺ ἀδελφέ, ἀλλὰ ἄν σοῦ εἶναι εὔκολο, δῶσε μας τὸν σύνδεσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εθνικές εκλογές, Ιούλιος 2019, Λέσβος:

  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 38,99
  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 29,01
  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 10,04
  Κίνημα Αλλαγής 8,54
  ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,51

  Συμπέρασμα: το 90% των Λέσβιων, είναι φανατικά υπέρ της λαθρομετανάστευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ - Ξεκίνησαν τα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  https://www.youtube.com/watch?v=T-SOQG9ovjM

  ΑπάντησηΔιαγραφή