Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Με απόλυση τιμωρούνται οι Πομάκοι δάσκαλοι - Τον τιμωρούν αφενός γιατί δεν είναι κατάλληλος να εκτουρκίσει τα παιδιά των Πομάκων




ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ


Με οριστική παύση – απόλυση από τα καθήκοντά του τιμώρησαν τον δάσκαλο Ριτβάν Καραχότζα που δεν έχει επαρκή γνώση της Τουρκικής ώστε να τη διδάξει στα μουσουλμανόπαιδα.


Τον τιμωρούν αφενός γιατί δεν είναι κατάλληλος να εκτουρκίσει τα παιδιά των Πομάκων και των Ρομά και αφετέρου εκδικούνται τον εμβληματικό δημοσιογράφο και αγωνιστή του Πομακικού Κινήματος, τον αδελφό του Σεμπαϊδήν Καραχότζα, το μαύρο πρόβατο του Τουρκικού Προξενείου.

Υπάρχουν στη διάθεσή μας δύο άρθρα του Σεμπαϊδήν Καραχότζα, σχετικά με τον απηνή διωγμό που υπέστη ο αδελφός του Ριτβάν Καραχότζα, με οριστική παύση από τα καθήκοντά του, με την υπ΄αριθμό 10/24-04-2018 Απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Ο παραπάνω αναφερόμενος δάσκαλος της Μειονοτικής Εκπαίδευσης απολύθηκε από την εργασία του, στην οποία διορίστηκε στο Ελληνικό Δημόσιο (ΦΕΚ. 1016 τ.Γ΄/31-10-2008 ως δάσκαλος του τουρκόγλωσσου ωρολογίου προγράμματος που έχει επιβληθεί σε όλα τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης και του Διεθνούς Δικαίου, όπως θα εξηγηθεί παρακάτω.

Ενώ η Συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει τρεις εθνοτικές ομάδες (Τουρκογενείς, Πομάκους και Αθιγγάνους) και συνεπώς τρεις γλώσσες της μουσουλμανικής μειονότητας, δυστυχώς για το ελληνικό κράτος υπάρχει μόνο μία, αφού όλα τα μουσουλμανόπαιδα υποχρεούνται να διδάσκονται μόνο στην Τουρκική και φυσικά στην Ελληνική, αλλά όχι στη μητρική τους γλώσσα.

Θα μπορούσε να διδάσκονται υποχρεωτικά στην Ελληνική (ως ΄Ελληνες υπήκοοι) και στην μητρική τους γλώσσα, αλλά υπάρχουν κάποια παρωχημένα ελληνοτουρκικά πρωτόκολλα που έχουν ξεπεραστεί πλέον από την πραγματικότητα.

Μ΄αυτό τον τρόπο το ελληνικό κράτος γίνεται συνένοχο της σκανδαλώδους διάκρισης υπέρ του τουρκικού στοιχείου, καταπατώντας τα δικαιώματα των άλλων μειονοτικών ομάδων – στοιχείων. 

Τοιουτοτρόπως γίνεται συνεργάτης της ΄Αγκυρας και του Προξενείου που προωθούν συστηματικά την πολιτική του εκτουρκισμού των Πομάκων και των Αθιγγάνων.

Ο απολυθείς δάσκαλος δήλωσε αδυναμία να διδάξει κάτι που ο ίδιος δεν διδάχτηκε επαρκώς στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) όπου φοίτησε και αποφοίτησε με πτυχίο μειονοτικού δασκάλου.

Αυτός ο άνθρωπος πέραν των άλλων διδάχτηκε μόνο δύο ώρες την εβδομάδα την τουρκική γλώσσα (φυσικά ως ξένη γλώσσα αφού η μητρική του είναι Πομακική) και κλήθηκε να διδάξει την Τουρκική που δεν κατέχει επαρκώς.

Ο καταγγέλων, για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ότι δεν διδάχτηκε επαρκώς στην Ε.Π.Α.Θ. την τουρκική γλώσσα, ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να του χορηγήσει Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για την Τουρκική, αλλά το Υπουργείο αρνήθηκε, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του δασκάλου.

Θα μπορούσαν να μην τον απολύσουν και να τον αξιοποιήσουν παραγωγικά με άλλον τρόπο.

Θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν σε παραμεθόρια Πομακοχώρια, όπου, λόγω καταγωγής και μητρικής γλώσσας, θα μπορούσε να διδάξει καλύτερα και αποδοτικότερα τα μαθήματα στην τουρκική γλώσσα, όσο αυτός την κατέχει.

Όταν επίσης ζήτησε να τον αποσπάσουν σε κάποια διοικητική θέση, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από άλλο πόστο, αυτοί του αρνήθηκαν, ενώ τοποθετούνται τόσοι και τόσοι ημέτεροι, ακόμα και σε βουλευτικά ή υπουργικά γραφεία.

Αυτοί όμως (πιστοί στην πολιτική του κατευνασμού) προτίμησαν να τον απολύσουν και να καταστρέψουν την καριέρα, το ψωμί και την ζωή του.

Πέρασαν ταυτόχρονα το μήνυμα ότι έτσι τιμωρούνται όσοι δεν προωθούν στο έπακρο τον εκτουρκισμό των Πομάκων και των Ρομά.



Αναδημοσίευση 

από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ




[Πηγή] http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου