Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ακούν οι Τούρκοι τον ήχο τους και τρέμουν...



Ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Σμηναγός (Ι) Κοσμάς Χάλαρης, πιλότος της 331ης Μοίρας, της 114 Πτέρυγας Μάχης, ανακηρύχθηκε “Best Warrior”, κατά τη διάρκεια του “Tactical Leadership Programme (TLP) 18-3” του ΝΑΤΟ, το οποίο διεξήχθη στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας!

O “ιπτάμενος αετός μας” μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM” και είπε μεταξύ των άλλων: 

«Πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ, γιατί ειδικά η εκπαίδευση, τόσο στη σχολή, όσο και στη συνέχεια, είναι πολύ απαιτητική και επίπονη. Οπότε το πρώτο στάδιο που χρειάζεται είναι να το θες πραγματικά πάρα πολύ, ενώ το επόμενο προφανώς είναι να κοπιάσεις όσο περισσότερο γίνεται, να θυσιάσεις πράγματα, μέχρι και προσωπικό χρόνο με την οικογένεια ή οτιδήποτε άλλο αυτό συνεπάγεται…
 
Σε εκείνη τη φάση της δουλειάς πρέπει να πάμε στο ψυχρό, όπως λέμε, πρέπει κάθε φορά που κλείνει η καλύπτρα να αφήνουμε έξω όλα τα προβλήματα, έγνοιες, σκέψεις, οικογένειες, τα πάντα, για να δίνουμε το 100%. 

Είναι ο μόνος τρόπος για να είμαστε ασφαλείς, να αποδώσουμε στο 100% αυτό για το οποίο έχουμε εκπαιδευτεί, ό,τι έχουμε σχεδιάσει από πριν, ό,τι έχουμε προσπαθήσει να πετύχουμε. 

Αν δεν τα αφήσουμε όλα έξω από το αεροπλάνο, είναι πολύ πιθανό να μην πάνε όλα καλά, όπως θα θέλαμε... 

Γενικά το Αιγαίο είναι πανέμορφο, το γαλάζιο είναι ανεπανάληπτο, αλλά μια γωνία στην οποία νιώθουμε διαφορετικά όλοι οι αεροπόροι είναι στον Αη Στράτη, καθώς, όταν περνάμε, προφανώς έχουμε στη μνήμη τον Νικόλα τον Σιαλμά. 

Από εκεί και πέρα οι της Μοίρας έχουμε πλέον και τη Σκύρο, λόγω του Γιώργου του Μπαλταδόρου…»!

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου