Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Έλεος. ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ [τέτοια] ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Γράφει ο Μιχάλης

Είναι πλέον απίστευτη η κενότητα με την οποία αντιμετωπίζουν ΕΙΔΙΚΑ οι Έλληνες την υποτιθέμενα μεγαλύτερη θρησκευτική [και πανάρχαια] αυτή εορτή τους.

Τους δυτικούς τους δικαιολογώ. Από τις απαρχές του «πολιτισμού» τους ζουν σε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ μεσαιωνικό καθεστώς φεουδαρχίας: βασιλιάδες, ευγενείς και άρχοντες διοικούν τα ευρωπαϊκά πλήθη αλλάζοντας μόνο το όνομα από «βασιλεία» σε «δημοκρατία».

Στην πρώην Ελλάδα όμως - και νυν Ελλαδιστάν- έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Βρισκόμαστε - από την Χρυσή Εποχή του Περικλέους – σε μία διαρκή κατάσταση επιβίωσης. Έχει περάσει από εδώ κάθε είδους πλιατσικολόγος, καταστροφέας και κατακτητής: Πέρσες, Ρωμαίοι, φανατικοί πρωτο-χριστιανοί, όλες οι βάρβαρες φυλές πρόγονοι των ευρωπαίων «φίλων και συμμάχων» μας, Σλάβοι, Βενετοί και λοιποί εκπολιτιστές Ιταλοί, Σταυροφόροι, Τούρκοι, Άραβες, και τελευταία Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Αμερικανοί.

Τίποτε μέχρι τώρα δεν κατάφερε να εξαφανίσει τους Έλληνες που έχουν ΑΚΟΜΑ μία αξιοσημείωτη ομοιογένεια.

Εκείνο που θα καταφέρει όμως να τους εξαφανίσει είναι ο χειρότερος επικυρίαρχος από όλους: ο κομμουνιστικός υλισμός σε συνδυασμό με την δυτική καταναλωτική μανία.

Γιατί όπως λέει και ένα πανάρχαιο και σοφότατο κινέζικο ρητό «Τους λαούς δεν τους εξαφανίζει το σπαθί. Τους εξαφανίζει η καλοπέραση».

Ξεκινώντας από ηλίθιες διαφημίσεις και επίσης ηλίθιες ευχές από ηλίθιους «καλλιτέχνες» μέχρι τις Βλακ-Παρασκευές, τα απίστευτης ποικιλίας ξένα τρόφιμα και ποτά [που καταστρέφουν την υγεία και την οικονομία μας] και τα κινέζικα πλαστικά μπιχλιμπίδια, για εμένα το ποτήρι ξεχείλισε με την επίσης ξενόφερτη, βλακώδη, ηλίθια «μόδα των κεράτων».

Άντε να αντέξω την γελοιοποίηση των υπαλλήλων στις υπεραγορές [συγγνώμη σούπερ μάρκετ ήθελα να πω] που είναι αναγκασμένοι να ντύνονται ξωτικά και αηβασίληδες.

Άντε να αντέξω τα εξάχρονα κοριτσάκια που [λες και έχουμε Απόκριες] κυκλοφοράνε στον δρόμο φορώντας αυτιά γάτας, αυτιά Μίκυ Μάους και κερατάκια τάρανδου.

Αλλά ένα αυτοκίνητο που του έχουν βάλει κέρατα ταράνδου στις πόρτες είναι πλέον πέρα από τις δυνατότητές μου.

Τι σχέση έχει όλο αυτό το καπιταλιστικό, καταναλωτικό και κενό πανηγύρι με τα Χριστούγεννα;
Για αυτό ακριβώς λέω: Έλεος. ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ [τέτοια] ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Πηγή: https://aatosmihalis.wordpress.com/
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου