Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

Το συγκλονιστικό τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μακαριστού Χριστόδουλου (video)


Ο μακαριστός π. Χριστόδουλος υπήρξε η πιό μαχητική φωνή εναντίον του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού και της απανθρωπιάς. Γι' αυτό τον μίσησαν, τον έβρισαν και τον πολέμησαν όσο καμμία άλλη προσωπικότητα . 

Ας μην επιχαίρουν όμως οι ανελέητοι εχθροί του. Ο Χριστόδουλος έδειξε τον δρόμο της αντίστασης. Δεν θα τον ξεχάσουμε. Ο επίλογος του μηνύματος: 

«Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών.

Σταθήτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. 

Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει.» 

Όλοι οι Έλληνες στο Αίμα και την Ψυχή προσυπογράφουμε και έχουμε φωτεινό οδηγό μας τα λόγια του αγαπημένου μας μακαριστού και ισόβια παρόντα στις επάλξεις τού Ελληνικού Γένους Χριστόδουλου στο τελευταίο του μήνυμα. «Αντίσταση και ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει. 

Για να υπερασπιστούμε ό,τι κινδυνεύει». Την Πίστη και την Πατρίδα μας σφιχτά δεμένες και αχώριστες Αξίες. Την Ιστορία μας απείραχτη. Την Κοινωνία μας ελληνική. Τα ελληνικά χώματα όλα ελεύθερα. Ιδού ο μέγας σκοπός.Ιδού τα πρωτοτόκια για τα οποία μίλαγε.. 

Η πύρινη γλώσσα του σταμάτησε να λαλεί και να καλεί για αγώνες με οράματα, ελπίδες, η καρδιά του μεγαλόψυχου αυτού Ιεράρχη έπαψε να χτυπά τα ξημερώματα στις 5.15 ημέρα Δευτέρα της 28 Ιανουαρίου 2008. Ο λεοντόψυχος, ο ακάματος εργάτης της Εκκλησίας μας, αναπαύεται εν Κυρίω ...

Τα «τελευταία» λόγια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Μην ζητήσετε αλλού την ευτυχίαν σας, διότι άδικα θα κοπιάσετε, και δεν θα την συναντήσετε. Μην λησμονείτε ποτέ τα λόγια του Κυρίου: 

«Ζητήτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού και την δικαιωσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσονται υμίν» ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΗΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ…και πως μπορούμε να τον λησμονήσουμε???? 

Ζει και θα ζει στις καρδιές μας για οσο αυτές χτυπούν...


«Πᾶνος»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου