Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΑΝΝΑ: ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΞΑΝΘΗΣ



Ο άνθρωπος που μας μισεί είναι ο άνθρωπος μας

Ο κόσμος είναι όρος απρόσωπος. Λέμε συχνά εναντίον του κόσμου και εννοούμε το κακό αυτό που εκπροσωπεί και πρεσβεύει η μάζα, το πλήθος χωρίς πρόσωπο.

Γι' αυτό και σε κάθε επεισόδιο βίας κουκουλοφόροι είναι αυτοί που τα σπάνε, που γίνονται θηρία ανήμερα και η βία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της πεθαμένης από αγάπη ψυχής τους.

Αντιθέτως ο άνθρωπος που αγαπά ζει και κινείται μέσα στο κατ' εικόνα και οδηγείται από το πνεύμα του Θεού σε κάθε του κίνηση. Γι' αυτό και μόνο αγαπά και έξω από την αγάπη τίποτα δεν σκέφτεται τίποτα δεν μπορεί να κάνει. 

Είναι αιχμάλωτος της αγάπης του Θεού και αιχμαλωτίζει και τους γύρω του με την αγάπη του. Έχουμε λοιπόν τους ανθρώπους που μας αγαπούν, μας αποδέχονται όπως και να' μαστε και η αγάπη μας και η αγάπη τους θεραπεύει κάθε αδυναμία, κάθε έλλειψη φυσική της ζωής μας.

Κινούμαστε, αναπνέουμε, συζούμε κάτω από την ευλογία αυτής της αγάπης και μέσα στις σχέσεις μας τις μητρικές, τις πατρικές, τις αδελφικές, τις φιλικές, αγαπιόμαστε και θεραπευόμεθα.

Ξαναβρίσκει η ψυχή μας την προτέρα της κατάσταση, αυτήν που έλεγε ο γέροντας Πορφύριος ότι υπάρχει μέσα στην εκκλησία όπου ο Χριστός είναι η κεφαλή και όλοι εμείς είμαστε το σώμα ενωμένοι εις εν. Πολύ ωραίο αυτό, πολύ το ζω, το αισθάνομαι.

Όμως υπάρχει και κάτι που στέκει ως αγκάθι και αγκυλώνει και ξεσκίζει και τραυματίζει αυτό το σώμα.

Ο άνθρωπος που μας μισεί, που βγάζει κάθε τόσο το φοβερό δηλητήριο της απάνθρωπης καρδιάς του και δια της συκοφαντίας υποχθόνια κινούμενος ανακατεύει, ταράζει, σκανδαλίζει το σώμα της αγάπης μας.

Όμως να ξέρεις άνθρωπε μου ότι εσύ είσαι ο πλέον αγαπημένος μετά τον Χριστό μου, για σένα προσεύχομαι, για σένα παρακαλώ την χάρη να σε φωτίσει να σε πληροφορήσει να μη χάσεις το κλίμα αυτό της αγάπης που ζούμε εμείς και θέλουμε πολύ και ποθούμε να σε βάλουμε και σένα μέσα να ζεσταθεί, να γλυκάνει η καρδούλα σου, να πιάσει Χριστό, να ανέβει ψηλά, να πετάξει στον ουρανό, να χαίρεται εν παντί.

Εσύ ηγαπημένε μου που με μισείς είσαι ο άνθρωπος μου.
Σ' ευχαριστώ......

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου