Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Πόσο μας δουλεύουν πιά στα εθνικά θέματα;


Γράφει ο Μιχάλης

Ενώ «ψάρευα» για κάποιο ενδιαφέρον θέμα στο διαδίκτυο μάζεψα δύο διαφορετικές αναρτήσεις μία παλιά [08/12/2002] για την Αλβανία και μία φρέσκια-φρέσκια [30/01/2019] για τα Σκόπια. Μπορείτε να τις κατεβάσετε από εδώ:

Όταν μετά τις διάβασα προσεκτικά είδα κάτι καταπληκτικό!

Στην πρώτη για την Αλβανία διαβάζω ότι οι Αλβανοί δίνουν όπλα στο Αφγανιστάν. Υποτίθεται ότι τα χαρίζουν αλλά αυτό μάλλον είναι απίθανο. Τίποτε σπουδαίο θα μου πείτε, αφού όλοι πουλάνε όπλα σε όποιον μπορούν. Εδώ μέχρι εμείς πήγαμε να πουλήσουμε τις οβίδες μας, άσχετα αν είμαστε τελείως ανίκανοι ακόμα και για κάτι τέτοιο. 


Το βασικό πρόβλημα εδώ είναι ότι τα όπλα μεταφέρθηκαν με ελληνικό C130! Του οποίου τα καύσιμα βάζω στοίχημα ότι [με την μ@λ… που μας δέρνει] τα πληρώσαμε εμείς. Και την διαδικασία φόρτωσης την επέβλεπαν ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Γκέιλ, ο πλοίαρχος Δημήτρης Πετρομανωλάκης και ο αντιστράτηγος του αλβανικού στρατού Σοκράτ Παπαντίμ. Πράγμα που θυμίζει όνομα ομογενή αφού πρέπει να τον λένε Σωκράτη Παπαδήμο [ή κάτι παρόμοιο].

Στην δεύτερη για τα Σκόπια τα στοιχεία πάρθηκαν από το GFP (Global Firepower). Εκεί διάβασα ότι οι Σκοπιανοί έχουν δέκα τεθωρακισμένα μεταφοράς προσώπου Λεωνίδας 2, κατασκευασμένα στην ΕΛΒΟ, που τους δώσαμε φυσικά εμείς. Έχουν επίσης και δύο ελικόπτερα τύπου UH-1 [Χιούι] που ΕΠΙΣΗΣ τους δώσαμε εμείς. Όλα αυτά είναι μεν παλιά αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι δίνουμε όπλα στους Σκοπιανούς.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω και εκείνο το αρχαίο άρθρο σχετικά με το πόσα λεφτά δίνουμε για να εξοπλίζουμε και να εκπαιδεύουμε τους Αλβανούς. Δεν φτάνει η αντίστοιχη βοήθεια που έχουν από τούρκους και αμερικανούς, τους βοηθάμε και εμείς.
Πόσο λογικά είναι όλα αυτά;

ΑΡΑΓΕ πόσα ακόμα να συμβαίνουν και εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι;

Πόσο μας δουλεύει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας;

 Πηγή: https://aatosmihalis.wordpress.com/ 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου