Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Χάρτες με την μισή Ελλάδα ανήκουσα στον «τουρκικό κόσμο» ανάρτησε ο Ακάρ


Του Νίκου Μελέτη

Απαράδεκτη ενέργεια και πρωτοφανή πρόκληση αποτελεί η επιλογή του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να αναρτήσει μια σειρά χάρτες που εμφανίζουν όχι μόνο την Κύπρο αλλά και ελληνικά νησιά και την Θράκη ενταγμένα στον «τουρκικό κόσμο», με αφορμή την συνάντηση του «τουρκικού κόσμου» και των εκδηλώσεων με το Αζερμπαϊτζάν.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα της θρασύτατης ενέργειας του κ. Ακάρ ότι σε έναν χάρτη που είναι βαμμένα στο κόκκινο χρώμα όλη η ελληνική Μακεδονία (με τη Θεσσαλονίκη να αναφέρεται ως Selanik) και τα ελληνικά νησιά, η Κύπρος, μέρος της Βουλγαρίας, μεγάλο μέρος της Συρίας και του Ιράκ, παραπέμποντας έτσι στην Οθωμανική αυτοκρατορία, προσθέτει το εξής σχόλιο: «Δεν έχουμε βλέψεις για το έδαφος κανενός. Θα πάρουμε πίσω μόνο ότι μας ανήκει».


Ανάρτηση που στέλνει το μήνυμα ότι η Τουρκία θα διεκδικήσει ότι της αναλογεί από την Οθωμανική κληρονομιά, εδάφη στα οποία στον χάρτη περιλαμβάνεται και η... μισή Ελλάδα!

Σε άλλον χάρτη που εμφανίζει ο κ. Χουλουσί Ακάρ αφού έχει προσθέσει και άλλα μηνύματα ότι στην «κορυφή του τουρκικού κόσμου είναι η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ουγγαρία, το Ναχτσεβάν, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, η Μογγολία που θα αποτελέσουν τις «Ηνωμένες Πολιτείες», επισημαίνει με διθυραμβικά σχόλια ότι η ενότητα προχωρά και μετά το Αζερμπαϊτζάν θα είναι το Πακιστάν, η Ουγγαρία και έτσι θα γίνει η Τουρκική Ισλαμική Ένωση. Αυτό είναι το μεγάλο όραμα με το Θέλημα του Θεού».

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι ο κ. Ακάρ στον ένα χάρτη που δημοσιεύει έχει καλύψει την Ελληνική Θράκη με την σημαία του «Αυτόνομης Κυβέρνησης της Δυτικής Θράκης» σε μια κίνηση που αποτελεί ξεπέρασμα των κόκκινων γραμμών, καθώς δεν αφορά πια μια απλή ανάρτηση ενός από τους ακραίους της μειονότητας αλλά από τον ίδιο τον υπουργό άμυνας της Τουρκίας.

Liberal
 
το είδαμε ΕΔΩ

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου