Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Παγκόσμιες βλακείες (Παγκόσμιες ημέρες)




Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Αυτή η πρακτική που έχει καθιερωθεί να αφιερώνονται ημέρες ως «Παγκόσμιες» για διάφορες αιτίες, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλούν για τα θέματα που επικαλούνται και τις αιτίες που τις δημιουργούν, που συνήθως είναι για εμπορικούς-καταναλωτικούς λόγους.

Σήμερα (χθες) π.χ. διαβάζουμε ότι είναι «Παγκόσμια ημέρα Αντρών», «Παγκόσμια ημέρα Δημόσιας τουαλέτας» και «Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών».

Αύριο είναι «Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού».

Μεθαύριο είναι «Παγκόσμια ημέρα Φιλοσοφίας», «Παγκόσμια ημέρα Τηλεόρασης» και «Παγκόσμια ημέρα Χαιρετισμού».

Έτσι ενδεικτικά μόνο για τρεις συνεχόμενες μέρες βλέπουμε την κοροϊδία που καθιερώνεται όχι για την υπεράσπιση κάποιων δικαιωμάτων, αλλά για την «υπεράσπιση» τάχα δικαιωμάτων που πλέον δεν υφίστανται.

Και καλά κάποια απ αυτά που ας πούμε ότι «στέκουν» να εμφανίζονται στα εορτολόγια. Όμως ρε φίλε αυτό το «Παγκόσμια ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας» τι νόημα έχει;;; Αφού οι δημόσιες τουαλέτες σπανίζουν και δεν ξέρουμε καν που βρίσκονται γιατί να τις γιορτάζουμε και πώς να τις γιορτάζουμε;;; Να αμοληθούμε όλοι στους δρόμους και να ψάχνουμε να τις βρούμε για να κάνουμε την ανάγκη μας σε «ψιλό» ή σε «χοντρό»;;;

Και η «παγκόσμια ημέρα αντρών» πάλι τι σου λέει;;; Υπάρχει άντρας που δέχτηκε ευχές για τη σημερινή γιορτή ή που δέχτηκε κάποιο δώρο;;;;

Η «παγκόσμια ημέρα της γυναίκας» είναι για την κονόμα των ζαχαροπλαστείων, των ανθοπωλείων και των βρακάδικων, όπως και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου καλή ώρα, που όλοι δηλώνουν «ερωτευμένοι».

Το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή ημέρα «κατά της κακοποίησης του παιδιού» και η αυριανή για τα «δικαιώματα του παιδιού» που θα μπορούσαν να συνυπάρχουν άσχετα αν δεν λαμβάνονται συνήθως υπόψη απ αυτούς που πρέπει.

Να μη σχολιάσω και για τις επόμενες ημέρες «φιλοσοφίας», «τηλεόρασης» και «χαιρετισμού» που αδυνατώ να κατανοήσω τη σημασία τους.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι «χαιρέτα μου τον πλάτανο».



Σχόλιο Ρόη: Παγκόσμια ημέρα ηλιθίων υπάρχει;;;... Πολύ κακώς!!!! ...

3 σχόλια:

  1. Και ειδικά εδωστην κατοχική Ελλάδα των μνημονίων, πρέπει να θεσπιστεί, ημέρα φτυσίματος στον καθρέφτη. Να κοιτάζουμε μπροστά τα μούτρα μας και να τους ρίχνουμε μιά γενναία ροχάλα,γιά τίς μόνιμα λανθασμένες επιλογές μας.
    Καί άν γίνει καί παγκόσμια,ΘΑ λέμε χρόνια πολλά κάθε μέρα.
    Δέν γιορτάζουμε σωστά,τον Χριστόν καί τούς Αγίους του,αλλά χαζοεορτές εάν ετούτες,δηλώνουμε παρόν.
    Καί μετά μάς φταίει ό Θεός,για τα χάλια μας.
    Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά δεν είναι τόσο επιφανειακά και αστεία όπως φαίνονται.Αρκούσε να λέγανε ότι σήμερα είναι ημέρα τάδε. Αλλά μπροστά από τη λέξη ημέρα χρησιμοποιούν τον όρο (παγκόσμια). Γιατί η νέα τάξη πραγμάτων, επιδιώκει να επιβάλει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα τρεις( θηλιές). Μία παγκόσμια κυβέρνηση. Μία παγκόσμια οικονομία. Και μία παγκόσμια θρησκεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή