Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Δανία, Νορβηγία, Σουηδία καταργούν όλους τους περιορισμούς και ανοίγουν. Κι οι λαοί αυτοί δεν χρειάζονται πλέον ένα covid passport/πιστοποιητικό εμβολιασμού!! Νορβηγία: “πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό”.

 

Δανία, Νορβηγία Σουηδία καταργούν όλους τους περιορισμούς και ανοίγουν. Κι οι λαοί αυτοί δεν χρειάζονται πλέον ένα covid passport/πιστοποιητικό εμβολιασμού. Γιατί αυτό δεν είναι μεγαλύτερη είδηση;” αναφέρει γνωστός Σουηδός δημοσιογράφος.Επιστρέφουν στην απόλυτη κανονικότητα.

Η Νορβηγία καταργεί όλους τους περιορισμούς για τον covid λέγοντας ότι “πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό”. 

Και είναι το επιστημονικά ορθό αφού σύμφωνα με τους Βιολόγους οι ιοί είναι σύμφυτοι με το φαινόμενο της ζωής από τις απαρχές της ιχνηλάτησης ζωής υπάρχουν ιοί και είναι εκατομμύρια..Η άρνηση της ζωής είναι η πραγματική άρνηση. Αρνητές είναι όσοι αρνούνται την αδήριτη επιστημονική πραγματικότητα τη φύση των πραγμάτων το φαινόμενο της ζωής στην εκδήλωσή του!!

Είναι καθαρά μια πολιτική επιλογή απεμπλοκής από τη καταδυνάστευση τυραννία covid19. Και η Αγγλία αρνήθηκε επιβολή πιστοποιητικού εμβολιασμού για πρόσβαση στην καθημερινότητα..To Iσραήλ με αντίστοιχα ή και μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού αντίθετα διατηρεί το αφήγημα και τα περιοριστικά μέτρα όπως και η Ελλάδα που κινείται στο ίδιο τόξο τρομολαγνείας κι αυταρχισμού..

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας άρχισε, το ιστορικό λίκνο της Δημοκρατίας η Ελλάδα γιατί προσκύνησε ξένα αναλώσιμα μετανεωτερικά ιδανικά και αυτομαστιγώνεται γινόμενη περίγελως παγκοσμίως απαρνούμενη το είναι της την ιστορία της την ταυτότητά της και τον ιστορικό ρόλο της ως θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας ,των Επιστημών που πρωτοθεμελιώθηκαν από Ίωνες Φυσικούς, τον Όρκο του Ιπποκράτη;;;

Η Νορβηγία ανακατατάσσει τον Covid-19: Όχι πιο επικίνδυνος από τη συνηθισμένη γρίπη.Στη Νορβηγία, αποφασίστηκε τώρα να αντιμετωπίζεται ο covid19 όπως άλλες αναπνευστικές ασθένειες, όπως η γρίπη ή ο ιός του κρυολογήματος, επειδή σύμφωνα με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας δεν είναι πλέον πιο επικίνδυνος από αυτές.
Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας FHI πήρε την αξιοσημείωτη, αλλά στατιστικά υποστηριζόμενη, απόφαση να ταξινομήσει τον Covid-19 ως αναπνευστική ασθένεια που είναι εξίσου επικίνδυνη με την κοινή γρίπη. Διευκρινίζεται ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά ότι έχει εισέλθει σε μια νέα φάση όπου ο Covid-19 εξισώνεται πλέον με μια κοινή αναπνευστική ασθένεια, όπως γρίπη ή λοίμωξη του αναπνευστικού. Αυτό γίνεται, μεταξύ άλλων, λόγω των μεταλλάξεων που έχει υποστεί ο κορωνοϊός, γεγονός που τον καθιστά λιγότερο επικίνδυνο, μαζί με την αυξημένη φυσική και επαγόμενη από εμβόλια ανοσία που έχει επιτευχθεί στη νορβηγική κοινωνία.

Αν και η μόλυνση συνεχίζει να κυκλοφορεί στον πληθυσμό, αυτό δεν σημαίνει αύξηση των νοσηλείας, κάτι που από μόνο του σημαίνει ότι ο κορονοϊός δεν δημιουργεί πλέον μεγάλο βάρος στην υγειονομική περίθαλψη στη Νορβηγία. Αυτό συμβαίνει επειδή η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που κινδυνεύουν προστατεύονται. Όσοι εμβολιάζονται λαμβάνουν επίσης σοβαρά συμπτώματα και όσοι δεν ανήκουν στις ομάδες κινδύνου συνήθως λαμβάνουν μόνο τα συνηθισμένα ήπια συμπτώματα κρυολογήματος. Η FHI κάνει έτσι την εκτίμηση ότι ο Κοροναϊός εντάσσεται τώρα στις τάξεις άλλων αναπνευστικών ιών, όπως το κοινό κρυολόγημα και η εποχική γρίπη.

«Είναι κάτι θετικό και στέλνει σήματα ότι τουλάχιστον στη Νορβηγία, αυτή τη στιγμή, θεωρούν ότι γνωρίζουν την κατάσταση», δήλωσε ο Niklas Arnberg, καθηγητής ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Umeå και πρόεδρος του Pandemic Foundation στο Aftonbladet.

Με λιγότερους στις ομάδες υψηλού κινδύνου που χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη, το βάρος της υγειονομικής περίθαλψης μειώνεται απότομα.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι ένας πολύ γνωστός, δηλαδή ότι οι ιοί με πολύ λίγες εξαιρέσεις με την πάροδο του χρόνου σε καθαρά εξελικτικούς λόγους εξελίσσονται προς το να γίνουν πιο μεταδοτικοί αλλά ταυτόχρονα λιγότερο θανατηφόροι. Ο Sars-CoV-2 έχει υποστεί χιλιάδες μεταλλάξεις και διαφορετικές παραλλαγές έχουν αντικατασταθεί μεταξύ τους ως προς το ποσοστό εξάπλωσης και βαθμού μόλυνσης, αλλά οι οποίες συνεχώς αποδεικνύονται όλο και λιγότερο θανατηφόρες. Αυτή η εξάπλωση συνεχίζεται επίσης μεταξύ των εμβολιασμένων, καθώς ο βαθμός προστασίας εμβολίων έναντι αυτής της παραλλαγής είναι χαμηλότερος από ό, τι έναντι προηγούμενων παραλλαγών, γεγονός που καθιστά επίσης δυνατή τη συνέχιση της εξάπλωσής του, ακόμη και σε χώρες όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Στις μελέτες που διεξήχθησαν από το FHI, διαπιστώθηκε ότι τόσο μερικώς όσο και πλήρως εμβολιασμένα άτομα που λαμβάνουν Covid-19 έχουν χαμηλό κίνδυνο να χρειαστεί να πάνε στο νοσοκομείο για φροντίδα, αλλά το ίδιο ισχύει και για υγιή άτομα που δεν ανήκουν σε ομάδες κινδύνου. Σε όσους εμβολιάστηκαν μερικώς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο βαθμός προστασίας από την παραλλαγή Delta είναι μόνο 22 τοις εκατό, ο οποίος αυξάνεται σε 65 τοις εκατό για όσους έλαβαν δύο δόσεις εμβολίου. Υπάρχουν ακόμη χαμηλοί βαθμοί αποτελεσματικότητας σε σύγκριση με την παραλλαγή Alpha του ιού, όπου ο βαθμός προστασίας ήταν 55 % και 84 % για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της FHI, 67 νέοι ασθενείς έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο με κύριο αίτιο τον Covid-19 κατά τη διάρκεια της 37ης εβδομάδας, δηλαδή μείωση από 95 κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά από τα νέα κρούσματα την εβδομάδα 37, μόνο 9 ασθενείς χρειάστηκαν εντατική θεραπεία, μείωση από 22 από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πιστεύεται επίσης ότι ο κίνδυνος να χρειαστούν ιατρική φροντίδα αυξάνεται για εκείνους που είναι εντελώς μη εμβολιασμένοι, αλλά αυτό εξαρτάται διαφορετικά από την ομάδα κινδύνου στην οποία βρίσκεστε.

Περίπου το 40 % αυτών που χρειάστηκε να εισαχθούν για υγειονομική φροντίδα στη Νορβηγία την περασμένη εβδομάδα έχουν, για παράδειγμα, εμβολιαστεί πλήρως, αλλά στη συνέχεια η συντριπτική πλειοψηφία ανήκε σε ομάδες κινδύνου. Περίπου το 5 τοις εκατό έχουν εμβολιαστεί μερικώς και περίπου το 55 τοις εκατό των εισαχθέντων δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου.( δηλ. Νορβηγία: νοσηλείες 45% εμβολιασμένοι 55% ανεμβολίαστοι ανεπαίσθητη διαφορά με τους δεύτερους να μην κινδυνεύουν από τις πρωτοφανείς στα ιατρικά παγκόσμια χρονικά παρενέργειες.45 με 55 είναι σχεδόν μια ή άλλη. Πολύ κακό για το τίποτα) Συνολικά 11 άνθρωποι πέθαναν με Covid-19 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 37, μείωση κατά 13 θανάτους από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων πέθαναν την εβδομάδα 37 ήταν τα 80 έτη και επομένως στην ομάδα κινδύνου.( σσ και θάνατοι σταθερά σε 80 άνω όπου ούτως ή άλλως επέρχεται το βιολογικό τέλος)

Στη Νορβηγία, το 90 τοις εκατό του πληθυσμού άνω των 18 ετών έχει λάβει την πρώτη του δόση και το 83 τοις εκατό έχει λάβει τη δεύτερη δόση και επομένως θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

Κάθε χρόνο, μεταξύ 300 000 και 1,5 εκατομμυρίων Σουηδών νοσούν από γρίπη, αλλά λίγοι εξακολουθούν να πεθαίνουν, μόνο μεταξύ 700 και 2000 ετησίως, με αρκετά μεγάλες ετήσιες διακυμάνσεις σε αυτό το εύρος. Όπως και στην περίπτωση του Covid-19, στις ομάδες κινδύνου συμβαίνει η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων, αλλά παρά το γεγονός αυτό, δεν γίνονται μαζικοί εμβολιασμοί σε κοινωνικό επίπεδο.

Στη Σουηδία περισσότερα παιδιά ηλικίας 10-19 ετών, για παράδειγμα, πεθαίνουν από την κοινή γρίπη κάθε χρόνο, μεταξύ πέντε και δέκα παιδιών, που είναι περισσότερα από όσα πέθαναν με τον Covid-19 το 2020 και το 2021, σύμφωνα με στατιστικά του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Πρόνοιας που κατέγραψε μόνο 4 παιδιά που πέθαναν με τον Covid-19 μέχρι στιγμής. Όσον αφορά αυτήν την ηλικιακή ομάδα, η γρίπη είναι πιο επικίνδυνη από τον Covid-19. Αυτό είναι από μόνο του ενδιαφέρον, γιατί η Νορβηγία, σε αντίθεση με τη Σουηδία, επέλεξε να μην εμβολιάσει παιδιά κάτω των 12 ετών.

Μέχρι το χειμώνα, υπάρχει υποψία στη Νορβηγία ότι τα νοσοκομεία δεν θα επιβαρυνθούν με ασθενείς που έχουν αρρωστήσει με Covid-19, αλλά αντίθετα θα υπάρχει ένα μείγμα Covid-19, άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού και κοινής γρίπης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του FHI, η μόλυνση μειώνεται, λιγότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν σοβαρά, πολύ λίγοι πεθαίνουν και η εκτίμηση της Νορβηγίας ότι ο Covid-19 δεν είναι πλέον πιο επικίνδυνη από μια κοινή γρίπη φαίνεται όλο και πιο σωστή.

 Πηγή:dimpenews.com

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου