Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Προφητείες τού αγίου Κοσμά τού Αιτωλού που εκπληρώνονται στις μέρες μας.

 


Γράφει ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *
 
Σήμερα, 24 Αυγούστου 2022, είναι η εορτή τού αγίου Κοσμά Αιτωλού, του ΜΑΡΤΥΡΑ, ΔΑΣΚΑΛΟΥ και ΠΡΟΦΗΤΗ τού Γένους μας.
 
Οι ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ τού Πατροκοσμά Αιτωλού είναι επίκαιρες στις μέρες μας, επειδή είναι ο άγιος που, πριν από 250 χρόνια, προ-είδε
 
Α) κάποια μεγάλα γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί κατά το παρελθόν,
 
Β) προ-είδε κάποια μεγάλα γεγονότα που ήδη συμβαίνουν στις μέρες μας,
 
Γ) καθώς και όσα αναμένεται να συμβούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ας έχουμε την ευχή του και τις πρεσβείες του.
 
.
 
Στη σημερινή μας ανάρτηση θα αναφέρουμε κάποιες λίγες από τις προφητείες τού αγίου Κοσμά τού Αιτωλού και συγκεκριμένα, θα αναφέρουμε:
 
α) Κάποιες προφητείες που εκπληρώθηκαν στον 20ο αιώνα.
 
β) Κάποιες προφητείες που εκπληρώθηκαν την τελευταία ενδεκαετία (2010-2022).
 
γ) Κάποιες προφητείες που αναμένεται να εκπληρωθούν από το επόμενο διάστημα έως και τα επόμενα χρόνια.

 
.
 
ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ.

 
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μιλώντας στην Καρυά Ολύμπου, ανέφερε, μεταξύ άλλων:
 
* «Θαρθεί η ώρα που πλια (πουλιά) χωρίς ψυχή, και άλογα χωρίς ψυχή (θα φανούν). Αυτά θα καταστρέψουν κόσμο και θα χαθούν»… (Εδώ μιλά για βομβαρδιστικά αεροπλάνα αλλά και για τα άρματα μάχης).
 
* «Θα δείτε άμαξα στον κάμπο χωρίς άλογα να τρέχει γρηγορότερα από τον λαγό». (Αυτοκίνητο).
 
* «Με μια κλωστή θα ενωθεί όλος ο ντουνιάς και θα μιλούν». (Σταθερά τηλέφωνα).
 
.
 
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μιλώντας στον Κολινδρό Πιερίας, ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
* «Θα βγουν σιδερένια άλογα, που θα τρέχουν πολύ γρήγορα». (Τα τρένα).
 
* «Θα πετούν πουλιά με σιδερένιες μύτες και φτερά». (Πολιτικά αλλά και πολεμικά αεροπλάνα).
 
* «Θα έρθει η ώρα που ο αδελφός θα σκοτώσει τον αδελφό και ο πατέρας τον γιο του». (Τέτοιου είδους γεγονότα συνέβησαν στην Ελλάδα κατά τον 2ο και 3ο εμφύλιο σπαραγμό [1944-1945 και 1946-1949).
 
* «Θα έρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα» (τα άψυχα μηχανήματα-ηλεκτρονικοί υπολογιστές).
 
.
 
ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ (2010 - 2022).

 
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μιλώντας στον Κολινδρό Πιερίας, ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
* «Η Αγγλία, μια μέρα, θα περιορισθεί στο νησί της». (Αποχώρηση της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση).
 
* «Οι πόρτες θα κλείσουν. Οι άνθρωποι θα φοβούνται να βγούνε έξω». (Κυρίως κατά την 1η περίοδο του κορωνοϊού).
 
-
 
* «Θα ‘ρθει καιρός που ΔΕΝ θα ακούτε, (ΔΕΝ θα μαθαίνετε) τίποτα». (Εδώ ο άγιος Κοσμά αναφέρεται σε περιόδους όπου επιβάλλεται λογοκρισία. Και λογοκρισία δεν επιβάλλεται μόνο σε ημέρες δικτατορίας αλλά επιβάλλεται και σε ημέρες όπου η Δημοκρατία διολισθαίνει και εμφανίζει σημάδια τυραννίας, όπως κατά την περίοδο της κορωνοκρατίας και εμβoλιoκρατίαs).
 
* «Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»… (Ε, αυτό πια, δεν θέλει καμία εξήγηση, π.χ. από τους …«ειδικούς»).
 
* «Θα σας βάλουν φόρους στις κότες, στα παράθυρα και στα χωράφια». (Μνημόνια - ΕΜΦΙΑ).
 
* «Θα σας ρίξουν πολύ παρά» (τουρκική λέξη [παράς/παράδες], που σημαίνει «χρήμα»). (Αυτό έχει γίνει ήδη μέσα από τα Μνημόνια). «Θα σας ζητήσουν (κάποια στιγμή) να τον πάρουν πίσω (τον παρά, το χρήμα), αλλά δεν θα μπορέσουν». (Αυτό το 2ο σκέλος τής προφητείας αναμένεται να το δούμε στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον).
 
* «Θα σας επιβάλλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφτάσουν». (Ίσως, μνημόνιο, πιθανόν έκτακτο. Η φράση «δεν θα προφτάσουν» μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να τον εισπράξουν, διότι προφανώς θα έρθει ένα μεγάλο αρνητικό γεγονός, όπως π.χ. ένας πόλεμος. Αντίστοιχα, ο άγιος Παΐσιος προφήτευσε, για την περίοδο που ζούμε, ότι θα επιχειρήσουν οι κυβερνώντες να επιβάλλουν το σφράγισμα των ανθρώπων. Ωστόσο, όπως τονίζει, δεν θα προλάβουν, διότι ακολουθεί πόλεμος).
 
* «Οι άνθρωποι θα μείνουν φτωχοί, διότι δεν θα ‘χουν αγάπη στα δένδρα. Να φυλάγετε τα δέντρα και τα δάση, όπως τα παιδιά σας. Κάθε δέντρο θα σώσει κι έναν άνθρωπο».
 
* «Θα ‘ρθει καιρός που οι Ρωμιοί θα "τρώγονται" αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην». (Αυτή η προφητεία συνέβη αλλά και συνεχίζει να συμβαίνει, αν θυμηθούμε π.χ. την περίοδο των Μνημονίων όπου οι Έλληνες χωρίστηκαν σε Μνημονιακούς και Αντιμνημονιακούς ή π.χ. την περίοδο του Κορωνοϊού όπου οι Έλληνες είναι χωρισμένοι, με τεχνητό τρόπο, σε εμβoλιασμένoυs και αvεμβoλίαστoυs).
 
* «Θα ‘ρθει καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου». (Για όσους/όσες παρακολουθούν τα γεγονότα, εδώ και δυόμισι χρόνια, αυτό συμβαίνει φανερά και απροκάλυπτα μεταξύ ανθρώπων τής Εκκλησίας).
 
* «Θα ‘ρθει καιρός που ΔΕΝ θα υπάρχει αυτή η αρμονία που είναι σήμερα (δηλαδή δεν θα υπάρχει η αρμονία που υπήρχε κατά την εποχή τού αγίου Κοσμά Αιτωλού) μεταξύ λαού και κλήρου». (Αυτή η δυσαρμονία μεταξύ κλήρου και λαού, που προφήτευσε ο Πατροκοσμάς, συμβαίνει στις μέρες μας, όπου Αρχιερείς και Ιερείς έρχονται σε σύγκρουση με πιστούς ανθρώπους τής Εκκλησίας).
 
* «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των άλλων». (Συμβαίνει στις μέρες μας. Εννοείται, αυτό δεν συμβαίνει με όλους τούς κληρικούς αλλά με κάποιους από τους κληρικούς).
 
.
 
ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

 
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, περνώντας από τον Μοσχοπόταμο Πιερίας, που τότε λεγόταν Δριάνιστα, κήρυξε και δίδαξε, κάτω από μια καρυδιά, στα πλήθη που μαζεύτηκαν για να τον ακούσουν.  
 
Ενώ δίδασκε, σταμάτησε για λίγο, κοίταξε προς τη Θεσσαλονίκη, που, οπτικά, είναι απέναντι από τον Μοσχοπόταμο, αλλά σε αρκετή απόσταση. Ο άγιος βλέποντας τη σημερινή συμπρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους (που τότε ήταν υπόδουλη στους Οθωμανούς), δάκρυσε και είπε: «Μακάριοι όσοι κατοικούν στην ποδιά του Ολύμπου…»!
 
(Το τι θλιβερό ήταν εκείνο που έβλεπε ως όραμα και που είχε σχέση με τη Θεσσαλονίκη, απέφυγε να το πει στους κατοίκους τού Μοσχοποτάμου, περιοχή που βρίσκεται όχι και πολύ μακριά από τον Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη).
 
.
 
Μιλώντας στην Καρυά Ολύμπου ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
* «Όσο ο κόσμος ξεφεύγει από τον Θεό, τόσο θα περάσει πολλά κακά».
 
* Κοίταξε τα δάση (τού Ολύμπου), τα ευλόγησε 3 φορές και είπε: «Ευλογημένα δάση, θα σώσουν πολλές ψυχές»…
 
* «Θα αραιώσει ο κόσμος και θα τρέχετε μέρες να βρείτε παπά να σας ευλογήσει». (Εδώ μιλά όχι μόνο για έντονη μείωση πληθυσμού τής Ελλάδας [ή και ευρύτερα της γης] αλλά και για απουσία / αραίωση ακόμη και Ιερωμένων).
 
.
 
Μιλώντας στον Κολινδρό Πιερίας ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
* «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας».
 
* «Θα γίνει ένας μεγάλος πόλεμος. Καλότυχοι όσοι θα βρίσκονται στις ποδιές του Ολύμπου». (Εδώ, ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μιλά, προφανώς, για τον Γενικό Πόλεμο [κάτι σαν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο] που αναφέρει και ο άγιος Παΐσιος, ο οποίος πόλεμος θα είναι καταστρεπτικός. Θα έχει προηγηθεί ο ρωσοτουρκικός πόλεμος και όχι μόνο).
 
* «Να παρακαλάτε ο πόλεμος να ΜΗ γίνει τον χειμώνα. (Αν γίνει τον χειμώνα, τότε) αλλοίμονο στους φτωχούς, στους άρρωστους και στις έγκυες γυναίκες». (Εδώ ο άγιος υπονοεί μάλλον ότι θα πέσει πείνα, ότι πιθανόν θα υπάρχει έλλειψη φαρμάκων και ότι δεν θα υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες για γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή που θα πρέπει να γεννήσουν).
 
* «Όταν γίνει η Εγνατία οδός (μήκους 670 χλμ, η οποία έχει ήδη κατασκευαστεί κατά το διάστημα 1994 - 2014), τα (ξένα) στρατεύματα (προφανώς, του ΝΑΤΟ) θα περάσουν από αυτήν. Η κεφαλή των στρατευμάτων θα φθάσει στην Κωνσταντινούπολη και η ουρά θα βρίσκεται στην Αυλώνα (Αλβανία - Βόρειος Ήπειρος)».
[ΣΧΟΛΙΟ: Τόσος πολύς θα είναι ο στρατός που θα οδεύει για την Κωνσταντινούπολη.
Σημειωτέον ότι η Εγνατία Οδός ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα στην Ήπειρο και καταλήγει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους, στην Θράκη].
 
* «Το βράδυ θα κοιμηθούμε ήσυχοι και το πρωί θα δούμε τους δρόμους γεμάτους με ξένο κόσμο (προφανώς, στρατεύματα του ΝΑΤΟ)».
 
* «Η μεγάλη μάχη θα γίνει στην Πόλη (Κωνσταντινούπολη, με 15 εκατομμύρια κατοίκους). Εκεί θα μαζωχτούν όλα τα κράτη και θα πλέξει (κολυμπήσει) το βουβαλομούσχαρο (μοσχάρι βουβάλας) στο αίμα.
Στη μεγάλη αυτή μάχη, νικητής θα βγει το ξανθό γένος (Ρωσία).
Εμείς (ως λαός) θα είμαστε με το ξανθό γένος (Ρωσία).
Οι Έλληνες θα πάνε στον πόλεμο τελευταίοι, για νεκροθάφτες (δηλαδή, δεν θα πολεμήσουν αλλά θα πάνε, κατόπιν "εορτής", για να θάψουν νεκρούς).
Η Ορθοδοξία θα νικήσει».
 
* «Όσοι ζούνε στις ποδιές του Ολύμπου, θα γλυτώσουν από αυτόν τον (γενικό και καταστρεπτικό) πόλεμο και (όσοι επιζήσουν), θα φάνε με χρυσά κουτάλια (μετά απ' αυτόν τον πόλεμο)».
 
* «Η ανθρωπότητα θα χαθεί. Άνθρωπος με άνθρωπο θα συναντιούνται μετά από πορεία πολλών χιλιομέτρων». (Έντονη μείωση πληθυσμού, γεγονός που προφανώς θα συμβεί μετά από αρρώστιες, ξαφνικούς θανάτους, πείνες, σεισμούς, αλλά και μετά από θανάτους που θα συμβούν από τα υπερσύγχρονα όπλα [ίσως και πυρηνικά όπλα] που θα χρησιμοποιηθούν κατά τον Γενικό καταστρεπτικό Πόλεμο.
 
Εδώ, όμως, ο άγιος υπονοεί και κάτι άλλο. Ότι δηλαδή θα είναι τόσο καταστρεπτικός αυτός ο γενικός πόλεμος, ώστε θα διαλυθούν οι υποδομές και γι' αυτό δεν θα υπάρχουν, φαίνεται, επικοινωνίες με τηλέφωνα ή με άλλα μέσα όπως είναι το διαδίκτυο. Γι' αυτό, οι επικοινωνίες και συνεννοήσεις θα γίνονται όχι πλέον εξ αποστάσεως αλλά από κοντά, με αυτοπρόσωπη παρουσία).
 
.
 
Υ.Γ.: Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν πιστεύουν σε προφητείες. Αυτό είναι δικαίωμά τους. Εγώ πιστεύω όχι βέβαια σε όλες τις προφητείες που λέει ο ένας και ο άλλος, διότι υπάρχουν και ψευδοπροφήτες.
 
Πιστεύω όμως σε προφητείες όπως του αγίου Κοσμά τού Αιτωλού (και όχι μόνο), επειδή ήδη εκπληρώθηκαν αρκετές από τις προφητείες του. Αυτό είναι ένα εχέγγυο ότι θα εκπληρωθούν και όσες προφητείες του δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί.
 
Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία και Θεολογία, υπάρχει και περίπτωση κάποια προφητεία να ΜΗΝ εκπληρωθεί, εφόσον υπάρξει μεγάλη μετάνοια, όπως συνέβη στη Νινευί (η πόλη αυτή επρόκειτο να καταστραφεί, ωστόσο σώθηκε εξαιτίας τής μετάνοιας ανθρώπων της). 

 
----------------
 
* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός
είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,
πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,
δημοσιογράφος στην Κατερίνη.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926
email: galanos.andreas@gmail.com
«Πᾶνος»

4 σχόλια:

  1. Λέγεται ὅτι εἶχε πεῖ ὁ Ἅγιος γιὰ τὰ ἄσχημα γεγονότα ποῦ θὰ ζήσει ἡ Ἑλλὰς ὅτι «αὐτὰ θὰ γίνουν ὅταν θὰ εἶναι τέσσερα 7 τρία Κ καὶ ἕνα Π»
    π=πούτιν
    κκκ, κ=20 ἄν πάρωμε κκ γίνεται 2020 περίπου! μένει 1 κ=κίεβο!
    7777, 7=Ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ, 7=Ζ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ, 7= ΣΥΝΟΔΟΣ 7 ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΟΡΑΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ 5 (τόν Ἰούνιο), 7=ΜΑΧΗ 7 ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄν πάρουμε σοβαρὰ ὅσα λέγονται, θὰ κλειστοῦμε σὲ φρενοκομεῖο.
      Πάντως διαβάζοντας αὐτό, χρειάζεσαι δραμαμίνη...

      Διαγραφή
    2. Πολυ κατατοπιστικά και ευχαριστούμε Πάνο. Και μακάρι να δεις ά επεθυμησαν οι Προφήτες τα μέλλοντα γενέσθαι υπέρ των Ορθοδόξων.
      Και η Νινευΐ τελικά κατεστραφη, όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Αγίας Γραφής "Τωβιτ" και μάλιστα ο Δίκαιος Τωβίας ήκουσε την τιμωρία της Νινευΐ και εχάρη. Ο δε πατερας του Τωβιτ τον αποτρεπει να μεινει εκει : " και νυν τέκνον , άπελθε απο Νινευΐ , ότι παντως έσται ά ελαλησε ο προφήτης Ιωνάς" (Τωβιτ 14,8).

      Διαγραφή
  2. Για την προφητεία του Εθνομάρτυρα και Ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που λέει:
    Ο διάβολος θα μπει μέσα στα σπίτια και τα κέρατά του θα είναι πάνω στα κεραμίδια.

    Για αυτήν την προφητεία, λέει ο Μακαριστός πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος:
    Πριν εφευρεθεί η τηλεόραση, το κακό βρισκόταν έξω από το σπίτι.
    Με το που κλείναμε την εξώπορτα του σπιτιού μας, κλείναμε και το κακό από έξω και μπορούσε η οικογένεια να συνομιλεί.

    Τώρα όμως με την τηλεόραση και την εξώπορτα του σπιτιού μας που κλείνουμε το κακό παραμένει μέσα.
    Και αυτό κάνει πλέον κουμάντο μέσα στην οικογένεια.

    Και να ήταν μόνο η τηλεόραση.

    Ο Άγιος Πατροκοσμάς έφτιαχνε σχολεία, σήμερα με αυτά που μαθαίνουν στα παιδιά, θα γκρέμιζε τα σχολεία.

    Ο Άγιος Πατροκοσμάς όπου πήγαινε μαζί του κουβαλούσε και ένα σκαμνί.
    Αυτό έλεγε είναι ο τάφος μου.

    Ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος μας λέει:
    Πρέπει να πάρεις την απόφαση ότι θα πεθάνω.
    Αν στην πορεία της ζωής σου, σου συμβεί οποιαδήποτε δυσκολία κατώτερα του θανάτου, πρέπει να είσαι ευχαριστημένος.

    Αυτή είναι η ωραία συμβουλή:
    Εγώ πήρα την απόφαση να πεθάνω, δεν πέθανα Άγιος ο Θεός.

    Όταν πάρουμε μόνο μία τέτοια απόφαση βαδίζουμε υπό τους όρους που ο Κύριος θέτει.

    Άγιε Πατροκοσμά πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών να ξανά αναστηθεί η Πατρίδα μας και ολόκληρο το γένος μας, αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή