Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Διαδίκτυο των Σωμάτων: Τεχνολογική επανάσταση ή το δέλεαρ μιας δυστοπίας;


Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας πολλές πρωτοφανείς πληροφορίες για διάφορα σημαίνοντα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19, οι πληροφορίες αναδύονται με τέτοια σφοδρότητα, που καθίσταται πραγματικά ανέφικτη  η παρακολούθηση όλων αυτών, διότι δεν είναι μόνο πολλές, πολύπλευρες και αντιφατικές, αλλά κατά γενική ομολογία, κάποιες υποκρύπτουν είτε ιδιοτελή συμφέροντα είτε συγκεκαλυμμένους σκοπούς και άλλες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Υπάρχουν όμως τόσο πληροφορίες όσο και επίσημα συμβάντα τα οποία απέχουν των θεωριών συνομωσίας, αφού παρουσιάζονται από επίσημα χείλη. 

Μία από αυτές που αφορά αυτό που αποκαλείται «Το Διαδίκτυο των Σωμάτων», ή αλλιώς « το Διαδίκτυο των Φορέων » ( Internet of body’s – I.o.B. ), δυστυχώς δεν έχει λάβει ακόμη την απαραίτητη δημοσιότητα όσο θα έπρεπε κι ας προέρχεται από επίσημα χείλη κι αυτό γιατί ίσως τα γνωστά εγχώρια και διεθνή mainstream media, αρκούνται σε συγκεκριμένα «λογικοφανή»  αφηγήματα μιας καλά λαδωμένης ντιζελομηχανής.  

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων 

Πρόκειται για την ανάπτυξη του «Διαδικτύου των Πραγμάτων» ( Internet of thinks , I.o.T.), ενός νέου όρου που έχει εισαχθεί και συζητηθεί για αρκετά χρόνια και αναφέρεται στο σχέδιο ενσωμάτωσης σχεδόν κάθε πράγματος που υπάρχει στη Γη, με έναν αισθητήρα που του επιτρέπει να συνδέεται με το διαδίκτυο χρησιμοποιώντας συχνότητες πέμπτης γενιάς ( 5G ) και το Έξυπνο Δίκτυο ( Smart Grid ) και επομένως να παρακολουθούνται όλα τα πράγματα ( κυρίως κάθε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή). Το I.o.T. χρησιμοποιεί κόμβους στο δίκτυο αφού λαμβάνει και μεταδίδει όλες τις σχετικές πληροφορίες .  

Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ( W.E.F. ), Κλάους Σβαμπ, ο οποίος έγινε περεταίρω διάσημος για την απίστευτη ομοιότητά του με έναν αρχέτυπο Τζέιμς Μποντ κακοποιό , στο γνωστό βιβλίο του που εκδόθηκε τον Ιούνιο 2020 με τίτλο : « Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ » (The Great Reset), διακηρύττει  ότι η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» και η  Βιομηχανική Επανάσταση θα οδηγήσει  σε μια συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής μας ταυτότητας»… 

Τι θέλει να πει ο ποιητής μ’ αυτό; Γιατί κανένας πολιτικός φορέας, κανένα Μ.Μ.Ε. και κανένας « ειδικός  » , δεν αναλαμβάνει υπεύθυνα την ενδελεχή ενημέρωση των πολιτών, σε τόσο σοβαρά ζητήματα καθώς και την αποκωδικοποίηση των δηλώσεων επιφανών προσώπων; Να ‘χε άραγε δίκαιο ο Έριχ Φρομ, ο Γερμανός ψυχαναλυτής που είχε γράψει ότι «ο κίνδυνος του παρελθόντος ήταν μήπως ο άνθρωπος γίνει σκλάβος. Ο κίνδυνος του μέλλοντος θα είναι μήπως ο άνθρωπος γίνει ρομπότ» ; 

Το Διαδίκτυο των Σωμάτων – ( I.o.T ) 

Το «Διαδίκτυο των Σωμάτων» – ( I.o.T ) προχωρά ένα επικίνδυνο βήμα παραπέρα, διαβλέποντας έναν κόσμο, όπου  οι επονομαζόμενοι «βιο -αισθητήρες»,  κάθονται πάνω ή μέσα στο ανθρώπινο σώμα και έχουν τη  δυνατότητα να μετατρέψουν κάθε άτομο σε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, από έναν κόμβο μέσα σ’ αυτό το αόρατο  αλλά και σκοτεινό πλέγμα. 

      Υπάρχουν πολυάριθμα άρθρα που γράφτηκαν από το 2020 έως σήμερα σχετικά με το « Διαδίκτυο των Σωμάτων », τα οποία ωστόσο δεν έγιναν ευρέως γνωστά από τα εγχώρια και διεθνή «mainstream media». Το παρακάτω άρθρο του γνωστού αμερικανικού επιχειρηματικού περιοδικού Forbes είναι χαρακτηριστικό: 

«Όταν το « Διαδίκτυο των Πραγμάτων » ( I.o.T.) συνδέεται με το σώμα μας, τότε το αποτέλεσμα είναι το «Διαδίκτυο των Σωμάτων »  (I.o.B.). Το ( I.o.B. ) είναι μια επέκταση του «I.o.T.» και συνδέει «έξυπνα» το ανθρώπινο σώμα σε ένα εξελιγμένο δίκτυο μέσω σύγχρονων συσκευών που απορροφώνται, εμφυτεύονται ή συνδέονται με το σώμα με έναν προηγμένο τρόπο. Μόλις συνδεθούν, τα δεδομένα μπορούν να ανταλλάσσονται και τόσο το σώμα όσο και οι συσκευές, μπορούν να παρακολουθούνται και να ελέγχονται από απόσταση».  

Τι θέλει να πει ο ποιητής;  Ότι δηλαδή σήμερα «φοράμε» πάνω στο σώμα μας συσκευές όπως έξυπνα ρολόγια και δακτυλίδια, έξυπνα τηλέφωνα και ακουστικά κ.λ.π. ,τα οποία προσεχώς θα αντικατασταθούν από μικροσκοπικά microchip που θα τοποθετηθούν μέσα στο σώμα μας και αργότερα τί;  

Γιατί ο πολίτης της χώρας μας δεν λαμβάνει καμία  αντικειμενική ενημέρωση επί τούτου; Γιατί πάντα να δίνεται η ευκαιρία στους συνομωσιολόγους να αναπτύσσουν δικές τους φαντασιακές θεωρίες;  

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά :  

Υπάρχουν ως γνωστό τρεις γενιές του «Διαδικτύου των Σωμάτων»  που περιλαμβάνουν: 

Το Εξωτερικό Σώμα: Πρόκειται για φορητές συσκευές όπως Apple Watches ή Fitbits που μπορούν να παρακολουθούν την υγεία μας και πολλές άλλες. 

Το Εσωτερικό Σώμα: Αυτά περιλαμβάνουν βηματοδότες, κοχλιακά εμφυτεύματα και ψηφιακά χάπια, που περνούν μέσα στο σώμα μας για να παρακολουθούν ή να ελέγχουν διάφορες πτυχές της υγείας μας. 

Το Ενσωματωμένο Σώμα: Η τρίτη γενιά του «Διαδικτύου των Σωμάτων» είναι η σύγχρονη ενσωματωμένη ψηφιακή τεχνολογία, όπου η τεχνολογία και το ανθρώπινο σώμα συνδυάζονται μεταξύ τους και συνδέονται  σε πραγματικό χρόνο με ένα απομακρυσμένο μηχάνημα.  

Έτσι περιγράφεται η «Τεχνοκρατική Ατζέντα» αρκετά καθαρά. Το πρόγραμμα « I.o.B. » είναι το ίδιο με το «ανθρώπινο πρόγραμμα μικροτσίπ», αλλά λίγο πιο προχωρημένο λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας. Η ιδέα τους είναι να εισαχθούν σιγά-σιγά εξωτερικές, ξένες, συνθετικές ηλεκτρονικές συσκευές, σε στυλ « βάτραχος σε βραστό δοχείο » , έτσι ώστε οι άνθρωποι να εξοικειώνονται σταδιακά με αυτό. Πρώτα είναι «φορητό» στο σώμα, μετά  «πάνω» στο σώμα και τελικά θα βρίσκεται «βαθιά ενσωματωμένο» , έτσι ώστε να αφομοιώνεται με το σώμα.  

Εν τω μεταξύ, παρόμοια είναι αυτά που αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «RAND Corporation»  για το «Διαδίκτυο των Σωμάτων»:  

   « Οι τεχνολογίες «Διαδικτύου των Σωμάτων» εμπίπτουν στην ευρύτερη ομπρέλα του «I.o.T.» Αλλά όπως υποδηλώνει το όνομα, οι συσκευές «I.o.B.» εισάγουν μια ακόμη πιο οικεία αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και συσκευών. Οι συσκευές «I.o.B.» παρακολουθούν το ανθρώπινο σώμα, συλλέγουν μετρήσεις υγείας και άλλες προσωπικές πληροφορίες και μεταδίδουν αυτά τα δεδομένα μέσω του Διαδικτύου.

Πολλές συσκευές όπως οι ανιχνευτές φυσικής κατάστασης, χρησιμοποιούνται ήδη. Οι συσκευές «I.o.B.» που χρησιμοποιούνται ήδη και αυτές και  βρίσκονται σε εξέλιξη , μπορούν να παρακολουθούν, να καταγράφουν και να αποθηκεύουν τις τοποθεσίες των χρηστών, τις σωματικές λειτουργίες και ό, τι βλέπουν, ακούνε και ακόμη και ό,τι σκέφτονται»… 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ( W.E.F. ) προωθεί το « I.o.B 

     Δεδομένου του κεντρικού ρόλου που διαδραματίζει ο Σβαμπ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (W.E.F.) στην ώθηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων μέσω του «Great Reset», δεν αποτελεί καμία έκπληξη αλλά ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως θεωρία συνομωσίας, το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (W.E.F.), προωθούσε μεταξύ άλλων και το «Διαδίκτυο των Σωμάτων» στη συνάντηση του Νταβός το 2020, αλλά και παλιότερα. 

Έως σήμερα έχουν υπάρξει άπειρες αναρτήσεις στο διαδίκτυο για την συγκεκριμένη Ατζέντα όπως :  

  • «Το Διαδίκτυο των Σωμάτων είναι εδώ. Έτσι θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή μας »,  
  • « Νέες προκλήσεις της τεχνολογικής διακυβέρνησης που πηγαίνουν σε μεγάλο βάθος για το πώς θα λειτουργούσε το «I.o.Β.» ,   
  • «Μιλώντας για κοινωνικά οφέλη με δυνατότητα δεδομένων και ανάλυση του τρόπου με τον οποίο η διακυβέρνηση και οι νόμοι θα πρέπει να αλλάξουν για να καταστεί το «I.o.B.» νομικά εφικτό». Αυτές μπορεί να αντανακλούν την πραγματικότητα, αλλά μπορεί όμως και να υποθάλπουν  ακραίες θεωρίες.   

COVID 19 και Απ-ανθρωπισμός (Trans–Ηumanism ) 

Κατά κάποιους συνομωσιολόγους, η παγκόσμια κατάσταση συναγερμού που ακούει στο όνομα Covid 19,  ήταν απλώς η κατάλληλη δικαιολογία και ο καταλύτης για την Νέα Τάξη Πραγμάτων ( N.W.O.) – Great Reset. Από την άλλη πλευρά , υπάρχουν κι αυτοί που τάσσονται υπέρ των απόψεων του Σβαμπ, ο οποίος μεταξύ άλλων και με πομπώδες ύφος είχε αναφέρει τα παρακάτω:  

«Η πανδημία αντιπροσωπεύει ένα σπάνιο αλλά στενό παράθυρο ευκαιρίας για να προβληματιστούμε, να φανταστούμε και να επαναφέρουμε τον κόσμο μας». 

Τι μας λέει εδώ ο ποιητής; Να επαναφέρουμε τον κόσμο μας πού και με ποιο τρόπο;  

Και γιατί το παράθυρο της ευκαιρίας είναι τόσο στενό; Θα μπορούσαν οι σπόροι της μεγάλης στρατηγικής τους να ανθίσουν μόνο, ενώ ο κόσμος θα ήταν αποσπασμένος και διχασμένος μέσα στο χάος; 

Πριν από τo 2020, η εφαρμογή παγκόσμιων «κλειδαριών (lockdown)» που καταστρέφουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία και αφήνουν τους ανθρώπους άπορους να απογυμνώνονται από τα συνταγματικά τους δικαιώματα, ενώ προσπαθούν να εφαρμόσουν επεμβατικά, ψηφιακή ανίχνευση επαφών, διαβατήρια ασυλίας αλλά και μαζικές συσκευές βιο-ηλεκτρονικής παρακολούθησης, δεν θα είχαν γίνει ποτέ αποδεκτές από τους πολίτες μιας ελεύθερης κοινωνίας. 

Γιατί δεν θα είχαν γίνει ποτέ αποδεκτές από τους πολίτες μιας ελεύθερης κοινωνίας; Μήπως θα γίνουν αποδεκτές από πολίτες μιας Οργουελιανής κοινωνίας; Γιατί μας μιλούν με χαρακτηριστική ασάφεια; 

«Δεν θα σας ανήκει τίποτα……., δεν θα έχετε ιδιωτικότητα και θα είστε ευτυχισμένοι». 

Γιατί να είμαστε ευτυχισμένοι χωρίς περιουσία και ιδιωτικότητα; Ποιος και με ποιο τρόπο θα δεσμεύσει τις περιουσίες μας και θα αφαιρέσει την ιδιωτικότητα μας; 

Το W.E.F. παραδέχεται στο δικό του πλαίσιο διακυβέρνησης εντοπισμού των επαφών ότι «Οι εφαρμογές ανίχνευσης επαφών μπορούν να είναι ισχυρά όπλα ενάντια στον ιό , αλλά μπορούν επίσης να είναι εργαλεία για την επιτήρηση του κράτους». 

Τι είδους επιτήρηση, από ποιους, με ποιόν τρόπο και ποιόν σκοπό ;  

Εάν αυτά λέγονταν από ανεπίσημα  ή μη ειδικά πρόσωπα, κάλλιστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως κάκιστες Θεωρίες  Συνομωσίας. Όταν όμως ανακοινώνονται από ένα σύνολο διεθνών φορέων, κάτι δεν πάει καλά. 

Παρατηρούμε λοιπόν με εξαιρετική ανησυχία πώς οι ηχηρές λέξεις που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα θέματα όπως: «αντανακλούν», «αναδιαμορφώνουν», «επαναπροσδιορίζουν» και «επαναφέρουν», πιθανόν να υποδηλώνουν το ρητό « Ordo ab Chao » ή « τάξη μέσα  από το χάος », που περιγράφει τη μέθοδο της καταστροφής και διάλυσης των ανθρώπων και των κοινωνιών, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα τους δημιουργία.  

Τι να υποθέσουμε λοιπόν, μήπως ότι  οι Ελεγκτές της Νέας Τάξης Πραγμάτων ( N.W.O. ), όπως αρέσκονται να αποκαλούνται, θέλουν να επαναπροσδιορίσουν την εικόνα μας ως  «έναν συνθετικό εργαζόμενο σκλάβο» στο ψηφιακό έξυπνο δίκτυο τους και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση μας ; 

Οι Συνομωσιολόγοι εδώ θα υποστήριζαν: « γι ‘αυτό προσπαθούν απεγνωσμένα να πάρουν τον γενετικό μας κώδικα και το επόμενο πεδίο μάχης θα είναι μέσα στο σώμα μας,  στο D.N.A. μας καθώς , είτε πρόκειται για τοξικά τρόφιμα ( Γ.Τ.Ο.) είτε για εμβόλια τοξικής επεξεργασίας γονιδίων, είναι ζωτικής σημασίας να συνειδητοποιήσουμε ότι στοχεύουν στα γονίδια μας» και άλλα τέτοια πολλά.  

    Από την άλλη πάλι είναι γνωστό τόσο από τον Έλον Μασκ , όσο και από άλλες επιφανείς προσωπικότητες, ότι η «εισβολή» των  «νανοτεχνολογιών» βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Ήδη ο Mασκ τοποθέτησε πειραματικά έναν μικροεπεξεργαστή σε ένα γουρούνι και σε μια μαϊμού, προσπαθώντας να ελέγξει το νευρικό σύστημα των ζώων, με απώτερο στόχο να γίνει στο μέλλον κάτι παρόμοιο σε ανθρώπους με κινητικά και άλλα προβλήματα. 

 Άσχετα από τις όποιες απόψεις προβάλλει η μία ή η άλλη πλευρά, αυτό που προέχει είναι η αποκωδικοποίηση των αποφάσεων που παίρνονται στα διάφορα Φόρουμ, γιατί εκεί προβάλλεται η επίσημη εκδοχή των πραγμάτων την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν και ίσως να εμπιστεύονται. Όμως ήδη η ελευθερία των ανθρώπων έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και κανένα λαμπερό σημάδι, δεν δείχνει την επιστροφή στην «παλιά κανονικότητα» 

Πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε το όραμα του W.E.F. που μοιράζονται ορισμένοι από τους πιο επιφανείς Τεχνοκράτες του κόσμου, ή να στεκόμαστε  δύσπιστοι για ολόκληρη την Ατζέντα τους που μας ζητά να εμπιστευτούμε έτσι απλά το Σχέδιο τους; 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 
 
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου