Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Vera Sharav: Αν δεν αντισταθούμε όλοι μας, το “Ποτέ ξανά” είναι τώρα


Ήρθα στη Νυρεμβέργη για να δώσω την ιστορική διάσταση της σημερινής παγκόσμιας απειλής που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός μας. Αυτά τα τελευταία 2,5 χρόνια ήταν ιδιαίτερα πιεστικά- καθώς αναζωπυρώθηκαν οδυνηρές αναμνήσεις.

Το 1941, ήμουν 3,5 ετών όταν η οικογένειά μου αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι μας στη Ρουμανία και εκτοπίστηκε στην Ουκρανία.

Μας μάζεψαν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης – ουσιαστικά μας άφησαν να λιμοκτονήσουμε. Ο θάνατος ήταν πανταχού παρών. Ο πατέρας μου πέθανε από τύφο όταν ήμουν πέντε ετών.

Το 1944, καθώς η “Τελική Λύση” εφαρμοζόταν επιθετικά, η Ρουμανία υποχώρησε από τη συμμαχία της με τη ναζιστική Γερμανία. Η κυβέρνηση επέτρεψε σε αρκετές εκατοντάδες εβραϊκά ορφανά κάτω των 12 ετών να επιστρέψουν στη Ρουμανία. Δεν ήμουν ορφανή- η μητέρα μου είπε ψέματα για να σώσει τη ζωή μου.

Επιβιβάστηκα σε ένα βαγόνι με ζώα – το ίδιο τρένο που συνέχισε να μεταφέρει Εβραίους στα στρατόπεδα θανάτου – ακόμη και όταν η Γερμανία έχανε τον πόλεμο.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια μέχρι να επανενωθώ με τη μητέρα μου.


Το Ολοκαύτωμα χρησιμεύει ως το αρχετυπικό σύμβολο του απεριόριστου κακού

  • Οι ηθικοί κανόνες και οι ανθρώπινες αξίες εξαλείφθηκαν συστηματικά.
  • Το ναζιστικό σύστημα κατέστρεψε την κοινωνική συνείδηση.
  • Εκατομμύρια άνθρωποι εργάστηκαν μέχρι θανάτου ως σκλάβοι.
  • Άλλοι κακοποιήθηκαν…ως πειραματόζωα.

Το Ολοκαύτωμα δεν ξεκίνησε στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς και της Τρεμπλίνκα.
Του Ολοκαυτώματος προηγήθηκαν 9 χρόνια σταδιακών περιορισμών της προσωπικής ελευθερίας και της αναστολής των νομικών δικαιωμάτων και των πολιτικών δικαιωμάτων.

Το σκηνικό στήθηκε από την τρομολαγνεία και την προπαγάνδα του μίσους.

Μια σειρά από ταπεινωτικά κυβερνητικά διατάγματα που έκαναν διακρίσεις δαιμονοποίησαν τους Εβραίους ως “διασπορείς ασθενειών”. Μας παρομοίασαν με ψείρες.


Η πραγματική ιογενής ασθένεια που μόλυνε τη ναζιστική Γερμανία είναι η Ευγονική- Η Ευγονική είναι η ελιτίστικη ιδεολογία στη ρίζα όλων των γενοκτονιών.

  • Η Ευγονική είναι καλυμμένη με τον μανδύα της ψευδοεπιστήμης.
  • Αγκαλιάστηκε από το ακαδημαϊκό και ιατρικό κατεστημένο καθώς και από το δικαστικό σώμα – στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Οι ευγονιστές δικαιολογούν την κοινωνική και οικονομική ανισότητα.
    Νομιμοποιούν τις διακρίσεις, το απαρτχάιντ, τη στείρωση, την ευθανασία και τη γενοκτονία. Οι Ναζί το ονόμασαν “εθνοκάθαρση” – για την προστασία της γονιδιακής δεξαμενής.
    Η ιατρική διαστρεβλώθηκε από τη θεραπευτική της αποστολή και οπλοποιήθηκε.
    Πρώτα, ήταν ο έλεγχος της αναπαραγωγής μέσω της αναγκαστικής στείρωσης- στη συνέχεια, ήταν η εξόντωση όσων θεωρούνταν “υπάνθρωποι” -Untermenschen. Τα πρώτα θύματα της ιατρικής δολοφονίας ήταν 1.000

Γερμανικά ανάπηρα βρέφη και νήπια. Αυτή η δολοφονική επιχείρηση επεκτάθηκε σε περίπου 10.000 παιδιά μέχρι την ηλικία των 17 ετών.
Τα επόμενα θύματα ήταν οι ψυχικά ασθενείς- ακολούθησαν οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι καταδικάστηκαν ως “άχρηστοι φαγάδες”.
Στο πλαίσιο της Επιχείρησης Τ-4, τα καθορισμένα νοσοκομεία έγιναν σταθμοί δολοφονίας όπου δοκιμάστηκαν διάφορες μέθοδοι εξόντωσης – συμπεριλαμβανομένου του Zyclon B – του αερίου που χρησιμοποιήθηκε στα στρατόπεδα θανάτου.


Ο στόχος της Τελικής Λύσης των Ναζί ήταν να εξοντωθεί το σύνολο των 11 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
Οι Ναζί θέσπισαν νόμους που έκαναν διακρίσεις, χρησιμοποίησαν τη σύγχρονη τεχνολογία, βιομηχανικές μεθόδους χαμηλού κόστους, ένα αποτελεσματικό σύστημα μεταφορών και μια άρτια εκπαιδευμένη γραφειοκρατία που συντόνιζε τη βιομηχανική διαδικασία γενοκτονίας. Ο στόχος ήταν η υψηλή ταχύτητα, η μέγιστη αποτελεσματικότητα με το χαμηλότερο κόστος.

Οι ανθρώπινες απώλειες αυτής της πρωτοφανούς γενοκτονίας ήταν 6 εκατομμύρια Εβραίοι και 9 εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι τους οποίους οι Ναζί χαρακτήρισαν ως “Untermenschen”.
Ο σκοπός των μνημείων του Ολοκαυτώματος είναι να προειδοποιούν και να ενημερώνουν τις μελλοντικές γενιές για το πώς μια πεφωτισμένη, πολιτισμένη κοινωνία μπορεί να μετατραπεί σε ένα γενοκτονικό σύστημα που κυβερνάται από την απόλυτη ηθική εξαχρείωση.

Αν θέλουμε να αποτρέψουμε ένα νέο Ολοκαύτωμα, πρέπει να εντοπίσουμε τους δυσοίωνους σημερινούς παραλληλισμούς πριν δηλητηριάσουν τον ιστό της κοινωνίας.
Από την εποχή των Ναζί, η μελέτη της ιστορίας και των περισσότερων ανθρωπιστικών επιστημών -συμπεριλαμβανομένης της φιλοσοφίας, της θρησκείας και της ηθικής- έχουν επισκιαστεί από την έμφαση στην ωφελιμιστική επιστήμη και τεχνολογία.
Ως αποτέλεσμα, λίγοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τις προφητικές ομοιότητες μεταξύ των σημερινών πολιτικών και εκείνων του ναζιστικού καθεστώτος.
Με την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης -το 1933 και το 2020-, η συνταγματικά προστατευόμενη προσωπική ελευθερία, τα νομικά δικαιώματα και τα πολιτικά δικαιώματα παραμερίστηκαν. Ακολούθησαν κατασταλτικά, διακριτικά διατάγματα.

Το 1933, ο πρωταρχικός στόχος των διακρίσεων ήταν οι Εβραίοι- σήμερα, ο στόχος είναι οι άνθρωποι που αρνούνται να κάνουν ενέσεις με πειραματικά, γενετικά τροποποιημένα εμβόλια. Τότε και τώρα, οι κυβερνητικές εντολές σχεδιάστηκαν για να εξαλείψουν τμήματα του πληθυσμού.

Το 2020, οι κυβερνητικές υπαγορεύσεις απαγόρευαν στα νοσοκομεία να περιθάλπουν τους ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας. Το αποτέλεσμα ήταν μαζικές δολοφονίες.
Οι κυβερνητικές αποφάσεις συνεχίζουν να απαγορεύουν στους γιατρούς να συνταγογραφούν φάρμακα που σώζουν ζωές, εγκεκριμένα από τον FDA- τα κυβερνητικά υπαγορευμένα πρωτόκολλα συνεχίζουν να σκοτώνουν.

Τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν – όπως και τότε.
Τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν μια ενιαία, κυβερνητικά υπαγορευμένη αφήγηση – όπως ακριβώς συνέβαινε και κατά τη διάρκεια των Ναζί. Η αυστηρή λογοκρισία αποσιωπά τις αντίθετες απόψεις.
Στη ναζιστική Γερμανία ελάχιστα άτομα αντέδρασαν- όσοι αντέδρασαν φυλακίζονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σήμερα, οι γιατροί και οι επιστήμονες που αμφισβητούν την εγκεκριμένη αφήγηση συκοφαντούνται, η φήμη τους καταστρέφεται. Διακινδυνεύουν να χάσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος, καθώς και να εισβάλουν στα σπίτια τους και στο χώρο εργασίας τους ομάδες SWAT.


Η ηθική σημασία του Κώδικα της Νυρεμβέργης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί:

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης είναι το πιο έγκυρο, διεθνώς αναγνωρισμένο έγγραφο στην ιστορία της ιατρικής ηθικής.

Αυτό το έγγραφο-ορόσημο διαμορφώθηκε ως απάντηση στα στοιχεία των ιατρικών θηριωδιών που διέπραξαν οι Ναζί γιατροί και επιστήμονες.

Ο Κώδικας θέτει ηθικά όρια για την έρευνα που αφορά τον άνθρωπο.

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης απορρίπτει την ιδεολογία της Ευγονικής και επιβεβαιώνει απερίφραστα την υπεροχή και την αξιοπρέπεια του μεμονωμένου ανθρώπου – σε αντίθεση με το “γενικότερο καλό της κοινωνίας”.

Οι Αμερικανοί νομικοί που διαμόρφωσαν τον Κώδικα της Νυρεμβέργης ενσωμάτωσαν τις επίσημες γερμανικές “Κατευθυντήριες γραμμές για τα πειράματα σε ανθρώπους” του 1931, τις οποίες συνέταξε ο Dr. Julius Moses. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές παρέμειναν νομικά σε ισχύ μέχρι το 1945. Οι Ναζί τις παραβίασαν στο σύνολό τους. Ο Dr. Moses, ο οποίος ήταν Εβραίος, απελάθηκε στο Theresienstadt όπου πέθανε.


Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης καθόρισε θεμελιώδη, οικουμενικά ηθικά και νομικά πρότυπα, επιβεβαιώνοντας τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν για κάθε ανθρώπινο ον.

  • Ο Κώδικας θέτει όρια στις παραμέτρους των επιτρεπόμενων ιατρικών πειραμάτων.
  • Εξίσου σημαντικό, ο Κώδικας της Νυρεμβέργης καθιστά τους γιατρούς και τους ερευνητές προσωπικά υπεύθυνους για την ασφάλεια των ανθρώπινων υποκειμένων και για να διασφαλίσουν ότι το άτομο έδωσε ελεύθερα την εθελοντική, πλήρως ενημερωμένη συγκατάθεσή του. Τα πρότυπα του Κώδικα της Νυρεμβέργης έχουν ενσωματωθεί στον Διεθνή Ποινικό Κώδικα. Ισχύουν νομικά σήμερα σε καιρό ειρήνης και κατά τη διάρκεια πολέμου.

Ο στόχος του Κώδικα της Νυρεμβέργης είναι να διασφαλίσει ότι η ιατρική, δεν θα παρεκκλίνει ποτέ ξανά από την ηθική αρχή της προφύλαξης, “Πρώτα, μην κάνεις κακό”.

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης λειτούργησε ως πρότυπο για μεταγενέστερους εθνικούς και διεθνείς κώδικες ανθρωπίνων δικαιωμάτων – για να διασφαλιστεί ότι:

  • τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου,
  • και για να διασφαλιστεί ότι οι ιατροί δεν θα συμμετάσχουν ποτέ ξανά σε ηθικά απεχθή πειράματα.
  • Όπως και οι 10 εντολές, ούτε μια λέξη του Κώδικα δεν μπορεί ποτέ να αλλάξει.

Η πρώτη από τις 10 ηθικές αρχές ορίζει την κυριότερη ηθική απαίτηση – η οποία διευκρινίζεται με μεγάλη λεπτομέρεια:

“Η εκούσια συγκατάθεση του ανθρώπινου υποκειμένου είναι απολύτως απαραίτητη”.

“Αυτό σημαίνει ότι το εμπλεκόμενο πρόσωπο θα πρέπει να έχει τη νομική ικανότητα να δώσει τη συγκατάθεσή του- θα πρέπει να βρίσκεται σε τέτοια θέση ώστε να είναι σε θέση να ασκήσει την ελεύθερη εξουσία επιλογής, χωρίς την παρέμβαση οποιουδήποτε στοιχείου βίας… περιορισμού ή εξαναγκασμού- και θα πρέπει να έχει επαρκή γνώση και κατανόηση των στοιχείων του εμπλεκόμενου θέματος, ώστε να μπορεί να λάβει μια κατανοητή και πεφωτισμένη απόφαση. Αυτό… απαιτεί ότι πριν από την αποδοχή… μιας καταφατικής απόφασης από το υποκείμενο του πειράματος.… [αυτό] θα πρέπει να [ενημερώνεται] για τη φύση, τη διάρκεια και το σκοπό του πειράματος, τη μέθοδο και τα μέσα με τα οποία θα διεξαχθεί, όλες τις αναμενόμενες δυσχέρειες και κινδύνους και τις επιπτώσεις στην υγεία ή το άτομό του που μπορεί ενδεχομένως να προκύψουν από τη συμμετοχή του στο πείραμα.
Το καθήκον και η ευθύνη για την εξακρίβωση της ποιότητας της συγκατάθεσης εναπόκειται σε κάθε άτομο που ξεκινά, διευθύνει ή συμμετέχει στο πείραμα. Πρόκειται για προσωπικό καθήκον και ευθύνη που δεν μπορεί να ανατεθεί ατιμώρητα σε άλλον”.


Η κουλτούρα της γενοκτονίας που διαπέρασε το ναζιστικό καθεστώς δεν τελείωσε το 1945. Έκανε μετάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο τέλος του πολέμου, πράκτορες της αμερικανικής κυβέρνησης βοήθησαν 1.600 υψηλόβαθμους ναζιστές επιστήμονες, γιατρούς και μηχανικούς να αποφύγουν τη δίκη στη Νυρεμβέργη.

Αυτοί οι ναζιστές τεχνοκράτες διευκόλυναν τις δολοφονικές επιχειρήσεις των Ναζί. Ήταν συνεργάτες του Χίτλερ στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μεταφέρθηκαν κρυφά στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της Επιχείρησης Paperclip. Αυτό έγινε κατά παράβαση των ρητών εντολών του προέδρου Χάρι Τρούμαν. Αυτοί οι ναζιστές εγκληματίες τοποθετήθηκαν σε υψηλόβαθμες θέσεις σε μεγάλα αμερικανικά επιστημονικά και ιατρικά ιδρύματα, όπου συνέχισαν το έργο τους.

Επιπλέον, αυτοί οι Ναζί τεχνοκράτες εκπαίδευσαν μια γενιά Αμερικανών επιστημόνων, γιατρών και μηχανικών.
Με αυτόν τον τρόπο οι ναζιστικές μέθοδοι, και η ανήθικη περιφρόνηση των ανθρώπινων αξιών εδραιώθηκαν στην Αμερική.

Το 1961, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς το έθνος, ο πρόεδρος Dwight Eisenhower προειδοποίησε κατά της αυξανόμενης κυριαρχίας του “στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος”, του οποίου “η συνολική επιρροή – οικονομική, πολιτική, ακόμη και πνευματική – είναι αισθητή [παντού]”

Ο Αϊζενχάουερ προειδοποίησε: “πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για τον κίνδυνο ότι η δημόσια πολιτική θα μπορούσε να γίνει η ίδια αιχμάλωτη μιας επιστημονικής-τεχνολογικής ελίτ”.

Το 1979, μια έκθεση προς τον Πρόεδρο, από την Επιτροπή των ΗΠΑ για το Ολοκαύτωμα, υπό την προεδρία του επιζώντος του Άουσβιτς Elie Wiesel, προειδοποίησε:
“…η τάση να επαναληφθεί η ναζιστική επιλογή και να εξοντωθούν για άλλη μια φορά εκατομμύρια άνθρωποι παραμένει μια φρικτή απειλή”.

Όσοι δηλώνουν ότι οι αναλογίες του Ολοκαυτώματος είναι “εκτός ορίων” -προδίδουν τα θύματα του Ολοκαυτώματος αρνούμενοι τη σημασία του Ολοκαυτώματος.

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης έχει χρησιμεύσει ως θεμέλιο για την ηθική κλινική έρευνα από τη συγγραφή του πριν από 75 χρόνια.

Η πανδημία Covid αξιοποιείται ως ευκαιρία για την ανατροπή των ηθικών και νομικών παραμέτρων που ορίζει ο Κώδικας της Νυρεμβέργης.

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης είναι η άμυνά μας ενάντια στα καταχρηστικά πειράματα.


Η ανθρωπότητα βρίσκεται σήμερα υπό πολιορκία από τους παγκόσμιους κληρονόμους των Ναζί.

Μια ομάδα αδίστακτων, διασυνδεδεμένων, παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων έχει αποκτήσει τον έλεγχο των εθνικών και διεθνών θεσμών που καθορίζουν την πολιτική.

Έχουν ξεκινήσει την εφαρμογή μιας διαβολικής ατζέντας:

  • Ανατροπή της δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού,
  • Αποψίλωση του παγκόσμιου πληθυσμού,
  • Εξάλειψη των εθνικών κρατών και εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης,
  • Εξάλειψη των μετρητών και καθιέρωση ενός ψηφιακού νομίσματος,
  • Εισαγωγή ψηφιακών ταυτοτήτων και δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης σε κάθε ανθρώπινο ον. Αν αυτοί οι στόχοι γίνουν πραγματικότητα, θα είμαστε υπό ψηφιακή παρακολούθηση 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Τον Μάιο του 2022, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Klaus Schwab, ο αρχιτέκτονας του δυστοπικού Great Reset, δήλωσε:
“Ας είμαστε ξεκάθαροι, το μέλλον δεν συμβαίνει απλά- το μέλλον χτίζεται από εμάς, μια ισχυρή κοινότητα εδώ σε αυτή την αίθουσα. Έχουμε τα μέσα να επιβάλουμε την κατάσταση στον κόσμο”.

Ο απώτερος στόχος αυτών των μεγαλομανών είναι να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο των φυσικών πόρων του κόσμου, των οικονομικών πόρων και να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους με υπεράνθρωπα ρομπότ.

[1] Ο Υπερανθρωπισμός είναι ένα ενισχυμένο με βιοτεχνολογία σύστημα κάστας – η Νέα Ευγονική.

Ο επικεφαλής σύμβουλος του Klaus Schwab είναι ο Yuval Noah Harari, ένας Ισραηλινός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο Χαράρι είναι υποστηρικτής της Νέας Ευγονικής και του Υπερ-ανθρωπισμού.

Ο Χαράρι αναφέρεται στους ανθρώπους ως “ζώα που μπορούν να χακαριστούν”: “Έχουμε την τεχνολογία για να χακάρουμε τους ανθρώπους σε μαζική κλίμακα…”.

Ο Harari περιφρονεί την ίδια την έννοια του Θεού.

Οι τρανσουμανιστές περιφρονούν τις ανθρώπινες αξίες και αρνούνται την ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής. Ο Harari δηλώνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί “άχρηστοι άνθρωποι”. Ο ναζιστικός όρος ήταν “άχρηστοι φαγάδες”.

Αυτή είναι η Νέα Ευγονική.
Την ασπάζονται οι πιο ισχυροί παγκόσμιοι δισεκατομμυριούχοι τεχνοκράτες που συγκεντρώνονται στο Νταβός: Big Tech, Big Pharma, οι οικονομικοί ολιγάρχες, οι ακαδημαϊκοί, οι κυβερνητικοί ηγέτες και το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα. Αυτοί οι μεγαλομανείς έχουν ανοίξει το δρόμο για ένα νέο Ολοκαύτωμα.

Αυτή τη φορά, η απειλή της γενοκτονίας είναι Παγκόσμιας κλίμακας.

Αυτή τη φορά αντί για αέριο Zyklon B, τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι γενετικά τροποποιημένα ενέσιμα βιολογικά όπλα που μεταμφιέζονται σε εμβόλια.

Αυτή τη φορά, δεν θα υπάρξουν διασώστες. Αν δεν αντισταθούμε όλοι μας, το “Ποτέ ξανά” είναι τώρα.


Vera Sharav
Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος
Δημόσια συνήγορος για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Ιδρυτής και πρόεδρος της Συμμαχίας για την Προστασία της Ανθρώπινης Έρευνας (AHRP)

Πηγή:https://www.eyewideopen.org/
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου