Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» προωθεί την επαυξημένη τεχνολογία, τα τσιπ εγκεφάλου και το Διαδίκτυο των Σωμάτων


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) επιχειρεί να ομαλοποιήσει την ιδέα της εμφύτευσης τσιπ εντοπισμού στον άνθρωπο, μέσω του Διαδικτύου των Σωμάτων – μια εξαιρετικά απεχθής τεχνολογία.

Το Διαδίκτυο των Σωμάτων (IoB) είναι η βιολογική επέκταση του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) που μας έφερε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και έξυπνα σπίτια.

Ως μέρος της Μεγάλης Επανεκκίνησης, και τα δύο αποτελούν μέρος των σχεδίων για το μέλλον της ανθρωπότητας που επινοήθηκαν από τις ελίτ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το IoB επιβεβαιώνει την πίστη του στα αιώνια οφέλη της τεχνολογίας και υπόσχεται να βελτιώσει την υγεία μας και να παρατείνει τη ζωή μας. Αυτό είναι το τυράκι στη φάκα.

Η λέξη-κλειδί είναι εδώ είναι δεδομένα. Τα δεδομένα υποτίθεται ότι είναι το νέο λάδι σε αυτή τη νέα τεχνολογική εποχή. Τα τηλέφωνά μας και τα Fitbits χρησιμοποιούνται για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις τοποθεσίες μας, τα μοτίβα δαπανών, την εκπαιδευτική και οικονομική κατάσταση, τις πολιτικές ιδέες, τα βήματα και τα επίπεδα οξυγόνου.

Αλλά μέσω του Διαδικτύου των Σωμάτων, όλο και περισσότεροι νανοαισθητήρες και ρομπότ θα ενσωματώνονται στο σώμα μας, μετατρέποντάς μας σε μια μετρήσιμη πλατφόρμα πληροφοριών που μπορεί εύκολα να εμπορευματοποιηθεί και ακόμη και να χειριστεί εξ αποστάσεως

Με τη συλλογή όλων αυτών των δεδομένων, οι κάτοχοι δεδομένων θα μπορούν να αναπτύξουν πολύ λεπτομερή προφίλ του πληθυσμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της επιτήρησης και της ασφάλειας που ορίζουν οι αρχές.

Ο Κλάους Σβαμπ, ο ιδρυτής του WEF και υποστηρικτής της Μεγάλης Επανεκκίνησης, πιστεύει ότι η πανδημία και τα lockdowns είναι μια ευκαιρία να διαδοθεί αυτή η τεχνολογική χρήση, η οποία «θα έχει ως αποτέλεσμα τη συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής μας ταυτότητας». Στόχος του είναι να ξεπεράσει τους ανθρώπινους περιορισμούς μας ενσωματώνοντας αρκετή τεχνολογία στο σώμα και τοποθετώντας το στο πλαίσιο της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Στο άρθρο του WEF 2020 «Η παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας του σώματός μας θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή μας» που δημοσιεύτηκε όταν ανακοινώθηκε επίσημα η Μεγάλη Επανεκκίνηση τον Ιούνιο του 2020, ο Ξιάο Λιου έγραψε: «Μπαίνουμε στην εποχή του «Διαδικτύου των Σωμάτων»: Συλλέγουμε τα φυσικά μας δεδομένα μέσω μιας σειράς συσκευών που μπορούν να εμφυτευθούν, να καταποθούν ή να φορεθούν».

«Με την ανάλυση μεγάλων δεδομένων, αμέτρητες καθημερινές ενέργειες και αποφάσεις μπορούν τελικά να τροφοδοτήσουν το προφίλ της υγείας μας, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί και να συντηρηθεί όχι μόνο από παραδοσιακούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και από εταιρείες τεχνολογίας ή άλλες οντότητες».

Αυτό ενισχύεται τώρα με ένα νέο άρθρο του WEF που δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2022 – με τίτλο: «Η επαυξημένη τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, αλλά μόνο με τη σωστή υποστήριξη και όραμα» που έγραψε η Κάθλιν Φίλιπς, αντιπρόεδρος της R&D στο IMEC.

Προτείνει ότι «κάνουμε ήδη τα πρώτα βήματα προς μια «επαυξημένη κοινωνία».

Προωθώντας την ιδέα ότι εμείς οι άνθρωποι πρέπει να επαυξήσουμε/ενωθούμε με την τεχνολογία για να εκτελέσουμε τις λεγόμενες έξυπνες εργασίες, ο στόχος είναι να μπει μικροτσίπ στον μαζικό πληθυσμό του κόσμου:

«Προχωράμε προς έναν «γενναίο νέο κόσμο»; Όσο τρομακτικά κι αν ακούγονται τα εμφυτεύματα τσιπ, αποτελούν μέρος μιας φυσικής εξέλιξης που κάποτε υπέστησαν τα wearables»

«Η επαυξητική τεχνολογία θα βοηθήσει σε όλα τα στάδια της ζωής: Παιδιά σε περιβάλλον μάθησης, επαγγελματίες στην εργασία και φιλόδοξους ηλικιωμένους. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες»

Όλα στο μυαλό

Υποστήριξε τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών που αναμφίβολα θα πωληθούν ως θετικές ωφέλειες, όπως «εμφυτεύματα που συνδέονται με ιατρικές παθήσεις». Ή για «κάποιον που παίρνει μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή μπορεί να θέλει να δοκιμάσει ένα εμφύτευμα που στέλνει πολύ ακριβείς ηλεκτρικούς ή οπτικούς παλμούς».

Και άλλα αυξητικά και τεχνολογικά βοηθήματα, όπως γυαλιά, κοχλιακά εμφυτεύματα ή προσθετικά που έχουν σχεδιαστεί για την αποκατάσταση μιας χαμένης ή μειωμένης λειτουργίας.

Αλλά το ανακατεύει με μια πολύ πιο απαίσια πτυχή, όπως «Τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα μας πάνε ένα βήμα παραπέρα και μας επιτρέπουν να μπούμε κατευθείαν στο “λειτουργικό σύστημα” του σώματος». Παραδέχεται ότι «τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή στην επαυξημένη κοινωνία μας». Αυτό συμβαίνει επειδή θα είναι πιο λεπτή αύξηση στην αρχή, έξυπνες συσκευές, ψηφιακές ταυτότητες και βιομετρικά στοιχεία.

Το WEF υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι η εμφύτευση τσιπς σε παιδιά θα μπορούσε να θεωρηθεί από τους γονείς ως μια «στιβαρή, λογική» κίνηση. Το WEF αποκαλεί το AR και παρόμοια τεχνολογία μεταμορφωτική – αλλά χρειάζεται «τη σωστή υποστήριξη, όραμα και θράσος».

«Όσο τρομακτικά κι αν ακούγονται τα εμφυτεύματα τσιπ, αποτελούν μέρος μιας φυσικής εξέλιξης που κάποτε υπέστησαν τα wearables. Τα ακουστικά βαρηκοΐας ή τα γυαλιά δεν φέρουν πλέον στίγμα», αναφέρει η ανάρτηση στο blog.

«Είναι αξεσουάρ και θεωρούνται ακόμη και αντικείμενο μόδας. Ομοίως, τα εμφυτεύματα θα εξελιχθούν σε εμπόρευμα»

Όλα αυτά τα δεδομένα υγείας σε πραγματικό χρόνο και το Διαδίκτυο των Σωμάτων οδηγούν σε προγραμματιζόμενη ελευθερία, προγραμματιζόμενα χρήματα και προγραμματιζόμενους ανθρώπους ή «ανθρώπους που μπορούν να χακαριστούν».

Τόσο η Amazon όσο και η Mastercard ακολουθούν τις νέες τεχνολογικές στις πλατφόρμες τους και πλαίσια στο περιβάλλον λιανικής

Γιατί τώρα «Με ένα χαμόγελο ή ένα νεύμα, η πληρωμή στο κατάστημα μόλις έγινε προσωπική». Η Mastercard κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα εποχή των βιομετρικών πληρωμών για να βελτιώσει την εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς και το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα γρήγορο χαμόγελο ή κούνημα του χεριού σας.

Και η τεχνολογία πληρωμών ανάγνωσης παλάμης της Amazon θα επεκταθεί σε δεκάδες τοποθεσίες Whole Foods σε όλη την Καλιφόρνια. Οι αγοραστές θα μπορούν να πληρώνουν για τα παντοπωλεία σαρώνοντας την παλάμη του χεριού τους στις συσκευές ταμείου αντί να χρησιμοποιούν μετρητά ή κάρτα, καθώς αυτό είναι περισσότερο απόδειξη της εμφάνισης μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά. To είχε κάνει άλλωστε και στην εποχή των lockdown…

Χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία και ψηφιακές ταυτότητες η Amazon και η Mastercard ελπίζουν να μεταμορφώσουν και να εξορθολογίσουν τα σύγχρονα περιβάλλοντα λιανικής χρησιμοποιώντας βιομετρικές υπηρεσίες ταμείου.

Βλέπουμε ήδη την ανάπτυξη παγκόσμιων ψηφιακών ταυτοτήτων. Η πρώτη φάση αυτού είναι η διάθεση εφαρμογών σε τηλέφωνα, αλλά η επόμενη επανάληψη θα ήταν πιο επεμβατική, έχοντας τα ψηφιακά πορτοφόλια σας ενσωματωμένα στο σώμα σας με τη μορφή ενός εμφυτεύματος Διαδικτύου Σωμάτων.

Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να το χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε για πράγματα και να επικυρώσετε την ψηφιακή σας ταυτότητα στα ταμεία για να εξασφαλίσετε μια «πιο απρόσκοπτη εμπειρία πληρωμής στους χρήστες».

Νωρίτερα αυτό το έτος, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνέταξε μια έκθεση 46 σελίδων που εξηγούσε τα σχέδιά του για μια παγκόσμια ενοποιητική πολιτική διαχείρισης δεδομένων ψηφιακής ταυτότητας.

Η έκθεση του WEF ορίζει την ψηφιακή ταυτότητα ως «μια ηλεκτρονική ταυτότητα (…) ισοδύναμη με την ταυτότητα ενός ατόμου, η οποία είναι ένας τρόπος παροχής επαληθευμένων πληροφοριών για ένα άτομο σε ένα πρόγραμμα προς επεξεργασία»

Η έκθεση, Advancing Digital Agency: The Power of Data Intermediaries, που γράφτηκε από μέλη της Task Force on Data Intermediaries στο WEF, περιγράφει πώς η πρωτοβουλία θα συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους φόρους, την ψηφοφορία, την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων, την υγειονομική περίθαλψη, τις τηλεπικοινωνίες και εμπορικές και προσωπικές επιχειρηματικές συναλλαγές.

«Ουσιαστικά, οι παγκόσμιες κεντρικές βάσεις δεδομένων θα συγκεντρώνουν το Internet of Things (IoT), το Internet of Bodies (IoB) και τα παγκόσμια δεδομένα ηλεκτρονικού εμπορίου, μεταξύ άλλων σημείων δεδομένων, καθώς σχετίζονται με επιχειρηματικές και προσωπικές πληροφορίες»

Ως εκ τούτου, το WEF θα ήθελε να δει το Διαδίκτυο των Σωμάτων, να ρυθμίζεται ομοιόμορφα σε όλο τον κόσμο, και η ελίτ του Νταβός ζητά συνεχώς ηθική διακυβέρνηση, αλλά αυτό δεν αναιρεί τις πτυχές της επιτήρησης. Μετά τη συναίνεση στα δρακόντεια μέτρα που μεταμφιέζονταν ως το ευρύτερο καλό, όλοι θα κατασκοπεύονταν εξίσου.

Σύμφωνα με την έκθεση WEF Global Risks 2019, το Διαδίκτυο των Σωμάτων βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συλλογή βιομετρικών δεδομένων, που θα «επιτρέψει νέες μορφές κοινωνικού ελέγχου».

Στην ίδια αναφορά γράφουν ότι πρόκειται για Digital Panopticon:

Αυτή η μετασχηματιστική τεχνολογία – η επαυξημένη πραγματικότητα πρόκειται επίσης να μεταμορφώσει τις δουλειές μας και ακόμη και τον τρόπο που ψωνίζουμε στο μέλλον

«Το Augmented Retail is Coming Soon in the Metaverse» – δήλωσε ο Μαρκ Έντουαρντ Ρόουζ στη φετινή συγκέντρωση στο Νταβός. Αυτό είναι μέρος του The Rise of the Stay-at-Home Economy.

Τώρα, τα βιομετρικά στοιχεία εισάγονται στα καταστήματα λιανικής για να μας προετοιμάσουν για το Metaverse, το οποίο στον πυρήνα του είναι η κοινωνική μηχανική.

Οι ελίτ στο Νταβός φαίνονται πολύ πρόθυμες να κυβερνήσουν αυτούς τους νέους καθηλωτικούς εικονικούς κόσμους και να ελέγξουν τα δεδομένα που παράγονται για να αναδιαμορφώσουν περαιτέρω την κοινωνία στη δική τους τεχνοκρατική εικόνα.

Στη φετινή εκδήλωση του WEF είχαμε τον Πέκα Λούντμαρκ τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nokia, να δηλώνει ότι

«Η συνεχιζόμενη επιτάχυνση του μετασχηματισμού της τεχνολογίας θα σημαίνει ότι το Smart Phone [όπως το ξέρουμε] θα καταστεί απαρχαιωμένο, Όλες οι τεχνολογίες θα ενσωματωθούν απευθείας στο σώμα μας»

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση και η ευρύτερη Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση επεκτείνει δραματικά την κατάσταση επιτήρησης με την παρακολούθηση δεδομένων και τηλεφώνων σε πραγματικό χρόνο, την ψηφιακή ταυτότητα και τα πορτοφόλια που είναι ενσωματωμένα στο σώμα.

Ξεκίνησε με τις εντολές να λαμβάνουν οι άνθρωποι ψηφιακά πιστοποιητικά για να ταξιδέψουν, στη συνέχεια, η τρέχουσα ώθηση για παγκόσμιες ψηφιακές ταυτότητες που θα συνδέσουν όλα τα αποτυπώματα δεδομένων και τις πηγές δεδομένων μας. Το επόμενο βήμα είναι να επαυξηθεί αυτή η τεχνολογία, να εμφυτευθεί στο σώμα των ανθρώπων για να τους παρακολουθεί άμεσα.

Φυσικά, όλα αυτά πωλούνται για λόγους ευκολίας που θα μας προσφέρει η τεχνολογία, και θα βελτιώσει τη συνολική ποιότητα ζωής μας. Αλλά κάτω από όλα αυτά δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τη μαζική επιτήρηση, όπου κάθε κίνησή μας θα μπορούσε να παρακολουθείται, να ωθείται και να συσχετίζεται.

Αλήθεια, εσύ έτρεξες να κατεβάσεις τις εφαρμογές ψηφιακής ταυτότητας και διπλώματος που σου προσέφερε η μαριονέτα του συστήματος, Κυριάκος Πιερρακάκης;

 

igata.gr
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου