Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Το ΜΙΣΟ της συγκομιδής της Γερμανίας το 2022 αναμένεται να αποτύχει λόγω ξηρασίας

 


 
Σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, οι συνθήκες ξηρασίας είναι τόσο άσχημες που οι αγρότες αναμένουν να χάσουν έως και τις μισές από τις καλλιέργειές τους το φθινόπωρο.

Το γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχει πληγεί ιδιαίτερα, όχι μόνο από την έλλειψη βροχής αλλά και από την έλλειψη ενέργειας και λιπασμάτων. (Σχετικό: Ο ποταμός Ρήνος είναι πλέον τόσο χαμηλά που τα εμπορεύματα δεν περνούν από αυτή την κρίσιμη οδό εφοδιασμού).

Ως συνήθως, φταίει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μας λένε, επειδή η Γερμανία θα ήταν ένας ουτοπικός παράδεισος μέχρι τώρα, αν ο Ρώσος πρόεδρος είχε αποφύγει να εισβάλει στην Ουκρανία και να διαταράξει τις επιχειρήσεις του βαθέος κράτους εκεί.

Μέχρι να φτάσει το φθινόπωρο, πάνω από το 50% των καλλιεργειών αραβοσίτου (καλαμπόκι), ζαχαρότευτλων, πατάτας και σόγιας της Γερμανίας θα μπορούσε να αποτύχει, γεγονός που θα ήταν καταστροφικό τόσο για τη χώρα όσο και για τους εξαγωγικούς της αποδέκτες.

"Εάν δεν υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις στο εγγύς μέλλον, αναμένουμε σημαντικές απώλειες συγκομιδής έως και 50 τοις εκατό για όλες σχεδόν τις καλλιέργειες", λέει ο πρόεδρος των αγροτών του κρατιδίου Joachim Rukwied.
 
Καθώς τα χόρτα στερεύουν, οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να τα ταΐζουν με τις λιγοστές χειμερινές προμήθειες ζωοτροφών

Δεν είναι μόνο οι καλλιεργητές που υποφέρουν, αλλά και οι κτηνοτρόφοι. Υπό κανονικές συνθήκες, τα ζώα σε όλη τη Γερμανία θα έτρωγαν χόρτα αυτή την εποχή του χρόνου, αλλά λόγω της ξηρασίας, τα χόρτα πεθαίνουν παντού.

Ως αποτέλεσμα, οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να ταΐζουν τα ζώα τους με σιτηρά που προορίζονται να διατηρηθούν για το χειμώνα, εξαντλώντας τα ήδη περιορισμένα αποθέματα λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Δεδομένου ότι πολλά από τα σιτηρά ζωοτροφών στα οποία βασίζεται η Γερμανία προέρχονται είτε από την Ουκρανία είτε από τη Ρωσία, ο πόλεμος και οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας καθιστούν όλο και πιο δύσκολο για τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να προμηθεύονται ό,τι χρειάζονται.
 
Όταν οι αγρότες είναι σε θέση να προμηθεύονται τα προϊόντα λίπανσης που χρειάζονται για να συνεχίσουν να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα, πρέπει να πληρώνουν ένα υπέρογκο ασφάλιστρο γι' αυτά λόγω του πληθωρισμού, ο οποίος είναι ένα άλλο παγκόσμιο ζήτημα που δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης σύντομα.

Επειδή μεγάλο μέρος της Ευρώπης έγινε "πράσινο", δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να παράγει τη δική της ενέργεια ή τα δικά της λιπάσματα. Αυτές οι εντελώς ανόητες πράσινες πολιτικές θα είναι η καταστροφή της Γερμανίας και όλων των άλλων που ακολούθησαν τα βήματά της.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση - αφού είχε εμμονή με την επέκταση της ικανότητας της λεγόμενης πράσινης ενέργειας έναντι των ορυκτών καυσίμων - τώρα αγωνίζεται να προμηθεύσει αυτό το αέριο για τον σκοπό της θέρμανσης των σπιτιών του κοινού, πόσο μάλλον για την παραγωγή λιπασμάτων, αφήνοντας πολλούς αγρότες στην τύχη τους", εξηγεί ο Peter Caddle του Breitbart News.

"Ενώ η χρήση λιγότερο αποδοτικών εναλλακτικών λύσεων, όπως η κοπριά, εξετάζεται τώρα από πολλούς σε ολόκληρη την ΕΕ, για τους αγρότες στη Γερμανία η κρίση μπορεί τελικά να είναι το μικρότερο από τα προβλήματά τους, καθώς οδεύουν προς έναν κρύο χειμώνα έλλειψης φυσικού αερίου, κατά τη διάρκεια του οποίου πολλοί μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να θερμάνουν τα σπίτια τους".

Οι Γερμανοί αρχίζουν να βλέπουν τα σημάδια στον τοίχο με όλα αυτά, καθώς η κυβέρνησή τους αφήνει όλο και περισσότερα υπονοούμενα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα για το αποτυχημένο έθνος-κράτος. Μέχρι να έρθει ο χειμώνας, δεν θα υπάρχει πλέον ρεύμα, δεν θα υπάρχει θέρμανση και τελικά δεν θα υπάρχει πλέον φαγητό.

Αυτό είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε εκτεταμένη αναταραχή των πολιτών, καθώς ο γερμανικός λαός θα συνειδητοποιήσει ότι προδόθηκε και πουλήθηκε από τους πολιτικούς του. Αποδεικνύεται ότι το ίδιο ισχύει και εδώ στην Αμερική - και σύντομα όλοι θα το γνωρίζουν.

"Πώς θα ταΐσουν οι Γερμανοί όλους αυτούς τους πρόσφυγες;" ρώτησε μισοαστειευόμενος ένας σχολιαστής του Breitbart. "Αυτό δεν θα αρέσει στους πρόσφυγες - μπορεί να γίνει γρήγορα δυσάρεστο". 
 
________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου