Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Tα θαύματα της Πίστεως


Εσύ που ερευνάς τη ζωή καί τη γνώση καί βασανίζεσαι από τόσα φοβερά ερωτηματικά, θα θέλαμε να πειραματισθείς καί να αναζητήσεις μαζί μας μερικά σημεία που έχουν σχέση με την Αλήθεια που κατά τη γνώμη μας η Αλήθεια είναι μία καί λέγεται Χριστός.

Όπως ξέρεις πολύ καλά ο δρόμος της Επιστήμης λέγεται πείραμα καί κάθε επιστημονική γνώση στηρίζεται στο πείραμα.

Σου προτείνουμε λοιπόν ένα πείραμα που είναι πολύ εύκολο. Πάρε νερό από όπου θέλεις καί κλειστό σε ένα μπουκαλάκι για ορισμένο διάστημα. Από τη Βιολογία καί την Επιστήμη γνωρίζομε ότι το νερό αυτό σε λίγο καιρό θα μυρίσει καί θα χαλάσει.

Ταυτόχρονα όμως πάρε Μεγάλο Αγιασμό, δηλαδή νερό που αγιάζεται από Ορθόδοξο ιερέα την 6η Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανίων καί κλειστό καί αυτό σε ένα μπουκαλάκι καί άφησε το αρκετό καιρό. Τότε θα παρατηρήσεις ότι όσα χρόνια καί να μείνει το Αγιασμένο αυτό Νερό, δεν θα χαλάσει, ούτε θα μυρίσει, ούτε θα σκουληκιάσει!

Πρέπει να σου πούμε πως ευρέθηκε Αγιασμός σε μπουκάλια μέσα σε παλαιούς τοίχους σπιτιών φυλαγμένος από τους χριστιανούς πρός εκατό (100) ετών καί τριακοσίων (300) ετών καί το νερό αυτό ήταν καθαρότατο σαν να το είχες βάλει εκείνη την ώρα. 

Η Ιατρική επιστήμη μας λέει ότι το αποστειρωμένο νερό που έχει καθαρισθεί από τά μικρόβια αντέχει μόνο έξι (6) χρόνια καί μετά καταστρέφεται.

Πώς εξηγείς εσύ λοιπόν αυτό το φαινόμενο; Εσύ που λες πως δεν υπάρχει «τίποτα»… καί πρέπει νά γλεντήσουμε; Όπως βλέπεις είναι αδύνατον το κοινό νερό νά χαλάει καί το άλλο να διατηρείται άθικτο 300 χρόνια έτσι στην τύχη. Καί όλα αυτά γίνονται με τον απλό λόγο καί την ευλογία ενός οποιουδήποτε Ορθοδόξου ιερέα.

Μπορεί καμιά φορά νά περνάει από το νου σου η εξής σκέψη. Υπάρχουν τόσες θρησκείες στη γη, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, βουδιστές, ινδουιστές κ.λ.π. Ποιος έχει την Αλήθεια; Αλλά καί οι Χριστιανοί είναι χωρισμένοι: Ορθόδοξοι, Παπικοί, Διαμαρτυρόμενοι… τι θα γίνουν οι άλλοι άνθρωποι; Εμείς μόνον κατέχουμε την αλήθεια; Καί σιγά, σιγά αυτή η συλλογιστική οδός μπορεί νά οδηγήσει στους σκοτεινούς δρόμους της αμφιβολίας πρώτα καί τέλος στο κανάλι της απιστίας.

Εμείς όμως πέραν από μία θεωρητική απάντηση -που δεν είναι του παρόντος- σου προτείνουμε το εξής:

• Αν νομίζεις πως η Αλήθεια διά την Ορθόδοξη Πίστη είναι σημαντική υπόθεση θα σου λέγαμε νά κάνεις ένα ταξίδι το Πάσχα στα Ιεροσόλυμα. Εκεί θα δεις με τά μάτια σου ένα συνεχιζόμενο θαύμα. Την τελετή του Αγίου Φωτός.

Αν καί έχουν περάσει ολόκληροι αιώνες το θαύμα αυτό συνεχίζεται. Κάθε χρόνο το Άγιον Φως ανάβει μόνο του στον Πανάγιο Τάφο με Θεϊκή Δύναμη.

Η Επιστήμη, η Τεχνολογία καί η Λογική, δεν μπορούν να δώσουν καμία εξήγηση στο φαινόμενο αυτό δεδομένου ότι το θαύμα είναι υπέρ την φύσιν καί δεν επιδέχεται έρευνα. Εκεί παρευρίσκοντο χιλιάδες προσκυνητές από όλον τον Κόσμον για να δουν το μεγάλο αυτό γεγονός.

Την στιγμήν πού το Άγιο Φως εμφανίζεται τρέχει σαν αστραπή, ή σαν περιστέρι ή φτερουγίζει στα σβηστά κανδήλια καί τα ανάβει. 

Ή ανάβει τά κεριά χριστιανών ξαφνικά, ενώ αυτοί βρίσκονται πολύ μακριά.

Μόλις πρωτοεμφανίζεται έχει χρωματισμό γαλάζιο, διαφορετικό από το συνήθεις Φως. Τα τρία πρώτα λεπτά το Άγιο Φως δεν καίει. Μπορεί νά το ακουμπήσεις στο πρόσωπο σου, στα μαλλιά σου, μπορείς να το πιάσεις με τα χέρια σου χωρίς να πάθεις τίποτε.

Βλέπεις παπάδες το βάζουν στα γένια τους καί νά μην πιάνουν φωτιά!

Πρώτα όμως από όλα αυτά ο Ορθόδοξος Πατριάρχης αφού λεπτομερώς ψαχθεί από Εβραίους Αστυνομικούς εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο καί εκεί προσεύχεται για νά κατέλθει το Άγιο Φως καί αφού εμφανισθεί όπως το περιγράψαμε, ανάβει ο Πατριάρχης ένα μάτσο από 33 κεριά καί το δίδει στους πιστούς.

Να σημειωθεί όμως, πως το Άγιον Φως ανάβει μόνον στον Ορθόδοξο Πατριάρχη! Όσες φορές επεχείρησαν εκπρόσωποι άλλων δογμάτων καί θρησκειών νά το λάβουν το Άγιον Φως δεν άναβε!

Όταν κατά το έτος 1517 μ.Χ. οι Άραβες κατέκτησαν τα Ιεροσόλυμα, οι Αρμένιοι θεώρησαν το γεγονός τούτο μεγάλη ευκαιρία. Ηθέλησαν δια ληστρικού τρόπου να αρπάξουν από τους Ορθοδόξους το προνόμοιον του Αγίου Φωτός. Πλησίασαν, λοιπόν, τον Αγαρηνό Διοικητή της Αγίας Πόλεως και του προσέφεραν άφθονο χρυσόν. 

Η απαίτηση των από τον Αγαρηνό Διοικητή ήταν να απαγορεύσει την είσοδο στους Ορθοδόξους το Μέγα Σάββατο, για να πάρουν εκείνοι το προνόμιο του Αγίου Φωτός. Λύπη και στενοχώρια αφάνταστος για τους Ορθοδόξους πιστούς. Το Μ. Σάββατο ανέτειλε καί ο Πανίερος Ναός της Αναστάσεως κλείσθηκε για τους Ορθοδόξους.

Ο Πατριάρχης και ο ιερός κλήρος παρέμειναν έξωθεν του Ιερού Ναού. 

Ο Πατριάρχης γονάτισε στη βάση της κεντρικής κολώνας στην είσοδο του Ναού της Αναστάσεως. Προσευχήθηκε, καί από εκεί ξεπήδησε το Άγιο Φως ανοίγοντας μια μεγάλη σχισμή η οποία φαίνεται ως σήμερα (βλέπε "είδα το άγιο φως" του Αρχιμ. Σάββα Αχιλλεως).

Το όλο γεγονός που αφορά το Άγιο Φως έχει προβληματίσει πολλούς καί τους οδήγησε τελικά εις την Πίστιν πρός τον Χριστό καί την Αλήθεια.

Θα θέλαμε νά σου πούμε επίσης, για το Όρος Σινά. Εκεί θα βρεις στους βράχους του Σινά ζωγραφισμένη την καιομένη βάτο του Μωϋσή. Σπάζοντας οποιαδήποτε πέτρα βλέπεις αποτυπωμένη στο εσωτερικό της πέτρας τη βάτο του Μωϋσή.

Θα μπορούσαμε επίσης να σου πούμε για το ψάρι «Γουλιανός» που ζει στη λίμνη Γεννησαρέτ καί πάνω στο κεφάλι του (κάτω από το δέρμα) έχει αποτυπωμένη τη βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό!

Ένα άλλο θαύμα που μπορείς να δεις, γίνεται στη Μονή του Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα.

Εκεί όταν πεθαίνουν οι καλόγεροι, το σώμα τους δεν παγώνει ούτε ξυλιάζει, ούτε μυρίζουν σαν τα πτώματα που συνήθως συμβαίνει στους νεκρούς. δεν τους θάβουν στο χώμα σε μνήματα, αλλά απλώς τους τοποθετούν σε ένα δωμάτιο, όπως είναι. 

Εκεί στο δωμάτιο, ούτε μυρίζουν, ούτε σκουληκιάζουν κατά την αποσύνθεση καί τελικά κατά θαυμαστό τρόπο λιώνουν σιγά, σιγά οι σάρκες τους και μένουν μόνον τα γυμνά κόκαλα.
Πώς το εξηγείς εσύ αυτό το φαινόμενο:

Αν θα πήγαινες στο Άγιον Όρος στην Μονή Ιβήρων εκεί θα έβλεπες την κανδήλα της Παναγίας να κινείται μόνη της δια θεϊκής δυνάμεως προκείμενου να προειδοποιήσει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην Ελλάδα ή στον κόσμο. 

Οι κινήσεις γίνονται για αρκετές ημέρες, όπως συνέβη καί πρό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όπως και το 1974 πριν εισβάλουν οι Τούρκοι στην Κύπρο, καί πολλές άλλες φορές.

Στην Πελοπόννησο κοντά στην Τρίπολη, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαλεβής είναι μία αρχαία εικόνα της Παναγίας που συνεχώς καί μυστηριωδώς εξέρχεται από την εικόνα Άγιο Μύρο. Το άρωμα αυτού του Μύρου είναι αρίστης ποιότητος καί μεγάλης διάρκειας.

Η ευωδία του Μύρου είναι ασυνήθης καί η διάρκειά του για πολλά χρόνια ενώ τά δυνατότερα αρώματα σε 48 ώρες εξατμίζονται. Η Επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό καί όσες φορές προσπάθησαν να χημίσουν το Μύρο της Παναγίας της Μαλεβής σε ελληνικά καί ξένα πανεπιστήμια δεν μπόρεσαν νά δώσουν καμιά ικανοποιητική απάντηση.

Πού βρήκατε αυτό το άρωμα: ρωτούσε ένας Βούλγαρος χημικός κάποιον Έλληνα που πήγε στη Βουλγαρία νά το χημίσει χωρίς όμως νά αποκαλύψει ότι ήταν το Μύρο της Παναγίας καί όταν ο Έλληνας του εξήγησε, ο Βούλγαρος χημικός έμεινε άφωνος!

Το Μύρο αυτό είναι θαυματουργό. Πολλοί άνθρωποι με βαριές καί ανίατες αρρώστιες, όπως καρκίνο στον εγκέφαλο, στο λαιμό, στο αίμα, στην κοιλιά, μόλις έβαλαν καί εχρίσθησαν με αυτό το Άγιο Μύρο βρήκαν αμέσως τη θεραπεία τους!

Θα σου έλεγα για ένα θαύμα που γίνεται στη νήσο Χίο στην ακροθαλασσιά εκεί που μαρτύρησε η Αγία Μαρκέλλα. Εκεί όταν ο ιερέας διαβάζει την Παράκληση της Αγίας, το νερό της θάλασσας αρχίζει να βράζει σαν να έβαλε δυνατή φωτιά, γεμίζει ατμούς καί φυσαλίδες. Όταν όμως η Παράκληση τελειώσει, υποχωρεί το βράσιμο καί επανέρχεται το νερό στη φυσική του κατάσταση. Αν θες πήγαινε να το δείς.

Άλλα θαύματα που με αυτά συνδέονται εντυπωσιακά καί τρομακτικά γεγονότα που έκαναν τους ισχυρούς της γης καί τους απίστους να υποτάξουν τη βούλησή τους σε κάποια άλλη αόρατη καί ακαταμάχητη δύναμη, είναι αυτά που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν συμβεί σε πολλά σημεία της γης καί τα οποία είναι πολυάριθμα.

Αυτά είναι μερικοί Ορθόδοξοι Ναοί που δεν γκρεμίζονται. Οι Εκκλησίες αυτές μόλις αντιμετώπισαν κατεδάφιση την εξουδετέρωσαν με τρόπο που προκάλεσε θάμβος.

Αναφερόμαστε σε μία από τις πολλές αυτές περιπτώσεις καί που είναι η Εκκλησία της Αγίας Πέτκας (Παρασκευής) που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Σόφιας στη Βουλγαρία.

Το 1963 αποφάσισαν οι αρμόδιοι να πλατύνουν τον δρόμο καί έπρεπε το Εκκλησάκι που εμπόδιζε να κατεδαφισθεί. Μόλις το Συνεργείο κατεδαφίσεως ετοιμάστηκε και η μπουλντόζα πήγαινε να το γκρεμίσει όταν πλησίασε στο Ναό αμέσως έσπασε κάτι στη μηχανή και σταμάτησε.

Επιχείρησαν πολλές φορές να το γκρεμίσουν αλλά οι μηχανές της μπουλντόζας έσπαζαν, προτού να το πλησιάσουν! Εν τω μεταξύ ο υπεύθυνος της επιχειρήσεως πληροφορήθηκε όλα τα ανωτέρω καί έμαθε τις λεπτομέρειες καί τα συμβάντα καί του εφάνησαν όλα αυτά ανοησίες. Αγριεμένος τότε άρχισε να φωνάζει καί με θυμό πήρε ο ίδιος την μπουλντόζα καί με ορμή καί μανία αφού έβριζε βάδιζε με ταχύτητα πρός την Εκκλησία για να την κατεδαφίσει αλλά όμως προτού πλησιάσει τον τοίχο αμέσως σπάζει η Μηχανή καί σταματά αυτομάτως και ξαφνικά ευρέθηκε καί ο ίδιος ΝΕΚΡΟΣ. Πέθανε την ίδια στιγμή!

Τότε κατέλαβε όλους φόβους καί τρόμος μπροστά στο υπερφυσικό αυτό φαινόμενο καί δεν απέμεινε τίποτε άλλο παρά να υποχωρήσουν στην ακαταμάχητη αυτή δύναμη καί να ανακαλέσουν την διαταγή της κατεδαφίσεως. Καί έτσι, ο Ναός έμεινε άθικτος μέχρι σήμερα. 

Ένα μεγάλο θαύμα που κάθε χρόνο γίνεται στο Όρος Θαβώρ (στα Ιεροσόλυμα) είναι που κατά την νύχτα της Εορτής της Μεταμορφώσεως -6 Αυγούστου (με το Παλαιό Εορτολόγιο)- εμφανίζεται μια Φωτεινή, Απαστράπτουσα Νεφέλη (χρώματος απαλού ερυθροκυανόλευκου) η οποία καλύπτει τον χώρο της Μονής, φωτίζει όλη τη νύχτα όλο το περιβάλλον και ευωδιάζει. Μετά το τέλος της εορτής η νεφέλη χάνεται. Αυτό μπορείς να πας να το δεις.

Στην εορτή των Θεοφανίων 6 Ιανουαρίου με το Ορθόδοξο (Παλαιό) Εορτολόγιο κάθε χρόνο γίνεται Μεγάλο Θαύμα. Τά νερά του ποταμού Ιορδάνη αλλάζουν ροή και γυρίζουν προς τα πίσω. Τό οποίο ψάλλεται καί στό τροπάριο των Θεοφανείων.

Ότι περισσότερο ευαρεστείται ο Θεός εις την τάξιν του πασχαλίου καί απλώς ειπείν, του καλανταρίου του εδικού μας (Ιουλιανού ή Παλαιού όπως θεσπίστηκε κατά την Α' Οικ. Σύνοδο), παρά εις την ακρίβεια του Καλανταρίου των Λατίνων, φανερό είναι από τα θαύματα όπου έδειξε, καί δεικνύει εως τώρα δι΄ αυτό. Διότι, κατά τα μέρη της εν Αιγύπτω Ηλιουπόλεως, όπου είναι αί δύο μεγάλαι Πυραμίδες, ενεργεί ο Θεός κάθε χρόνο τοιούτον παράδοξο' δηλ. κατά το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης της εδικής μας (όχι των Λατίνων), ξερνά η γη λείψανα καί κόκαλα παλαιά ανθρώπινα, από τά οποία γεμίζει ευρύχωρος κάμπος, άτινα στέκονται εώς την Πέμπτην της Αναλήψεως, καί τότε κρύπτονται, καί παντελώς δεν φαίνονται, εώς ού να έλθει πάλιν η Μεγάλη Πέμπτη. 

Τούτο δεν είναι κανένας μύθος, αλλά αληθινό καί βέβαιον, μαρτυρημένον από παλαιούς, καί νέους ιστορικούς, μάλιστα δέ από τον Γεώργιον Κορέσσιον τον Χίον, καί από τον αοίδιμον Πατριάρχην των Ιεροσολύμων Νεκτάριον, ός τις εις τον αραβικόν χειρόγραφον, όπου συνέγραψε, το διηγείται έν σελίδ. 266 καί με τούς οφθαλμούς του φαίνεται, έξ ών λέγει παρακάτω, ότι το είδε' (προμηνύουσι δέ τά ανθρώπινα κόκαλα ταύτα, την μέλλουσαν ανάστασιν των νεκρών, καθώς τα είδε καί ο προφήτης Ιεζεκιήλ)' γράφει δέ καί ο ρηθείς Κορέσσιος, ότι ο Πασχασίνος έγραψε πρός Λέοντα (ώς δεικνύεται έν τη ξγ' επιστολή Λέοντος) ότι εορταζόντων ποτέ το Πάσχα, των μέν ανατολικών τη κβ' Απριλλίου' τών δέ δυτικών, τή κέ. Μαρτίου, μία βρύσις ξηρά ούσα πρότερον, εγέμισεν από νερόν τή κβ' Απριλλίου, εις το Πάσχα το εδικόν μας δηλαδή, καί όχι των Λατίνων' όρα τον Δοσίθεον βιβλ. ιβ'. περί των εν Ιεροσολύμοις πατριαρχευσάντων σελίδ. 1192. διηγούμενον ότι εις το Βελλιγράδιον, ευρισκομένου ποτέ του Ιεροσολύμων Παϊσίου, ηκολούθησεν ένα θαύμα, βεβαιωτικών μέν του ημετέρου καλανταρίου (Ιουλιανού), αναιρετικόν δέ του των Λατίνων' ήτοι ή ζύμη υπό Λατινίδος μέν ζυμωθείσα κατά την ημέραν του προφήτου Ηλίου, μεταβληθείσα δέ εις πέτραν κίσσηρα». (Βλ. Πηδάλιον, Έκδ. Παπαδημητρίου, σελ. 9) 

Είναι τόσα πολλά τα θαύματα καί τα υπερφυσικά φαινόμενα που γίνονται τώρα μάλιστα τελευταίως μέσα στο χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που το σύντομο αυτό μέσον που διαλέξαμε για την επικοινωνία μαζί σου δεν επαρκεί νά τα απαριθμήσουμε. Πάντως εμείς εκάναμε τις δικές μας προσπάθειες να σε βοηθήσουμε να γνωρίσεις την Αλήθεια που είναι ο Χριστός καί η Ορθόδοξος Εκκλησία του που τόσο συστηματικά καί επίμονα πολεμείται, κακοποιείται καί αποκρύπτεται…

Αν θες μια οποιαδήποτε επικοινωνία με κάποιον πνευματικό άνθρωπο, οδηγό καί συμπαραστάτη στη ζωή σου, δεν θα αργήσεις να τον βρεις. 

Αρκεί να θέλεις και ο Κύριος θα σε βοηθήσει.

Πάντως τά πράγματα από τα σημερινά γεγονότα όπως τα βλέπεις είναι δύσκολα καί ένας Παγκόσμιος Πόλεμος απειλεί την ανθρωπότητα. 

Ο Θεός μας προειδοποιεί να μετανοήσουμε, να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας καί νά αλλάξουμε ζωή γιατί έρχεται η οργή Του με θυμό να τιμωρήσει την αποστασία καί την αμαρτία του ανθρωπίνου γένους.

Τίθεται ένα ερώτημα το οποίο πρέπει νά σε προβληματίσει ιδιαιτέρως: Πώς ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος που έγραψε την Ιερά Αποκάλυψη το έτος 95 μ.Χ. γνώριζε ότι θα συμβεί το Τσερνομπίλ.

Στον τύπο, μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ, δημοσιεύθηκε, η πιο κάτω ανταπόκρισης: "ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: 

Ένα χωρίο της Αγίας Γραφής φαίνεται ότι άρχισε να στρέφει τους Σοβιετικούς πρός τα ιερά κείμενα της Εκκλησίας κι΄ αυτό γιατί μέσα σ΄ αυτά αναφέρεται το αστέρι "Άψινθος" που στα ουκρανικά μεταφράζεται "Τσερνομπίλ".

Το αστέρι αυτό προκαλεί την μόλυνση των υδάτων καί απ΄ όσους ήπιαν από τά νερά αυτά, πολλοί πέθαναν.
Το χωρίο ανήκει στο μοναδικό προφητικό βιβλίο της Αγίας Γραφής την Ιερά Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 8, χωρία 10-11 αναφέρονται τα εξής σε ελεύθερη μετάφραση:

"Και σάλπισε ο τρίτος άγγελος καί τότε έπεσε ένα μεγάλο αστέρι από τον ουρανό, που εκαιέτο σαν λαμπάδα, καί έπεσε στον τρίτον των ποταμών καί στις πηγές των υδάτων. Καί το όνομα του αστεριού αυτού ήταν άψινθος. Καί το τρίτον των υδάτων εμολύνθη καί πολλοί πέθαναν από το νερά, διότι εδηλητηριάσθησαν".

Επειδή λοιπόν, αυτό το μέρος ταυτίζεται με την περιγραφή της καταστροφής του Τσερνομπίλ, ακόμα και το όνομα του "αστέρα", έχει συνταράξει μεταφυσικά τους Ουκρανούς, οι οποίοι έχουν στραφεί τώρα καί πάλι προς την Αγία Γραφή.

Επίσης το 9ο Κεφάλαιο της Ιεράς Αποκαλύψεως (χωρία 1-12) προείπε τα γεγονότα του Κόλπου με καταπληκτική ακρίβεια. Καί είναι αξιοσημείωτο ότι τα γεγονότα του Κόλπου προφητεύονται μετά τα γεγονότα του "Τσερνομπίλ" (βλέπε "Τα αναμενόμενα παγκόσμια γεγονότα κάτω από το φως των προφητειών της Ορθοδόξου Εκκλησίας").

Ένας είναι ο δρόμος. Η Πίστη καί η Μετάνοια που μας ζητάει ο Κύριος καί αλλάζοντας ζωή να δώσουμε δόξα στο Θεό. «Ερχου και ιδε» (Ιωάννη, Α', 47).


Ιεροδιάκονος Εκτάριος
Τιβερίας Ισραήλ- Ιεροσόλυμα 


Πηγή:http://www.ambelosalithini.gr/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου