Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ... "κ." ΚΑΜΜΕΝΟ...



Απο νομιμόφρονα, αγανακτισμένο πολίτη...




Αποφεύγω να κάνω αναρτήσεις, αλλά ελπίζω να συγχωρήσετε το παραλήρημα, λόγω των ημερων.
Θα ήθελα να ενημερώσω τον "κυριο" Καμένο, ότι το σπίτι μας στο Μάτι, που είναι πλέον κατακαμενο, χτίστηκε το 1930, είναι νομιμότατο με άδεια, με πληρωμένα τα πάντα, ενφια, ξενφια, δημοτικά τέλη κλπ, κλπ.
Επίσης διάθετει δημόσιο δρομο για την δίοδο πεζών στη θάλασσα.
Τον οποίο, παρεπιπτόντως αποφάσισαν οι παππούδες να δημιουργηθεί, δινοντας κομμάτι του οικοπέδου αυτοί και οι γειτονες, χωρις να τους το επιβάλλει κανένα δήθεν κράτος.
Επίσης σε αυτό το σπίτι, βρήκε καταφύγιο η γιαγια μου με την οικογένεια της, κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
Το σπίτι βγήκε από τον πόλεμο άθικτο, για να κάει ολοσχερως τη Δευτέρα.
Στην βεράντα που κάηκε, οικογενειακος μας φίλος, ωντας γιατρος, χειρούργησε κατά τη διάρκεια του 2ου παγκόσμιου, υπό το φως λάμπας πετρελαίου, στρατιώτη που είχε τραυματιστει όταν ελληνικο σκάφος, προσέκρουσε στην ξερά μπροστα από το σπίτι.
Και πολλά άλλα, γιατί κάθε άνθρωπος που χάθηκε, κάθε σπίτι που χάθηκε έχουν τη δίκη τους ιστορία, πριν χαρακτηριστούν από τον κύριο Καμένο ως ανεύθυνοι πολίτες, αυθαιρεσιες και αποκλειστικοι υπεύθυνοι για την τραγωδία.
Ας έχει συναίσθηση ο «κύριος» Καμένος, όταν υπάρχουν άνθρωποι που χάθηκαν άδικα, άνθρωποι που έχασαν παιδιά, γονεις, αδέρφια, φιλους, ζωές και περιουσιες που καταστράφηκαν, πριν προβεί σε δηλώσεις και ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος, επιρρίψει ευθύνες αποκλειστικώς στους πολίτες.
Στο Μάτι επίσης, από το 1984, εδώ και 35 χρόνια, έχουν γινει τα σχέδια για να ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως, αλλά δεν έγινε καμία προσπάθεια, λόγω απροθυμίας της πολιτειας, παρά την επιμονή των κατοίκων.
Γιατι δε μπήκε για να μην υπάρχει άναρχη δόμηση και αυθαίρετες κατοικιες?
Ο πατέρας μου έχει τα σχέδια και εδώ και 30 χρόνια - πάντα ευελπιστούσε, ότι το Μάτι θα μπει στο σχέδιο πόλεως και εμεις κουνούσαμε το κεφάλι μας, γιατι ήταν όνειρα θερινής νυκτος.
Ήταν το οικογενειακό αστείο μας, το «όταν το Μάτι μπει στο σχέδιο».
Η αστυνομία, επίσης εφόσον ξέρει ότι οι δρόμοι στο Μάτι είναι στενοί, δεν κατάλαβε ότι στέλνοντας τον κόσμο με τα αυτοκίνητα στο παραλιακό, θα μπλοκαριζοντουσαν και αν περνούσε η φωτιά την Μαραθωνος δεν θα είχαν καμία ελπίδα?
Δεν κατηγορώ τους ίδιους τους αστυνομικούς, γιατί εντολές υπακούουν και βρέθηκαν και αυτοί μπροστά σε τρομερές καταστασεις, αλλά η ηγεσία αυτή της χώρας δεν έχει καμία ευθύνη για την παντελη έλλειψη σχεδιασμου και συντονισμού.
Δεν ξέρανε ότι το Μάτι βρίσκεται εκεί ?
Ξεφυτρωσε ξαφνικά?
Δεν ξέρανε ότι το καλοκαίρι εχουμε φωτιες?
Η φωτιά γιατί πέρασε τη Μαραθωνος που έχει 4 λωριδες?
Μόνο οι κάτοικοι ευθύνονται αποκλειστικώς?
Κανεις αλλος τίποτα?
Λίγο φιλότιμο και λίγος σεβασμός έστω, για τους ανθρώπους που χάθηκαν.
Έκθεση over.

[Πηγή]https://shmantikanea.blogspot.com/2018/08/blog-post_69.html
 «Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου