Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

“ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ” ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ;



Ιερείς με τα “κίτρινα γιλέκα”…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η ανίερη Συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας με την μετατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος της Εκκλησίας μας, από Νομοθετικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Ιδιωτικό (ΝΠΙΔ), πήραμε ευθαρσώς θέση κατακεραυνώνοντας με άρθρα μου τον κ. Ιερώνυμο για αυτήν την απόφασή του, ερήμην της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και για το γεγονός (σ.σ. που αποκάλυψε δημόσια ο Πρωθυπουργός), πως εν κρυπτώ επί μια τριετία συνεργαζόταν με την κυβέρνηση γι΄ αυτό το εκκλησιαστικό πραξικόπημα!


Βεβαίως, συνελθούσα εκτάκτως η Ιεραρχία της Ελλάδος αντιτάχτηκε κατά πλειοψηφία στα υπόγεια, αλλά και ύποπτα σχέδια του Αρχιεπισκόπου! Αντιτάχτηκε πολύ σθεναρά ο Κλήρος της Εκκλησίας! 

Οι Ιερείς των Ορθόδοξων Ναών μας, που αποτελούν το συνδετικό κρίκο της Εκκλησίας μας και της Κοινωνίας μας! Γι΄ αυτό και με δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος προσπάθησε να τα μαζέψει ελαφρώς τα πράγματα!

Ο Κλήρος δεν τρομοκρατείται…

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, πως εάν επιμείνει, θα έχει να αντιμετωπίσει τους 10 χιλιάδες Ιερείς μας, που θα ξεσηκωθούν σε όλη την ελληνική Επικράτεια και ως “κίτρινα γιλέκα” της λαϊκής σύγχρονης επανάστασης στη Γαλλία, θα τον παραιτήσουν, όπως ακριβώς και τον άθεο Πρωθυπουργό μας (σ.σ. μην ξεχνάτε πως βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο)!


Και μην σκεφτεί ποτέ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να μπει σε λογική τρομοκρατίας – γιατί κάτι τέτοιες ακραίες σκέψεις φτάνουν στ΄ αυτιά μας από συμβούλους του - κατά των κληρικών μας, γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα βρει απέναντί του σύσσωμο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα του Έθνους των Ελλήνων!  

              

Η “Πέμπτη φάλαγγα” έφαγε τον Χριστόδουλο…



Θυμόσαστε ποιοι Μητροπολίτες αντιπολιτεύονταν σφόδρα τον μακαριστό Χριστόδουλο; Τον Ιεράρχη της Ορθοδοξίας και του Έθνους; Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος (σημερινός Αρχιεπίσκοπος), ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων Χρυσόστομος (σήμερα Μητροπολίτης Δωδώνης, ο οποίος σε ταξίδι του στην Κίνα το 2013, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος φόρεσε πολιτικά – φαίνεται πως όλοι οι “προοδευτικοί” Μητροπολίτες αρέσκονται στην πολιτική περιβολή) και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος! 

Ο οποίος αποδημήσας έδωσε το “δαχτυλίδι” στον Μάξιμο Παπαγιάννη! Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο γεγονός, πως και ο Μητροπολίτης Δωδώνης και ο σημερινός Μητροπολίτης Ιωαννίνων συμπλέουν απόλυτα με τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα!


Ο Ιωαννίνων θέλει ενίσχυση των κρατικών ταμείων (;;;)…




Αλλά ας δούμε την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου για την εμετική συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου:


«Είναι μια πάρα πολύ καλή συμφωνία, η οποία αν υλοποιηθεί με τις εκατέρωθεν δεσμεύσεις που πρέπει να υπάρχουν, δίνει πάρα πολλές δυνατότητες στην Εκκλησία και το Κράτος … η αξιοποίηση κάποιων στοιχείων που σήμερα είναι ανενεργά θα δημιουργούσε ένα κύκλο εργασιών και κάποιον πλούτο, τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και η Εκκλησία για το πνευματικό της έργο, αλλά και η Πολιτεία για να ενισχύσει τα ταμεία της…»!


Θα μπορούσε να μας πει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων από πού αντλεί την αισιοδοξία, πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ανταποκριθεί στις υποσχέσεις – δεσμεύσεις  της, όταν επί όλων των ζητημάτων έχει η ίδια ακυρώσει στην πράξη τον εαυτό της;


Μπορεί να μας πει που ακριβώς θα ωφεληθεί η Εκκλησία από αυτήν την Συμφωνία, που ήδη βρίσκεται στις καλένδες; Ή επί της ουσίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κόπτεται ουσιαστικά για το πώς θα γεμίσουν λεφτά τα κρατικά ταμεία για να οδηγηθούν προς τη Γερμανία και την Καγκελάριο Μέρκελ; 



Ο Αλεξανδρουπόλεως θέλει να μην έχει ρετσινιά επάνω του…


Διαβάστε παρακάτω μέρος δηλώσεων του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμου και παρακαλώ κρατήστε την ψυχραιμία σας: 

«Όλα αυτά τα χρόνια που οι ιερείς και αρχιερείς είμαστε στο κρατικό μισθολόγιο, εμείς την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου τη θεωρούμε πάνω μας ως ρετσινιά… ο Αρχιεπίσκοπος πολύ καλά κάνει, εγώ συμφωνώ απόλυτα, δεν πατάει πάνω σε σάπιο σανίδι… οι Ιερείς να έχουν εμπιστοσύνη στον Αρχιεπίσκοπο και τους Μητροπολίτες τους…»!




Και βέβαια Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, οι Ιερείς δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στον Αρχιεπίσκοπο και σε όσους άλλους Μητροπολίτες εκφράζουν τις δικές σας απόψεις!  Όσο για το σάπιο σανίδι, αυτό κατέρρευσε και δεν το πήρατε χαμπάρι!

Αλλά και για την ρετσινιά που κάνατε λόγο! Πότε αντιδράσατε, όταν κάθε μήνα εισπράττατε τον παχυλό μισθό σας; 
Τέλος πάντων, πείτε την αλήθεια στο λαό της Μητροπόλεώς σας για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας! Αλλά όλη την αλήθεια! 
 
Όμως, τις απόψεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, συμμερίζεται και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός! Ο οποίος δήλωσε: «Δεν επιθυμώ να τοποθετηθώ δημοσίως, στα ΜΜΕ για το θέμα. Συντάσσομαι όμως με τις απόψεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως…»!

Μαζί τους και ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Γερμανός: «Καταρχήν πιστεύω ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Τσίπρα είναι λείαν ικανοποιητικές»!

Να παραιτηθεί ο Αρχιεπίσκοπος και όχι να εκδιωχτούν 10 χιλιάδες ιερείς…

Όλες τις δηλώσεις των παραπάνω Μητροπολιτών τις αλιεύσαμε από την εφημερίδα “Ορθόδοξος Τύπος”! Από το ίδιο φύλλο της 16ης Νοεμβρίου 2018, αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το άρθρο του θεολόγου κ. Γεωργίου Τραμπούλη:

«…Η κρισιμότητα των καιρών επιβάλλει η Εκκλησία να έχει Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος δεν θα σκύβει το κεφάλι στους άθεους και παρανομούντες πολιτικούς, αλλά θα αντιστέκεται για το καλό της Εκκλησίας και της Πατρίδος. 

Η μέχρι τώρα πολιτεία του Μακαριωτάτου έχει αποδείξει ότι δεν έχει τη δύναμη να αντιστέκεται στις όποιες αντιεκκλησιαστικές επιδιώξεις και παράνομους νόμους της Πολιτείας. Για το λόγο αυτό θα ήταν μεγάλη η προσφορά του, τόσο προς την Εκκλησία όσο και προς την Πατρίδα, αν υπέβαλε το γρηγορότερο την παραίτησή του. 

Διότι το σκάφος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποδεικνύεται σήμερα ότι στερείται υπεύθυνου κυβερνήτη, αφού ο Μακαριώτατος δεν κατάφερε ούτε να προστατέψει την εκκλησιαστική περιουσία, ούτε να διασφαλίσει τον μισθό του απλού ιερέως…»!

Διπρόσωπος Αρχιεπίσκοπος;

Στο ίδιο άρθρο παρακάτω διαβάζουμε: «Πριν από έξη χρόνια, όταν είχε εκδοθεί το βιβλίο του Μακαριωτάτου “Η Εκκλησιαστική Περιουσία είναι ένας μύθος”, μεταξύ των άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος είχε προειδοποιήσει πως, αν διακοπεί η μισθοδοσία του κλήρου, η Εκκλησία θα διεκδικούσε την επιστροφή όλης της περιουσίας της, που έχει δημευτεί. 

Στο βιβλίο του ο κ. Ιερώνυμος μάλιστα, χρησιμοποιεί ακόμα και βαριές εκφράσεις κατά της Πολιτείας, κάνοντας λόγο για “επιδρομή κατά της εκκλησιαστικής περιουσίας”, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως “από την Παλιγγενεσία και μετά η περιουσία της Εκκλησίας έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης της Πολιτείας επί περίπου δυο αιώνες”. 

Τι άλλαξε άραγε από τότε, τόσο μεγάλες είναι οι πιέσεις που δέχτηκε ο Μακαριώτατος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιεύματα στον τύπο για να κάνει αυτήν την στροφή;»!

Κλείνοντας το άρθρο στον “Ορθόδοξο Τύπο”, διερωτάται ο συγγραφέας του κείμενο:
«Ποιος θα μας δώσει απαντήσεις»! 
   
Κανένας θα απαντήσω προσωπικά! Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις “η σιωπή είναι χρυσός”!  

Ομογάλακτος με τον Αλέξη, ο Ιερώνυμος…




Θα επιχειρήσω όμως, να δώσω τη δική μου εξήγηση στον κ. Γεώργιο Τραμπούλη!

Πριν έξη χρόνια είχαμε άλλη κυβέρνηση. Στην οποία, παρ΄ ότι συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ εν τούτοις δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που υποστήριζε παλαιότερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (σ.σ. φήμες της εποχής λέγουν, ότι ο Μακαριώτατος ανήκε σε κλαδική του ΠΑΣΟΚ)! 

Έτσι, μπορούσε και δικαίως ίσως, να “χρησιμοποιούσε ακόμα και βαριές εκφράσεις κατά της Πολιτείας” στο βιβλίο του!

Σήμερα όμως, έχουμε μια “αριστερή” κυβέρνηση, που πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι ομογάλακτη των πολιτικών ιδεών του Αρχιεπίσκοπου!
Είναι έτσι κ. Ιερώνυμε, γι΄ αυτό και αυτή η μετάλλαξή σας;

Και παραθέτω κλείνοντας, αυτά τα οποία έλεγα σε προηγούμενο άρθρο μου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:

«Αυτή είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, να αντιληφτεί ποιον πραγματικά πρέπει να υπηρετεί και να ορθώσει το ανάστημά του στα κακόβουλα σχέδια των αναρχοκομμουνιστών!

Ο Αρχιεπίσκοπος, πρέπει επιτέλους να κατανοήσει, ότι πλέον μιλάει με την Ιστορία και όχι με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Πρέπει οπωσδήποτε να διαψεύσει, όσα του καταμαρτυρούν περί της συνεργασίας στη δημιουργία ενός τερατουργήματος και να αποδείξει ότι, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο»!

Σύντομα – με τη βοήθεια του Θεού - επανέρχομαι…

 «Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Βαρύ αυτό που θα πω αλλά νομίζω πως πολλά μέλη της ιεραρχίας είναι άθεοι, καμιά διαφορά θα έλεγα από τους άθεους πολιτικάντηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή