Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Και νεκρό φοβούνται τον Κωνσταντίνο Κατσίφα οι Αλβανοί

Και νεκρό φοβούνται τον Κωνσταντίνο Κατσίφα οι Αλβανοί 
 
Σε μέρα τρόμου μετέτρεψαν οι Αλβανοί την ημέρα του σαρανταήμερου μνημοσύνου για την ανάπαυση της ψυχής του Κωνσταντίνου Κατσίφα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες.

Από την προηγουμένη μέρα δεκάδες αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών κατέβηκαν στα συνοριακά φυλάκια της Κακαβιάς και του Μαυροματίου, για να εμποδίσουν την προσέλευση Βορειοηπειρωτών και Ελλαδιτών ώστε να μην παραστούν στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου παλικαριού, του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Και νεκρό φοβούνται τον Κωνσταντίνο Κατσίφα οι ΑλβανοίΗ πραγματική τους εικόνα εμφανίστηκε ολοκάθαρα την επομένη, την ημέρα του μνημοσύνου. Δεκάδες αστυνομικοί οπλισμένοι μέχρι τα δόντια με καλυμμένο το πρόσωπο και το δάκτυλο στη σκανδάλη μπλόκαραν τα σταυροδρόμια της Κρανιάς και του Γεωργουτσατιού, κάνοντας αυστηρό έλεγχο και σημειώνοντας τα ονόματα σε δικό τους τευτέρι. 
Οι νεαροί με τα χέρια στο αμάξι θα περνούσαν από εξωνυχικό έλεγχο. Μερικοί μάλιστα οδηγήθηκαν στα κρατητήρια όπου χρειάστηκε η επέμβαση του Ελληνικού Προξενείου να τους αφήσουν ελεύθερους ύστερα από πολλές ώρες ταλαιπωρίας.
Στην Κακαβιά οι αλβανικές  αρχές δεν άφησαν κανέναν Ελλαδίτη να περάσει στο αλβανικό έδαφος, μάλιστα προέκυψαν και συγκρούσεις μεταξύ Ελλαδιτών και αστυνομίας.
Παρόλα αυτά ο Ιερός Ναός, το προαύλιο και οι εξωτερικοί δρόμοι ήταν γεμάτοι από Δροπολίτες, από το Δέλβινο, Αγίους Σαράντα, Χιμάρα κι άλλα μέρη, που αψηφήσαν τον φόβο και ήρθαν να παρευρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση του ήρωα Βορειοηπειρώτη.
Δεν απουσίασαν και Έλληνες βουλευτές, πρώην βουλευτές και άλλοι τιτλούχοι από τον ελλαδικό χώρο που πέρασαν χάρη της διπλωματικής τους ιδιότητας.
Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Δημητρίου από την Ιερά Μητρόπολη Αργυρόκαστρου και άλλων ιερέων έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ναό και το τρισάγιο στο μνήμα του Κωνσταντίνου, ψάλλοντας την Υπερμάχω, το «Χριστός Ανέστη» και τον εθνικό μας ύμνο, συνοδευόμενα με το σύνθημα «Αθάνατος». Το κλάμα της μάνας και οι δηλώσεις της αδερφής του Κωνσταντίνου, δεν άφησαν κανένα ασυγκίνητο.
Η πράξη αυτή της αλβανικής αστυνομίας, με την ευλογία της κυβέρνησης, αμαύρωσε κι άλλη μια φορά την εικόνα της χώρας, εμβάθυνε το χάσμα των γειτονικών σχέσεων  και έδειξαν περίτρανα τον σκοπό τους που είναι να τρομοκρατήσουν τους Βορειοηπειρώτες.
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

sfeva.gr
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου