Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Τηλεφωνική καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά στον ΑΠ εν όψει της κύρωσης του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ


Επειδή δεν αντέχω την κατάφωρη αδικία και προδοσία που συντελείται αυτήν την στιγμή στην χώρα μας με την ανοχή της Ανώτερης Δικαστικής εξουσίας, πήρα τηλέφωνο στον Αρειο πάγο για να μιλήσω με την εισαγγελέα του Αρείου πάγου και να της υπενθυμίσω τα καθήκοντα και υποχρεώσεις που έχουν στο Ελληνικό Εθνος και στον Ελληνικό λαό!
Πήρα τηλέφωνο στην Εισαγγελέα και το σήκωσε η γραμματέας της! Ζήτησα την κ.Εισαγγελέα και μου είπε ότι λείπει εκτός! Της είπα ότι αυτά που θα της πώ θέλω να καταγραφούν και να τα ακούσει η Εισαγγελέας.Μου είπε ότι δεν καταγράφουν.Της είπα τότε να μεταφέρει την συνομιλία μας όπως συζητήθηκε.Μου υποσχέθηκε!!

Την ρώτησα λοιπόν γιατί δεν εκδικάζουν τις χιλιάδες μηνύσεις Ελλήνων πολιτών που έχουν καταθέσει καταγγέλοντας την Συμφωνία των Πρεσπών ,την εσχάτη προδοσία,τις κακουργηματικές και εγκληματικές πράξεις,την κατάλυση του Συντάγματος,τις δωροδοκίες,τον χρηματισμό κλπ,κλπ ενώ θα έπρεπε όλες οι καταγγελίες να εκδικασθούν άμεσα και αυτεπάγγελτα λόγω ποινικών αδικημάτων και να προχωρήσουν σε συλλήψεις των καταγγελόμενων,αντί να προχωράνε σε συλλήψεις αθώων Ελλήνων πολιτών πατριωτών που αντιστέκονται στην προδοσία,λεηλασία και καταστροφή της Πατρίδας μας,όπως,πχ 15χρονων 25χρονων κλπ που προσπαθούν αντιστεκόμενοι και αμυνόμενοι βάσει Συντάγματος να προστατέψουν όττι καταστρέφουν οι εγκληματίες προδότες!!

Δηλαδή το σπίτι μας την Πατρίδα μας που ξεπουλιέται!! Που τα παιδιά τα συλλαμβάνετε ενώ προσπαθούν να προστατέψουν το σπίτι τους την γή τους ,το μέλλον τους απο την επικείμενη καταστροφή ,ενώ αντίστοιχα αυτούς που μας καταστρέφουν προσπαθείτε να τους διαφυλάξετε ,επιστρατεύοντας όλα τα σώματα ασφαλείας που πληρώνονται απο τον Ελληνικό λαό για να προστατεύουν αυτόν, απλώς και μόνο για να διαφυλάξουν αυτοί τις προσωπικές τους περιουσίες και τις ζωές τους!! Δηλαδή άλλα μέτρα και άλλα σταθμά ισχύουν για αυτούς;
Αν αυτοί φοβούνται για τις ζωές τους και τις περιουσίες τους και επιστρατεύουν ολόκληρες διμοιρίες μάττ για να τους φυλάξουν ,ο Ελληνικός λαός τι πρέπει να κάνει που με τις υπογραφές αυτονών χάνει την Πατρίδα του το σπίτι του την γή του την δημόσια και προσωπική περιουσία του;Δηλαδή αυτοί φοβούνται, υπάρχει νόμος να τους προστατεύει ,για τον Ελληνικό λαό που τα χάνει όλα δεν υπάρχει νόμος να τον προστατεύσει;Και συλλαμβάνετε παλληκάρια που μπαίνουν μπροστά για να προστατέψουν οτιδήποτε απειλείται και κινδυνεύει να χαθεί απο την Πατρίδα μας,που αμύνονται επειδή δεν μπορεί να τους προστατέψει η Πολιτεία και αφήνετε ελεύθερους να κυκλοφορούν τους εγκληματίες και προδότες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ:ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!!
Της λέω κυρία μου το θέμα δεν είναι πολιτικό είναι Εθνικό,διότι κινδυνεύει η Πατρίδα μας και οι καταγγελίες είναι βάσει του Ποινικού Κώδικα.

Μου λέει: Δεν είμαι Εισαγγελέας.Της λέω:Ούτε και εγώ είμαι! Αλλά εσείς είστε γραμματέας της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και γνωρίζετε τα νομικά! Εξάλλου δεν χρειάζεται να είσαι Εισαγγελέας για να γνωρίζεις ποιά είναι ποινικά αδικήματα,τι είναι έγκλημα,τι είναι απάτη τι είναι προδοσία!!
Και κάτι άλλο της λέω:

Ποιός σας είπε ότι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ έδωσε εντολή στους 301 της βουλής να έχουν ασυλία,για πάσης φύσεως εγκλήματα,απάτες,προδοσίες;Απο που ζήτησαν και πήραν την άδεια για την ασυλία; Απο την σημαία; Απο τον εαυτό τους την πήρανε!! Εμένα δεν με ρώτησαν και ούτε συναίνεσα με κανενός είδους ασυλίας που μπορούν να επικαλούνται αυτοί κατά το συμφέρον τους!! Αν είναι έτσι έχω και εγώ ασυλία για να κάνω οτιδήποτε!! Θα την πάρω απο τον εαυτό μου!!

Συνεχίζω: Εκδικάστε τις υποθέσεις άμεσα πρίν διαλυθεί η Ελλάδα!! Διότι προχωράνε ακάθεκτα στον διαμελισμό και καταστροφή της Ελλάδας!!

ΕΣΕΙΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!

Εδώ τελείωσε και η συνομιλία μας επισημαίνοντας της να μεταφέρει αυτολεξεί την όλη συζήτηση μας!!
Ομως επειδή δεν ηρέμησα έκρινα σημαντικό σαν ενεργή Ελληνίδα πολίτης να καταθέσω και εγώ μία κατεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά, καταγγελία ένορκη κατάθεση στην Εισαγγελία του Αρείου πάγου,κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας την οποία επειδή με πίεζε ο χρόνος αντέγραψα απο την μηνυτήρια αναφορά της Χριστίνας Σαλεμή: justiceforgreece, και έβαλα και συμπληρωματικά στοιχεία, δημοσιεύματα, καταγγελίες, εξώδικα άλλων Ελλήνων πολιτών που κατέθεσαν κατά της Συμφωνίας και την διάλυση της Χώρας μας!! Την έστειλα με μαίλ και εφόσον την εκτυπώσω και την καταθέσω στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου θα την δημοσιεύσω!!
ΜΕΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΠ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ :


Ενσωματώθηκε αυτούσια αυτή η ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ και εμπλουτίσθηκε με το ακόλουθο κείμενο  :
ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ  ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΥΣΙΑ (εγώ σας δίνω τα λινκ) 
Δίκαιο της Θάλασσας – Εσωτερικά, Χωρικά και Εξωτερικά Ύδατα – ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα / Γράφει ο Παλαιός
ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ:ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ balanthsberoia
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ: Ξεφυλλιζοντας όχι τα όνειρα μου αλλά τα αρχεία των συνωμοσιολόγων εν όψει της διενεργούμενης επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΦΑΙΔΩΡΑ» Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ Η ΝΤΠ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ γράφει ο Ιωάννης Κατσουλέας Κομνηνός
ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ:  
28 Νοεμβρίου 2017 με επίσκεψη του ΔΣ της ΠΟΠΣΜ στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίαςκαι επίδοση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ με αίτημα α) ο όρος «Μακεδονία» να μη συμπεριλαμβάνεται στην Ελληνική πρόταση για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 β) σε περίπτωση που οποιαδήποτε Κυβέρνηση εκτραπεί από αυτήν, να επιδιώξει ο ίδιος με όλο το καταξιωμένο κύρος του την προκήρυξη δημοψηφίσματος με τοερώτημα της αποδοχής ή όχι της εκτροπής από την απόφαση του 1992 αποκλεισμού το ονόματος «Μακεδονία». Στις 21 Δεκεμβρίου 2017 επιδώσαν παρόμοιο ψήφισμα και στη βουλή των Ελλήνων. Ο τίτλος ήταν “ κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ… Η προπαγάνδα εντός Ελλάδος και η οριστική ονομασία της ΠΓΔΜ” και το κείμενο έλεγε ότι με αφορμή την επικείμενη έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό της οριστικής ονομασίας του κράτους των Σκοπίων ενημερώσαν τους βουλευτές για την κατάσταση που επικρατεί στη Μακεδονία και τις συνέπειες που η όποια απόφαση θα έχει σε εκείνη τη περιοχή. Συγκεκριμένα τους ενημέρωσαν ότι εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται (κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας) ένας μικρός αριθμός φυσικών προσώπων που επιδιώκουν τη δημιουργία (δήθεν) Μακεδονικής εθνότητας και μειονότητας εντός της Ελληνικής Επικράτειας, ότι στην κεντροδυτική Μακεδονία παρατηρείται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια για αντικατάσταση των κατά τόπους γλωσσικών ιδιωμάτων στα παραδοσιακά Μακεδονικά τραγούδια με τη λόγια Σκοπιανή Γλώσσα, την οποία ονομάζουν ως «Μακεδονική», ότι στην Ανατολική Μακεδονία στρατολογούν δήθεν επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, τις βαπτίζουν «εθνογραφίες» και επιχειρούν να αποδείξουν τη (δήθεν) σλαβική ταυτότητα των γηγενών πληθυσμών, ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις στο θέμα της οριστικής ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, και επειδή οι εντός Ελλάδος προπαγανδιστές των Σκοπίων (αυτονομιστές) βασίζουν τις ενέργειές τους στην χρήση της (δήθεν Μακεδονικής) Γλώσσας και η ενδεχόμενη συμφωνία σε μια ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» θα επικυρώσει τις προσπάθειές τους για θεσμοθέτηση της (δήθεν) Μακεδονικής Γλώσσας και για ύπαρξη (δήθεν) Μακεδονικής εθνότητας εντός Ελλάδας. αλλά και επειδή όπως μας διδάσκει η ιστορία, δε μας εγγυάται ΚΑΝΕΙΣ ότι δεν θα αλλάξει πολιτική το γειτονικό κράτος, που αυτήν τη στιγμή φαίνεται (δήθεν) να απαρνείται αλυτρωτικές βλέψεις για τη Μακεδονία. (ΠΗΓΕΣ: δελτία τύπου ΠΟΠΣΜ, 29 Νοεμβρίου 2017 http://www.popsm.gr/μακεδονια-σημαινει-ελλαδα/, και 21 Δεκεμβρίου 2017 http://www.popsm.gr/κ-βουλευτεσ-μην-πειτε-οτι-δεν-γνωριζατ/)
26/02/2018 ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής, προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Με το εξώδικο τους, οι προαναφερόμενες μακεδονικές οργανώσεις, ζήτησαν να εισακουστεί η βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού, όπως αυτή διαμορφώθηκε από: (1) τα ογκώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, (2) τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας (3) τα ψηφίσματα Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Συλλόγων από όλη την Ελλάδα περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων. Αργότερα έγινε επίδοση του εξώδικου σε όλους (300) τους βουλευτές, εξατομικευμένο ανάλογα με τον βουλευτή στον οποίον απευθύνθηκε. Με αυτήν την ενέργεια οι Μακεδόνες ζητούσαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ξεκάθαρο ερώτημα – ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ; – και οι επιλογές για απάντηση να είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ ξεκάθαρα. Ταυτόχρονα, καλούσαν τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντισταθούν στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και τους ζητήθηκε να δηλώσουν ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (αυτοί και οι αναπληρωματικοί τους) σε περίπτωση που παρακαμφθεί ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός και τεθεί το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, ως κίνηση υποστήριξης των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού. Το βασικό κείμενο του εξοδικού, δημοσιεύτηκε μετά και έτσι έμαθαν για την ύπαρξή του και οι λοιποί εμπλεκόμενοι στους οποίους δεν επιδόθηκε . ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ(εμπεριέχει επιστολή στον πρόεδρο ΗΠΑ, Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα)
05/03/2018 εξώδικη διαμαρτυρία της δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με την οποία, αφού του υπενθύμισε τον Όρκο που έδωσε (33§2) καθώς και το γεγονός ότι ως διακεκριμένος επιστήμων γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι ο Αυτόχθων Ελληνικός Λαός έχει πληγεί κατάφωρα σε όλους τους τομείς η εν λόγω δικηγόρος του είπε ότι η Ελλάδα «αρπάζεται» συστηματικά και απειλείται ἡ εδαφική ακεραιότητά της, ότι εμπαίζεται εἰς τό πρόσωπόν του από την Μέρκελ, τον Γιούνκερ, τον Ζάεφ, τον Ἐρντογάν, τον Ράμα αλλά και από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Βουλής και τής Κυβέρνησης, διαμαρτυρήθηκε για όσα επιτρέπει να διαπράττονται εις βάρος της, του Ελληνικού Λαού και του Έθνους και στο όνομα των συνταγματικών του υποχρεώσεων έναντι του Ελληνικού Λαού και του Ελληνικού Έθνους ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ να εφαρμόσει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Η εξώδικη διαμαρτυρία επιδόθηκε στον πρόεδρο της δημοκρατίας στις 7 Μαρτίου 2018
19/03/2018 Εξώδικα ΠΟΠΣΜ σε βουλευτές μεταξύ άλλων αιτείται δημοψήφισμα και η μη τέλεση του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας από αυτούς Εμπεριέχει και απόσπασμα της επιστολής 371 αρχαιολόγων πανεπιστημιακών κ.α. προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. 
29/05/2018 Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για «Εσχάτη Προδοσία» από φορείς Μακεδόνων  οι οποίοι μιλάνε για τετελεσμένο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας με σφετερισμό της εξουσίας που απονέμει το Σύνταγμα στο κρατικό αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, για κατάλυση δημοκρατικών θεσμών, της έκφρασης του ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος και της λαϊκής κυριαρχίας, ως και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος (η βουλή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την αυθεντική βούληση του ελληνικού λαού). Πιο συγκεκριμένα, οι μηνυτές κατηγόρησαν τον μηνυόμενο ότι με την επίσημη τοποθέτησή του σύμφωνα με την οποία είναι αδιανόητο να υπάρχει όνομα χωρίς τον όρο «Μακεδονία», αναφερόμενος στο κράτος των Σκοπίων, κατέλυσε κάθε έννοια Δημοκρατίας, καθώς αρνήθηκε να συζητήσει με τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ Μακεδόνες για το μείζον αυτό θέμα, ενώ επειδή συναντιόταν συχνότατα με τους ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ των Σκοπίων επέδειξε ασέβεια στους αγώνες των προγόνων μας, που εργάσθηκαν σκληρά για τη διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και έθεσε σε κίνδυνο την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Πιο συγκεκριμένα, τον κατηγορήσαν ότι α) αδιαφόρησε για τη βούληση των εκατομμυρίων Ελλήνων που συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας β)αδιαφόρησε για τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας και πολλών άλλων Δήμων της χώρας, καθώς και για το αποτέλεσμα των δημόσιων διαβουλεύσεων που έγιναν στις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας, που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ την ξεκάθαρη λαϊκή βούληση γ)αδιαφόρησε για τα ψηφίσματα Ομοσπονδιών, Ενώσεων, Συλλόγων, αλλά και για την επίσημη θέση του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας της Ελλάδος για μη χρήση το όρου «Μακεδονία» από τους γείτονες δ) έχει διαπράξει ηθικά και εθνικά το αδίκημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, δημιουργώντας προηγούμενο με την παραδοχή ύπαρξης «Μακεδόνων» πλην των Ελλήνων, το οποίο ήδη επικαλούνται οι γείτονες για να στηρίξουν τον περιγέλαστο «μακεδονισμό» τους ε) με τους χειρισμούς του εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της ακροδεξιάς των Σκοπίων που επιθυμεί διακαώς την εγκαθίδρυση δήθεν «Μακεδονικού» έθνους και κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τα «ιμπεριαλιστικά» σχέδια του ΝΑΤΟ (για ένταξη των Σκοπίων) για τα οποία η κυβέρνηση ήταν αντίθετη προεκλογικά και ιδεολογικά. Στις 31 Μαΐου 2018 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, εξέδωσε και δημοσίευσε σχετικό δελτίο τύπου και έτσι το περιεχόμενο της επισυναπτόμενης μήνυσης, έγινε ευρύτερα γνωστό, όπως και τα επικαλούμενα σε αυτην ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας.
06/06/2018 Μηνυτήρια αναφορά της συντονίστριας των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου Νίνας Γκατζούλη κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Η Ελληνοαμερικανίδα συνταξιούχος καθηγήτρια από το Πεντάλοφο Κοζάνης, η οποία δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία στο πανεπιστήμιο New Hampshire, στην αναφορά που θέτει στην κρίση της εισαγγελέως λέει ότι η δραστηριότητα του κ. Κοτζιά στο Σκοπιανό ζήτημα μέχρι στιγμής δείχνει ότι «είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας για χρήση στο κράτος των Σκοπίων, παρά την εκπεφρασμένη, αντίθετη προς τούτο, λαϊκή βούληση». Συμπληρώνει, δε, πως όλες οι τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, «με σημαντικότερη την τελευταία, στην οποία δήλωσε ότι ‘‘κλείδωσε η συμφωνία’’, παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και αυτό εξ ονόματος του ελληνικού λαού, χωρίς να έχει την ειδική προς τούτο εξουσιοδότηση». Γι’ αυτούς τους λόγους η κυρία Γκατζούλη ζήτησε να διερευνηθεί από την δικαιοσύνη αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης και αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας από τον κ. Κοτζιά για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών και από τον ίδιο ζήτησε να λάβει υπ’ όψιν του τον ελληνικό λαό και τις προσπάθειες των Ελλήνων Μακεδόνων, οι οποίες εκδηλώθηκαν όχι μόνο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, αλλά και στις δημόσιες διαβουλεύσεις και στις αποφάσεις που έλαβαν περίπου 50 δήμοι στη Μακεδονία εναντίον της σύνθετης ονομασίας».
16/06/2018 δεύτερη εξώδικη διαμαρτυρία της δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο
17/06/2018 Υπεγράφη η “συμφωνία των Πρεσπών”. Δειτε την όπως δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα πριν την υπογραφή της από τους δυο ΥΠΕΞ , ήτοι, το από12 και 13 Ιουνίου 2018, κείμενο στα αγγλικά και σε ανεπίσημη μετάφραση στα ελληνικά αντίστοιχα, της Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών [ το κείμενο τις 17 Ιουνίου 2018, με τις υπόγραφες Κοτζιά, Ντιμιτρόφ και Νίμιτς δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και έτσι δεν ξέρουμε καν εάν υπάρχει ταύτιση των κείμενων ]
18/06/2018 Άρδην – Ρήξη: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Συλλογή Υπογραφών. Οι πρώτες 600 υπογραφές στάλησαν ήδη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεχίζουμε http://ardin-rixi.gr/archives/208554
20/06/2018 δεκαέξι (16) δικηγόροι κατέθεσαν στον εισαγγελέα στοιχεία, σειριακούς αριθμούς από άνδρες των ΜΑΤ που έδρασαν με μένος ενάντια στους Έλληνες τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στο Πισοδέρι και φυσικά φωτογραφίες και βίντεο με την πέρα από κάθε φαντασία και νομιμότητα, δράση τους ενάντια σε όσους διαδήλωναν κατα της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. Στο φάκελο συμπεριλάβαμε γνωματεύσεις δημόσιων νοσοκομείων τόσο στην Αττική όσο και στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, από τα θύματα των βίαιων επιθέσεων των πραιτοριανών του Τόσκα, όσο και ένορκες καταθέσεις των ίδιων των θυμάτων. [ Κίνηση δικηγόρων κατήγγειλε την αγριότητα των ΜΑΤ σε Πισοδέρι και Συνταγμα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια σωστή πατριωτική κίνηση από δικηγόρους, Γιώργος Αδαλής : Όλη η αλήθεια για την κόλαση στο Πισοδέρι – Πως την έζησα ως ο μοναδικός δημοσιογράφος που βρέθηκε εκεί ]
26/06/2018 Απαντητική Ακυρότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών Λόγω Παραβίασης της Συνθήκης Ειρήνης του Βουκουρεστίου και των συμφωνητικών αυτής (συντάκτες : η Γραμματεία Ιστορικής Τεκμηρίωσης Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας – Επικεφαλής Ο Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος, Ιστορικός Σλαβολόγος,  το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών και η Νομική Υπηρεσία Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλά-δος-Αυστραλίας: Επικεφαλής Ο κ. Ιωάννης Νισύριος & Συνεργάτες . Συμπερασματικά: 1. Η Συμφωνία των Πρεσπών της 13 Ιουνίου 2018 παραβιάζει το Πρωτόκολλο Αθηνών, την ΕλληνοΣερβική Συμφωνία και το Οριοθετικό Πρακτικό Βενιζέλου –Πάσιτς του 1913. 2. Η Συμφωνία των Πρεσπών της 13 Ιουνίου 2018 παραβιάζει την Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913. 3. Η Συμφωνία των Πρεσπών της 13 Ιουνίου 2018 με την πλαστή ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» παραβιάζει την ιστορική αλήθεια και αποτελεί διαρκή εδαφική απειλή για την Ελλάδα. 4. Το κράτος των Σκοπίων δεν έχει νόμιμα σύνορα με την Ελλάδα 5. Η Ελλάδα έχει ιστορικά, εδαφικά και μειονοτικά δικαιώματα επί του νοτίου κομματιού του σημερινού κράτους των Σκοπίων. 6. Η νομιμοποίηση, η αναγνώριση, η ονομασία και τα σύνορα του κράτους των Σκοπίων, πρέπει να καθορισθούν με Βαλκανικό Σύμφωνο, με την υπογραφή Σερβίας- Ελλάδας και την έγγραφη αποδοχή του από τα Σκόπια (ήδη η Βουλγαρία έχει υπογράψει Συνθήκη Φιλίας με το Κράτος των Σκοπίων).
27/06/2018 και 29/06/2018παρόμοιες μηνύσεις του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α και της Κωσταντινιάς Ντέμου του Δημητρίου, πτυχιούχου Σ.Α.Ν – Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, κατά Νίκου Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, απιστία κατά την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας και ηθική αυτουργία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στα αδικήματα αυτά (ΠΚ 14, 26, 27, 42, 45, 46, 47, 48, 134, 138, 256, 259)
28/06/2018 Η πρώτη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών και η σχετική αίτηση αναστολής της εκτέλεσηής της Η αίτηση κατατέθηκε από 14 Παμμακεδονικές Ενώσεις που ισχυρίζονται ότι  η μεταμφίεση διεθνούς συνθήκης, και μάλιστα του άρθρου 27 του Συντάγματος σε κυβερνητική πράξη, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, οδηγεί σε διάλυση την Ελλάδα, με γρήγορα βήματα. Αναλυτικότερα οι προσφεύγοντες επικαλούνται ως λόγους ακυρότητας α) τη παραβίαση του άρθρου 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται προηγούμενη ψήφισή του από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας εν προκειμένω), οι οποίοι ανάγονται σε αρχαίους χρόνους (αρχικά), επειδή τροποποιεί προηγούμενες συνθήκες (Ελληνοσερβικό σύμφωνο και συνθήκη Βουκουρεστίου 1913), με βάση τις οποίες καθορίσθηκαν τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας, προκαλώντας σύγχυση αναφορικά με τα πραγματικά σημερινά σύνορα, διότι στις συνθήκες αυτές, γεωγραφικός χώρος (Διοικητική Περιφέρεια) Μακεδονία υπήρχε μόνον ένας και αυτός ήταν μόνον στην Ελληνική επικράτεια, επειδή στην πραγματικότητα νομιμοποιεί τις εδαφικές βλέψεις των γειτόνων μας, διά της παραχάραξης της ιστορίας και της επιγενόμενης σύγχυσης, που αποτελούν συνέχεια και συνέπεια της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, επειδή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναθεώρηση των συνόρων της Ελλάδας. β) επειδή η συμφωνία δεν έγινε αντικείμενο επεξεργασίας από τους υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών ως όφειλε. γ) τη παραβίαση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, του άρθρου 1 παρ. 3 Σ, επειδή υπογράφηκε παρά την αντίθεση σύσσωμου του ελληνικού λαού στην οποιαδήποτε παραχώρηση ονόματος, χωρίς διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ταυτόχρονη παραβίαση της αρχής της δεδηλωμένης για το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. δ) Διότι αντιτίθεται στην έννοια του ΈΘΝΟΥΣ και προκαλεί σε αυτό ανεπανόρθωτη βλάβη. Του έθνους των Ελλήνων του οποίου εμείς οι Μακεδόνες είμαστε αναπόσπαστο μέρος. Του έθνους, υπέρ του οποίου οφείλει να είναι η συμφωνία (ως εκδήλωση άσκησης της εξουσίας του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος, εξουσίας που πηγάζει από τον λαό, και υπάρχει υπέρ αυτού και του έθνους), σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 Σ. ε) Προσβάλλει την προσωπικότητά μας, ως Μακεδόνων, επειδή μας αφαιρεί το δικαίωμα να ονομαζόμαστε Μακεδόνες (αναγκαζόμενοι να επεξηγούμε τις υποσημειώσεις της συμφωνίας του υπουργού εξωτερικών, ότι εμείς είμαστε οι αρχαίοι και οι άλλοι οι εκ σλάβων προερχόμενοι! που μιλούν την μακεδονική την σλαβική, ενώ εμείς την μακεδονική την αρχαία, δηλαδή την ελληνική! Δηλαδή Γελοιότητες!). Με την απόφαση 199/2018 η Επιτροπή Αναστολών ΣΤΕ απέρριψε το αίτημα αναστολής λόγω έλλειψης κίνδυνου πρόκλησης άμεσης βλάβης (άρθρο 20 παρ. 4 της συμφωνίας και άλλα )
22/07/2018 Αθανάσιος Καρανάσιος κατά Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, παράβαση καθήκοντος και εσχάτη προδοσία κατά των εμπλεκομένων φυσικών, ηθικών και έμμεσων αυτουργών στην σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών
03/09/2018 Μήνυση κατά Tσίπρα-Κοτζιά για Προδοσία της Χώρας (ΠΚ138), Εθνική Αναξιότητα (Α.Ν.533/1945), Κατάχρηση Πληρεξ/τας (ΠΚ151) και Πλαστογραφία Εγγράφου (ΠΚ 216) Μηνυτής είναι ο Δημήτρης Αντωνίου ο οποίος ζητά την ποινική δίωξη των 2 για κατ΄αληθη συρροή παράβαση των 1) ΑΡ. ΠΚ 151 (Κατάχρηση Πληρεξουσιότητας) και 216.2 (Διπλή Διανοητική Πλαστογραφία μετά χρήσεως του εγγράφου της Συμφωνίας των Πρεσπών) (Πρώτο και Δεύτερο Έγκλημα) 2)Αρ. ΠΚ 138 «για επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας» κατ` αληθή συρροή και  των αρ.1παρ.ι, αρ.4-5 «περί «Εθνικής Αναξιότητας», αρ.14παρ.2δ του Α.Ν.533/1945 (όπως ισχύει, βλ. στοιχ.18α-ι) (Τρίτο και Τέταρτο Έγκλημα) και κατά αληθή συρροή των αρ. ΠΚ 140εδ.α`, 141εδ.α`,β`, 150, 151, 192,διαπραχθέντων δια  της διαπραγμάτευσης και υπογραφής και των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών Ελλάδος-ΠΓΔΜ (FYROM) που υπεγράφη στις Πρέσπες του Νομού Φλωρίνης την 17-06-2018 μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και ΠΓΔΜ Νικολάου Κοτζιά και Νικολά Δημητρώφ αντίστοιχα. ΟΛΑ τα παραπάνω εγκλήματα 1) και 2) ως εκ της νομικής  φύσεως εκάστου, είναι εγκλήματα «σκοπού», ήτοι είναι «τετελεσμένα» παρόλο «μη-πεπερασμένα», δηλαδή είναι «τετελεσμένα» ακόμα κι αν δεν επήλθαν τα αποτελέσματα  στα οποία απέβλεπαν οι εγκληματικές των πράξεις που επιχειρήθηκαν με εγκληματική πρόθεση από τους  Τσίπρα και Κοτζιά δια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεπώς δεν είναι νοητή η απόπειρα.
17/09/2018 Η δεύτερη αίτηση ακύρωσης της “συμφωνίας των Πρεσπών”Η αίτηση είναι της Κίνησης ακομμάτιστων πολιτών Αγρινίου – κ.α.π.α., του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Ε.Κ.Α.Δ.) και του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ και αφορά: την παραβίαση του άρθρου 82 Σ, την έκθεση της χώρας σε «ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ  ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ»  ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ και τελικής ολοκληρωτικής ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ  της, την υπέρβαση εξουσίας – παραβίαση της αρχής διάκρισης των εξουσιών (άρθρων 26 και 36 του Συντάγματος), την παραχώρηση του ονόματος, της γλώσσας και της ιθαγένειας των πολιτών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στους Σλάβους , και τέλος, την παραβίαση του άρθρου 2 παρ 1 του συντάγματος
29/10/2018 και 24 – 26/01/19 “Κύρωση εκ προοιμίου ΑΚΥΡΗΣ συμφωνίας!” – Εξώδικο και επιστολές σε ΠΤΔ, πρωθυπουργό, βουλευτές κλπ.  “ Απλός” πολίτης, έχοντας ως βάσει της ανάλυσης του το προοίμιο της συμφωνίας Κοτζιά – FYROM , και ειδικά το 1ο, το 2ο  και το 10ο σημείο,  όπου προβλέπεται ρητά ότι τα μέρη , τηρώντας “τις αρχές και τους σκοπούς του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ….” και  “Καθοδηγούμενα από το πνεύμα και τις αρχές της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών και της αξιοπρέπειας”, επιλύουν “ τις διαφορές σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας 817 (1993)… με αξιοπρεπή και ουσιαστικό τρόπο, έχοντας κατά νου τη σπουδαιότητα του ζητήματος και τις ευαισθησίες κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους”,  Διαπιστώνει ότι τα «Συμβαλλόμενα Μέρη» και ο διαμεσολαβητής του Ο.Η.Ε. δεν σεβάστηκαν τις ευαισθησίες και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, ότι παραβίασαν την αρχή της ισότητας, ότι περιφρόνησαν τον Ελληνικό Λαό, ότι του στέρησαν το Ομηρικό κληρονομικό δικαίωμα να αποφασίσουν ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  για σημαντικά θέματα που τον αφορούν, και, επειδή πράττοντας έτσι παραβίασαν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η συμφωνία είναι αυτοδίκαια άκυρη  
06/11/2018 Έγινε δεκτή ως παραδεκτή η προσφυγή της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ισχυρισμοί: «Συμφωνία» των Πρεσπών, εκτός ότι παραβιάζει τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 (επικίνδυνο γιατί ανοίγει το δρόμο για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης και του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας) παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κατ΄ άρθρ 9 του ΕΣΔΑ και άρθρο 10 της ελεύθερης επιλογής της εθνικής μας ταυτότητας, αλλά και το άρθρο 12 του Ελληνικού Συντάγματος με το οποίο καθιερώνεται το δικαίωμα του Συνεταιρίζεσθαι ως τμήμα της Προσωπικής Ελευθερίας και Έκφρασης, αφού η εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» σε μία κρατική οντότητα (εισάγεται για πρώτη φορά διεθνώς χαρακτηρισμός ξένος προς την Ελλάδα, τη Μακεδονία και τον πολιτισμό) δεν επιτρέπει την η χρήση και προβολή όρων από σωματεία άλλης χώρας). Για την ενίσχυση της αίτησης κατατέθηκε η απόφαση 3068 του αυστραλιανού δικαστηρίου δικαιωμάτων του ανθρώπου με την οποία κατοχυρώθηκε για την Ωκεανία ο όρος Μακεδών για τους Έλληνες. Η συζήτηση της υπόθεσης θα γίνει μάλλον τον Φεβρουάριο 2019 (εάν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι 9 στις 10 προσφυγές δεν γίνονται δέκτες, η απόφαση αποδοχής αυτής της προσφυγής από το ΕΔΑΔ θεωρείται μεγάλη επιτυχία !) ΣΧΕΤΙΚΑ : 26/06/2018 Απαντητική Ακυρότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών Λόγω Παραβίασης της Συνθήκης Ειρήνης του Βουκουρεστίου και των συμφωνητικών αυτής, ΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ;;;;
10/12/2018 ΣΤΕ – Αίτηση ακύρωσης και αναστολής της υπουργικής απόφασης ως προς τον ορισμό του Ελληνικού τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής. Ενάγοντες : Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος — Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου και ένας γονέας δύο ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο. Νομικοί εκπρόσωποι: Αναστάσιο Καραΐσκο, Αριάδνη Νούκα. Σχετικό: Η σύνθεση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-ΠΓΔΜ
19/12/2018 Με τις αποφάσεις 2615-6/2018 της Ολομελείας απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και επιστολών του Υπουργού Εξωτερικών προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. που εκδόθηκαν σε εκτέλεση της Συμφωνίας. Δικαιολογία:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ Ειδικότερα κρίθηκε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις συνιστούν καθεαυτές πράξεις διαχειρίσεως της πολιτικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και συνδέονται ευθέως με τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων της Χώρας. Ως εκ τούτου, έχουν κυβερνητικό χαρακτήρα, μη υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η μη υπαγωγή τους σε δικαστικό έλεγχο υπαγορεύεται και δικαιολογείται μόνον από τη φύση τους, δεν συναρτάται δε με τις τυχόν επιπτώσεις και συνέπειές τους και δεν συνδέεται με την βαρύτητα καθεμιάς απ’ αυτές. Εξ άλλου, η μη υπαγωγή των πράξεων αυτών σε ευθύ ακυρωτικό έλεγχο ούτε συνεπάγεται την αποδέσμευση του οργάνου που τις εκδίδει από την υποχρέωση τηρήσεως των οικείων συνταγματικών διατάξεων ούτε αποκλείει την ανόρθωση ενδεχόμενων δυσμενών επιπτώσεών τους σε ιδιώτες κατά τρόπους και διαδικασίες που, κατά περίπτωση, προβλέπονται από την έννομη τάξη. Έχει απλώς την έννοια ότι, για τους προεκτεθέντες λόγους, οι πράξεις αυτές δεν υπόκεινται στον συγκεκριμένο έλεγχο. Το γεγονός της, υπό τις ως άνω συνθήκες, αδυναμίας ακυρωτικού ελέγχου των εν λόγω πράξεων δεν προσκρούει στις διατάξεις που κατοχυρώνουν το δικαίωμα πλήρους και αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας, δεδομένου ότι το δικαίωμα αυτό δεν είναι απόλυτο, αλλά υπόκειται και σε περιορισμούς, μεταξύ των οποίων και οι εν προκειμένω κρίσιμοι, δηλαδή εκείνοι που δικαιολογούνται από τον νόμιμο σκοπό του σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου (μειοψηφία ενός μέλους). (οι αποφάσεις δεν δημοσιεύθηκαν)
29/12/2019 Ανακοινώθηκε η κατάθεση αγωγών των Παμμακεδονικών Ενώσεων και πολιτών κατά του ελληνικού Δημοσίου μετά την απόρριψη της προσφυγής τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκφράζεται απαίτηση αποζημίωσης για κάθε Μακεδόνα που καταθέτει την αγωγή για την ηθική βλάβη που του έχει ΗΔΗ προκαλέσει η «Συμφωνία» των Πρεσπών. Η καταπάτηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των Μακεδόνων καθιστά ΑΚΥΡΗ την «Συμφωνία».
02/01/2019 Επιστολή Φιλολόγων – Αρχαιολόγων – Ιστορικών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών:https://e-ptolemeos.gr/epistoli-filologon-archaiologon-istorikon-ston-proedro-tis-dimokratias-enantia-sti-symfonia-ton-prespon/
09/01/2019 Ανοικτή επιστολή του Διπλωματικού Κύκλου Συνταξιούχων Πρέσβεων προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου Οι υπογράφοντες Πρέσβεις ε.τ. εξέφρασαν την ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό τους για την υπογραφείσα συμφωνία των Πρεσπών διότι κατά την γνώμη τους α) αποτελεί πλήρη αποδοχή –και κατά συνέπεια δική μας υποχώρηση– των απαιτήσεων της σκοπιανής πλευράς, η οποία ήδη από της σύστασης του ομόσπονδου κρατιδίου των Σκοπίων μέσα στα πλαίσια της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας, αλλά και σήμερα το προκύψαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας νέο κρατικό μόρφωμα της ΠΓΔΜ εξακολουθεί να εκδηλώνει «αλυτρωτικές» τάσεις κατά της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την επεκτατική πολιτική του Τίτο περί «Ενοποιήσεως όλου του μακεδονικού χώρου συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής ιστορικής Μακεδονίας». β) Ούτε η νέα ονομασία που συμφωνήθηκε στις Πρέσπες, ούτε οι τροποποιήσεις των σχετικών με τον «αλυτρωτισμό» διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος θα μπορέσουν να ανακόψουν τις επεκτατικές βλέψεις των «πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, η οποία γαλουχήθηκε με το όνειρο επέκτασης της χώρας τους στην κατ’ αυτούς «Μακεδονία του Αιγαίου». γ) Πέραν της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας, θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων σε πολλαπλά επίπεδα και θα αποτελέσει αιτία προστριβών και αποσταθεροποίησης. δ) Διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών παρέχουν το νομικό πλέον κάλυμμα για να συνεχίσει η σκοπιανή πλευρά την «αλυτρωτική» της πολιτική με άλλα πιο ισχυρά από τα μέχρι τώρα μέσα και μία πιο έντονη ρητορική προβολή τους Δια ταύτα, δηλοσαν οτι α) εχοντας βασει πηρας τους επι του θεματος επισιμαναν οτι η εν λόγω συμφωνία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη συνέχιση της «αλυτρωτικής» πολιτικής από τους βόρειους γείτονες μας, αναπροσαρμοσμένης στα νέα δεδομένα που τους παραχωρούνται (γλώσσα, ταυτότητα, εθνική υπόσταση) και θα ενσπείρει σύγχυση ως προς την ελληνικότητα της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας. β) είναι εξωπραγματικό να πιστεύεται, ότι ο πολίτης μιας τρίτης χώρας (π.χ. Αφρικής, Λατινικής Αμερικής κ.λπ.) θα ενδιαφερθεί να ανατρέξει στην παραπάνω συμφωνία για να πληροφορηθεί ότι η «μακεδονική γλώσσα της Βορείου Μακεδονίας» είναι σλαβική και «ουδεμία σχέση έχει με την γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» γ) δεν θα πρέπει να θεωρείται λήξαν το θέμα του «αλυτρωτισμού» με την τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος, διότι οι διατάξεις αυτές είναι πλέον περιττές, εφόσον η σκοπιανή πλευρά με την Συμφωνία των Πρεσπών –μια διεθνή συνθήκη– πήρε ό,τι μέχρι τώρα επεδίωκε. δ) οτι συντάσσονται με την έκκληση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και έτσι Διακηρύττουν την αντίθεσή τους στην ετεροβαρή, λεόντεια Συμφωνία των Πρεσπών που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, Καλούν τους εκπροσώπους του έθνους να μη συμβάλουν στην αποδοχή της συμφωνίας αυτής και πεπεισμένοι ότι αυτό επιθυμεί και η πλειοψηφία του λαού μας , καλούν την κυβέρνηση να εξετάσει την δυνατότητα δημοψηφίσματος επί του κεφαλαιώδους σημασίας εθνικού αυτού θέματος.
09/01/2019 Αίτηση Ακυρώσεως της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Λύση. Το πρώτο νομικό επιχείρημα είναι πως η Συμφωνία έχει παραβιαστεί από τους Σκοπιανούς οι οποίοι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ολοκληρώσεις στις 31/12/2018 τις συνταγματικές αλλαγές, όπως ρητά αναφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα τονίζεται πως οι αλλαγές στα άρθρα του Σκοπιανού Συντάγματος είναι κατ’ επίφαση των όσων η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών επιβάλλει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων. Το δεύτερο άφορα την παραβίαση του άρθρου 82Σ (δικηγόροι: Νίκος Πολίτης και Γερασιμουλα Στάμου)
11/01/2019 Ανοικτή Επιστολή Παμμακεδονικών Ενώσεων στους Έλληνες Βουλευτές: Τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου διαφωνούμε ευθαρσώς με την προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών», καθώς αυτή βλάπτει καίρια την υπόσταση της Ελλάδας και τον ελληνισμό.http://ellinonea.blogspot.com/2019/01/blog-post_31.html
18/01/2018 Επιστολή 12 Πανεπιστημιακών προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου Με την ανοικτή επιστολή τους, οι πανεπιστημιακοί επισημάνουν ότι α) καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ασχέτως των επιστημονικών προσεγγίσεων, η ιστορία αποτελεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού έθνους και θέμα εξαιρετικά μεγάλης ευαισθησίας στον ελληνικό Βορρά, ότι β) η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί έναν έντιμο συμβιβασμό διότι η διεθνής ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» θα συνυπάρχει χωρίς αντιρρήσεις με τη σκέτη «Μακεδονία», την οποία ουδόλως θα επισκιάσει και διότι σε έναν κόσμο όπου η άγνοια ιστορίας και γεωγραφίας είναι ο κανόνας, η ονομασία υπηκοότητας και εθνότητας συνάμα ως «μακεδονικών», δίνει στους γείτονες, εμμέσως πλην σαφώς, ασχέτως των όρων της συμφωνίας περί αρχαιότητας, απεριόριστη πρόσβαση στη μακεδονική κληρονομιά συνολικά και μάλιστα με την υπογραφή μας., ότι γ) Δεν επιλύει τη διαφωνία και παραβιάζει την κοινή λογική, διότι αναγνωρίζει ότι δύο απολύτως αντιφατικές ιστορικές εκδοχές είναι κατ’ όνομα «μακεδονικές», ότι δ) εύκολα εκλαμβάνεται ως διάσπαση μιας και μοναδικής μακεδονικής ιστορικής ενότητας, ενώ ο εθνικός προσδιορισμός των «Βορείων» αναπόφευκτα υπερισχύει του τοπικού των «Νοτίων». Συμπερασματικά,οι συντάκτες δηλώνουν αντίθετοι στη συμφωνία των Πρεσπών διότι η υπογραφή του υπουργού των Εξωτερικών επιτρέπει ρητά τον σφετερισμό ευαίσθητων ιστορικών δεδομένων, καταφεύγει σε λογικούς ακροβατισμούς ώστε να μας πείσει πως πέτυχε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, διότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε χωρίς να κατανοήσει ποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα και διότι αδυνατεί να κατανοήσει την ευαισθησία των πολιτών της για την ιστορική τους κληρονομιά, μιαν ευαισθησία που νοηματοδοτείται σε πολλές συνταγματικές διατάξεις και έρχεται ως συνέπεια δύο αιώνων δημόσιας εκπαίδευσης και τέλος, ότι είναι αντίθετοι λόγω της ασυνέπειας της σε μια εθνική γραμμή η οποία συστράτευσε σχεδόν το σύνολο της κοινής γνώμης, διότι Το κράτος μας αντιφάσκει με τον εαυτό του ενώ η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τη δυναμική της συμφωνίας στις μελλοντικές επιλογές των Σκοπίων. Υπογράφοντες : Βασίλης Κ. Γούναρης, Α.Π.Θ., Μάνος Καραγιάννης, King’s College London., Σταύρος Κάτσιος, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ιωάννης Σ. Κολιόπουλος, Α.Π.Θ., Κώστας Α. Λάβδας, Πάντειο Πανεπιστήμιο., Δημήτρης Ξενάκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης., Δημήτρης Σκιαδάς, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας., Άγγελος Συρίγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο., Μιχάλης Ι. Τσινισιζέλης, Ε.Κ.Π. Α., Κώστας Υφαντής, Πάντειο Πανεπιστήμιο., Ι. Κ. Χασιώτης, Α.Π.Θ., Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Ε.Κ.Π.Α.
18/01/2019 Καλαβρύτων-Μαντινείας- Κερκύρας- Κυθήρων: Δε θα αφήσουμε τη Μακεδονία ανυπεράσπιστη! Ψήφισμα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κοινοποίησαν σήμερα οι τέσσερις Αρχιερείς, «ικετεύοντας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.https://www.dogma.gr/ellada/kalavryton-mantineias-kerkyras-kythiron-de-tha-afisoume-ti-makedonia-anyperaspisti/98177/
19/01/2019 Ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τους βουλευτές για το Μακεδονικό: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα απόσπασμα: Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ενώθηκαν στο Σύνταγμα απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο Μακεδονικό. Τότε, μίλησα για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει για την πατρίδα μας αυτή η αναίτια υποχώρηση. Η κυβέρνηση αγνόησε και τους κινδύνους και τον ελληνικό λαό και, χωρίς καμία λογική, αποφάσισε να προχωρήσει, με κάθε κόστος. Για ένα θέμα στο οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να κάνουμε πίσω, ένα θέμα που δεν χρειάζεται να «λυθεί» γιατί για την Ελλάδα είναι λυμένο μας επιβλήθηκε μία συμφωνία που μόνο δεινά επιφυλάσσει για τη χώρα μας αλλά και για τα Βαλκάνια στο σύνολό τους. Σήμερα απευθύνομαι όχι μόνο σ’ εκείνους που θα διαδηλώσουν αύριο ξανά στο Σύνταγμα, αλλά κυρίως, σε όσους θα βρίσκονται μέσα στο κτίριο της Βουλής και θα πάρουν μια απόφαση που αφορά το μέλλον της Ελλάδας. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους βουλευτές: μην προχωρήσετε σ’ αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη. Σας θυμίζω την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη λήξη του Συμβουλίου των τότε πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασαν στις 13.4.1992 παρουσία του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου του 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία». ΚΑΘΟΛΟΥ. Με κανένα γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό. Η τυχόν απομάκρυνση από εκείνη την απόφαση πολιτικών ιστορικού διαμετρήματος που εκπροσωπούσαν σχεδόν ολόκληρο τον πολιτικό χώρο είναι πράξη ιστορικά απαράδεκτη, στα όρια της εθνικής μειοδοσίας και θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας. Τα Σκόπια με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου». Αν τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με την ψήφο τη δική μας, ώστε να μπορούν αύριο – μεθαύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι ένα όποιο θέμα που αύριο μπορεί πανεύκολα να ρυθμιστεί διαφορετικά. Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανένα εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν. Καμιά κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μπορεί να πάρει τόσο σοβαρές για την χώρα αποφάσεις. Γι’ αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος. Αθήνα, 19.1.2019 Μίκης Θεοδωράκης
19/01/2019 Δήλωση-έκκληση του καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη, περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο διεθνούς σύμβασης και άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας απόσπασμα: 1. Πολιτικά, η Συμφωνία των Πρεσπών, ως πράξη εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, είναι απαράδεκτη διότι α) αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, η οποία εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας. διότι β.  απειλεί και μειώνει καίρια: την ασφάλεια της εδαφικής κυριαρχίας. και διότι γ. αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας. 2. Νομικά (από πλευράς κύρους),  η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και ανυπόστατη, γιατί ουσιαστικά και διαδικαστικά παραβιάζει:α. Το Σύνταγμα της Ελλάδας, β. Το Σύνταγμα των Σκοπίων και γ. Το Διεθνές Δίκαιο. 3. Η παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας:α. Είναι ουσιαστική, γιατί η κυβερνητική απόφαση παραβιάζει την αρχή προστασίας της Κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο χειρισμός του θέματος παραβίασε ήδη και παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. β. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη λόγω του ότι περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, το οποίο δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο ούτε διεθνούς σύμβασης, ούτε άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας. Το όνομα «Μακεδονία», δεν αποτελεί απλώς περιορισμό εθνικής κυριαρχίας ή ούτε μεταφορά αρμοδιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς, βάσει πάντοτε εθνικού συμφέροντος, που να αναγνωρίζεται ως τέτοιο από το Σύνταγμα, αλλά παραχώρηση στοιχείου  ταυτότητας της Ελλάδας, ως κυρίαρχου κράτους. Αυτό αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και δεν υπόκειται σε καμιά συντεταγμένη εξουσία. β. Είναι διαδικαστική τόσο με βάση το Σύνταγμα, όσο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο. 4. Η παραβίαση του Συντάγματος των Σκοπίων είναι αμφίδρομη: α. Η διαδικασία σύναψης της Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε   κατά παράβαση του Συντάγματος των Σκοπίων. β. Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων δεν τήρησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άρα, η τελευταία είναι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα, αντισυνταγματική, ενώ η Συμφωνία, αν και ήδη ανυπόστατη, υπόκειται σε καταγγελία για μη τήρησή της από την αντισυμβαλλόμενη Χώρα ως προς την αναθεώρηση. 5. Η παραβίαση του Διεθνούς δικαίου είναι ουσιαστική και τυπική: α. Είναι τυπική, (είναι τυπικά άκυρη), γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες σύναψης και κύρωσης της Σύμβασης, που ορίζουν τα Συντάγματα και των δύο Χωρών. β. Είναι ουσιαστική, γιατί ως άκυρη Σύμβαση αποτελεί παραβίαση της Κυριαρχίας της Ελλάδας και της συνταγματικής τάξης και των δύο μερών.
22/01/2019 Επιστολή στον Α. Τσίπρα: «Τι φοβάστε και δεν εξαγγέλλετε τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών;» Την Επιστολή έστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) https://www.iatropedia.gr/eidiseis/epistoli-ston-a-tsipra-ti-fovaste-kai-den-eksangellete-ti-dienergeia-dimopsifismatos-gia-ti-symfonia-ton-prespon/114191/
22/01/2019 Επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων προς τον Πρόεδρο της Βουλής εν όψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών: Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με 180 ψήφους ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Με την επιστολή του, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ζητάει από τον Πρόεδρο της Βουλής να γνωστοποιήσει στα μέλη του Κοινοβουλίου το ψήφισμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με το οποίο καλείται η βουλή να ψηφίσει το νόμο που θα κυρώνει τη συμφωνία με πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος, επειδή η συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες και πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική αποδοχή και επειδή για να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της στον χρόνο, δεν πρέπει να στηρίζεται σε περιστασιακές και ισχνές πλειοψηφίες.
22/01/2019 Ιωάννης Μάζης: αντισυνταγματικώς κατατεθείσες τροπολογίες από πλευράς του Προέδρου της Βουλής της FYROM κου Ταλάτ Τζαφέρι (Aρ. Πρωτ. Νο 08-185/1, 11/01/2019) και όχι από πλευράς του Προέδρου της FYROM κου Ιβανώφ. (22/01/2019) Ανοικτή επιστολή με την οποία ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αντιπροσώπους του Ελληνικού Λαού, που έδωσαν τον όρκο πίστης στην πατρίδα και στη Δημοκρατία και τήρησης του Συντάγματος, τους κάλεσε να μην παραβιάσουν τον όρκο τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό, ψηφίζοντας υπέρ της αντισυνταγματικής αυτής Συμφωνίας, η οποία παραβιάζει και απειλεί ζωτικά συμφέροντα κυριαρχίας της Ελλάδας. Για να τεκμηριώσει την έκκληση του ανάλυσε διεξοδικά όλα τα “ φρικαλέα, εθνικώς επιζήμια, επικίνδυνα για την ελληνική εθνική και εδαφική ακαιρεότητα της χώρας και άκρως υποτιμητικά για την νοημοσύνη της ελληνικής διπλωματίας, του ελληνικού ΥΠΕΞ, της Ελληνικής Κυβερνήσεως και του Ελληνικού Λαού “ τα οποία προκύπτουν από τις τροπολογίες του σκοπιανού συντάγματος καθώς και από το Τμήμα «Constitutional Law for the implementation of amendments XXXIII to XXXVI to the Constitution of the Republic of Macedonia», από οπού προκύπτει ότι εάν η παρούσα Κυβέρνησηυπογράψει το Πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, η πορεία δεν έχει επιστροφή. Συγκριμένα, επισημάνει προς τούτο ότι τα Σκόπια θα ενεργοποιήσουν τα αποτελέσματα της συνταγματικής αναθεωρήσεως μετά από την κύρωση του Πρωτοκόλλου από την Αθήνα , πράξη που αποτελεί, βάναυση και παράνομη μονομερή τροποποίηση (!) της συμφωνίας των Πρεσπών, διότι παραβιάζει σαφώς το εδ. 5, Παρ. 4, Άρ. 1, Μέρος 1 αυτής, το οποίο σαφώς προβλέπει την ολοκλήρωση των Συνταγματικών της τροποποιήσεων πρό της εισαγωγής της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση), ότι αυτό δημιουργεί και ως φυσική συνέπεια την μη ύπαρξη επισήμου κειμένου του αναθεωρηθέντος Συντάγματος της «Βορείου Μακεδονίας» το οποίον θα υπάρξει όταν, και μόνον όταν αυτό υλοποιηθεί. Δηλαδή όταν η Ελλάς υπογράψει το Πρωτόκολλο Προσκλήσεως της FYROM στο ΝΑΤΟ! Κατόπιν τουτού, θα αρχίσουν οι συζητήσεις στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής, άνευ της οριστικής και ουσιαστικής γνώσεως της τελικής μορφής του…υπό συζήτηση κειμένου! Σουρρεαλιστικόν μεν, αλλά λογικόν! Αυτό που θα έπρεπε λοιπόν να πράξει η Αθήνα, θα ήτο να επιστρέψει το κείμενο με την πραξικοπηματική προσθήκη του εν λόγω Άρθρου, βασιζομένη στην αντισυμβατική του φύση και να μην αρχίσει ουδεμία διαδικασία συζητήσεως και πολλώ μάλλον, κυρώσεως της Συμφωνίας των Πρεσπών!
24/01/2019 Ανοιχτή επιστολή του justiceforgreece στους 300, εν όψει της ψηφοφορίας με αντικείμενο την κύρωση της “ Συμφωνίας των Πρεσπών” Εμπεριέχει πληθώρα νομικών κινήσεων, επιστολών, ψηφισμάτων και υπογραφών εναντίον της, από όπου σαφέστατα προκύπτει ότι η εν δυνάμει Συνθήκη είναι προϊόν εγκληματικών πράξεων, είναι αόριστη, αντιφατική, αντισυνταγματική, παραβιάζει κανόνες διεθνούς δικαίου και έχει συναφθεί κατά παράβαση της λαϊκής βούλησης, και συνεπώς, κατά κατάλυση του συντάγματος διότι παραβιάζει την βασικότατη Αρχή του πολιτεύματος μας, την λαϊκή κυριαρχία.
24/01/2019 Εξώδικο Ραχήλ Μακρή στους 300: Εσχάτη προδοσία η κύρωση της συμφωνίας των ΠρεσπώνΗ πρώην Βουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού φορέα « ΜΕΤΩΠΟ ΝΙΚΗΣ» απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο της Βουλής, α) για να καταγγείλει την συμφωνία των Πρεσπών διότι αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, απειλεί και μειώνει καίρια την εδαφική κυριαρχία και ασφάλεια της χώρας, παραδίδει εθνική, ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδος, παραβιάζει (α) το Σύνταγμα της Ελλάδας, (β) το Σύνταγμα των Σκοπίων και (γ) το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζει την αρχή της προστασίας της κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, παραχωρεί κυριαρχικό δικαίωμα, παραβιάζει το Διεθνές δικαίο γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες σύναψης και κύρωσης της Σύμβασης, όπως ορίζουν τα Συντάγματα και των δύο Χωρών, παραβιάζει την Κυριαρχία της Ελλάδας και την συνταγματική τάξη και των δύο μερών, κυρώνεται και έχει την ισχύ του άρθρου 28 παρ. 1 του Συντάγματος χωρίς να ψηφιστεί το σχετικό κυρωτικό νόμο με την πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος και β) για να ζητήσει την τήρηση των προβλεπόμενων στο Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής
25/01/2019 Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους βουλευτές όλων των κομμάτων και τον πρόεδρο της Βουλής από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ζητώντας τους να υποβάλουν «παραίτηση για το εθνικό συμφέρον» πριν από την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία χαρακτηρίζεται ως «εθνικό έγκλημα» https://www.in.gr/2019/01/25/greece/epitropi-agona-gia-tin-ellinikotita-tis-makedonias-zita-tin-paraitisi-ptd-kai-vouleyton/
25/01/2019 Ανοικτή επιστολή του δήμαρχου Δέλτα Ευθύμης Φωτόπουλος προς τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου: Πείτε “όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών https://makthes.gr/fotopoylos-peite-ochi-sti-symfonia-ton-prespon-191914
25/01/2019 Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης – Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατία και τους βουλευτές : «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών http://kozanimedia.gr/2019/01/25/τοπικό-συμβούλιο-νέων-ελλησπόντου-κο-3/#.XEylui3hO-o
25/01/2019 Κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών με 135 ψήφους και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ 9/2019). Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλυσε 4 χρόνια στην εξουσία
29/01/2019 Κοινοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο η μήνυση της Ο.Υ.Α κατά των 153 βουλευτών που κύρωσαν την συμφωνία των Πρεσπών και κατά παντός άλλου προσώπου εμπλεκομένου εις τη διάπραξη των καταγγελομένων αδικημάτων της Εσχάτης Προδοσίας, Προδοσίας της Χώρας, Δωροληψίας πολιτικών Αξιωματούχων, Παθητικής Δωροδοκίας, Ενεργητικής Δωροδοκίας και Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Αιτείται να διερευνηθεί η παρούσα και ως προς την πιθανή εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων, όπως αυτό του κου George Soros και συνεργατών του.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Κ.ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΚΑΝΤΖΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΡΑΤΗ: https://justiceforgreece.wordpress.com/2019/01/18/συνθηκη-των-πρεσπων-μήνυση-κάντζια-γι/

ΣΧΕΤΙΚΑ :
  •  ΝΕΑ ΜΗΝΥΣΗ εν όψει της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ (κατατέθηκε σήμερα σε αστυνομικό τμήμα)
  •  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠ και προς τα μέλη της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης : Επισκεφτήκαμε σήμερα σε προκαθορισμένο Ραντεβού την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου . Μας δέχτηκε ο ¨εισαγγελέας ακροάσεων ¨ , μας περίμενε ( βέβαια με άλλα στοιχεία ) , ο οποίος αφού μας ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται Γραφείο Τύπου για την ενημέρωση των δημοσιογράφων και αφού του δείξαμε  υπόμνημα με τις 187 μηνύσεις σε περίληψη  που έχουν υποβληθεί σε βάρος όλων όσων στήριξαν και έφεραν εις πέρας τη Συμφωνία των Πρεσπών μας είπε ότι : Δυνάμει των άρθρων 1,52 και 60 του Συντάγματος οι Βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση . Ως εκ τούτου δεν μπορούν να διωχθούν για την ψήφο που έδωσαν στα πλαίσια νόμιμης ψηφοφορίας. Στο σημείο αυτό τον διακόψαμε και  ζητήσαμε να δούμε άμεσα την κ Εισαγγελέα του Αρείου  Πάγου , μας είπε ότι δεν δύναται σήμερα και αποχωρήσαμε λέγοντάς του ότι θα επανέλθουμε on camera. Σχόλιο: λέει δηλαδή ο αξιότιμος κύριος εισαγγελέας ότι οι πραξικοπηματίες βουλευτές δεν μπορούν να διωχτούν /συλληφθούν επειδή τους προστατεύει το σύνταγμα που αυτοί κατάλυσαν ! (εσχάτη προδοσία = πραξικοπηματική άσκηση εξουσίας και οι περισσότερες μηνύσεις αυτό το αδίκημα αφορούν ) Ασε που σε παράνομη βουλή δεν υφίσταται νόμιμη ψηφοφορία…
  •  Ο. Υ. Α. Ζητούμε κατεπείγουσα σύγκληση της Ολομέλειας του ΣτΕ και του ΑΠ ώστε να αποφανθούν για τις εκατοντάδες των μηνύσεων, αιτήσεων αναστολής και ακυρώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών Η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στη γραμματεία του ΑΠ (gram@areiospagos.gr), στο ποινικό τμήμα (poiniko@areiospagos.gr), στο ΣΤΕ (ste@adjustice.gr ) και στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας (edste@ste.gr) και σε ιστολόγια 

Πηγή:https://justiceforgreece.wordpress.com/
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Μια αύξηση κάτω από το τραπέζι και οι μηνύσεις θα έχουν την ίδια τύχη που είχαν και οι μην,υσεις για εσχάτη προδοσία κατά του Παπανδρέου. Η δικαιοσύνη είναι κατευθυνόμενη επί δεκαετίες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή