Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Μητροπολίτες, Μουφτήδες και γυναίκα Πρωθυπουργού, για μια Διακήρυξη άνευ σημασίας. Έλλειπε ο Ιησούς Χριστός! [ΒΙΝΤΕΟ]


Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Υπερήφανος για την υπογραφή της διακήρυξης δήλωσε ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Χαλήλ Τζιχάζ, χαρακτηρίζοντας «πρότυπο» την αρμονική και ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων

Η ενδοοικογενειακή βία δεν εξαγιάζεται από το Κοράνι; Οι δημόσιες μαστιγώσεις γυναικών, το ξυλοφόρτωμα τους και οι ανισότητες στην ισλαμική οικογένεια, δε συνηγορούν ώστε να απαλειφθούν ουσιώδες διδαχές την θρησκείας του Μωάμεθ; 

Μήπως δεν αληθεύει πως το Κοράνι επιτρέπει στους άνδρες να τιμωρούν τις γυναίκες σε περιπτώσεις απείθειας, μή εφαρμογής των καθηκόντων τους, αλλά και για λόγους βελτίωσης του χαρακτήρα; Για παράδειγμα, διαβάζουμε σε χωρίο του Κορανίου:  

«Οί άνδρες είναι ανώτεροι των γυναικών ένεκα της ιδιότητος δι’ ης ο Θεός ύψωσε τους μέν επί των δέ, και διότι οι άνδρες προικίζουσι τάς γυναίκας εκ του πλούτου αυτών… Ονειδίζετε εκείνας, ων την απείθειαν πτοείσθε. Θέλετε ορίσει εις αυτάς χωριστήν κοίτην, τύπτοντες αυτάς. Εάν όμως ύπακούωσιν υμάς, έστε προς αυτάς ευμενείς» (Αι Γυναίκες, 4:38).

Δε θα έπρεπε να τονίσουν οι αξιαγάπητοι μητροπολίτες (στο πνεύμα των αγαπούληδων και αυτοί) στη Μαρέβα Μητσοτάκη και στους Μουφτήδες, πως μόνο η Πίστη στο Χριστό θεραπεύει τις ανισότητες και την ενδοοικογενειακή βία και πως μόνη οδός Σωτηρίας και για την οικογένεια, είναι η Ορθοδοξία και η προσήλωση στην ορθοπραξία; 

Θα μας πείτε τώρα πως, αν η πρόθεση των μητροπολιτών της αγάπης ήταν να πράξουν το αυτονόητο, ως μητροπολίτες του Χριστού, να διατυπώσουν τις παραπάνω αλήθειες, ούτε η γυναίκα του Πρωθυπουργού με τη γιόγκα της, ούτε οι Μουφτήδες με το ιερό βιβλίο τους θα βρισκόταν στην εκδήλωση. Είπαμε, για τέτοιες υπογραφές είναι ανάγκη να συμβούν αμοιβαίες υποχωρήσεις!

Διαβάζουμε στο imalex.gr:

28/11/2019. Υπογραφή «Διακήρυξης ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία» από τους Μητροπολίτες και τους Μουφτήδες της Θράκης.

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στο Ανθίμειο Πολιτιστικό Κέντρο η υπογραφή της «Διακήρυξης Ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» από τους τέσσερις Μητροπολίτες και τους τρεις Μουφτήδες της Θράκης από κοινού με τον πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, η σύζυγος του Πρωθυπουργού κα. Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Μαρία Συρεγγέλα και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γιώργος Καλαντζής και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ




«Πᾶνος» 

3 σχόλια:

  1. Πολιτικοί, στρατιωτικοί, ιεράρχες, πανεπιστημιακοί και όλη η "αφρόκρεμα" της Ελλάδος, μαζί με τον λαό, προδώσαμε τον Ιησού Χριστό και την πατρίδα μας.
    Η ισλαμοποίηση της Ελλάδς συνεχίζεται κανονικά. Κανένας να μην κάνει διαδήλωση στις πλατείες. Καιρός να πέσουμε στα γόνατα να παρακαλέσουμε τον Ιησού Χριστό να μας συγχωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολὺ σωστὰ γρἀφεις ἀδελφὲ Ἀνατόλιε!

    Αὐτὸ χρειαζόμαστε καὶ αὐτὸ περιμένει ὁ Χριστὸς ἀπὸ ἐμᾶς.

    Ἡ ἀποστασία μας ἀπὸ τὸν Θεὸ, μᾶς ἔφερε σὲ αὐτὰ τὰ χάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΦΟΥ ΦΥΓΑΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥ;
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ, ΤΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΑΝ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.
    ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΠΛΟΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΙΩΘΩ.
    ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή