Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Η ακοινωνησία Χριστόδουλου. Του πιο λατρεμένου Αρχιεπισκόπου της Ελλάδος. video


Από τον Κυρηναίο.
Το ερώτημα έχει να κάνει με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται από τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η απόφασή τους για την αναγνώριση των σχισματικών και η οποία αποπροσανατολίζει από την ουσία του ουκρανικού προβλήματος.

Γιατί καταδικάζετε αγαπητοί Ιεράρχες την διακοπή κοινωνίας του Πατριάρχη Μόσχας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η οποία προέκυψε από την ενίσχυση του σχίσματος που προϋπήρχε του Τόμου Αυτοκεφαλίας και μάλιστα χαρακτηρίζετε την ακοινωνησία αυτή «ολοκληρωτισμό»;

Ίσως έχετε κοντή μνήμη και έχετε ξεχάσει την ακοινωνησία που επέβαλε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για ένα θέμα υποδεέστερο του σχίσματος της Ουκρανίας.

Ξεχάσατε τις τραγικές στιγμές, τις οποίες για πρώτη φορά στην Ιστορία έζησε ποτέ ένας Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, όταν υποχρεώθηκε να παρακολουθεί μαζί με όλο το Ελληνικό έθνος σε παγκόσμια αναμετάδοση και μάλιστα από την κρατική τηλεόραση, την μακάβρια εκείνη τελετή της ακοινωνησίας του, η οποία έγινε στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι;

Οι 42 Μητροπολίτες που συμμετείχαν, προσκλήθηκαν από όλες τις επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, για να καταδικάσουν τον πιο λατρεμένο Αρχιεπίσκοπο όλων των εποχών, τον μακαριστό Χριστόδουλο.

Θυμηθείτε ποιο ήταν το εκκλησιολογικό του έγκλημα;
Συγκάλεσε την Ιεραρχία, η οποία εξέλεξε τρεις νέους Μητροπολίτες σε επαρχίες των «Νέων Χωρών» και επειδή οι εκλογές έγιναν χωρίς την Πατριαρχική διαγνώμη.

Αλήθεια ποιος από τους «λεβέντες Ιεράρχες», όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται στην Ιεραρχία, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα συμμετέχουν και στη σημερινή Ιεραρχία, καταδίκασε τότε την Πατριαρχική αδιαλλαξία απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος;

Ποιος από αυτούς που ψήφισαν τότε στις συγκεκριμένες εκλογές και τους ευργετημένους, βρήκε το θάρρος να υποστηρίξει τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο δημόσια; Ούτε μία δήλωση; Κανείς;

Αλλά αυτό μας διδάσκει η Ιστορία. Μια φορά μικρά ανθρωπάκια, ΠΑΝΤΑ μικρά ανθρωπάκια.

Είχαμε τότε αντιληφθεί ότι ο Χριστόδουλος δεν καταδικάστηκε για τον συγκεκριμένο ευτελέστατο λόγο.

Τιμωρήθηκε γιατί ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι και τόσο ο λόγος του όσο και η συνολική παρουσία του ήσαν πολύ ενοχλητικά για τις γεωπολιτικές εξελίξεις που θα έρχονταν.

Έπρεπε λοιπόν να του κοπούν τα φτερά. Και την αποστολή αυτή την ανέλαβε δυστυχώς το Oικουμενικό Πατριαρχείο.

Εμείς σας ξαναθυμίζουμε το video ντροπή για την Ελληνική Εκκλησία


Πηγή:https://oukraniko.blogspot.com/
«Πᾶνος»

3 σχόλια:

  1. Αν ζουσε σημερα θα ειχε γινει επανασταση-τουλαχιστον-στην ελλαδα μας, αλλα αυτοι που τον "εφαγαν" ηξεραν πολυ καλα γιατι το εκαναν...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του και ας τον συγχωρέσει
    Ο λόγος που τα τσουγκρίσαμε με τον Βαρθολομαίο ήτανε στην μοιρασιά της πίτας( δεν τα βρήκανε στα κομμάτια). Από Όταν έγινε το σχίσμα με τους παπικούς, εδώ σχεδόν και χίλια χρόνια δεν ειχε πατήσει το πόδι του αιρετικός παπάς στην ευλογημένη πατρίδα μας. Και τον έφερε ο Χριστόδουλος και μάλιστα ως Θρησκευτικό ηγέτη. Σε αυτό το θέμα συμφώνησαν απόλυτα με τον Βαρθολομαίο.
    Ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης που αντιστάθηκε σθεναρά τον κυνήγησαν και οι δύο και ο Βαρθολομαίος ζήτησε ακόμα και την καθαίρεση του.
    Όσο το αν θα ζούσε σήμερα τι θα έκανε. Ας θυμηθούμε τι έκανε επί Σημίτη, για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Έκανε δύο συλλαλητήρια πού όμοια τους δεν είχαν ξαναγίνει, και μαζεύτηκαν εκατομμύρια υπογραφές.
    Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; μόνο παχιά λόγια συμβιβάστηκε και υποχώρησε ενώ μπορούσε αν ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση.
    Πάμε σε άλλη παράγραφο, πολλοί λένε ότι έφερε τον κόσμο στην εκκλησία.
    Ο Απόστολος Παύλος μας λέει αν ήθελα να αρέσω στους ανθρώπους δεν θα ήμουν δούλος του Χριστού. Δυστυχώς ο Χριστόδουλος αντί να κάνει τον κόσμο Εκκλησία, Κατέβασε την Εκκλησία και την έκανε κόσμο.
    Πάμε και σε άλλη παράγραφο ότι τον φάγανε.
    Ο Απόστολος Παύλος όταν πίστεψε στο Χριστό και άρχισε να κηρύσσει τον Χρήστο. Οι ομοεθνείς του Μόλις το μάθανε ορκίστηκαν ότι δεν θα πιούνε Ούτε νερό ούτε θα φάνε Μέχρι να τον σκοτώσουν. Αλλά άλλες οι βουλές των ανθρώπων και άλλα ο Θεός κελεύει. Δεν μπόρεσαν ούτε μία τρίχα να τον πειράξουν. ( μάλλον αν δεν αθέτησαν τον όρκο τους θα πέθαναν από την ασιτία)
    Επειδή υπάρχει η πρόνοια του Θεού, βγήκε και η παροιμία:
    Όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα.
    Για να μην κουράζω θα συνεχίσω τα σχόλια την επόμενη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και θα ολοκληρώσω το σχόλιό μου. Με το να μην τον μνημονεύει ο Βαρθολομαίος δεν έπαθε και τίποτα ο μακαριστός Χριστόδουλος.
    Αντιθέτως ο μακαριστός πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης είπε:
    Δεν ξέρω τι διωγμούς θα υποστώμεν οι Επισκοποι που έπαψαμε το μνημόσυνο του Πατριάρχη.
    Ο Απόστολος Παύλος μας λέει (οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διώχθησονται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή