Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

Κάποιοι στην Σουηδία έχουν αρχίσει πλέον να ξεφεύγουν.... Ο νεοταξικός φασισμός χτυπάει την θρησκεία. Δεν παντρεύεις ομοφυλόφιλους, δεν θα παντρεύεις καθόλου!!!!!Σύμφωνα με έρευνα του 2019, μόνο πέντε από τις 34 θρησκευτικές ομολογίες που ερωτήθηκαν παντρεύουν ομοφυλόφιλους. Το Πράσινο σουηδικό Κόμμα θέλει να το αλλάξει μέσω υποχρεωτικής νομοθεσίας.

Το 2009, ο Κώδικας Γάμου στη Σουηδία έγινε ουδέτερος. Αλλά στις θρησκευτικές ομολογίες, ο γάμος για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια παραμένει δύσκολος . Με τη νέα νομοθεσία, το Πράσινο Κόμμα θέλει να καταστήσει παράνομη την άρνηση για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου εάν η συγκεκριμένη θρησκευτική ομολογία παντρευεί επίσης ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

“Όσον αφορά την πραγματική άσκηση εξουσίας γύρω από το γάμο, δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι δυνατή η διάκριση εναντίον ζευγαριών του ίδιου φύλου, λέει η υπουργός Ισότητας των Φύλων Åsa Lindhagen και κάνει τον παραλληλισμό με μια άλλη αρχή: “Μπορεί να συγκριθεί με έναν διαχειριστή της Σουηδικής Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που αρνείται σε ορισμένα άτομα να λάβουν επίδομα ασθένειας. Έτσι δεν γίνεται”

Η πρόταση του Πράσινου Κόμματος θα σήμαινε ότι οι ιμάμηδες, οι ραβίνοι και οι ιερείς ή άλλοι διοργανωτές γάμου που αρνούνται να παντρέψουν ομοφυλόφιλους δεν θα επιτρέπεται πλέον να τελούν καθόλου γάμους. .

Σύμφωνα με τη Lindhagen, ένας τέτοιος νόμος δεν θα παραβίαζε τη θρησκευτική ελευθερία. “Πρόκειται για το νομικό μέρος που σας κάνει να παντρευτείτε, είναι ελεύθερο να πραγματοποιούνται θρησκευτικές τελετές διαφόρων ειδών.Δεν αναγκάζουμε κανέναν να παντρευτεί. Αλλά αν εκτελείτε μια εργασία εκ μέρους του κράτους, δεν θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε διακρίσεις”, λέει η Lindhagen.

Η φιλοδοξία του Πράσινου Κόμματος είναι τώρα να κάνει περισσότερα κόμματα να αποδεχθούν την πρόταση.

Όπως ήταν αναμενόμενο μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων που ρωτήθηκαν κανένας μουσουλμάνος δεν απάντησε ναι στο ερώτημα εάν θα πάντρευε ομοφυλόφιλους. Πολλές μουσουλμανικές κοινότητες έχουν επίσης επιλέξει να μην ανταποκριθούν ή να μην λάβουν θέση.


ΣΧΟΛΙΟ

Ό,τι διαβάζουμε για το Ισλάμ στην Σουηδία ισχύει και για την Εκκλησία μας. Απαγορεύονται οι γάμοι ατόμων του ίδιου φύλου...

Οπότε, αναμένουμε...


Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

1 σχόλιο: