Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Παγκόσμιος συναγερμός για την εξαφάνιση των μελισσών


Έντονη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η εξαφάνιση των μελισσών από πολλές αγροτικές περιοχές του πλανήτη!

Σύμφωνα με νέα μελέτη που έριξε φως στο φαινόμενο, σημειώνεται από τους ειδικούς πως η εξαφάνιση του είδους αφενός περιορίζει την παραγωγή ορισμένων τροφίμων και αφετέρου πλήττει σοβαρά τη σοδειά και ως εκ τούτου συνολικά η μείωση του πληθυσμού επικονιαστών αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες στην παγκόσμια διατροφική αλυσίδα!


Ποιοι είναι οι λόγοι που φτάσαμε ως εδώ; Ο περιορισμός των εκτάσεων άγριων λουλουδιών, η χρήση τοξικών ζιζανιοκτόνων και η κλιματική αλλαγή συμβάλλουν στην τραγική μείωση του πληθυσμού τους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, τονίζοντας επιπλέον ότι ολοένα και περισσότερες ασθένειες προσβάλλουν ολόκληρα μελίσσια.

«Η κατάσταση είναι ήδη κρίσιμη και, όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Η μελέτη αποδεικνύει ότι αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, καθώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή», σημειώνουν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως το ποσοστό αγροτικών διατροφικών προϊόντων που εξαρτώνται από τους επικονιαστές και άλλα έντομα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 300%. Κατά συνέπεια, η εξαφάνιση των μελισσών μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ελλείψεις σε ζωτικής σημασίας σοδειές, όπως μήλα, πορτοκάλια, κεράσια και πολλά λαχανικά!

πηγή

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου