Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Πόσο υπερήφανος είναι ο κύριος Χαρδαλιάς, πάνω απ’ τα ανθρώπινα συντρίμμια;


Σχόλιο Τ.Ι.: Λίγο αργότερα ακολούθησε η δήλωση στήριξης του πρωθυπουργού της χώρας μας κ. Μιτσοτάκη στο πρόσωπο του κ. Χαρδαλιά... Ὅμοιος ὁμοίω ἀεὶ πελάζει...
-------------
Οι απίστευτες δηλώσεις του κύριου Χαρδαλιά σχετικά με τη θεομηνία που έπληξε την Εύβοια, μας θύμισαν για άλλη μια φορά το αδιανόητο μέγεθος της μικροπρέπειας των πολιτικών που μας κυβερνούν.
Τι μας είπε γι’ αυτήν την τραγωδία των  8 -έως τώρα- νεκρών;

«Η πρόβλεψη που είχαμε, έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά σε 6 ώρες και σας θυμίζω απλά (!), ότι στη ΜΑΝΔΡΑ έπεσαν 292».

Τι είναι αυτό αν όχι σεμινάριο μικροπολιτικής! Τι άλλο είναι, αν όχι λαϊκισμός πάνω από ανθρώπινα συντρίμμια;

Ενώ θρηνούμε 8 ζωές και ενώ καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες, ο κύριος Χαρδαλιάς αντί να ασχοληθεί με το τι έγινε λάθος σε αυτήν την καταστροφή, μας υπενθυμίζει με σκοπιμότητα μια άλλη φονική θεομηνία επί άλλης κυβέρνησης!

Ένα μικροπολιτικό και ολότελα επαγγελματικό τέχνασμα, για να μεγαλοποιήσει τις προσπάθειες του Υπουργείου του και να περιοριστούν οι αντιδράσεις.
Ενώ όλο αυτό το στηρίζει στο ότι έγινε… λάθος μετεωρολογική πρόβλεψη, άρα αυτό επηρέασε και την κρατική ετοιμότητα.  Και ενώ πρώτα επικαλείται τη λανθασμένη πρόβλεψη, προσθέτει παρακάτω: «…νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση, ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε…» (!)
Ας μας εξηγήσει ο κύριος Χαρδαλιάς: τελικά έπαιξε ρόλο η λανθασμένη μετεωρολογική πρόβλεψη ή δεν έπαιξε;

Και συνέχισε:
«Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές… Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι είμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Φαινόμενα τα οποία δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Φαινόμενα τα οποία – όσο και να βασιστούμε σε μοντέλα πρόβλεψης – αποδεικνύεται ότι η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, οι συνθήκες δυσκολεύουν».

Τρίτος άξονας μικροπολιτικής στις δηλώσεις του κύριου Χαρδαλιά:

Και πάλι μπροστά μας η κλιματική αλλαγή σαν διαχρονικός μπαμπούλας αλλά και σαν δικαιολογία! Θυμόμαστε πως την είχε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο ακόμα και ο κύριος Τσιόδρας σε κάποιες στιγμές που δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε αν μιλάει ως Λοιμωξιολόγος ή ως Περιβαλλοντολόγος – Οικολόγος!
Το μάθαμε κι αυτό λοιπόν. Για τις καταστροφές στη Εύβοια φταίει η κλιματική αλλαγή. Όπως στη Μάνδρα και στο Μάτι έφταιγαν τα αυθαίρετα! Όπως στην Ηλεία έφταιγε ο στρατηγός άνεμος και οι… ασύμμετρες απειλές! Όπως για τον κορονοϊό, φταίει ο… παγκολίνος!

Ποιος είπε στον κύριο Χαρδαλιά πως δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια φαινόμενα και τα ζούμε λόγω της κλιματικής αλλαγής; Φονικές πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί και άλλες θεομηνίες, συνέβαιναν ανέκαθεν. Αυτό που δεν έχουμε ζήσει ποτέ, είναι η κατάλληλη πρόληψη και η αντιμετώπιση ενός οργανωμένου κράτους, απέναντι σε τέτοια τραγικά γεγονότα. Και ένα άλλο που δεν έχουμε ζήσει ποτέ, είναι η ανάληψη ευθυνών από τους εκάστοτε πολιτικούς που έδειξαν και δείχνουν εγκληματική αμέλεια για την προστασία των πολιτών.

Αυτά ναι, δεν τα έχουμε ζήσει ποτέ!
Και φτάνουμε στο απόγειο των αστείων δικαιολογιών του κύριου Χαρδαλιά.
Κάποιος δημοσιογράφος ρώτησε τον Υφυπουργό για ποιον λόγο δεν λειτούργησε η υπηρεσία μηνυμάτων Πολιτικής Προστασίας, του 112.

Ξέρετε. Αυτή η υπηρεσία που μας έστελνε συχνά πυκνά sms με ήχους… συναγερμού κατά την περίοδο του lockdown και μας υπενθύμιζε να… μένουμε σπίτι, να πλένουμε τα χέρια μας πολύ σχολαστικά και άλλα τέτοια χαριτωμένα…

Ο Υφυπουργός απάντησε:
«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια».
Δηλαδή τι μας είπε ο κύριος Χαρδαλιάς;

Ότι το 112 δεν χρησιμοποιήθηκε για να ΜΗΝ φύγουν από τα σπίτια τους οι άνθρωποι και πνιγούν στην προσπάθεια τους να απομακρυνθούν.
Άρα κατά το σκεπτικό του κύριου Χαρδαλιά ήταν προτιμότερο και σοφότερο επιχειρησιακά να μη στείλουν τίποτα στους πολίτες, παρά να τους αποσταλεί ένα sms που να τους καθοδηγεί να μείνουν στα σπίτια τους!

Για να μη δημιουργηθεί πανικός!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, είναι σαν να θεωρούν δεδομένο πως οι πολίτες θα κάνουν το αντίθετο από αυτό που θα τους προτείνει η πολιτική προστασία!
Ενώ στη τραγωδία του Ματιού η ΝΔ ως αντιπολίτευση φώναζε πως αν υπήρχε η λειτουργία του 112 θα είχαν σωθεί πολλές ζωές!

Και όντως θα είχαν σωθεί. Αλλά γιατί μας εμφανίζουν το 112 τώρα, σαν ένα εργαλείο που μπορεί να επιφέρει πανικό;

Για να καλύψουν την ανευθυνότητα τους;
Φταίει η ΕΜΥ λοιπόν. Φταίει η κλιματική αλλαγή. Φταίνε τα χιλιοστά βροχής. Φταίνε οι πολίτες που προσπάθησαν να σωθούν, ενώ δεν είχαν καμία επίσημη κατεύθυνση από το κράτος.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του…

 sportime.gr

Πηγή:  https://www.tideon.org/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου