Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Θαύμα Παναγίας Τήνου: Εμφανίστηκε η Παναγία και γιάτρεψε ψυχασθενή


Σ’ όλη την Ελλάδα επικρατεί μεγάλη συγκίνηση εξαιτίας μίας θαυμαστής εμφάνισης στη φημισμένη εκκλησία της Θεοτόκου στο νησί της Τήνου. Αυτό συνέβη το 1935.


Κάποια νεαρή δασκάλα Μαρία Καλημαγείρου, με καταγωγή απ’ τη Μικρά Ασία, ασθενούσε από βαριά νευρασθένεια, που ήδη έφθανε στην τρέλα. Μετά από πολύχρονη και μάταια θεραπεία στην Αθηναϊκή πολυ- κλινική η μητέρα της την πήγε στην Τήνο. Όταν έφθασαν εκεί, η Μαρία δεν ήθελε με τίποτα να πάει στην εκκλησία.


Την πήγαν στο ξενοδοχείο. Το βράδυ την ξε γέλασαν και την κάλεσαν δήθεν για βόλτα. Όταν περ πάτησαν λίγο, λέει ξαφνικά η Μαρία, ότι κάτι την τρα βά δυνατά προς την εκκλησία και κάλεσε τη μητέρα της και τους άλλους οι οποίοι ήταν μαζί τους να πάνε στην εκκλησία.


Ερχόμενοι στην εκκλησία, βρήκαν την πόρτα κλειστή. Λυπήθηκαν γι’ αυτό. Τότε ο αδελφός της Μα ρίας κοίταξε μέσα απ’ το παράθυρο της εκκλησίας και είπε:

– Είμαστε τυχεροί. Να, μέσα είναι μια μοναχή, θα έρθει να μας ανοίξει.


Τότε η μητέρα κοίταξε και είδε στην εκκλησία μία ψηλή γυναίκα με μαύρα ρούχα. Η κόρη όλο αυτό το διάστημα κοιτούσε μ’ ορθάνοιχτα μάτια την πόρτα της εκκλησίας και ήταν σαν να βρισκόταν εκτός εαυτού. Ο αδελφός της κοίταζε ασταμάτητα εκείνη τη γυναίκα με τα μαύρα.


Η γυναίκα αυτή άρχισε να γίνεται όλο μεγαλύτερη και μεγαλύτερη ώσπου έγινε τε ραστίων διαστάσεων. Εξαφανίστηκε και τότε ακούστηκε δυνατός κρότος στην εκκλησία. Ό κρότος ακούστηκε μακριά.


Γρήγορα κάλεσαν τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους. Άνοιξαν την εκκλησία και δε βρήκαν κανέναν στην εκκλησία. Όμως η κορύφωση του θαύματος ήταν αυτή, αφού μετά απ’ αυτό τον κρότο η δασκάλα Μαρία έγινε εντελώς καλά.


Χαρούμενη η μητέρα και η κόρη, χαρούμενος ο αδελφός και όλος ο χριστιανικός λαός της Τήνου. Αυτό το θαύμα ακούστηκε σ’ όλη την Ελλάδα και περί αυτού λέγεται πάντοτε και γράφεται.


Αυτό έγινε στις αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου του σωτηρίου έτους 1935.


Από το βιβλίο του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, «Εμμανουήλ», των εκδόσεων Χρόες

Πηγή: https://ieramonopatia.gr/
«Πᾶνος» 

2 σχόλια:

 1. ΠΑΝΟ ΑΔΕΛΦΕ, ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ.
  Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.
  ΜΕ ΑΓΑΠΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σὲ εὐχαριστῶ πολὺ Ζήνα μου!
   Ἡ Παναγία νὰ σκέπη τὴν εὐλογημένη Ἑλλάδα μας, ποὺ ἀπὸ παντοῦ ἔχουν πέσει σκυλιὰ νὰ τὴν κατασπαράξουν.
   Νὰ μεσιτεύση στὸν Κύριό μας νὰ μᾶς δώση Φώτιση καὶ Μετάνοια, διότι πέσαμε πάρα πολὺ χαμηλά.

   Διαγραφή