Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Δήλωση του Μητροπολίτη Σερρών για το ΣΚΟΤΑΔΙ που θα συζητηθεί – ΒΙΝΤΕΟ

 

Τι εννοούσε;;;

Ο Μητροπολίτης Σερρών, υπέρμαχος των εμβολίων, έκανε μία περίεργη δήλωση ανήμερα των Θεοφανείων.

Αφού μίλησε περί Φωτός, τόνισε πως «δεν είναι σωστό κανείς να καταριέται το Σκοτάδι που επικρατεί στην ζωή των ανθρώπων»!!!

Τι εννοούσε ακριβώς ο Μητροπολίτης;;; Το Σκοτάδι δεν είναι κάτι το κακό, το οποίο πρέπει να πολεμάμε;;; Ήθελε να πει κάτι άλλο;;;

Περαιτέρω λόγια περισσεύουν!!!

Δείτε τις δηλώσεις του:


 
 

23 σχόλια:

  1. Αααα ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ! ΑΜΑ ΜΠΟΛΙΑΖΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάτερ στα έσκασε το mRNA στο κεφάλι μαύρε σκοταδιστη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαρβαρίγος Αναστάσιος7 Ιανουαρίου 2023 στις 8:34 μ.μ.

    Παιδιά έλεος! Τι Δεν καταλαβαίνουμε; Ο άνθρωπος είπε απλά ότι δεν υπάρχει λόγος να εκφέρουμε κατάρες για το σκότος, όταν μπορούμε να ανάψουμε το φως του Χριστού. Όταν ανάψεις ένα κεράκι με το φως του Χριστού όσο μικρό κι αν είναι διαλύεται το σκότος. Αυτό μπορούμε να το πάρουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά .Δηλαδή το απλό κεράκι που ανάβουμε στην εκκλησία κι ο κάθε χριστιανός ο οποίος μπορεί να γίνει εάν καθαριστεί από τις αδυναμίες του Φωτεινός. Με άλλα λόγια εάν κάποιος από μας ή το σύνολο γίνουμε φωτοδότες του Χρήστου διαλύεται το σκότος .Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε απλά πράγματα. Σπεύδουμε Έτσι χωρίς λόγο να παρεξηγούμαι το κάθε τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀδελφὲ τὸ ἔλεος ποῦ κολλάει;
      Τὸν κατηγόρησε κανεὶς γιὰ κάτι;
      Τὸ μήνυμα τῆς ἡμέρας εἶναι νὰ μὴν καταριόμαστε τὸ σκοτάδι;
      Ἐρώτηση ἔγινε, τί ἐννοοῦσε μὲ αὐτὸ ποὺ εἶπε.

      Καὶ στὸ τέλος, τὸ σκοτἀδι εἶναι τοῦ διαβόλου, καὶ νὰ τὸ καταριόμαστε, ἔχει μεταφορικὴ ἔννοια, ἄν καὶ δὲν ἔχω ἀκούσει αὐτὸ ξανά, νὰ καταριέται κάποιος τὸ σκοτάδι, ἔχει τὴν ἔννοια φαντάζομαι, λέω πάλι, νὰ τὸ διώχνουμε μακρυά.

      Ἀκὀμα καὶ κυριολεκτικὰ νὰ μιλήσουμε, τί σημαίνει «καταριέμαι τὸ σκοτάδι»;
      Δὲν νομίζω ὅτι ἔχει καὶ πολὺ λογικὴ αὐτὴ ἡ ἔκφραση, ἀλλὰ εἶπε γιὰ νὰ πεῖ κάτι...

      Μᾶλλον ἐσὺ ἔσπευσες ἀδελφέ νὰ τὸν δικαιολογήσεις γιὰ κάτι ποὺ δὲν τὸν κατηγόρησε κανεὶς.

      Διαγραφή
    2. Το έλεος κολλάει στο ότι σπεύδουμε να παρεξηγησούμε μεγάλη ευκολία τα πάντα Άλλωστε είναι προφανές και για ποιο λόγο γράφτηκε το άρθρο. Για την αντιμετώπιση αντιμετώπιση τώρα του σκότους νομίζω έχω απαντήσει στο παραπάνω σχόλιο. Αυτή είναι και η αντιμετώπισή του σκότους σύμφωνα με την πατερική και την αγιογραφική μας γραμματεία. Στο πρώτο κεφάλαιο του Ευαγγελίου του Ιωάννου βλέπουμε ότι το σκοτάδι υποχωρεί όταν εμείς πλησιάζουμε στο φως. Δηλαδή όταν εφαρμόζουμε το Ευαγγέλιο στη ζωή μας. Αυτό πιστεύω ότι εννοεί και ο Μητροπολίτης Σερρών. Μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο σχόλιο του Μητροπολίτη δεν μιλάω ούτε για Κολυμπάρι ούτε για οτιδήποτε άλλο.

      Διαγραφή
  4. Υπεγραψε το Κολυμπαρι ειναι φιλος με τον Ιωνιας τον καλει πολλες φορες στην Μητροπολη του το Πασχα που μας περασε μεχρι και την Βυζαντινη μουσικη αλλαξε και εβαλε οργανα στο Επιταφιο και πολλα αλλα και να μην ξεχναμε και το Κιλκις το εγκαινια . Γενικως Οικουμενιστης , ρητορας κατηγορει τους Παπικους και απο την αλλη εχει επαφες . Φιλαρακι και με τον Ελπιδοφορο . Τωρα με το σκοταδι ειναι ιδιος μες στο σκοταδι και προσπαθει να δικαιολογησει την αιρεση. Αμα κατσω να γραψω θα θελω μονο μισο βιβλιο για των Σερρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημενοι με τον Διαβολο ολοι μαζι στην αιρεση του Οικουμενισμου μονιασμενοι , να μην κ...το σκοταδι γι αυτους υπαρχει μονο φως ενω περπατούν στο σκοτάδι μεγα υποκρισια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Άγιοι Πατέρες μας τους ακατήχητους τους ονομάζουν άπιστους , αφώτιστους περπατούν στο σκοτάδι σαν τυφλοί δεν βλέπουν τους λάκκους και τους κρημνούς . Έτσι σήμερα η Εκκλησιαστική ηγεσία είναι στην πλειοψηφία τους το 98% ακατήχητοι αφού και αυτούς δεν τους κατήχησαν πριν ανέβουν στην εξουσία (Διάκος -Ιερέας - Αρχιεπίσκοπος)

    ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΛΟΓΟΣ ΟΓΔΟΗΚΟΣΤΟΣ

    γ'. Και έλεγχος εκείνων όπου νομίζουν, πως ιξεύρουν τα μυστήρια του Πνεύματος, χωρίς να έχουν την χάριν του Πνεύματος.

    γ'. Ειδέ και δεν ηξιώθης ακόμι να λάβης τα τέτοια χαρίσματα, ουδέ έφθασες εις τόσον ύψος των θεοποιών αρετών, πως τολμάς καθόλου να ανοίξης το στόμα σου, και να λάλησες; πως θέλεις να διδάσκης εσύ όπου χρειάζεσαι να κατηχηθής, και να διδαχθής από άλλους; και πως επιχειρίζεσαι να περιεργάζεσαι εκείνα όπου δεν ιξεύρεις, ουδέ τα ήκουσες; και πως αυθαδιάζεις να διαλέγεσαι δια τέτοια υψηλά πράγματα, ωσάν να ιξεύρης τα θεία; Δεν ιξεύρεις ότι πρέπει να στέκεσαι έξω από την πόρταν της εκκλησίας, ωσάν κατηχούμενος, αγκαλά και εσύ από την αυθάδειάν σου στέκεσαι μαζή με όλους τους πιστούς, και καθαρούς οπου προσεύχονται μέσα εις την εκκλησίαν, παραβαίνωντας τους αποστολικούς κανόνας; Επειδή κατηχούμενος λέγεται όχι μόνον ο άπιστος, αμή και εκείνος όπου δεν βλέπει την δόξαν του Κυρίου με ανακεκλυμμένον πρόσωπον του νοός του. Εγώ όμως κλαίω δια την αγνωσίαν σου, διότι δεν πιστεύεις καθόλου, πως είναι και τώρα τινάς τέτοιος Άγιος, ωσάν τους παλαιούς, αμή συναριθμείς τον εαυτόν σου με τους πολλούς, ωσάν κοινόν με τους κοινούς ανθρώπους, και εις τον ίδιον καιρόν πάλιν ωσάν να ήσουν κανένας Άγιος, και θεοφόρος άνθρωπος, και να ελαλούσες με το Πνεύμα το Άγιον, εξηγείς εκείνα όπου ηναγκάσθης από τους λόγους μου, και ωμολόγησες, ότι δεν τα ιξεύρεις παντελώς˙ και εκείνα όπου είπες, ότι μηδέ τα είδες, μηδέ τα ήκουσες, μηδέ ηξιώθης να λάβης εις την ψυχήν σου, αυτά, λέγω, δεν εντρέπεσαι παντελώς να τα ερμηνεύης, και να τα εξηγής, ωσάν να τα ίξευρες με Πνεύμα Άγιον, ουδέ αισχύνεσαι εις τον γέλωτα των ανθρώπων οπού σου κάμνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ μου όμορφο και περιεκτικό το σχόλιο του Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου .Νομίζω ότι είναι ενδεικτικό τόσο της πατερικής γραμματείας όσο και της Καινής Διαθήκης.

      Διαγραφή
  7. Υπερμαχος των μπολιων σκταδιαστης αυτα τα λενε μονο οι Μασωνοι μηπως εισαι Μασωνας Θεολογε? Οι Αγιοι Πατερες λενε υπαρχουν παντα 2 αντιθετα το φως και το σκοταδι , μερα και νυχτα και μας εξηγουν περι σκοτος και φως αυτα ειναι θεωριες για αγριους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως οντολογικά, το σκοτάδι είναι ανύπαρκτο. Αν εννοούσε αυτό, ας ερωτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα μυστηρια της Εκκλησιας δεν ειναι οπλα κυριε Θεολογε ?Τα τηρεις για τον τυπο αφου δεν τα πιστευεις τι παριστανεις τον Θεατρινο ? Αθελογητε απιστε μας παριστανεις τον δεσποτη Λυκε μας τρως τα προβατα ψυχικα και σωματικα , συνεργεις στο εγκλημα εισαι και συ εγκληματιας , ποσοι πεθαναν στις Σερρες , εξαιτιας του μπολι αναρωτηθηκες ? που ειναι τωρα τα προβατα σου ?θα δωσεις λογο γιατι σε ακουσαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μετριάσω στο κατά δύναμιν την αγανάκτησή σου, αδελφέ, λέω πως στους καιρούς αυτούς η σύγχυση στον νου και την καρδιά των δεσποτάδων αγγίζει τα όρια του δαιμονισμού. Μην σου φαίνεται υπερβολικό. Διότι έδωσαν δικαιώματα στον διάβολο και εκείνος ξέρει πολύ καλά πόση σημασία έχει η πνευματική ισοπέδωση των ποιμένων. Τώρα με μεγάλη άνεση προχωράει στην ολοκλήρωση του έργου του! Θάνατος πνευματικός των ποιμένων σημαίνει άλωση του κοπαδιού των λογικών προβάτων. Εξάλλου το λέει και η Αγία Γραφή.
      ΑΜΑΣΕΥΣ

      Διαγραφή
    2. Γι αυτο κατσε εσυ στην αιρεση να αναπαυεσε με αυτους οπου θα πανε αυτοι και συ μαζι τους θα πας .

      Διαγραφή
    3. Ἀνώνυμε 8:58 μ.μ., μπορεῖς νὰ μᾶς πεῖς σὲ παρακαλῶ σὲ ποιὸν ἀπευθύνεσαι;

      Διαγραφή
    4. στον ανωνυμο 8 Ιανουαρίου 2023 στις 4:26 μ.μ.

      Διαγραφή
    5. Ἀνώνυμε 9 Ἰανουαρίου 8:27 μ.μ., ποῦ κολλάει αὐτὸ ποὺ ἔγραψες μὲ αὐτὸ ποὺ ἔγραψε ὁ ἀδελφός;
      Ἄλλα διαβάζεις καὶ ἄλλα καταλαβαίνεις;

      Τὸν δικαιολόγησε σὲ κάτι ἤ ἔκανε ἀκριβῶς τὸ ἀντίθετο;

      Ἀδελφὲ γιὰ μιὰ ἄλλη φορὰ θὰ τὸ πῶ.
      Σταματῆστε αὐτὴ τὴν δαιμονικὴ κατάσταση ποὺ σᾶς ἔχει προσβάλλει, ἔχετε χάσει κάθε ἔλεγχο οἱ ζηλωτὲς τῆς ἀποτειχίσεως...

      Ὅλα πρέπει νὰ γίνονται μὲ διάκριση καὶ ὄχι μὲ φανατισμούς, ἀλλιῶς ἔρχονται τὰ ἄκρως ἀντίθετα ἀποτελέσματα καὶ σὲ ἐσᾶς, ἀλλὰ καὶ σὲ ἄλλους συνανθρώπους μας.

      Μέχρι τώρα αὐτὴ τὴν ζημιὰ ἐπιφέρατε στοὺς περισσότερους ποὺ δὲν ξέρουν τί σημαίνει ἀποτείχιση καὶ πότε πρέπει νὰ ἐφαρμόζεται ἀπ᾿ τοὺς ἱερεῖς, διότι αὐτὸς ὁ ὅρος μόνο γιὰ τοὺς ἱερεῖς ἰσχύει.

      Καταφέρατε, ἱερεῖς καὶ λαϊκοὶ νὰ ἀκοῦν γιὰ ἀποτείχιση καὶ νὰ φεύγουν μακρυά, νὰ μὴν θέλουν νὰ ἀκούσουν.

      Διαγραφή
  10. τοτε να γραφεις μονο Οικουμενιστικα αρθρα , Πανο σαν των Σερρων ωραια και τρανα , τον Βαρθολομαιο τον Ιωνιας και οχι να πετας τετοια αρθρα σαν των Σερρων μηπως τον δικαιολογης και μετα μπολια ? Να παμε μαζι τους να πεθανουμε σωματικα και μεις μαζι τους αυτο θελεις να πεις? Να παω να κανω το μπολι αν ειναι και μετα να σκαψω και τον λακκο μ να ειναι ετοιμος. Ευχαριστουμε για την ενημερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄνθρωπε μου πρέπει νὰ ἔχεις πολὺ μεγάλο πρόβλημα μὲ αὐτὰ ποὺ μοῦ γράφεις...
      Καὶ ἕνα παιδάκι τοῦ δημοτικοῦ νὰ διάβαζε τὰ σχόλια περισσότερα θὰ καταλάβαινε.

      Ἀπὸ ποῦ ἔβγαλες αὐτὰ τὰ συμπεράσματα, εἰλικρινὰ μοῦ φαίνεται ἀδύνατον νὰ τὸ καταλάβω.

      Ποῦ εἶδες νὰ τὸν δικαιολογῶ; Ἡ φαντασία σου ὀργιάζει καὶ μᾶλλον σοῦ κάνει κακὸ τὸ διάβασμα...

      Αὐτὰ ποὺ ἔγραψες, ὄχι ἁπλᾶ δὲν ἔχουν εἱρμό, ἀλλὰ εἶναι τελείως ἀνισσόροπα.

      Διαγραφή
  11. Μέσα στη νύ-, μέσα στη νύ-, μέσα στη νύχτα περπατώ
    για να βρω τη, για να βρω τη, για να βρω τη χαρά μου
    Γιατί τη με-, γιατί τη με-, γιατί τη μέρα βλέπουνε
    Όλοι τα βά-, όλοι τα βά-, όλοι τα βάσανά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅπα... Τούτη ἡ γῆ ποὺ τὴν πατοῦμε, ὅλοι μέσα θέ νὰ μποῦμε... ἐβίβα...

      Διαγραφή