Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ρωσία απειλεί το Ισραήλ με αντίποινα: Σας προειδοποιήσαμε αλλεπάλληλες φορές, έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε


Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Ρωσίας και ισραήλ, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου ηλεκτρονικού πολέμου,  İl-20, από βλήμα της αεράμυνας της Συρίας, κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών ισραηλινών F-16  εναντίον συριακών στόχων.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σοϋγκού (φώτο), τηλεφώνησε στον Ισραηλινό ομόλογό του, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και του είπε ότι το Ισραήλ είναι ο μοναδικός υπέυθυνος της κατάρριψης του ρωσικού αεροπλάνου İl-20, με το δεκαπενταμελές του πλήρωμα.


Συγκεκριμένα ο ο Σοϋγκού είπε: "Υπεύθυνοι είσαστε σεις για την κατάρριψη του αεροπλάνου μας. Κρατάμε το δικαίωμα να απαντήσουμε".

Ο Ρώσος υπουργός στη συζήτησε είπε και τα εξής: "Αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου είναι το Ισραήλ. Το προηγούμενο διάστημα, ως Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προειδοποιήσαμε αλλεπάλληλες φορές το Ισραήλ να αποφεύγει επιθέσεις από τις οποίες μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο ρωσικοί στόχοι."

Τέλος, ο Σοϊγκού είπε ότι παρά τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δυο χωρών για να αποφεύγονται επικίνδυνες καταστάσεις, το Ισραήλ ενημέρωσε τη Ρωσία για τη συγκεκριμένη επίθεση, μόλις ένα λεπτό πριν την έναρξη της επιχείρησης, συμπληρώνοντας ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει ανάλογα στο Ισραήλ.


Πηγή:http://infognomonpolitics.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου