Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Η Δημιουργία του ΚΚΕ και ο Ρόλος του Αβραάμ Μπεναρόγια


Δεν ξέρω πόσοι έχετε ακουστά τον Αβραάμ Μπεναρόγια, έναν Βούλγαρο Εβραίο, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του ΚΚΕ. Ο Μπεναρόγια βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο των θεωριών συνωμοσίας.

Πρώτον. Οι Εβραίοι της Ελλάδας ήταν Ισπανοί Εβραίοι. Περίπου το 1500 μ.Χ. οι Ισπανοί καθολικοί έδιωχναν από την Ισπανία τους Ισπανούς Προτεστάντες, Μουσουλμάνους και Εβραίους. 
Οι Οθωμανοί έδωσαν άσυλο στους Εβραίους της Ισπανίας, γιατί οι Οθωμανοί και οι Εβραίοι είχαν πολύ καλές σχέσεις εκείνη την εποχή.



Πολύ λοιπόν από αυτούς τους Ισπανούς Εβραίους ήρθαν στην Ελλάδα, που εκείνη την εποχή ήταν υπό Οθωμανική κατοχή. Ανάμεσα τους και η οικογένεια του πατέρα μου.



Άρα, το πρώτο σίγουρο, αυτό που δεν αμφισβητείται από κανέναν, είναι ότι οι Εβραίοι της Ελλάδας δεν ήταν ούτε Έλληνες ούτε Τούρκοι, αλλά Ισπανοί, και δεν ήταν ούτε Χριστιανοί ούτε Μουσουλμάνοι, αλλά Εβραίοι.



Το δεύτερο σίγουρο, το οποίο επίσης δεν αμφισβητείται από κανέναν, είναι ότι οι Ισπανοί Εβραίοι της Ελλάδας έβλεπαν ως συμμάχους τους Οθωμανούς, οι οποίοι τους έδωσαν άσυλο. 
Άρα όταν ακούτε ως θεωρία συνωμοσίας ότι οι Εβραίοι της Ελλάδας υποστήριζαν τους Οθωμανούς εναντίον των Ελλήνων δεν υπάρχει καμία συνωμοσία. Οι Εβραίοι της Ελλάδας υποστήριζαν τους Οθωμανούς επειδή οι Οθωμανοί τους είχαν δώσει άσυλο και τους θεωρούσαν ευεργέτες τους. 
Αν οι Ισπανοί Εβραίοι της Ελλάδας ήταν με το μέρος των Ελλήνων Χριστιανών και όχι με το μέρος των Τούρκων Μουσουλμάνων, οι οποίοι τους είχαν δώσει άσυλο, θα ήταν το λιγότερο καθυστερημένοι. Αλλά δεν ήταν καθυστερημένοι, και ήταν με το μέρος των Οθωμανών, και στις κόντρες Τούρκων-Ελλήνων ήταν πάντα με το μέρος των Τούρκων.



Αυτά είναι κάποια πολύ απλά πράγματα που όμως χρησιμοποιούνται ως θεωρίες συνωμοσίας.



Ο Αβραάμ Μπεναρόγια τώρα.



Ο Μπεναρόγια ήταν ένας Βούλγαρος Εβραίος, ο οποίος δρούσε στην Θεσσαλονίκη ως πράκτορας των Βουλγάρων. Δεν ήταν Έλληνας ο Μπεναρόγια. Εκείνη την εποχή οι Εβραίοι αποτελούσαν σχεδόν τον μισό πληθυσμό της Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη πέρασε στα χέρια της Ελλάδας αργότερα, το 1912.



Μιλάμε για την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913) και την περίοδο του Α Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918). Μιλάμε για κόλαση. 
Ο μισός πληθυσμός της Θεσσαλονίκης είναι Εβραίοι, σύμμαχοι των Οθωμανών, στην Τουρκία υπάρχει ένας εμφύλιος, με τους Νεότουρκους να προσπαθούν να καταργήσουν το Χαλιφάτο και να δημιουργήσουν ένα κοσμικό κράτος, και να βρίσκονται σε πόλεμο με τους Ισλαμιστές, την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Σερβία να διεκδικούν τα Ευρωπαϊκά κομμάτια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τους Γερμανούς να προσπαθούν να κατέβουν μέσω των συμμάχων τους Αυστριακών και Οθωμανών στον Περσικό Κόλπο, τους Άγγλους να προσπαθούν να τους σταματήσουν για να μην φτάσουν στο πετρέλαιο του Ιράκ και για να μην απειλήσουν την Ινδία, τους Ρώσους να προσπαθούν επίσης να σταματήσουν τους Γερμανούς και τους Οθωμανούς, οι οποίοι θα τους απειλούσαν στην Κασπία Θάλασσα, ελπίζοντας ταυτόχρονα να πάρουν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία που κατέρρεε τα Στενά του Βοσπόρου. 
Οι Γάλλοι ήλπιζαν να πάρουν πίσω τα πλούσια σε άνθρακα και σίδηρο εδάφη που τους είχαν πάρει οι Γερμανοί το 1871, και να αποκτήσουν ένα πάτημα στο πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής.


Χάρτης Ευρώπη 1900


Ο Μπεναρόγια εργάζεται για τους Βούλγαρους, και δημιουργεί το Εβραϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα στην Θεσσαλονίκη, και στρέφεται κατά των πλουσίων Εβραίων εμπόρων που ήταν σύμμαχοι των Οθωμανών. Γι’αυτό και οι Νεότουρκοι, οι οποίοι βρίσκονται σε πόλεμο με τους Ισλαμιστές, κάποιες φορές ανέχονται τον Μπεναρόγια, αφού ο Κομμουνισμός στρέφεται κατά της θρησκείας, και κάποιες άλλες τον κυνηγούν, όταν φοβούνται ότι θα αποκτήσει πολύ επιρροή, γιατί τον θεωρούν άνθρωπο των Βουλγάρων.



Άρα δεν πρέπει να μπερδεύεται τον Αβραάμ Μπεναρόγια, έναν Βούλγαρο πράκτορα, με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήταν σύμμαχοι των Τούρκων. Αλλά φυσικά ο Μπεναρόγια οργάνωνε τους φτωχούς Εβραίους και τους ξεσήκωνε, και πολλοί Εβραίοι της Θεσσαλονίκης είχαν στρατολογηθεί από τους άνδρες του Μπεναρόγια.



Επομένως το να λένε ότι ο Μπεναρόγια δημιούργησε το Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι ανακριβές. Ο Μπεναρόγια δημιούργησε ένα Κομμουνιστικό Εβραϊκό Κίνημα στην Θεσσαλονίκη, της οποίας ο μισός πληθυσμός ήταν Εβραϊκός. 
Αλλά στην συνέχεια η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία πέρασαν στα χέρια της Ελλάδας, και τότε πράγματι ο Μπεναρόγια ξεκίνησε να δουλεύει για το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα για λογαριασμό άλλων χωρών.



Αυτό όμως δεν καθιστά τον Μπεναρόγια προδότη. Ο Μπεναρόγια δεν ήταν Έλληνας, ήταν γνωστό αυτό, και ήταν αντίπαλος της Ελλάδας. Προδότες ήταν οι Έλληνες που βρίσκονταν μαζί του στο ΚΚΕ, γνωρίζοντας ότι το ΚΚΕ εξυπηρετούσε συμφέροντα άλλων χωρών εναντίον της Ελλάδας.



Οι Έλληνες Κομμουνιστές, που ήταν πλέον πλειοψηφία, πολύ γρήγορα πέταξαν έξω τον Μπεναρόγια, παρόλο που εξακολούθησαν να δουλεύουν για λογαριασμό άλλων χωρών εναντίον της Ελλάδας.



Όπως βλέπετε ο Μπεναρόγια ήταν αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Θεσσαλονίκη την εποχή που οι Εβραίοι ήταν η πλειοψηφία της Θεσσαλονίκης. Όταν βρέθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, με τους Έλληνες να είναι πλειοψηφία, πολύ γρήγορα βρέθηκε έξω από τα πράγματα.



Δεν υπάρχει λοιπόν καμία συνωμοσία με τον Μπεναρόγια. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα εξορισμού λειτουργούν στο εσωτερικό της χώρας τους για λογαριασμό άλλων χωρών. 
Ο ρόλος των Κομμουνιστικών Κομμάτων είναι να ζητάνε πράγματα όπως ο αφοπλισμός των χωρών τους, υποσχόμενοι ότι θα δώσουν τις αμυντικές δαπάνες σε κοινωνικές παροχές, και διάφορα άλλα παρόμοια πράγματα.



Άρα, όλη αυτή η ιστορία της με τον Μπεναρόγια είναι για να μπορεί η Χρυσή Αυγή, ή άλλα κόμματα με μεγάλη επιρροή από την Μουσουλμανική Αδελφότητα, να δαιμονοποιούν τους Εβραίους. Αν ακούσετε την Χρυσή Αυγή θα προσέξετε ότι λέει ότι τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα τους φέρνει ο Τζορτζ Σόρος, εννοώντας ότι τους φέρνουν οι Εβραίο. 
Επειδή ο αριστερός Εβραίος απατεώνας Τζορτζ Σόρος, ένας πολύ χαμηλός άνθρωπος, δίνει 100 εκ δολάρια σε ΜΚΟ ετησίως, οι οποίες προωθούν ανοιχτά σύνορα κλπ. Ακόμη και στο Ισραήλ ζητάει να γυρίσουν οι Άραβες που έφυγαν κατά την διάρκεια των πολέμων, κάτι που θα μετέτρεπε το Ισραήλ σε Αραβικό κράτος. Τώρα λέει θα κάνει τα 100 εκ 500. Μιλάμε για ψίχουλα.


Για να κλείσω, ο Μπεναρόγια δεν ήταν προδότης αλλά πράκτορας, κάτι που οι Ελληνικές αρχές γνώριζαν πάρα πολύ καλά. 
Ο Μπεναρόγια δεν ήταν Έλληνας για να είναι προδότης. Οι Έλληνες που ήταν μαζί του στο ΚΚΕ ήταν προδότες. 
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.


Πηγή:http://iakovosal.blogspot.com/
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου